התייעצות שאלה על הקרנות האיריות

• הוסף לסימניות
יש לי שתי שאלות
1) מתי ירידת המס מהדיבידנדים בקרנות ישראליות האם כשנכנס הכסף מהדיבידנדים או כשאני מוכר את הקרן סל לא הצלחתי למצוא מידע אמין בנושא
2) כידוע לי פה בארץ כשמוכרים נייר ערך שקנו בכמה פעימות אז בית ההשקעות מוכר את הפעימה האחרונה כדי לנצל את עיקרון דחיית המס כמה שיותר לכן אם אני משקיעה בשביל חתונות הילדים למשל האם לא כדי לי להשקיע בחמש שנים אחרונות בקרן ישראלית שהרי כל הרווח של הקרנות האיריות (אפילו שמשלמים מס כפול) זה בגלל המיסוי הנמוך של הדיבידנדים שזה כדאי רק לטווח ארוך

• הוסף לסימניות
יש לי שתי שאלות
1) מתי ירידת המס מהדיבידנדים בקרנות ישראליות האם כשנכנס הכסף מהדיבידנדים או כשאני מוכר את הקרן סל לא הצלחתי למצוא מידע אמין בנושא
2) כידוע לי פה בארץ כשמוכרים נייר ערך שקנו בכמה פעימות אז בית ההשקעות מוכר את הפעימה האחרונה כדי לנצל את עיקרון דחיית המס כמה שיותר לכן אם אני משקיעה בשביל חתונות הילדים למשל האם לא כדי לי להשקיע בחמש שנים אחרונות בקרן ישראלית שהרי כל הרווח של הקרנות האיריות (אפילו שמשלמים מס כפול) זה בגלל המיסוי הנמוך של הדיבידנדים שזה כדאי רק לטווח ארוך
1. כשנכנס הכסף מהדיבידנדים.
2. זה לא נכון, אלא בארץ במכירה מוכרים את הנייר הראשון שקנו.

• הוסף לסימניות
אני רק מדגיש, שהקרנות הישראליות הצוברות, לא מקבלות דיבידנדים, ולא משלמות עליהם מס, אלא מקבלות את תשואות החוזים העתידיים, שהם תשואת המדד + הדיבידנדים אחרי מיסוי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה