שאלה על נק מגוז ועיגול

• הוסף לסימניות
מנסה לצייר מדרגות עגולות ואני לא יודעת איך לחשב את ההקצרות ממדרגה למדרגה, אשמח לתשובה, תודה!

קבצים מצורפים

• agol 1.jpg
    agol 1.jpg
    KB 387.5 · צפיות: 78
  • הוסף לסימניות
עשיתי משהו מאוד זריז,
אבל העקרון הוא, כשיש לך צורות מורכבות שצריך לצייר בפרספקטיבה, כגון משהו עגול כמו המדרגות שלך,
השיטה היא, שאחרי שאת משרטטת לך את הנקודת מגוז והקווים,
תשרטטי לך מלבן, בפרספקטיבה, שזה קל לעשות,
ואח"כ בתוך המלבן, בהתאמה, תציירי את הצורה העגולה, כשהמלבן משמש לך בתור מדריך
upload_2018-11-26_10-29-15.png

אפשר את המלבן לעשות גם בצורה תלת מימדית כשצריך, במקרה הזה המדרגות הם די שטוחות ולא ראיתי צורך,
אבל אחזור שוב במילים אחרות על הכלל שתרמתי לך פה:

מאחר שבפרסקטיבה הכי קל לצייר צורה פשוטה וישרה כמו מלבן,
אז העצה היא תמיד לפשט את הצורות המורכבות של הציור למשהו פשוט כמו מלבנים, או צילינדרים (צינורות) ,
ואז להשתמש בצורות הפשוטות בתור קווים מדריכים לציור בפרספקטיבה.
בהצלחה!

נ.ב-
אם מישהו רוצה להוסיף או לגרוע מהתרומה הצנועה שלי הוא מוזמן, נשמח לשמוע עוד הדרכות ושיטות אם יש.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
העמידי את הכסא על ריבוע, שארבע רגליו ייגעו בארבע הפינות. כעת סמני את נקודת המגוז.
מהנקודה הזאת משכי קווים שירחיבו את הריבוע רק לצדדים.
אם רוחב הכסא הוא מטר, סמני את רוחב הכסא. את רוחב הכסא העתיקי ימינה ושמאלה.
סמני את המלבן. כעת יש לך מתחת הכסא מלבן שעונה על הפרספקטיבה של הכסא. ורוחבו פי שלוש מהכסא. מקמי את הכסא באמצע המלבן.
הוסיפי חצי מטר מתחת המלבן לימין ולשמאל, וסמני מלבן חדש. גובה המדרגה על פי היחס הוא 20 ס'מ.
על פי רוב הפרספקטיבה של מטר לרוחב מתפרשת למטר עומק אלינו ביחס של קצת יותר מחצי המטר, שמסמל מטר שלם בעומק שפונה אלינו.
על פי זה, הרחיבי את המלבן השני מטר קידמה אלינו.
עשי זאת שוב למלבן נוסף, כעת יש ל ך 3 מלבנים שעומדים אחד על השני ויוצרים מדרגות ישרות.

אם ברצונך ליצור מדרגות עגולות, צרי אליפסה שקציה ייגעו באמצא צלעות המלבנים, ומחקי את הקווים המיותרים. וו - ואלה, יש לנו מדרגות עגולות מתכנסות לאותה נקודת מגוז.

אעלה מדריך חזותי בהמשך.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אודה שתעלה המדריך החזותי

• הוסף לסימניות
העמידי את הכסא על ריבוע, שארבע רגליו ייגעו בארבע הפינות. כעת סמני את נקודת המגוז.
מהנקודה הזאת משכי קווים שירחיבו את הריבוע רק לצדדים.
אם רוחב הכסא הוא מטר, סמני את רוחב הכסא. את רוחב הכסא העתיקי ימינה ושמאלה.
סמני את המלבן. כעת יש לך מתחת הכסא מלבן שעונה על הפרספקטיבה של הכסא. ורוחבו פי שלוש מהכסא. מקמי את הכסא באמצע המלבן.
הוסיפי חצי מטר מתחת המלבן לימין ולשמאל, וסמני מלבן חדש. גובה המדרגה על פי היחס הוא 20 ס'מ.
על פי רוב הפרספקטיבה של מטר לרוחב מתפרשת למטר עומק אלינו ביחס של קצת יותר מחצי המטר, שמסמל מטר שלם בעומק שפונה אלינו.
על פי זה, הרחיבי את המלבן השני מטר קידמה אלינו.
עשי זאת שוב למלבן נוסף, כעת יש ל ך 3 מלבנים שעומדים אחד על השני ויוצרים מדרגות ישרות.

אם ברצונך ליצור מדרגות עגולות, צרי אליפסה שקציה ייגעו באמצא צלעות המלבנים, ומחקי את הקווים המיותרים. וו - ואלה, יש לנו מדרגות עגולות מתכנסות לאותה נקודת מגוז.

אעלה מדריך חזותי בהמשך.
זה יהיה שימושי ביותר... בכלל פרספקטיבה זה משהו שכמה שאני מתרגלת אני עדיין מרגישה שפספסתי פה משהו... ונראה לי שלא רק אני אז יהיה מעולה שתעלו הדרכות בנושא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה