שאלה על מוזיקה..

• הוסף לסימניות
אשמח לסדר בעניין..

מה ההבדל בבניית פלייבק בימהה,
לעומת
תיכנות ובניית מקצב בקרוג ?

לדוג' שיר מסוים

פלייבק- במבנה מדוייק לזה של השיר המקורי כלי הנגינה והתפקידים שלהם בתים פזמונים, מעברים וכדו' כך שבעצם ה-פלייבק יוצא נאמן למקור

בניית מקצבים בקרוג או תיכנותים- שגם בו המקצב בנוי ומותאם לשיר מסוים עם פתיח וסיומת, וריאציות ומעברים

תודה רבה..

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מה אתה שואל??

• הוסף לסימניות
..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קורג;1772774:
לא הבנתי מה אתה שואל??

מהו בניית "מקצב" בקרוג או תיכנות לעומת פלייבק

מישהו מוכן להסביר
תודות רבות!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
קודם כל אפשר לעשות את שניהם גם בקורג וגם בימהה.
לצורך הפלייבקים משתמשים בסיקוונסר - שזה לנגן את השיר המלא כלי אחר כלי, ואז אפשר להשמיע אותו בלחיצת כפתור.
מקצבים לא בונים דווקא לשיר מסוים, אבל הרעיון בהם שאין בהם את האקורדים והמנגינה של השיר, ולא משמיעים אותם אלא מנגנים איתם.
אפשר לבנות מקצב לפי שיר, שזה אומר שבונים את העיבוד המדויק של השיר - אבל בלי האקורדים. ואז כשמנגנים זה באמת נשמע תזמורת אמיתית. בין המקצבים שאני מציע למכירה יש כאלה.
למה לפלייבקסטים עדיף ימהה ולאורגניסטים עדיף קורג? כי ימהה יותר טוב להפקת עיבוד בגלל איכות הצליל שלו, וקורג יותר טוב בלהרקיד בחתונה בגלל שהוא "זורם" וימהה מעצבן, וגם המקצבים שבונים בו לא נשמעים טוב כמו המקצבים המובנים, וגם קשה לבנות בו מקצבים, ועוד כמה סיבות שכבר פורטו כאן בעבר. (ישבתי לאחרונה איזה שעתים וחצי וחרשתי על הטיירוס 5 המהולל רק כדי להגיע למסקנה שאין מצב שהייתי מחליף את הPA800 הישן והתותח שלי איתו. מתחת לחזות המגניבה שלו הוא כלי מוגבל ותוקע)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;1774424:
וגם המקצבים שבונים בו לא נשמעים טוב כמו המקצבים המובנים, וגם קשה לבנות בו מקצבים.
מתחת לחזות המגניבה שלו הוא כלי מוגבל ותוקע

חולק עליך מכל וכל!!!
לגבי מקצבים אני בונה והם נשמעים חבלז"יים, וזה בכלל בכלל לא קשה.
למען ההגינות אומר שלא נגעתי בקורג, אבל הטיירוס כל כך נחמד וחביב...

• הוסף לסימניות
אין מצב שהpa 800 יותר טוב מטיירוס 5!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קורג;1774505:
אין מצב שהpa 800 יותר טוב מטיירוס 5!!!

זה כואב...
אבל אפילו קורג PA1X יותר טוב ממנו.
הטיירוס 5הוא צעצוע מגניב, מלא צ'יכלולים ואורות, מקצבי אודיו ושאר פיצ'רים לא שימושיים.
ואני אומר לכם בדקתי שעתיים וחצי.
היה לי פעם טכניקס KN7000, שנראה מליון דולר. מצו"ב תמונה. פשוט קניתי בתחילת דרכי את הכלי היקר ביותר ו"הכי מתקדם בעולם" אז. סבלתי אותו זמן רב והתחרטתי על הקנייה הפזיזה. כשעברתי לPA800 בעל המראה ההרבה פחות יוקרתי - הרגשתי מיד הבדל שמיים וארץ, בבניית המקצבים ובנגינה באירועים. הכלי "זורם" - עושה מה שאני רוצה ולא אני צריך לעשות מה שהכלי נותן.
הטיירוס מאד דומה לטכניקס הנ"ל, ויש לו את אותם חסרונות. הוא פחות גרוע ויותר משוכלל, אבל בשניהם השקיעו יותר בחיצוניות ופחות בתכל'ס. המקצבים המובנים חבל"ז, ויש תמונות וגרפיקה מרשימה. אך האפשרות ליצור בו אגבית ולא מושקעת. עשו אותה לצאת ידי חובה.
בקורג אפשר להפיק בקלי קלות כל ג'וק שעולה בראש בבניית המקצבים ותוך כדי האירוע, להיענות בשניה לכל בקשה בלתי צפויה מהקהל, ללוות זייפני על, לשלוט בפיצ', לעבור מדבר לדבר, יש יותר שליטה באירוע, ועוד ועוד.

קבצים מצורפים

• technics-sx-kn7000-375822.jpg
    KB 114.6 · צפיות: 45
  • הוסף לסימניות
איך אתה משווה טכניקס לטיירוס .איזה חסרונות בטיירוס

• הוסף לסימניות
ר' דוד, טענות ישנות וחסרות תוכן.
הPA800 מתאים לנגן בינוני/אולפנון ביתי. (וגם אז לא בטוח... כי פשוט אין בכלי הזה סאונדים. אין שם שום צליל שמתחיל להישמע סביר, אני לא מדבר אמיתי אלא על צליל לא כואב...)
שמענו המון המון דגימות בקורג אבל כולם כולם מודים שיש בעייה רצינית בסאונד של הקורג (כל הדגמים) בכלליות הבאס בולע כמעט את הכל ואם מורידים אותו הכל נהיה ריק וחסר גרוב.
ואם אתה מדבר על שליטה באירוע שמעתי מכמה נגנים שעובדים עם הקורג ואוהבים אותו ובעבר עבדו עם טיירוס, הם טוענים שהטיירוס יותר קל לתפעול באמצע האירוע וכו'.

• הוסף לסימניות
מילא תגיד שהpa3x יותר טוב מטיירוס 5 אבל pa 800?? הצלילים שלו די מגושמים ולא רכים וקטיפתיים כמו טיירוס 5!!!

• הוסף לסימניות
חברה אני מכיר את הטיירוס. מ-כ-י-ר!!! חרשתי עליו הרבה, כולל על הדגם החדש ביותר!
התנסיתי בנגינה באירועים בכל סוגי האורגנים!
ור' יהודה, א. אין הבדל בסאונדים בין PA800 לPA3, זה אותו סאונדים. בPA3 הוסיפו צלילים בודדים. ב.הוא מתאים לנגנים הטובים ביותר ולפני שיצא הPA3 זה היה הכלי נפוץ בין נגני החתונות. (זה, והPA2X - שהוא בדיוק אותו דבר רק ארוך בלי רמקולים)
ג. לא עובדים עם הצלילים המובנים. או שעובדים על הצלילים או שמשתמשים בדגימות, ממש כמו שלא משמשים במקצבים המובנים.
ד. לגבי הבלאנס וכו' - לא נכון. פשוט צריך לדעת לעשות את זה ולא כל אחד יודע.
ה. כבר אמרתי שאני לא מדבר מבורות אלא מנסיון והיכרות לעומק עם הכלים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קורג;1775894:
מילא תגיד שהpa3x יותר טוב מטיירוס 5 אבל pa 800?? הצלילים שלו די מגושמים ולא רכים וקטיפתיים כמו טיירוס 5!!!

לPA3 ןPA800 יש אותם צלילים.
צלילים רכים וקטיפתיים לא עושים אורגן למתאים לנגינה באירועים. זה טוב לפלייבקיסטים, ולחובבים שלא יכולים להשקיע בכלי. ומי שאוהב את זה אז שיקנה רולנד. צלילים עוד יותר יפים ותופים עוד יותר מלטפים ולא מקפיצים.
בPA800 שלי יש גם צלילים רכים וקטיפתיים. עבדתי על זה קשה וכמובן גם שמתי דגימות.

• הוסף לסימניות
אוקיי,
אין הבדל בין הPA800 לPA3....
והPA3 בטוח יותר טוב מטיירוס 5...
אז גם הPA800 כמובן הרבה יותר טוב ולא מעצבן כמו הטיירוס 5
בקיצור:
תשאר עם הPA800 הוא הרבה הרבה יותר טוב מהטיירוס 5...
בניין מדהים!! (מסכים איתך חסכון בכסף....)

• הוסף לסימניות
אני פעם אחת ולתמיד ילך איתך ז'אנר ז'אנר - סטייל סטייל ונעשה תחרות בין מאסטרו קורג - PA800 לטיירוס 5 מבחינת סאונדים, סאונד כללי, פילטרים וכו'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יהודה סגל;1775902:
אוקיי,
אין הבדל בין הPA800 לPA3....
והPA3 בטוח יותר טוב מטיירוס 5...
אז גם הPA800 כמובן הרבה יותר טוב ולא מעצבן כמו הטיירוס 5
בקיצור:
תשאר עם הPA800 הוא הרבה הרבה יותר טוב מהטיירוס 5...
בניין מדהים!! (מסכים איתך חסכון בכסף....)

במקרה יש לי PA800, זה לא הכלי הכי טוב בעולם כי יש את PA3, PA4, ובדברים מסויימים יש מעלות עליו גם לקטרון אאודיה וגם לטיירוס.
מה שאמרתי ואני עומד מאחורי זה - זה שבשבילי - כנגן של שמחות וארועים, לא הייתי מחליף אותו בשום אופן בטיירוס 5, למרות המעלות המסויימות שיש לטיירוס 5 עליו. כי בשבילי - שוב: כנגן אירועים! - הטיירוס הוא מעצבן והוא מזכיר לי את הטכניקס.

כן הייתי מחליף אותו בPA4. אוקיי?
ולגבי ההשוואה לPA3, לא אמרתי שהם אותו דבר, אמרתי שיש להם אותו סאונדים. אתה מוזמן לבדוק את זה.

• הוסף לסימניות
בע"ה שבוע הבא נעשה כאן השוואות ודברים למען הסר ספק.

• הוסף לסימניות
איך pa3x le?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יהודה סגל;1775902:
אני פעם אחת ולתמיד ילך איתך ז'אנר ז'אנר - סטייל סטייל ונעשה תחרות בין מאסטרו קורג - PA800 לטיירוס 5 מבחינת סאונדים, סאונד כללי, פילטרים וכו'.

ב-ד-ק-ת-י!!!
אוקיי? אולי אתה לא מסכים איתי. אבל אני לא כותב מבורות.
ולמרות שבחלק של הדברים המובנים (סאונדים, סטיילים) הטיירוס בדרך כלל יותר טוב, מכיוון שבתכנות ובלהחזיק אירוע הוא פחות טוב - אני מעדיף את הPA800 הישן שלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קורג;1775906:

מצויין לבית, אבל לא לאירועים (אין יציאות מספיקות, אין כפתורים וסליידרים). ועדיף טיירוס.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה