כללי שאלה | עיטורים וקטוריים - כיצד מעגלים ?

• הוסף לסימניות
הרבה פעמים אני רואה עיטורי צד יפים כאלה, שהולכים בחצי עיגול. איך מעגלים את העיטורים האלה בצורה כזו מדוייקת?
אשמח להסבר ותודה מראש

• הוסף לסימניות
תוכלי להעלות דוגמא?
שאבין למה הכוונה - - -

• הוסף לסימניות
קשה לי להעלות דוגמא, אבל למשל כשמעצבים סידורים, יש פס של עיטור שהוא מתחיל כריבוע והרבה פעמים מסתיים כעיגול. הייתי רוצה לדעת איך עושים זאת.
אחפש דוגמא בפורום ואעלה לפה

• הוסף לסימניות
תלוי מאד לאיזה עיטור את מתכונת.
אם המדובר בדוגמה החוזרת על עצמה - הפשוט ביותר הוא ליצור ממנה מברשת (מסוג Pattern), ואז אפשר לעשות ממנה כל צורה שרוצים.

גם אם המדובר בצורה מסוגננת אחת, שאמורה להיות מעוגלת - בהרבה מקרים אפשר להפוך אותה למברשת (מסוג Art).

להלן 2 דוגמאות שיצרתי מאותו עיטור, האחת מסוג פאטרן, והשניה ארט.

קבצים מצורפים

• 83769.ai
    1.1 MB · צפיות: 31
  • KB 23.5 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
מה זה מברשת פטרן ומברשת ארט? זה באילוס'?
האם יש אפשרות לעשות זאת גם בפוטושופ?
וזה התכוונתי תודה רבה רבה.

• הוסף לסימניות
ובכלל, אשמח גם לדעת איך עושים זאת באילוס. אני לא מכירה אותו מספיק לעומק

• הוסף לסימניות
כמובן באילוסטרייטור.

על קצה המזלג:

מברשת Art היא בעצם מתיחה של צורה לאורכו של הקו.
כדי ליצור מברשת כזו, יש ליצור צורה כלשהי (רצוי מאורכת), כגון עיטור, צורה אמורפית או מלל, ולגרור אותו לתוך חלון מברשות.

אז יופיע החלון הבא:

סמני את האפשרות Art Brush. וזהו. עכשיו בפלטת חלון המברשות נוספה מברשת העשויה מהצורה המוגדרת.
בתחתית חלון המברשות יש אייקון כזה:

לחיצה עליו מאפשרת לערוך את המברשת - כמו שינוי גודל יחסי, כיוון וכד'.

מברשת Pattern היא אוסף של אריחים היוצרים קו רצוף.
גרירת צורה לחלון המברשות ובחירת מברשת פטרן, פותחת את חלון הגדרות המברשת.
במברשת זו ניתן להגדיר דגם מיוחד לאריח התחלת הקו, אריח סיום הקו, פינה חיצונית ופינה פנימית. כל אחד מן האריחים הללו , צריך להיות מוגדר כמילוי פטרן בחלון הדוגמיות.

קבצים מצורפים

• 1111.png
    KB 6.3 · צפיות: 16
  • 2222.png
    541 ביטים · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
לא כל כך נכון להגדיר פינה חיצונית ו/או פנימית. עדיף להגדיר "סיבוב לימין"/ "סיבוב לשמאל". (נדמה לי שגם בהגדרות עצמן זה נקרא כך.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א-ירושלמית;240170:
לא כל כך נכון להגדיר פינה חיצונית ו/או פנימית. עדיף להגדיר "סיבוב לימין"/ "סיבוב לשמאל". (נדמה לי שגם בהגדרות עצמן זה נקרא כך.)

מדוע לא נכון?

בבקשה, דוגמה פשוטה:

האריח השמאלי הוא הפינה החיצונית, כפי שיש לכל מצולע.
במצולע המסוים המשורטט כאן - יש גם פינות פנימיות, והן משתמשות באריח הימני.

מסיבה זו, יש מברשות דוגמא שלא מוגדר להן אריח פנימי (כי הצורך בו באמת פחות שכיח), ואז במצב של פינה פנימית - באמת נוצר רווח ריק.​

ודרך אגב, התוכנה קוראת לזה "פינה פנימית" (Inner Corner) ו"פינה חיצונית" (Outer Corner)​

קבצים מצורפים

• 1111.png
    KB 34.9 · צפיות: 16
  • 2222.png
    KB 15.6 · צפיות: 13
  • 3333.png
    KB 9.2 · צפיות: 8
  • הוסף לסימניות
ואיך עושים את זה בקורל בצורה מדוייקת, יש הרבה אשכולות בפרוג.

• הוסף לסימניות
אין לי קורל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה