שאלה > פונטים לווב

• פותח הנושא free
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אני לא מתעסקת הרבה עם בניית אתרים, אבל יש לי שאלה שמענינת אותי מאד:
מדוע המחיר לפונט ווב גבוה בהרבה ממחיר פונט רגיל?
מה מיוחד בו?
אודה למי שיחכים אותי!

• הוסף לסימניות
1) חמדנות.

2) אם מחפשים בכל זאת תירוץ, אפשר לתרץ בדוחק שבעוד שפונטים לפרינט נמכרים לרוב בחבילות, ואז יוצא מחיר יחסית נמוך לפונט בודד, אבל עדיין עסקה משמעותית עבור החברה, בווב לעומת זאת, עסקה טיפוסית היא של 1-3 משקלים, לכן המחיר לפונט בודד הוא יקר.

• הוסף לסימניות
ואין שום הסבר טכני שעומד מאחורי?
למה בפונטביט למשל המחיר למשקל פר דומיין? הזוי...

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי, כדי לייצר פונט שייראה מקצועי בווב, זה דורש עבודה הרבה יותר קשה מאשר פונטים לפרינט. רוב הפונטים לפרינט נראים טוב בהתאם לעיצוב שלהם כמובן, אבל רוב הפונטים לווב בעיקר בעברית, לא נראים טוב ולא נראים מקצועיים.
לכן קניתי פונטים הכי מקצועיים שיש של אאא ואני משתמשת בהם לאתרים שאני בונה.
וההבדל הוא עצום.
עשיתי איתם דיל שאקנה את הפונטים עם זכות להשתמש בכל אתר שאני רוצה.

אגב, גם לפונטייפ יש פונטים מקצועיים לווב, ותנסי אותם, אולי הם יהיו מוכנים לעשות איתך עסקה לתשלום חד פעמי ושימוש בכל אתר שתרצי

• הוסף לסימניות
לייצר פונט לווב זה לא עבודה יותר קשה, זה דורש קצת יותר תשומת לב לרינדור של הפונט בגדלים הנמוכים. סגנונות פונטים מסויימים יותר מתאימים באופן טבעי ליישום כזה.

אאא הוא סטודיו קטן ויש לו כמה פונטים שמראש עוצבו מתוך התחשבות בווב. הם באמת הגיוניים יותר ומאפשרים רשיון ללא הגבלת אתרים.
יצויין כי גם פונטייפ מציעים תמחור ותנאים הגיוניים לווב.

פונטביט הרבה יותר דרקוניים בגישה שלהם, למרות שהרבה מהפונטים שלהם לא עברו שום התאמה לווב, הם בכלל מחייבים טעינה של הפונט מהשרת שלהם וכך הם מגבילים את השימוש רק לאתר שרשום כבעל רשיון.

לאור זאת, אכן לא הייתי ממליץ להשתמש בפונטים של פונטביט לווב אלא אם לא נמצאה אלטרנטיבה עיצובית הולמת אצל חברות עם מודל תמחור הגיוני יותר.

• הוסף לסימניות
לפי מה שקראתי פונטביט שינו את הגישה, הם נותנים את הקבצים פיזית.
ומה עם הסיכון בפונט שעולה לשרת שאפשר להוריד אותו בקלות, לעומת פונט שיושב על המחשב הפרטי של המעצב, זה לא מהווה שיקול לתמחור?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1829436:
ומה עם הסיכון בפונט שעולה לשרת שאפשר להוריד אותו בקלות, לעומת פונט שיושב על המחשב הפרטי של המעצב, זה לא מהווה שיקול לתמחור?
נקודה מעניינת שלא חשבתי עליה.
בכל אופן, אם נשווה את זה לתמונות סטוק, לא מצינו שהתמחור משתנה.

• הוסף לסימניות
זה שוד לאור יום
עם טכניקת @fontface ניתן ליצור באמצעות Css הטמעת כל פונט שבא לך באתר
באו חברות הפונטים ועדכנו את הרישיון שלהם שמעתה צריכים לעשות את זה דרכם וכמובן לשלם
אבל זה בסדר במדינה פה גם בזק הודיעו לנו בחשבונית האחרון שהמחירים שלהם יעודכנו כלפי מעלה בעקבות הורדת העמ"מ באחוז

• הוסף לסימניות
אני לא הייתי קורא לזה שוד לאור יום, בפונט לפרינט הפלט שנקבע הוא פלט סופי ומוחלט, הלקוח מקבל אותו כעקומות או פיקסלים, בפונט לווב הגולש מקבל את הפונט למחשבו כפונט חי, הוא יכול לשנות גודל ורזולוציה, לצפות בו בפלטפורמות שונות ולעיתים גם להקליד בו, זו טכנולוגיה שונה לגמרי מפונט לפרינט, וברור שצריך לתמחר את זה בנפרד, גם אם אפשר להשיג על הרף הגבוה של התמחור.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה