כללי שאלה| מעוניינת לקנות סורק...

• הוסף לסימניות
אחרי קצת ברורים, די נראה לי הכיוון הוא אפסון אבל אני רוצה לדעת איזה דגם כדאי לקנות? ואיזה סורק טוב יש במחיר סביר?
אם אפשר לתת המלצה על סמך ניסיון...

• הוסף לסימניות
מצטרפת לברור...

....

• הוסף לסימניות
לאיזו מטרה מדויקת?- זה מאד חשוב

• הוסף לסימניות
לסריקת איורים ותמונות

• הוסף לסימניות
יש לHP סורקים די טובים תלוי בתקציב שלך

• הוסף לסימניות
שמעתי די הרבה תגובות מאנשים שהסורקים של hp לא משו.. (בלשון המעטה) אמרו לי שאפסון הכי טובים בסורקים רק שאני מחפשת שם של דגם מוצלח ואיכותי משו בין 500-800 ש"ח.

• הוסף לסימניות
לאיזו מטרה מדויקת?
מה ז"א? מה כבר אפשר עוד לעשות עם סורק חוץ מלסרוק תמונות וכד'?
(אני יודעת שיש סורק פילם אבל זה ממש לא הכיוון שלי...)

• הוסף לסימניות
יש כמה שימושים כגון פילים ו/אולי סריקת טקסט כמותי וכו'
בכל אופן בתחום של הסכום שהזכרת אין הבדל בין כל כך גדול בין HP לEPSON יש HP G4050 שהוא לא רע בכלל אבל הוא קצת יותר יקר מעבר לזה יש HP 8300G שהוא סורק גראפי מקצועי יותר ויקר יותר

• הוסף לסימניות
במחיר שציינת כדאי לקנון.
בלה בלה בררה על זה לא מזמן.

• הוסף לסימניות
abrill,
HP נותנת לך אחוזים?....
או שפשוט את ממליצה מניסיון?....................

• הוסף לסימניות
כולם פה בעלי מניות...
ונתנו בקורל.
אני בקנון.
אבריל ב-HP
ואת... באפסון.

נכתב ע"י שלמה;86990:
במחיר שציינת כדאי לקנון.
בלה בלה בררה על זה לא מזמן.

ושלמה גם בקנון, תראו את הפירסומת הסמויה...

נ.ב. הכל לכבוד פורים...

• הוסף לסימניות
הדבר היחיד אצלי בקנון.
כל השאר ניקון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RCpro;87042:
כולם פה בעלי מניות...
ונתנו בקורל.
עם ההתקפה שלך מקודם, אני שוקל להתפטר מהחברה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;87046:
הדבר היחיד אצלי בקנון.
כל השאר ניקון.

כשאני אצטרך עזרה - אתה הכתובת.
נראה לי שאתה היחיד בעיצוב גרפי עם ניקון...

• הוסף לסימניות
אני לא ממליצה כלום
לא כולן נשים כאן בפורום ובכל זאת הדגמים של HP תמיד היו מוצלחים ולא סתם מציפים את השוק אני לא מכיר את הסורקים האחרים.
מנסיון אנחנו מרוצים מHP...........................

• הוסף לסימניות
לי יש בבית HP
ובעבודה XEROX ושניהם מעולים :)

• הוסף לסימניות
ונתנו, שמתי לב שיש לך מניות רק במחלקת Draw, במחלקת PhotoPanit אין לך אחוזים?

• הוסף לסימניות
ומה דעתכם על UMAX? למישהו יש נסיון איתו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י abrill;87102:
אני לא ממליצה כלום
לא כולן נשים כאן בפורום
סורי....
מה לעשות טועים... ואגב זה גם קורה להיפך שהבנים חושבים שכולם פה בנים....;)
בכולופן תודה על ההמלצה!

• הוסף לסימניות
לי היה אפסון דגם 3170, הוא מוצלח מאוד. [גם סורק פילים]
סריקה ברורה מאוד גם של טקסט וגם של תמונות.
כעת יש לי קנון, והסריקת טקסט לא משהו...
אבל בתמונות הוא מצוין.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

אני משקיעה כבר חצי שנה, בכוונת השקעה פאסיבית ל25 שנים
לא מפקידה כל חודש, רק מידיי עם עושה הפקדה של כמה חסכונות

שאלה 1
ניסיתי עכשיו להוסיף כסף להשקעה מסויימת ולא נתן לי למכור כשדיברתי עם מיטב אמרו לי שלא היה "קונה" - האם זה סביר ?
זה מדד ת"א 125 היחידי שהוא כשר, האם זה עובד בקניה ומכירה לפי תעריף יומי אני יכולה להפסיד לטווח הרחוק?
השער של שווי יחידה הוא לא אותו שער אצל כל המשקיעים במדד?????
1765212355469.png

שאלה 2
בגלל קצת חוסר ידע (או חוסר הבנה ) עשיתי גם S&P500 מחקה מדד ועוד סכום קטן [10%] בקרן מנטרלת מט"ח
אני רוצה לצמצם את שניהם לקרן אחת, שלא תהיה כפילות
הקרן שמנטרלת מט"ח עלתה ב-14% והקרן שלא נמטרת מט"ח עלתה בקושי ב3%
השאלה מה נכון?? אולי התחילת הדרך כדאי לשנות הכל (ולבצע החזרי מס, כי זאת השקעה פאסיבית ואני לא עוקבת אחרי התיק

1765212598290.png
1765212645349.png

שאלה 3 - הכי חשובה
איזה קרנות מדוייקות הכי מתאימות להשקעה פאסיבית (רוצה כשר וכל כשרות מתאימה לי)
מדברים הרבה על S&P
אבל באיזה קרן S&P כדאי לשים ת'כסף

ערך התיק באיזור ה250,000 הון עצמי

אשמח לתגובות מדוייקות, לא מעורפלות או גישה לכל מיני חומרי לימוד, אנחנו אנשים פשוטים

שאלה 4
כל כמה זמן צריך להכנס לתיק ולראות אם כדאי לעשות שינויים???
זה כסף לטווח הרחוק מאוד ואא לדעת מה יקרה
אני רוצה לספר לכם על ההתנהלות הכלכלית של קרובי משפחתי. הם קונים בשפע, מאמינים בחיים מתוך שפע.

אני טיפוס קצת מצומצם, גם כלכלית. אפשר לקרוא לזה טיפוס קמצן, חסכן או מחושב.

אמנם בצדקה אני לא חוסכת - אם יש לי, אני נותנת. זה בגלל ה-OCD, החרדות, והאמונה שלי שצדקה ונתינה עושים טוב לנותן יותר מאשר למקבל,
אבל זה כרגע בטיפול, כי החלטתי להשתדל לא להבטיח יותר כספים עד שאסיים לשלם את הכספים שכבר הבטחתי. במידה ויהיו לי כספים לתת לצדקה - אתן, אבל הכול בלי נדר.

מה שרציתי לספר זה על התנהלות מעניינת של אותם קרובי משפחה, שבהתחלה עקבתי אחרי הקניות וחיי הבזבוז שלהם במבט מתפלא.
האמת היא שקניות מכניסות אותי לחרדה. למה צריך לקנות כל כך הרבה? למה צריך הרבה דברים? מה רע במעט?
אבל הם מאמינים בשפע. בא לך שווארמה? תקנה. בא לך בקבוק קטן ויקר של שתייה? אין בעיה.
מאיפה אפשר להשיג כסף? הם עובדים קשה וגם לוקחים הלוואות. ולמרות זאת, לחיות בשפע בלי צמצום זה, לדעתי, בור בלי תחתית.
שמתי לב לדבר מעניין - הם אוהבים להוציא כסף, וזה קצת אנטי-תזה לעולמי.
מעניין אותי ללמוד גם את המקום שמאפשר לחיות, לקנות, לא להתקמצן.
זו למידה איטית — להסכים שמותר לקנות.

זה קצת מפתיע לחיות בלי דאגות על מחר, אולי אפילו קצת טיפשי.
אבל מה שאני רואה אצלם זה שהם חיים מתוך שפע תודעתי.

זה לא רק שפע של לקנות ולבזבז, אלא שפע אחר - שמרגיש שמותר לקנות, מותר ליהנות, מותר להוציא כסף, ואפילו רצוי לקנות ולהוציא כסף.
אני מתבוננת על האופי המעניין הזה ומנסה ללמוד קצת יותר.

נראה לי שאני לא אצליח לקנות בתחושה של רווחה תודעתית, לפחות לא כל עוד אין לי מיליון ש"ח פלוס בעובר ושב.
וגם אם יהיה לי מיליון ש"ח ויותר — אני מתארת לעצמי שאצטרך לעבור מסע עם עצמי, להסכים לשלב בין האמונות הכלכליות שלי כיום לבין המצב בבנק.

כי לחיות כמו עשיר — זה לא פונקציה של כסף בחשבון, אלא מצב תודעתי שבו האדם מסכים שהשפע בעולם נברא לכבודו.

היו להם תקופות שבאמת לא היה להם כסף, ולמרות זאת הם עשו הכל כדי לחיות בשפע. שזה אומר לחץ כלכלי בשילוב חיים שלא חסר כלום בחיי היומיום. זה מעניין אותי, כי לדעתי כסף זה או שיש או אין. אבל ההתנהלות שלהם היא שכסף נועד לשרת אותנו ולא אנחנו אותו. שלכסף אין משמעות מצד עצמו אלא לחיים יש משמעות גדולה יותר מכסף.

לסיכום, אני לא ממליצה להתנהל ללא אחריות, כן כדאי לשחרר את הצמצום איפה שרק אפשר, לפחות תודעתית. להכניס חשיבה של שפע, זה חשוב.
לימוד נהיגה טיפים לטסט
מצאתי אצלי ערימה של טיפים שאספתי לפני הטסט. משתפת לטובת הכלל:

לפני הטסט
  • שקלי לעשות חצי שיעור - שיעור לפני הטסט, סימולציה של טסט.
  • הביאי איתך ת.ז. תקינה ומשקפיים, אם יש צורך.
  • המורה שלך לא יודע מי יהיה הטסטר שלך.
  • המורה שלך לא יודע אם תהיי ראשונה או שניה
  • המסלול של הטסט וסדר הנבחנים קבועים בטאבלט
  • לכי לישון מוקדם
  • שני בנחת לפחות 8 שעות
  • קומי לפחות שעה וחצי לפני הטסט.
  • תתקלחי.
  • תשתי קפה.
  • תעשי הכל כדי להגיע רעננה.

הטסט :)
  • הכנסי לרכב
  • היקשרי
  • לחצי על הבלם
  • אמרי שלום
  • אל תנסי ליצור קשר חברי עם הטסטר. אסור לו לדבר עם הנבחנים.
  • סדרי את הכיסא ואת המראות. חשוב שיהיה לך נח. אין שום לחץ עם הזמן!
  • את מתחילה לנהוג. חמש דקות הראשונות הן משמעותיות וחשוב לשמור בהן על ריכוז.
  • שאלי את עצמך כל הזמן את השאלה: "מה התמרור הבא?" - הם יזכירו לך את כל מה שאת צריכה לדעת (צומת לפנייך, רחוב חד סיטרי, עצור, מהירות, זכות קדימה...), וישמרו על הערנות שלך (הטיפ שהכי עזר לי!)
  • בכל הוראה של הבוחן מסתתרת הוראה להפעיל את האיתות: "פני ימינה", "תחני", "תעצרי בצד".
  • הטסטר רוצה לראות שאת נעזרת במראות כדי לדעת מה קורה סביבך, ובמקרה הצורך מזיזה את כל הגוף כדי לסרוק את הסביבה. תעשי קצת הצגה כדי שההתבוננות שלך במראות תהיה מודגשת.
    • איתות ימינה > מבט במראה ימנית
    • איתות שמאלה > מבט במראה השמאלית
    • לחיצה על הבלם > מבט במראה קדמית
  • הטסטר רוצה לראות שאת מזהה הולכי רגל, גם אם הם במרחק. גם כאן, תעשי קצת הצגה. היי אדיבה. זכרי! כל רגע שאת ממתינה להולך רגל, את חוסכת צומת בטסט ;) והטסט שלך פחות מאתגר!
  • מה שבעיקר חשוב בחניה זה לא לתת גז בטעות, ולא לעלות על המדרכה. מעבר לזה בד"כ לא מכשילים על חניה.
  • לא לנסוע מעט מדי. עלולים להכשיל על זה. לנהוג באופן סביר בהתאם לתנאי הדרך.

תני דעתך:
  • אם את ראשונה - חסכת זמן של לחץ
  • אם את שניה - את יכולה ללמוד מה חשוב לטסטר ואיזה הערות הוא נותן, וגם להכיר את המסלול. אל תתעסקי בשום דבר, חכי בסבלנות :)
  • אם הטסטר קשוח ומעיר הערות, זה לא בהכרח אומר שנכשלת.
  • הגיוני שמרוב לחץ תנהגי פחות טוב
  • הטסטר לא מצפה ממך לנהיגה מושלמת
  • הטסטר לא מצפה לביצועים מהירים.קחי את הזמן לנהוג ולחנות לפי הכללים.

אחרי הטסט
תשובה על הטסט - כ4 שעות אחרי סיום הטסט.
אם הטסטר לא התערב בצורה פיזית בנהיגה (נגיעה בהגה או בבלם), זה סימן טוב

בהצלחה!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה