כללי שאלה|עבודה על תלת מימד באילוסטרייטור

• הוסף לסימניות
איך מסובבים אובייקט בחלל תלת מימדי, בהדרגה?

במקרה שלי - בטקסט תלת מימדי, אני רוצה שבתחילת המשפט פני הטקסט יפנו אל הצופה, ובסופו פני הטקסט יהיו כלפי מעלה, כאשר שינוי הזוית מתבצע באופן הדרגתי.
איך עושים זאת באילוסטרייטור?

מקוה שהסברתי את עצמי כראוי.

תודה מראש...

• הוסף לסימניות
אני לא מאמינה שאי אפשר לעשות זאת באילוסטרייטור
ולכן משערת שלא שאלתי ברור.

אני רוצה שהזוית של האותיות במשפט תשתנה בהדרגה
בתחילת המשפט ייראה כך: ובסופו ייראה כך:

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    KB 10.7 · צפיות: 29
  • הוסף לסימניות
כל תגובה שלכם תהיה לתועלת.
יעזור לי מאוד גם אם תגיבו:
'אני משוכנע שאי אפשר לעשות דבר כזה באילוסטרייטור.'
או תאמרו:
'אפשר לעשות זאת באילוסטרייטור, הכיוון הוא כזה וכזה, אבל לא אוכל להסביר במדוייק.'
או אפילו:
'אפשר לעשות זאת באילוסטרייטור, אבל זו מלאכה למקצוענים בלבד.'

תודה מראש!

• הוסף לסימניות
סיבוב תלת מימד במרחב

לדעתי את מתכוונת לסיבוב במרחב עם כלי הסיבוב של התלת מימד, שמופיע בתפריט של אפקטים תחת תלת מימד ואז בחרי בפקודת הסיבוב של התלת מימד (מתוך 3 האפשרויות לתלת מימד).
לדעתי תסתדרי עם זה ותלמדי בקלות תוך כדי...תכנסי לחלון הפקודה ושחקי איתו...ותבחרי בנתונים שנוח לך...
טוב שהעלית תמונה כך ניתן לפחות לשער יותר למה את מתכוונת, לפני כן העליתי שתי השערות לגבי כוונתך וקשה היה לי להכריע בלי תמונה.
בהצלחה!:rolleyes:
ZAP

• הוסף לסימניות
רב תודות על תגובתך, זאפ.
מובן שאני מנסה בעצמי כל העת,
אך עד כמה שניסיתי עד עכשיו, אני מוצאת רק אופציות שמסובבות את הטקסט כולו כאחד.
אני הייתי רוצה לסובב את הטקסט חלקית, או נכון יותר, באופן הדרגתי.

אולי את יודעת רק אם הפקודה המיוחלת נמצאת בתוך EXTRUDE & BEVEL
או בתוך REVOLVE
או בתוך ROTATE?
אלו שלוש האפשרויות שנמצאות אצלי בתוך ה3D.

אני חושדת שהפקודה נמצאת בREVOLVE, כי בכל פעם שאני מנסה לשחק בו - המחשב נתקע. האם אכן כך?

• הוסף לסימניות
בהקשר לפקודת ה-revolve וה-rotate

כעת הבנתי מה את מחפשת...את רוצה זוית שונה לכל אות כדי שבסך הכללי תראה הדרגתיות בין האותיות בהטיה....
לשם כך עליך לפרק את המשפט לאותיות ולעבוד על כל אות בנפרד...
לא נראה לי שיש אפשרות של הדרגתיות...במיוחד עם שיחקת באופציות ולא קיבלת מה שרצית...
אך אין שום קשר להטיית אות או משפט לפקודת ה-REVOLVE פקודה זו יוצרת תלת מימדיות לצורה כשיוצרים אותה, ע"י שרטוט חצי מדוייק של הצורה, ופקודה זו משקפת את הצורה תוך כדי מתן הבלטה ותלת מימד וכו'....
לא שייך לבצע על האותיות פקודה זו, ואכן היא תתקע את המחשב...שלא ממש מבין איך לשקף מה ולאן, למשל כשמשרטטים חצי בקבוק, הוא ישלים את החצי השני ויתן עומק ותלת מימדיות....
אין שום קשר בין פקודה זו למה שאת רוצה...
לדעתי הפתרון טמון בפירוק המשפט לאותיות בודדות והחלת הסיבוב ידני כפי שאת רוצה על כל אות בנפרד. בעצם מה שאת מעוניינת מתאים ומופיע באנימציות ושם מופיע וישים יותר, מאחר ואת רוצה פה לדברים של דפוס באילוסטרייטור לא ידוע לי שזה קיים..לכן זו האופציה...
בהצלחה!:cool:
ZAP

• הוסף לסימניות
עפרה, עד כמה
שידוע לי אין אפשרות באופציות של התלת מימד לעשת זאת
(בטוח שלא REVOLVE כמו שהסבירה זאפ - זה לא קשור)
אני מציעה לך לנסות לבנות את זה עם blend
או לבנות כל אות בנפרד (אם לא מדובר במילה ארוכה זה בטח לא יקח יותר מדי זמן)

אולי כשאת מסיימת תעלי לפה את התוצאה, מעניין לראות, וגם לשמוע איך בסוף הסתדרת

• הוסף לסימניות
ויתרתי על זה בסוף.
הייתי בטוחה שתהיה אפשרות כמו בלנד על כיתוב, משהו שמשנה רק את הזוית ולא את המלל, אבל כשראיתי שלא - ויתרתי על הרעיון.
תודה רבה לכן.
לפחות אחרי התשובות האלו - הפסקתי לנסות
וגם לא הרגשתי טפשה כל כך...

• הוסף לסימניות
תלת מימד באילוסטרטור

אין אפשרות לשלב שני סוגי אפקט תלת מימד באילוסטרטור.
בתוכנות תלת מימד אפשר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה