כללי שאלה קצת מורכבת, אינדיזיין ופוטושופ 2 צבעים

• הוסף לסימניות
העבודה: חוברת לימודית, עיצוב+עימוד+איורים. הכל ב-2 צבעים, הלקוח רוצה שיהיה צבע סגול - מבהיר עד כהה.
שאלה 1 - הערכים של הצבעים באינדיזיין (כותרות וכד') ובפוטושופ (הציורים) הם אותו הדבר?
שאלה 2 - איך יוצרים שזה יהיה באמת רק 2 צבעים בלי להסתבך, צריך לעשות משהו מיוחד בשביל הענין או רק לבחור צבע אחד צבעוני ושחור?
שאלה 3 - למדתי בזמנו ושכחתי לגמרי - זכור לי שהייתה אפשרות כזו באינדיזיין שהבאת את הצבע אותו אתה רוצה, והוא מערבב לך עם שחור/אפור/לבן, לא זוכרת בדיוק - ויוצר את כל הצבעים האפשריים לך בתחום ה-2 צבעים המוגבלים עבורך בדפוס. איפה עושים את זה? ואיך מוצאים את אותם צבעים בפוטושופ?
שאלה 4 ואחרונה - יש עוד משהו חשוב שעלי לדעת בקשר לעבודה עם 2 צבעים בטרם אסתבך עם הדפוס?
תודה ליודעים הסבלנים לקרוא ולענות.

• הוסף לסימניות
עבודה ב-2 צבעים דורשת דיוק, וזה דבר ראשון, בעיקר בקבצים שמביאים מפוטושופ, אם את עובדת על אינדיזיין תבחי 2 צבעים של פנטון לחלון הswatches, ומכאן ואילך תשתמשי רק איתם. שימי לב לשימוש באפקטים שלא יהיו שקיפויות שיכולות ליצור גוונים נוספים. בחץ הקטן של חלון הswatches ישנה אופציה של new mix ink group וזוהי האופציה שאת מחפשת ליצור את כל הגוונים.
אם הלקוח שלך רוצה חוברת בסגול בהיר עד כהה, זוהי לא נקראת עבודה בשני צבעים אלא צבע אחד והרשתות שלו. שני צבעים זה נקרא: כחול ואדום, או חום וירוק, או כתום ושחור וכו'...
האמת היא שבעבודה ב-2 צבעים הכי טוב לעבוד ב-2 צבעים שהם 2 ערוצים: למשל בשחור והוורוד (או אחרים) כיון שאז קל מאוד לעקוב על הקבצים של הפוטושופ לבדוק שרק ב-2 ערוצים יהיה צבע והשניי האחרים - יהיו לבנים.
בכל אופן ככה עבדתי עד היום לפליירים וחוברות ב-2 צבעים וזה היה מצוין.

• הוסף לסימניות
כדי לא להסתבך מומלץ לעבוד בשיטה זו:
כל האוביקטים בפוטושופ יהיו בגרייסקל
כל גוון בנפרד, כך הם יקבלו את הגוונים שתתני באינדיזיין
העבודה עם שני צבעים בינדיזיין
פותחת את חלון הסואוטש F5
מוחקת מתוכו את כל הגוונים מלבד שחור ועוד אחד
את האחד הנוסף עושה צבע פרוצס
עכשיו בחלונית הצפה של החלון יש אפשרות מיקס של ערבוב שני הגוונים
התמונות שיובאו מפוטושופ לחיצה כפולה בתוכה תתן אפשרות לצבוע בגוון הרצוי

לפני הוצאה לדפוס לבטל את צבע ספוט חזרה לפרוצס
אחרת יעשה בעיות עם שקיפויות

בהצלחה

• הוסף לסימניות
כאשר רוצים ליצור קובץ פוטושופ שיהיה בגוון סגול ספיצפי
אפשר ליצור קובץ גווני אפור וכל העבודה לעשות באפור, לשמור בtiff
לייבא באינדיזין ולצבוע בסגול פנטון וכדו'.
במידה והעבודה בשני צבעים נניח שחור וסגול, ניתן לתת יותר עומק ע"י שימוש בשני הצבעים יחדיו. צריך ליצור בפוטושופ קובץ גווני אפור, אח"כ לבקש במודל צבע - דואטון
לבחור את שני הגוונים בספרית הפנטון . ניתן לשחק עם תיבות העריכה כמו curves
וכך ליצור אפקטים מעניינים בשני הצבעים הנ"ל למרות שמתקבל לפעמים אפקט מעניין שיוצר אשליה של צבע נוסף, תלוי מהם שני הצבעים .
את הקובץ שומרים eps

• הוסף לסימניות
תודה לכולכם, קצת התבלבלתי...
GD - כנראה הכוונה למה שאת קוראת לו 'צבע אחד', איך עובדים איתו באמת? הרי סגול כהה וסגול בהיר הם 2 צבעים שונים, לא? אחד מעורבב עם לבן ואחד עם שחור?

• הוסף לסימניות
ערבוב עם לבן לא נחשב צבע, כיון שזה צבע הדף.
ערבוב עם שחור זה צבע נוסף.

• הוסף לסימניות
פרטי מה כן הבנת ומה לא וננסה להסביר שוב
לגבי שני צבעים את צודקת שיש לערבב עם צבע פנטון גם שחור כדי להכהות
וכן בחוברת עבודה המלל חייב להיות שחור
תכלס לגבי העבודה לא משנה לך הגוון רק שיהיו שני צבעים בכל המסמך ולא יותר

• הוסף לסימניות
עשיתי בעבר, וגם כעת אני בסיומה של עריכת ספר לימוד בשני צבעים שחור+צבע נוסף.

כשהתיעצתי אז אמרו לי לעשות את כל מה שאני רוצה שיודפס בשחור - בצבע שחור ובעצם אפשר גם שיהיו צבעים נוספים למשל איורים מיובאים המכילים צבעים נוספים וכו'. ואני רוצה אותם אחכ בשחור אפור וכו'.

והעיקר- מה שאני רוצה שיהיה בצבע השני, שיהיה באחד מצבעי היסוד האחרים לדוג' מג'נטה. ואז בדפוס אני מגדירה הפרדת צבעים ומבקשת מהדפס, שהכל יהיה שחור חוץ מהמג'נטה. זה עבד מצוין. וכדי לבדוק זאת באנידיזיין בחרתי לכל האלמנטים של הצבע השני צבע יסוד, והשתמשתי בו גם ב-טינט- כלומר אחוזים של הצבע. קבעתי אותו על ספוט, כהמלצת חברי הפורום. וכששיניתי אותו לגון אחר - את צבע הספוט- ראיתי אילו פרטים השתנו במסמך, ואיך מתקבל צבע זה או אחר. מקווה לשנינו שתהיה הצלחה.

אשמח לשמוע ממכם עוד בנושא.

• הוסף לסימניות
שניה שניה. נניח ציירתי בשחור בפוטושופ פרצוף של ילד מוציא לשון. פתחתי שכבה מתחתיו - עכשיו דרושה צביעה, איך אני מבהירה/מכהה את הסגול וזה יישאר 'צבע אחד'?
od - למה ספוט?
איפה שינת את אחוזי הצבע, רק באינדיזיין? זה עובד אותו הדבר בפוטושופ?

• הוסף לסימניות
כשאני שולחת ספר של שני צבעים לדפוס את חלוקת הצבעים אני עושה באינדיזיין
כמו שכתבתי קודם כל גוון אני עושה בקובץ נפרד בפוטושופ בגרייסקל
וכך באינדיזיין אני יכולה לתת לו את הגוון הרצוי - אפילו ערבוב של שני הצבעים
אם את מצירת בפוטושופ בשני הצבעים, תחלקי אותם אחר כך לשני קבצים
באופן מעשי לא משנה הגוון שבחרת אלא רק כמות הצבע
יש לציין שאת רוב עבודתי אני עושה באינדיזיין כך שלגבי חלוקת צבעים חכמה בפוטושום אין לי הרבה מה להציע
אבל באינדיזיין העבודה מושלמת , ותמיד מרוצים בדפוס

• הוסף לסימניות
האם בסיומת psd ומודל אפורים ניתן לתת גוון שונה באינדיזיין ולהשתמש כל פעם בשכבה אחרת, פעם בשחור העליון ופעם במילוי צבע שתחתיו?
או 2 קבצים נפרדים בסיומת tiff או jpeg?

• הוסף לסימניות
ורד - דבר ראשון תודה על התשובות המפורטות והסבלניות. פשוט עוד לא יצא לי לי לעבוד עם הנושא הזו, וזו פעם ראשונה ומבולבלת...
אם אני צובעת בפוטושופ בגוונים שונים של שחור-אפור, איך אני ממלאת את השטחים האלו אח"כ בצבע באינדיזיין? אין לי שם את הדלי האהוב...

• הוסף לסימניות
כל הכבוד על הסבלנות

התרשמתי מאוד מהרצון של כל אחד לעזור!
שאו ברכה!

• הוסף לסימניות
בהזדהות מלאה. חששתי מתגובות אחרות, וההצלה - הצלה גדולה מאד... כולם פה משתמשים זהב!!!
נא האזינו להתרחשויות: ציירתי וצבעתי בפוטושופ בגרייסקייל, שמרתי כTIFF, באינדיזיין בחרתי צבע פנטון 526C, סגול נחמד, ושמתי בswatches גם את כל הרשת של הצבע - מ-100% עד 10%, יופי!
ייבאתי את הציור האפרפר, לחצתי פעמיים עליו כדבריכם, וא"א בהחלט לצבוע אותו.
מי ידע מי יסביר?

• הוסף לסימניות
יש לתת את הקבצים מפוטושופ בסיומת PSD
אבל חובה קודם לשטח הכל ולעשות גריסיקל (כמובן בקובץ גיבוי)
לאחר יבוא לאינדיזיין יש לעשות לחיצה כפולה על התמונה או לבחור עם החץ הלבן
ואז תופתעו לגלות - ניתן לצבוע את התמונה באחד הצבעים של אינדיזיין

לגבי הצביעה בפוטו שופ
יש כמובן לצבוע בשני גוונים
לאחר מכן לקחת את כל השכבות של גוון אחד לקובץ חדש, לשטח הכל ולעשות גרייסקל
כך גם לגוון השני ולתת להם צבע באינדיזיין,
כמובן שבאינדיזיין לא צובעים צביעה חופשית אלא נותנים גוון אחד לכל הצביעה שנעשתה בפוטושופ

• הוסף לסימניות
אני מעלה לרגע את תמונת הכריכה של החוברת. (העיצוב הוא דרישה של היוצרות, לא רעיון שלי..)
הילד היחיד שצבוע, לדוג' - דורש אם ככה שאייבא אותו כ-4 פעמים, כשכל פעם צבוע בו חלק אחר! הבנתי נכון?
ואגב, אני שמה לב ורד שאת לא אומרת לשמור כTIFF.

• הוסף לסימניות
שימי לב כשאת מנסה לצבוע בגוון באינדיזיין שאת אכן במילוי ולא בקו
לשם המחשה אני מעלה דוגמא של אוביקט שהבאתי מפוטושופ ונתתי לו מספר גונים באינדיזיין

קבצים מצורפים

• 555.jpg
    KB 136.7 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
וואו! איך זה? הרי יש פה כמה גוונים, נכון? בציור הבסיסי בפני עצמו יש כהה ובהיר, אז ייבאת אותו כמה פעמים כשכל פעם הוא רק בצבע אחד, או הכהה או הבהיר?
אין הבנה בשטחים. אולי ככה מרגישות התלמידות המסכנות שלי לפעמים עם לוח הכפל.

• הוסף לסימניות
אם מדובר בשני גוונים יש לשמור ב2 קבצים
אכן יש לשמור בסיומת PSD בפורמט גריסקל

תנסי להעלות את קובץ פוטושופ המלא עם כל השכבות ואדגים לך

לגבי הדוגמא שלי יבאתי את האוביקט השחור - שמאל למטה
שכפלתי אותו ובכל פעם נתתי את הגוון שיש ליד

• הוסף לסימניות
הנה חזרתי. ורד, כולנו ואני כאן אחוזי התפעלות ממך. באמת תודה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה