שאלה קצת מורכבת: לאלו שעורכים רק (או לפחות בדר"כ) לפי שעות

• הוסף לסימניות
בעצם זה שאלה שיכולה להיות בכל תחום, אבל בעיקר בתחום העריכה.

מתי לוקחים על שעות עבודה ומתי זה חלק ממחויבות העורך ואין זה מעניינו של הלקוח?

יש כמה דוגמאות שעולות לי כרגע שלחלקם יש לי תשובה ולחלקם לא.

1. המחשב נתקע/נפל בגלל עומס (לא הפסקת חשמל וכדו')
  2. התקנת תוכנות מיוחדות לשם המרת/דגימת חומר לא סטנדרטי כגון DVD מיוחד וכדו'
  3. שיטוט באינטרנט לחיפוש חומרים ו/או תוכנות לייעול העריכה הספציפית כעת
  4. התייעצות טלפונית/דוא"לית בעניין העריכה (עם חבר למקצוע, לא עם הלקוח)
  5. אי שימת לב לבעייה מסויימת הגורמת לעבודה נוספת
ועוד ועוד דוגמאות שכנראה אתם נתקלים בהם לא פעם.
כל דוגמא בעצם כוללת בתוכה הרבה תתי דוגמאות אך כתבתי את הדוגמאות הכוללות כיווני חשיבה שונים.

חידוד השאלה; האם אנו עובדים כשכירים מול הלקוח, שאז כל התעסקות בחומר ולא משנה הסיבה או המקרה עלינו לגבות על כך תשלום, או כעצמאיים שמבחינתו הלקוח רוצה חומר מוגמר בזמן הסביר והרגיל, כל דבר מעבר לכך עלינו לספוג.

יש פן נוסף, והוא, שישנם דברים שבגלל מקרה אחד יש לנו תועלת מהזמן עבודה לפתרון למקרים הבאים, וכן חומרים/תוכנות הבאים לנו לשימוש בעבודות הבאות על אף שכעת עבדנו שעות נוספות לשם הלקוח המסוים כעת.

תודה רבה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ירושלמי;377928:

2. בעיה שלך - לא של הלקוח
  3. התקנת תוכנות מיוחדות לשם המרת/דגימת חומר לא סטנדרטי כגון DVD מיוחד וכדו'
  4. אתה רשאי לבקש על כך תוספת(על ההמרה לא על התקנת התוכנה), אך לסכם זאת מראש, או לחלופין לכלול את זה במחיר, כך שהמחיר יהיה תואם לדגימה זו
  5. שיטוט באינטרנט לחיפוש חומרים ו/או תוכנות לייעול העריכה הספציפית כעת
  6. תלוי אם סיכמת עם הלקוח על חיפוש חומרים, כי מבחינתו הוא מקבל הצעת מחיר וסוגר איתך מתוך אי ידיעה שאתה תזדקק להשקיע זמן לחיפוש חומרים
  7. התייעצות טלפונית/דוא"לית בעניין העריכה (עם חבר למקצוע, לא עם הלקוח)
  8. בעיה שלך. אתה כאיש מקצוע אמור להסתדר עם הפן הטכני, וכל התיעצות - זמנה על חשבונך
  9. אי שימת לב לבעייה מסויימת הגורמת לעבודה נוספת
  10. זה הדבר הכי מסובך וזה קורה המון. מסכמים על AוB ופתאום נוסף C שאף אחד לא לקח אותו בחשבון. קשה לענות על כך, אך בעיקרון זה תלוי על מי מותלת האחריות להיעלמותו של C
כל דוגמא בעצם כוללת בתוכה הרבה תתי דוגמאות אך כתבתי את הדוגמאות הכוללות כיווני חשיבה שונים.

חידוד השאלה; האם אנו עובדים כשכירים מול הלקוח, שאז כל התעסקות בחומר ולא משנה הסיבה או המקרה עלינו לגבות על כך תשלום, או כעצמאיים שמבחינתו הלקוח רוצה חומר מוגמר בזמן הסביר והרגיל, כל דבר מעבר לכך עלינו לספוג.
מבחינת הלקוח הוא סיכם איתנו מחיר שזה כולל את מה שדיברנו, וכל מה שקשור לעבודה ולזמני עבודה זה לא בעיה שלו, במיוחד במגזר החרדי אוהבים לקבל מחיר מראש ואח"כ לדחוף לך על הדרך עוד ועוד דברים ולהתפלא כשאתה מבקש תשלום נוסף, וכשאתה רוצה לעבוד עפ"י שעות אנשים נבהלים כששומעים 100 ש"ח לשעה או יותר.(אני אישית לא אוהב את העבודה עפ"י שעות מכיון שלאחד לוקח לעשות פרויקט מסוים שעה ולשני זה יכול לקחת 3 שעות שמתוכם לפחות חצי שעה התבזבזה על הבנת הקומפוזיציה)
בכל מקרה, אם אתה מסכם עפ"י שעות אז מגיע לך עפ"י שעות. ום אתה מסכם מראש מחיר, קח בחשבון שכל הפתעה תגרום לך לאי נעימויות ולכן כשמסכמים מחיר מראש מוודאים שהלקוח מבין מה כלול במחיר ומה לא!

יש פן נוסף, והוא, שישנם דברים שבגלל מקרה אחד יש לנו תועלת מהזמן עבודה לפתרון למקרים הבאים, וכן חומרים/תוכנות הבאים לנו לשימוש בעבודות הבאות על אף שכעת עבדנו שעות נוספות לשם הלקוח המסוים כעת.
רווח שלך. אם אתה רוצה לבוא לקראת הלקוח ולהוריד לו מהתוספת אף אחד לא ימנע ממך, אך כל עבודה שבשבילה עשית משהו מיוחד מעבר לשיגרה, מגיע לך עליה תוספת תשלום.
דוגמא לכך היא שלקוח הביא לך קבצי NTSC ואתה צריך להמיר אותם לPAL, כמובן שמגיע לך תוספת על ההמרה מעבר לתשלום על העריכה, אך על התקנת תוכנות הכרחיות שהם משמשות לא רק או לא במיוחד עבור הפרויקט, אתה לא אמור לגבות שכר נוסף

תודה רבה

בהצלחה

• הוסף לסימניות
חן חן על התגובה המפורטת.

לא הבנתי למה אתה לא אוהב לעבוד לפי שעות כשבשורה אח"כ אתה מסביר את הבעייתיות של המחיר הגלובלי לעבודה.

מה שכן, רואים מתגובתך שאינך עובד לפי שעות,
כל לקוח יודע שכשהוא בא למי שגובה לפי שעות ייתכנו לו הפתעות במחיר לרעה בדיוק כמו שייתכנו לו הפתעות לטובה, ושתיהם יכולות להיות הפתעות קיצוניות באותה מידה.

מה שאני שאלתי, ואולי לא מספיק הבהרתי את זה,
מתי מגיע לי על מה שהשקעתי בעבודה הזו, שאילולא העבודה הזו הייתי יושב ושותה קפה על פסגת האוורסט, ומתי אני אמור לספוג את העבודה בגלל שאין זה מעניינו של הלקוח.

הרי זה ברור (או שלא?) שאם עבדתי שעה ואף יותר, ולא הייתי מרוצה מהתוצאה, ולכן עבדתי על כל הקטע שוב, מגיע לי על כל השעות עבודה, ולכן הלקוח בא אלי כי הוא רוצה את המיטב, ופעם המיטב נעשה בשעה ופעם בעשר שעות ואת זה בטח הלקוח לוקח בחשבון.

השאלה היא איפה הגבול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ירושלמי;377936:
לא הבנתי למה אתה לא אוהב לעבוד לפי שעות כשבשורה אח"כ אתה מסביר את הבעייתיות של המחיר הגלובלי לעבודה.
בכל שיטה יש בעיתיות והכל תלוי בסוג העבודה. ישנם פעמים שהשיטה של גביה לפי שעות מתאימה יותר וישנפ מעמים שגביית מחיר גלובלי תתאים יותר
מה שכן, רואים מתגובתך שאינך עובד לפי שעות,
כל לקוח יודע שכשהוא בא למי שגובה לפי שעות ייתכנו לו הפתעות במחיר לרעה בדיוק כמו שייתכנו לו הפתעות לטובה, ושתיהם יכולות להיות הפתעות קיצוניות באותה מידה.

מה שאני שאלתי, ואולי לא מספיק הבהרתי את זה,
מתי מגיע לי על מה שהשקעתי בעבודה הזו, שאילולא העבודה הזו הייתי יושב ושותה קפה על פסגת האוורסט, ומתי אני אמור לספוג את העבודה בגלל שאין זה מעניינו של הלקוח.
מגיע לך תשלום על השקעתך בעבודה, אך במילים ברורות: אם השקעת זמן נוסף בעבודה בגלל שאתה חסר מקצועיות/ניסיון או שאתה איטי בעבודתך באופן משמעותי - תתמודד עם זה אך צר לי לאכזב אותך. אולם אם השקעתך הנוספת נובעת מעבודה מצורך ספיציפי בפרויקט מגיע לך תוספת ואתה יכול להסביר ללקוח מדוע אתה מבקש כך ומה הפעולות המיוחדות שנאלצת לעשות לטובת הפרויקט שלו - אם הוא בן אדם, הוא יבין ויוסיף לך
הרי זה ברור (או שלא?) שאם עבדתי שעה ואף יותר, ולא הייתי מרוצה מהתוצאה, ולכן עבדתי על כל הקטע שוב, מגיע לי על כל השעות עבודה, ולכן הלקוח בא אלי כי הוא רוצה את המיטב, ופעם המיטב נעשה בשעה ופעם בעשר שעות ואת זה בטח הלקוח לוקח בחשבון.

הכל תלוי במה שסיכמת עם הלקוח.
הבעיתיות במגזר החרדי היא שאנשים רוצים לדעת מחיר מראש ולאיזה סכום הם הולכים להגיע, לקוח אומר לך אני רוצה לדעת כמה זה יעלה לי, אתה אומר לו תלוי כמה שעות אני יצטרך לשבת. פה הוא קצת מתבלבל.
לגבי שיטת העבודה שלי, אני יספר לך מה אני עושה מבלי שתצטרך לנחש. אני משתדל להבין טוב מאוד את הלקוח ולקלוט בדיוק מה הוא מעונין וכמה הוא רוצה להשקיע בעבודה. כשמדובר בפרויקט מורכב שיש בו אלמנטים לא מספיק ברורים אני אומר ללקוח שאני יחזור אליו יותר מאוחר וידבר איתו על העניין הכספי. בנתיים כשיש לי את כל המידע אני מארגן את מחשבותי ומשתדל לקחת כמה שיותר דברים בחשבון לטובה ולרעה וחוזר ללקוח עם מחיר שנע בין סכום X לY , נניח בין 1000 ל1500 . ומסביר ללקוח שהמחיר הסופי ינתן בשלב מתקדם יותר או בסוף העבודה, אך אני מבהיר ללקוח שהמחיר יכול לגלוש מהמקסימום המצוין במידה ויש משהו שלא נלקח בחשבון. כך הלקוח גם מבין מראש לקראת מה הוא נכנס בעניין הכספי, ואני לא צריך להסביר ללקוח מדוע המחיר יותר יקר ממה שהוא חשב שיהיה.
השאלה היא איפה הגבול.
לדעתי הגבול מתחיל בהיגיון הישר ובמשא ומתן באמונה ומסתיים במה שסיכמת מראש עם הלקוח

• הוסף לסימניות
אני אביא לך תשובה מתחום אחר.

החלפתי מנוע לפני פסח.

לכל עבודה יש זמן תקן.
נניח החלפת מנוע זה זמן תקן 10 שעות עבודה.
יכול להיות שמשום מה זה נגמר ב8 ויכול להיות שזה נגמר ב15, זה כבר ענין של המוסך.

לשלם לך על שהמחשב נתקע? על שהחלטת פתאום לחפש תוכנות חדשות? על מה ולמה?
על זמן המרה או דגימה? בודאי, זה שלב ראשוני והכרחי לעבודה.

התקשרת לחבר? למה שזה יעניין מישהו?

אתה צריך להעריך באמת ובכנות כמה זמן לוקחת העבודה עצמה.  

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosale;377939:
או שאתה איטי בעבודתך באופן משמעותי - תתמודד עם זה אך צר לי לאכזב אותך.

לא הבנתי,
אם אני עובד מאוד לאט, כל דקת סרט לוקחת אצלי עשרים שעות עבודה, אני לא אמור לגבות על אותן שעות כי האיטיות זה בעיה שלי?

אם תשובתך היא שאין לגבות על האיטיות, הסתיים הדיון בינינו.
מקווה שאתה מבין לבד למה, ליכבר אין כח להסביר.

רק אחזור שוב על דבריי, רואים שאתה לא עובד לפי שעות.

צל,
אני לא מבין במנועים ואין לי מושג איך עובד התימחור בהם, מה שברור שאם הגעתי למוסך לתקן בעיה מסויימת, והמוסכניק לוקח לפי שעות, גם אם הוא ניסה 5 שעות לתקן ובסוף הוא רואה שהבעיה בכלל היתה סה"כ בורג קטן רופף, אם הוא לא גובה על כל אותן שעות של התעסקות ברכב, הוא פרייאר בסדר גודל, והסיכויים שהוא סוגר חודש שואפים לאפס.

נכתב ע"י צל99;377970:
אתה צריך להעריך באמת ובכנות כמה זמן לוקחת העבודה עצמה.  

הערכה שייכת במחיר גלובלי, לא בעבודה לפי שעות.
או שכוונתך לבדוק כמה זמן מתוך אותן שעות היתה העבודה נטו ללא עיכובים ומניעות.

• הוסף לסימניות
פורסם במקור על ידי yosale
או שאתה איטי בעבודתך באופן משמעותי - תתמודד עם זה אך צר לי לאכזב אותך

התכוונתי בדיוק למה שכתבתי! אם אתה עובד לאט יותר מהרגיל, כלומר עריכה שלוקחת לכל עורך 10 שעות, לך לוקחת 20 שעות, אז אם אתה לןקח לפי שעות, מסכן הלקוח שצריך לשלם כפול. וזה הבעיתיות בעבודה לפי שעות. יש עורך שברגע שהוא מתיישב על העבודה הוא מתקתק ומריץ ומזרז ענינים, כמובן שלא מתוך פגיעה בחשיבה ובמקצועיות אלא מתוך פגיעה באתנחתה ובשיחות טלפון שלא קשורות. ומצד שני יש עור שגם כשהוא מתיישב הוא עושה זאת באיטיות והכוס קולה מסיחה את דעתו כל רגע, וכן הוא גם צריך לחשוב על כל דבר כמה פעמים והוא גם לא יודע איך עושים כל דבר ולכן הוא יושב 20 דקות רק כדי לחפש פונקציה מסוימת שהוא שכ איך עושים, ואח"כ עוד חצי שעה בלהבין עוד משהו שנשכח ממנו וכו' וכו' וכו'
אז כן, אם האיטיות שלך היא מעבר לגדר הרגיל אתה לא אמור לגבות על האיטיות(אתה יכול לעבוד על דקה בסרט גם 50 שעות, השאלה מדוע עבדת 50 שעות? כי השקעת בסרט או בגלל דברים אחרים). מה לעשות אך זה הדבר הראשון שאני בודק לפני שאני סוגר אם בן אדם לפי שעות.(אני גם מברר עליו אצל לקוחות שלו איך קצת העבודה שלו והאם הוא ישר)
זה המצב אחי. אף אחד לא ישלם לך לפי שעות ויתן לך להתפנן ולהתקשר לחברים לשאול ולהתייעץ איך עושים כך ואיך עושים כך והאם כדאי לעשות כך וכך. כמו כן אף אחד לא ישלם לך לפי שעות אם הוא ידע שאתה נזקק לזמן לחפש כל מיני פונקציות שאתה לא יודע וכו'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ירושלמי;377999:
צל,
אם הוא לא גובה על כל אותן שעות של התעסקות ברכב, הוא פרייאר בסדר גודל, והסיכויים שהוא סוגר חודש שואפים לאפס.

הלואי עלי ועליך לסגור כל חודש כמוהו (ויתכן שגם בצרוף של שנינו).

פספסת את הנקודה.

לכל עבודה צריך להיות תקן זמן מסוים כמו שלכל הוצאות נסיעה יהיה תקן זמן.

אם אמרתי למישהו שאני אגבה לו X + הוצאות נסיעה והיה לי פנצ'ר בדרך ולקחתי מונית למרחק של שעתיים נסיעה אני יכול לדרוש את זה?
והאם אצלו בחצר גנבו לי את הרכב?

אתה אמור לדעת כמה אתה עובד על קליפ חתונה. ולכן כיוון שעל קליפ אתה עובד X שעות ורוצה Y לשעה תבקש XY.

אם יום אחד בגלל לויודע מה התעכבת על קליפ עוד שעתיים אתה לא יכול לדרוש את זה.

ובהחלט אם עורך יחסית איטי יותר מאחרים (ולא בגלל עבודה יסודית יותר)אז הוא צריך לספוג את זה, אחרת הוא ישאר ללא עבודה.

• הוסף לסימניות
צל,

הדוגמא הנכונה לחלק מהדוגמאות שהבאתי בהתחלה, היא למקרה שאני לוקח לפי שעות מהרגע שאני יוצא מהבית עד הרגע שאני חוזר ולבסוף היה פקק בדרך שעתיים מעבר לצפוי, מי אמור לספוג את הפקק.

• הוסף לסימניות
הדיון, פה ממש מענין...
לדעתי, אם אתה הולך למישהו בכלל לא משנה באיזה תחום, ואתה יודע שהוא מקצועי מאד, אתה בד"כ משלם לו פי כמה וכמה לשעה, מאשר למישהו מתחיל,
כך גם בוידיאו, תעשה ברור מקיף לפני שאתה בא לערוך סרט אצל עורך. המקצועניים והמנוסים יקחו לך 250 ש"ח לפחות לשעה, עורך בינוני יקח לך 100- 150 ש"ח לשעה, ומתחיל פחות מ-100 ש"ח .
כשבחרת לשלם למתחיל לפי שעה, לקחת בחשבון, שהוא למד את המקצוע, יודע את הסודות, אולי לא הכל, אבל לפחות הרוב, אבל, לא התנסה בהם מספיק בשביל לעבוד מהר, אבל, מצד שני המחיר לשעה נמוך.
כשהלכת למקצוען לקחת בחשבון שלכל שעה אולי שילמת יותר, אבל, קבלת יותר ממה שהמתחיל יעשה בכמה שעות.
ואם אתה העורך, אז תקח לפי מה שאתה מסוגל, אל תבטיח שאתה יודע מה שאתה לא יודע, אם לא נגעת באפטר מעולם, או רק קצת, והלקוח רוצה יצירה באפטר, תבהיר לו ברורות שאתה לא מנוסה בתוכנה וזה עלול לקחת שעות מיותרות, בא לך להשקיע בשבילו בשביל עצמך, כל הכבוד על היוזמה, אבל, הלקוח לא חייב לשלם על המתנה שאתה רוצה לתת לו.
לסיכום, לדעתי הלקוח חייב לדעת מה רמת המקצועיות של העורך, ולפי זה להחליט מה הוא בוחר מחיר גבוה ותפוקה גבוהה לשעה, או מחיר נמוך ותפוקה דלה לשעה.
העורך מצידו, אמור לנסות לעשות את מקסימום ההשתדלות לנצל כל דקה, ולקחת לפי המומחיות שלו, ולהבהיר ללקוח היטב, מה הוא יודע.
בקשר לחומרים שחיפשת ואת לא יודע אם לגבות על הזמן הזה, זה תלוי בסיכום שסיכמתם מראש, אם באו אליך כעורך שיש לו כל, אז אין לך ברירה אלא לעבוד בשבילך, ואם סיכמתם שתחפש עבורו חומרים, וזה יקח זמן, אז מגיעה לך כסף על זה.
זמן של רנדורים, המרות ויצוא אני אישית לוקחת חצי מהמחיר לשעה, כי רק המחשב עובד ולא אני, ואני משתדלת שרק התוכנה הספציפית הזו תעבוד ולא עוד תוכנות שיאטו את קצב העבודה.
תודה על העלאת הנושא שמענין פה רבים...

• הוסף לסימניות
מסכימה עם מה שכתב ירושלמי,
למעט עניין ההתייעצות המקצועית.

בעיני כל דבר שאמור להיות לעורך מקצועי וסטנדרטי: תוכנות, מחשב שעומד בעומס, אל פסק, ידע מקצועי
הם הסיבה שאנשים שוכרים אותו ומשלמים לו 100 שקל לשעה.
אם אתה לא מצוייד/מקצועי מספיק, היכבד להודיע להם על זה מראש, ולקחת תשלום (נמוך) בהתאם.

לגבי זה שעורך הוא איטי-
זו כבר אחריות של המזמין לברר עד כמה העורך מהיר ויעיל,
כמו שלחילופין אם אני אזמין עוזרת בית שלוקחת לפי שעה אני אוודא שלא ייקח לה שלוש שעות לנקות לי חלון,
ואם לא ביררתי אני אתבאס (ואחליף אותה בהקדם האפשרי) אבל אשלם על הטעות שלי בבחירת עוזרת..

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
מאד מעניין שבסקר (לעת עתה) הכי מעט בחרו באפשרות האחרונה, שמשום מה היא נראית לי הכי הגיונית, כי אין ולא שייך בזה כללים.

לאחרונה נתקלתי בדילמה דומה.
לקוח נתן לי לעבוד על חומר, ושנינו ידענו שזה עבודה של כשבועיים, ושנינו גם ידענו שיומיים שלשה לאחר תחילת העבודה בלי קשר לעבודה הספציפית הזו אני לוקח חופש של כחודש.
מה שקרה שלאחר שחזרתי לעבודה, הייתי בעצם צריך להתחיל כמעט הכל מהתחלה. והתלבטתי אם אני צריך לגבות על הזמן הזה שבעצם היה זמן כפול ומיותר. שוב, יצויין שאמרתי במפורש ללקוח שאני לוקח חופש עוד כמה ימים, אך הוא התעקש שאתחיל לעבוד על החומר.
בסופו של דבר לא גביתי על השעות האלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוכון;1252479:
מאד מעניין שבסקר (לעת עתה) הכי מעט בחרו באפשרות האחרונה, שמשום מה היא נראית לי הכי הגיונית, כי אין ולא שייך בזה כללים.

לאחרונה נתקלתי בדילמה דומה.
לקוח נתן לי לעבוד על חומר, ושנינו ידענו שזה עבודה של כשבועיים, ושנינו גם ידענו שיומיים שלשה לאחר תחילת העבודה בלי קשר לעבודה הספציפית הזו אני לוקח חופש של כחודש.
מה שקרה שלאחר שחזרתי לעבודה, הייתי בעצם צריך להתחיל כמעט הכל מהתחלה. והתלבטתי אם אני צריך לגבות על הזמן הזה שבעצם היה זמן כפול ומיותר. שוב, יצויין שאמרתי במפורש ללקוח שאני לוקח חופש עוד כמה ימים, אך הוא התעקש שאתחיל לעבוד על החומר.
בסופו של דבר לא גביתי על השעות האלו.

הסברת לו מה זה אומר לגביו?
שתצטרך לעבוד על הכל מחדש?
הוא שילם לך לפי שעה או לפי פרוייקט??

לרוב האנשים אין שמץ של מושג לגבי מה וכמה לוקח לערוך ודאו.
ואין סיבה שהוא יבין במה זה כרוך אם לי כעורכת ממש לא ברור שחופשה אומרת
שתצטרך להתחיל לעבוד על הכל מחדש...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ירושלמי;377928:

תודה רבה

התשובות שלי:)
אז ככה
בכללי - בענין הזה אני רואה את עצמי כעצאית, ולכן הלקוח צריך לקבל את שלו בזמן המהיר ביותר (הוא משלם על כל שעה!)

1. אם המחשב נתקע - לרוב זה סימן שהוא לא מתאים לעבודה.
במקרה כזה אני פשוט קמה ומתעסקת בשהו אחר ולכן הלקוח לא יספוג זאת.
2. האת שזה עוד לא קרה לי. אבל לדעתי - התוכנות האלו יעזרו לי בעתיד, לכן אולי אקח סכום סמלי על הטרחה שכרוכה בהשגה, אבל זה בהתיעצות עם הלקוח, כי בעצם נראה לי שזו אינה אשמתו שאין לי את כל התוכנות הנצרכות...
3. על זה אני כן לוקחת סכום, בד"כ לא לפי שעה אלא מה שתאימנו ביחד מראש, כי זה ספציפית לעבודה הזו.
4. כמדומני שאם הצטרכתי להתיעץ זה כי אני צריכה את היעול... הלקוח לא אמור לספוג את זה.
5. זה תלוי במקרה, בעבודה, וכל זה תלוי גם בלקוח..
התשובות כוללניות, וכל קרה לגופו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ירושלמי;377928:

תודה רבה

התשובות שלי:)
אז ככה
בכללי - בענין הזה אני רואה את עצמי כעצאית, ולכן הלקוח צריך לקבל את שלו בזמן המהיר ביותר (הוא משלם על כל שעה!)

1. אם המחשב נתקע - לרוב זה סימן שהוא לא מתאים לעבודה.
במקרה כזה אני פשוט קמה ומתעסקת בשהו אחר ולכן הלקוח לא יספוג זאת.
2. האת שזה עוד לא קרה לי. אבל לדעתי - התוכנות האלו יעזרו לי בעתיד, לכן אולי אקח סכום סמלי על הטרחה שכרוכה בהשגה, אבל זה בהתיעצות עם הלקוח, כי בעצם נראה לי שזו אינה אשמתו שאין לי את כל התוכנות הנצרכות...
3. על זה אני כן לוקחת סכום, בד"כ לא לפי שעה אלא מה שתאימנו ביחד מראש, כי זה ספציפית לעבודה הזו.
4. כמדומני שאם הצטרכתי להתיעץ זה כי אני צריכה את היעול... הלקוח לא אמור לספוג את זה.
5. זה תלוי במקרה, בעבודה, וכל זה תלוי גם בלקוח..
התשובות כוללניות, וכל מקרה לגופו.

• הוסף לסימניות
אני עובדת לפי שעה בביתי, אבל לא עצמאית. בעיקרון אני מחשבת כל זמן שהתעסקתי בחומר (כולל טלפונים לצורך העבודה) ומורידה זמן אם הפסקתי לצורך הפסקת שתיה והתרעננות למשל, מה שלא יורידו במשרד.
מה שכן, אם יש איזו תקלה במחשב או סתם עייפות שלי שגורמת לי לעבוד לאט יותר מהרגיל, אני מורידה מהזמן. לא יודעת איך באמת צריך לנהוג, אני מעדיפה להרויח פחות ולא לגזול חלילה, באמת הגיע הזמן שאברר זאת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה