שאלה על עיבוד ודברים מהממים שאומרים

• הוסף לסימניות
נתקלתי לאחרונה בתגובות בפורום: "מהמם!" (לזה התרגלתי) "עיבוד מדהים!!!" (לזה עוד לא)
כשאתן כותבות "עיבוד מדהים", גם על תמונות שאני לא רואה בהן צורך לעיבוד מיוחד בתהליך הצילום, אולי חיזוק קונטרסט לפי הטעם, אתן מתכוונות שיש כאן עיבוד, ואני הטיפש שלא מבחין בו?
או אולי זה נהיה מובן מאליו שכל תמונה עוברת שבעה מדורי עיבוד עד שהיא מצליחה לעלות לכאן?
אני באמת לא מצליח להבין, תעזרו לי.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
א. כשכותבים "מהמם" הכוונה שכאשר ראיתי את התמונה לראשונה התפעלתי (וואו או כל קריאה אחרת) התפעלתי ממכלול הדברים, מהקומפו' מהתאורה וכו' וכו' אם יש משהו מיוחד שדיבר אלי יתכן ואוסיף עוד הערה.
ב. יש צלמות שמעבדות כל תמונה, זה נותן לה משהו אחר, וניתן דרך העיבוד לזהות מי הצלמת כי לכל אחת דרך עיבוד משלה.
העיבוד נועד להשביח את התמונה, לתת לה מימד נוסף.
כל צלם והדרך שלו
צילום זה אומנות
ואפשר להתייחס לזה כאל טכניקה בציור

• הוסף לסימניות
נתקלתי לאחרונה בתגובות בפורום: "מהמם!" (לזה התרגלתי) "עיבוד מדהים!!!" (לזה עוד לא)
כשאתן כותבות "עיבוד מדהים", גם על תמונות שאני לא רואה בהן צורך לעיבוד מיוחד בתהליך הצילום, אולי חיזוק קונטרסט לפי הטעם, אתן מתכוונות שיש כאן עיבוד, ואני הטיפש שלא מבחין בו?
או אולי זה נהיה מובן מאליו שכל תמונה עוברת שבעה מדורי עיבוד עד שהיא מצליחה לעלות לכאן?
אני באמת לא מצליח להבין, תעזרו לי.
בד"כ כשיש עיבוד מעבר לקונטרסט ותיקוני צבע רואים את זה.
אולי תביא דוגמא לתמונה שכתבו ככה ולא שמת לך לעיבוד מיוחד.

• הוסף לסימניות
למשל פה, הבחנת בעיבוד?
או שזה מיותר לטעמך?

IMG_4364.jpg
זוג.jpg

• הוסף לסימניות
למשל פה, הבחנת בעיבוד?
או שזה מיותר לטעמך?

צפה בקובץ המצורף 294163 צפה בקובץ המצורף 294164
כן הבחנתי
לא מדבר על תמונות שהעיבוד צועק מהן
אני מדבר על תמונות כמו העליונה, לפני העיבוד.
כאלה שנשארות בצבעי המקור, כאלה שאין בהן שינוי משמעותי בין הקובץ המקורי לבין התוצר הסופי.

• הוסף לסימניות
כן הבחנתי
לא מדבר על תמונות שהעיבוד צועק מהן
אני מדבר על תמונות כמו העליונה, לפני העיבוד.
כאלה שנשארות בצבעי המקור, כאלה שאין בהן שינוי משמעותי בין הקובץ המקורי לבין התוצר הסופי.
בד"כ כשמעלים תמונה כזו לא שמתי לב (אני אישית) שכותבים איזה עיבוד מיוחד או משהו כזה...
ובדיוק כמו שכתבו מעלי זו התשובה. כשיש עיבוד מיוחד ושונה רואים את זה.
עדיין לא הבנת למה מאיר התכוון?! :)

• הוסף לסימניות
חח לדעתי זה הבדל בין צילום גברי, לנשי
אם אצל הצלמים ישנה תחרות סמויה (או שלא :) ) מי יצליח להוציא את הביצוע הכי מדויק עד הקצה, מעולה בכל קנה מידה, מושלם ללא צורך בעיבוד.
אצל הצלמות התפתחה תחרות של קודם כל, מהמם.. אח"כ איך להפוך את התמונה ליותר 'חלומית' יותר אמוציונלית, ויותר מדהימה ממה שהמצלמה יכולה להוציא..

והתגובות ברובן הם לא מודעות.. העין רואה שלוש עשרה פעמים מהמם! עריכה משגעת!!
והיא מתרגלת לניסוח:cool:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה