פונט שאלה מעניינת - בענייני פונטים

• הוסף לסימניות
אני צריכה לעצב מודעה בפונט מאוד מסוים שאין לי.
יש לי מס' קבצי PDF עם הפונט הזה, כך שיש לי את כל אותיות הא"ב בפונט הזה, בצורה ויקטורית.
מותר לי מבחינה חוקית לצרף (בעבודת נמלים) אות לאות ע"מ לעצב את המודעה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עננים;1385574:
אני צריכה לעצב מודעה בפונט מאוד מסוים שאין לי.
יש לי מס' קבצי PDF עם הפונט הזה, כך שיש לי את כל אותיות הא"ב בפונט הזה, בצורה ויקטורית.
מותר לי מבחינה חוקית לצרף (בעבודת נמלים) אות לאות ע"מ לעצב את המודעה?

מצטרף לשאלה

• הוסף לסימניות
הוספת שאלה נוספת

על זו הדרך-
אפשר לעצב מודעה עם פונט דומה, ולבקש ממישהו ששיש ברשותו את הפונט הנדרש להחליף את הפונט?

• הוסף לסימניות
לא

• הוסף לסימניות
לא לשתי השאלות?

נכתב ע"י אליהו פריד;1385657:

האם התשובה שלילית לגבי שתי השאלות?
והאם זה תלוי בחברות הפונטים?
ובעצם, למה לא? (לא מבחינה מוסרית-הלכתית אלא מהבחינה החוקית, כמובן)

• הוסף לסימניות
התשובה היא לא לשתי השאלות וכך בכל החברות
תעייני באשכול הנעוץ השני מלמעלה כאן בפורום טיפוגרפיה "מסר מפונטביט..."

• הוסף לסימניות
אם כן, אני יכולה - לכאורה - לשלם למישהו שיעשה לי את העבודה, קרי - יכתוב ויעצב לי את הפונט ואח"כ ימיר לעקומות.

חוקית - לא עשיתי שום דבר.
הלכתית - כנ"ל. שילמתי על עבודה ואני משתמשת בה לצרכי.

אבל - האם זה יעבור?

• הוסף לסימניות
אכן מצאתי שם תשובה

נכתב ע"י אליהו פריד;1385822:
התשובה היא לא לשתי השאלות וכך בכל החברות
תעייני באשכול הנעוץ השני מלמעלה כאן בפורום טיפוגרפיה "מסר מפונטביט..."

תודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א-ירושלמית;1386077:
אם כן, אני יכולה - לכאורה - לשלם למישהו שיעשה לי את העבודה, קרי - יכתוב ויעצב לי את הפונט ואח"כ ימיר לעקומות.

חוקית - לא עשיתי שום דבר.
הלכתית - כנ"ל. שילמתי על עבודה ואני משתמשת בה לצרכי.

אבל - האם זה יעבור?

לא הבנתי למה לא.
דוגמא נוספת:
לקוח מזמין פרסום מודעה בעיתון, על בסיס מודעה קיימת שהוא שולח, הוא רוצה "לשפר" ע"י הוספת איורים וכד'. יש בעיה להשתמש בבסיס עם הטקסט אפילו שמעולם לא רכשתי פונט כדוגמת מה שהוא שלח?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה