שאלה על שח"ר כחול

• הוסף לסימניות
אני לא נכנסת לעניין הזה, כי הוא באמת לא קשור אלי..
אבל נראה לי שהבירור הכי חזק
הוא פשוט לבדוק איך יוצאים משם....

האם בחור/אברך בסיום השירות שלו, עדיין נשאר כמו שהוא נכנס לשם?
או שהוא כבר מקורר לגמרי ופתאום כל מיני דברים שהיו רגילים אצלו כבר לא כ"כ רגילים....
וכל זה עדיין בלי לדבר על מיני מושגים "ופתיחת עיניים" שפתאום מקבלים
שזה הדבר הכי גרוע שיכול להיות!
אתה מתנהג פחות או יותר כמו חרדי.. אבל בפנים אתה רקוב לגמרי.
(אגב, זה לא רק בצבא אלא גם אינטרנט, מקומות עבודה גרועים ועוד..)

וברור, שהבירור עצמו צריך להתמקד בפועל אצל מי שעבר/עובר את המסלול הזה בעצמו
ולא ע"ג פורום זה או אחר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;876489:
לפי ההלכה העובדת שלך לא חייבת לך כלום. זה שאת נתקעת זה לא עניין שלה.

מה גם שלעולם לא תוכלי להיות בטוחה שאת יודעת את התמונה כולה.

ובכן, אני יודעת מצוין מה היה הענין, הוא פשוט לא לפרסום, והוא היה סובל דיחוי לפחות עוד חודש עד אחרי העבודות הרציניות של פסח.
אני לא הייתי בחיים תוקעת את המעביד שלי ככה, ואני משתכרת הרבה פחות, ולא סכמתי כלום עם אף אחד מבוסים בגין תקופות שאני מאד נחוצה. אם לי הרב היה אומר את זה הייתי אומרת משהו בסגנון של : אני לא יכולה לשים למעביד ברז כעת, אז אנחנו מתחילים את התהליך אחרי החג!
יחי "הרב אמר"...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pessi&chani;876465:
יתכן שאתה צודק בזה שאני לא נותנת למציאות לשנות את השקפת עולמי. אכן. ואני חושבת שאם זה לחיוב זה טוב לי.
בענין תגובתי, בשום אופן אין הכוונה לומר ששחר כחול הם שקרנים, מה פתאום???, התכוונתי לומר שאני לא יכולה להאמין למישהו שעושה איזהשהוא צעד בחיים, ומטיל את האחריות לעשית צעד זה על מישהו אחר, במיוחד כשמטילים את זה על רבנים... לך תברר.
אז זה שכתבו רב חסידי מקובל זה עדיין לא אומר שום דבר וא"א לסמוך על זה.

אישית, בענין אחר לגמרי, היתה לי עוזרת בית מצוינת בעלת תשובה חזקה, אשה משכמה ומעלה, ילדיה מתחנכים במוסדות חרדיים לחלוטין ומי שלא מכיר את עברם לא יכול בחיים לדעת את הרקע שלהם. היא התחילה לעבוד אצלי מיד אחרי פסח, לקחה הרבה כסף, יותר מהמקובל, ונתתי לה כי היא היתה שווה את זה, אבל בר"ח אדר היא הודיעה לי שהיא מפסיקה לעשות משק בית, כי הרב אמר לה...
יצויין שלאשה, לבעלה ולילדיה אין לחם לאכול בבית, היא מתאמצת להשיג מכל מיני ארגונים עזרה לשוטף ולחגים, היא עשתה הרבה כסף מהעבודה ולא עבדה הרבה שעות, והנה בזמן שהכי הכי הייתי צריכה אותה היא פשוט עזבה, למרות שזה היה מסוכם וידוע מראש שבער"פ היא אפילו תצטרך לבוא אלי יותר ועל דעת כן אני מעסיקה אותה כל השנה גם כשלא כ"כ נחוץ לי. פשוט לומר שהרב אמר. לכי תבררי...
עדיין לא בררתי אם היה מותר לה לעשות לי את זה מבחינה הלכתית, וזה גם לא משנה, כי אני ממילא לא הולכת לתבוע אותה.

במחילה מכבודך, לפי התגובות שלך, כולם בחזקת שקרנים אא"כ יוכח אחרת...

• הוסף לסימניות
חברים הרסתם לנו את האשכול:eek:
מדוע נכנס לכאן דיון על עוזרות בית:confused:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;876489:
לפי ההלכה העובדת שלך לא חייבת לך כלום. זה שאת נתקעת זה לא עניין שלה.

מה גם שלעולם לא תוכלי להיות בטוחה שאת יודעת את התמונה כולה.

יודעת גם יודעת את התמונה כולה, הפסקת העבודה היתה סובלת דיחוי עד אחרי פסח, מה גם שזה היה מסוכם וידוע מראש שזו התקופה הקריטית שבה היא תצטרך לתת יותר.
מה שברור, שאני בחיים לא הייתי מבריזה לבוס שלי בכזו צורה, למרות שאין בינינו שום חוזה לא בענין זה ולא בענין אחר.
וזה ממש לא נעים לי להסיט את האשכול. סיימנו בזה בענין עוזרות.

רק תזכרו את השורה התחתונה, לא תמיד מה שהרב אמר זה מה שהוא אמר. תבררו לפני שאתם נוהגים ע"פ הפסק שהוא אולי אמר. כבדהו וחשדהו, מדובר בדיני נפשות.
בהצלחה לכולם ופרנסה בשפע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chayasl;876537:
במחילה מכבודך, לפי התגובות שלך, כולם בחזקת שקרנים אא"כ יוכח אחרת...

ברוכה הבאה!
תודה על המחמאה.

• הוסף לסימניות
לעצם הענין של 'עבודה'.
יש מחלוקת במשנה בסוף מסכת קידושין

רבי יהודה אומר וכו' ולא ילמד אדם את בנו אמנות בין הנשים. רבי מאיר אומר, לעולם ילמד אדם את בנו אמנות נקיה (וקלה) וכו'. רבי נהוראי אומר, מניח אני כל אמניות שבעולם ואיני מלמד את בני אלא תורה וכו'.

זאת אומרת שגם אלו שסוברים שצריך לעשות מלאכה, וטוב תורה עם דרך ארץ וכו', גם הם סוברים: ולא ילמד אדם את בנו אמנות בין הנשים.

לכן לבוא ולומר ש'מה זה משנה עבודה אזרחית לעבודה בצבא, זה ממש לא נכון, כי גם באזרחות אסור לעבוד בעבודות וצורות מסוימות. (וזה חוץ מהבעיות הספציפיות של שירות צבאי).

• הוסף לסימניות
אני דיברתי עם מישהו שעבר את אחד המסלולים של הצבא והוא לא היה מרוצה, הוא לא דיבר על הנושא הרוחני אלא באופן כללי לא היה מרוצה ולא נכנסתי איתו לפרטים, זה היה ממש בתחילה הדבר הזה כך שיתכן והיום הדברים השתנו.

• הוסף לסימניות
ממש הרסתם את הדיון.

כמו שכבר כתבתי התנאים היון ממש מעולים וזה רק משתפר עם הזמן.

כמו כן אף רב לעולם לא יגיד בפומבי להתגייס לצבא כי הוא מפחד ממה שיגידו עליו בציבור ולכן מי שיבוא לרב באופן פרטי ויבקש את ברכתו בהצלחת הדרך בוודאי יקבל אותה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאלארס;877119:
ממש הרסתם את הדיון.

כמו שכבר כתבתי התנאים היון ממש מעולים וזה רק משתפר עם הזמן.

כמו כן אף רב לעולם לא יגיד בפומבי להתגייס לצבא כי הוא מפחד ממה שיגידו עליו בציבור ולכן מי שיבוא לרב באופן פרטי ויבקש את ברכתו בהצלחת הדרך בוודאי יקבל אותה.

רב לא מפחד ממה שיגידו עליו בציבור אלא ממה שיגידו עליו בשמיים.... ולכן הוא לא יאמר את זה. מקסימום יתן הסכמה עצובה למי שמוכרח את זה בחוסר ברירה.

• הוסף לסימניות
מסלולי השחר האחרונים גובו על ידי קהילות חשובות ממש.

יתירה מכך: גם התארגנו קבוצות קבוצות לעשות את זה למי שצריך לפרנסתו ומתאים.

כמובן שיש שאוסרים זאת אידיאולוגית וגם הם דגלם בידם. ונהרא נהרא ופשטיה.

בכל אופן, הקשר לסיעת טוב קלוש לגמרי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;876499:
אני לא בטוחה שזה נכון הלכתית, אם היא דיברה איתה תמיד על עקב פסח זה סוג של חוזה.
השאלה מה דעת ההלכה על חוזים לא כתובים בתחומים כאלה.

חוזה בע"פ תקף גם חוקית וגם הלכתית.
הבעיה בזה שקשה להוכיח אותו.

• הוסף לסימניות
לצערי, אני מכירה מקרוב ממש אברך רציני ממשפחה מכובדת, אשתו מעידה שהיה ירא שמים קודם, התגיס לשחר השחור, הכניס בהתחלה מילים של סלנג ומטה הביתה, נחשף גם לאינטרנט ,וירד וירד עד שהיום הוא אפיקורס! ואינו שומר שבת בביתו! הוא עדין לובש כחרדי גמור!
אמנם יצא משם עם מקצוע והוא עובד ומרויח טוב. אבל חיי המשפחה נהרסו,
ולו שלושה קטנים ואשה בוכיה שרצה בין הרבנים בשאלה מה לעשות.

על המתגייס לחשוב טוב האם הוא מספיק איתן ברוחניות.

• הוסף לסימניות
רבותי, אני כיום "משרת" מטעם פרויקט שח"ר ובלי להרחיב אני רק יכול לומר חד משמעית עבדו עלי בגדול, הן בעניין כשרות הן בעניין כשרות והן בשאר צרכי חייל דתי
תחשבו פעמיים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit1ef;877151:
רב לא מפחד ממה שיגידו עליו בציבור אלא ממה שיגידו עליו בשמיים.... ולכן הוא לא יאמר את זה. מקסימום יתן הסכמה עצובה למי שמוכרח את זה בחוסר ברירה.
מעניין שאת יודעת מה יגידו על הרב בשמיים? אולי בשמיים רוצים הסכמה שמחה, לכתחילה ולא מחוסר ברירה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י KOBI13;877308:
רבותי, אני כיום "משרת" מטעם פרויקט שח"ר ובלי להרחיב אני רק יכול לומר חד משמעית עבדו עלי בגדול, הן בעניין כשרות הן בעניין כשרות והן בשאר צרכי חייל דתי
תחשבו פעמיים
קובי, יש רבנים בשח"ר מטעם צה"ל ויש רבנים מלווים לפרויקט שאינם חלק מצה"ל
שכל תפקידם לעזור לחיילים עם בעיות כמו שלך אם אתה מרגיש שעבדו עליך בגדול בכל עניין של כשרות או צרכים אחרים של חייל חרדי
לך ותגיש תלונה מידית. זה התפקיד של הרבנים האלה לעזור לך.
חבל שתשרת כמה שנים עם תחושה של עבדו עלי
(אני מקווה שבשאר הדברים הכל בסדר והמשכורת נכנסת בזמן)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תילתן;877328:
קובי, יש רבנים בשח"ר מטעם צה"ל ויש רבנים מלווים לפרויקט שאינם חלק מצה"ל
שכל תפקידם לעזור לחיילים עם בעיות כמו שלך אם אתה מרגיש שעבדו עליך בגדול בכל עניין של כשרות או צרכים אחרים של חייל חרדי
לך ותגיש תלונה מידית. זה התפקיד של הרבנים האלה לעזור לך.
חבל שתשרת כמה שנים עם תחושה של עבדו עלי
(אני מקווה שבשאר הדברים הכל בסדר והמשכורת נכנסת בזמן)
'לך ותגיש תלונה' זה המשפט הבעייתי. זה בדיוק מה שהיה מרתיע אותי להירשם...
חבל שזה צריך להגיע ל'לך ותגיש תלונה'.

• הוסף לסימניות
הבנתי שהם עובדים על שכנוע ברמה מאוד אגרסיבית. קחו בחשבון, אין לכם אף פעם מושג מי שליח של הצבא...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה