כללי שאלה קריטית למומחים בניהול צבע

• הוסף לסימניות
השאלה שלי מופנית למי שמתעסק עם פקודות ניהול הצבע של מנטור:
מתי צריך להיות מופעלת הפקודה לפני ההמרה לצבעי דפוס?
האם יש דרך לטפל בקובץ שהנתונים שלו נשמרו כנייר עיתון ולהפוך אותו לכרומו? האם תכולת הקובץ כבר נפגמה?

אודה מאד מאד למי שיחכימני בעניין זה.

• הוסף לסימניות
לא ניתן לשחזר צבעים מפרופיל של נייר עיתון לפרופיל כרומו.

.
.

• הוסף לסימניות
תודה על התשובה.
הייתי שמחה יותר אם התשובה היתה פחות החלטית...

כמה שאלות:
1. האם הפקודה של הפרופיל חייבת להיות מסומנת לפני ההמרה לצבעי דפוס?
2. היכן אני רואה באיזה פרופיל הקובץ נשמר?
3. כאשר אני פותחת את הקבצים ששמרתי כנייר עיתון נפתח לי חלון עם מספר אפשרויות בחירה. על מה מומלץ לבחור? האם שינוי הפרופיל שם יכול להועיל במשהו?
4. האם הפלט הסופי עשוי להיות פגום/חסר באופן משמעותי אם אשאיר את הקבצים כמו שהם?

מדובר על עשרות רבות של שעות עבודה שאולי משהו מכם יוכל לחסוך ממני להתחיל הכל מהתחלה....

הצלת נפשות כבר כתבתי?

• הוסף לסימניות
הנה החלון שנפתח לי בעת פתיחת הקובץ:

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    KB 67.7 · צפיות: 6
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י בלי זנד;255448:
תודה על התשובה.
הייתי שמחה יותר אם התשובה היתה פחות החלטית...

אני גם אשמח לגלות אם יש דרך לשחזר צבעי מסמך שנהרסו, אולי תשאלי במנטור. עד כמה שנראה לי - זה בלתי אפשרי. מה שכן את יכולה לנסות:
להפוך את הקובץ לRGB ויכול להיות שחלק מהחיות של חלק מהצבעים תחזור.

כמה שאלות:
1. האם הפקודה של הפרופיל חייבת להיות מסומנת לפני ההמרה לצבעי דפוס?
כשאת ממירה לצבעי דפוס, פשוט לעשות זאת דרך פקודת convert to profile ולבחור את הפרופיל המתאים.

2. היכן אני רואה באיזה פרופיל הקובץ נשמר?
כשאת לוחצת על פקודת convert to profile הוא נותן לך את פרופיל המקור ופרופיל היעד.

3. כאשר אני פותחת את הקבצים ששמרתי כנייר עיתון נפתח לי חלון עם מספר אפשרויות בחירה. על מה מומלץ לבחור? האם שינוי הפרופיל שם יכול להועיל במשהו?
מומלץ לבחור את הפרופיל שאיתו נשמר הקובץ. שינוי הפרופיל בשלב זה לא יועיל כי הצבעים כבר הפכו למשהו אחר.

4. האם הפלט הסופי עשוי להיות פגום/חסר באופן משמעותי אם אשאיר את הקבצים כמו שהם?
הקובץ לא הרוס, אלא בעיקר הצבעים שלו לא חזקים וחיים כמו שאמורים להיות.
אולי עם כמה שכבות שילוב ניתן לשפר אותו. למשל hue saturation , levels , לשחק עם זה ולראות האם יש שיפור.
אם הקובץ בשכבות זה יותר טוב, כי תוכלי לטפל בכל שכבה בנפרד.
אולי תעלי את זה לפה?
מדובר על עשרות רבות של שעות עבודה שאולי משהו מכם יוכל לחסוך ממני להתחיל הכל מהתחלה....

הצלת נפשות כבר כתבתי?

...

• הוסף לסימניות
אמנם כשאני מנסה להפוך ל rgb ובחזרה ל CMYK יש שיפור משמעותי.

אבל אולי את יודעת לומר לי מה ההבדל בין אפשרות הראשונה לשלישית בחלון הנ"ל?
ע"מ להשאיר את הקובץ בפרופיל המקורי שלו, כפי המלצתך, מה צריך להיות מסומן?

ושוב תודה על התשובה המושקעת.

• הוסף לסימניות
use embeded profile
שימוש בפרופיל המוטמע

convert
המרה לפרופיל ברירת מחדל

dicard
להתעלם מהפרופיל המוטמע

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;255516:
use embeded profile
שימוש בפרופיל המוטמע

convert
המרה לפרופיל ברירת מחדל

dicard
להתעלם מהפרופיל המוטמע

עדיין לא הבנתי מה מומלץ שיהיה מסומן.

• הוסף לסימניות
שימוש בפרופיל המוטמע

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה