שאלה קריטית לפני היתר----

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה שמעכבת אותנו להוציא רישון לדירה, כבר שנים רבות....

יש לנו דירה שמחולקת ליחידה נוספת+הרחבה לא חוקית (קומת קרקע)
קיימת אפשרות להוציא רישיון של חדר נוסף ומרפסת.

השאלה היא האם קבלת ההיתר עלולה (ולו באחוז קל) לסכן את החריגות הנ"ל שציינתי?

תודה מראש על כל מידע אמין!

• הוסף לסימניות
אין אפשרות להוציא היתר בלי להתייחס לחריגות שבוצעו. התייחסות= הריסה או הכשרה. אא"כ תמצאו אדריכל שמוכן להעלים עין. ואפילו אם האדריכל מוכן, יש סיכויים שהענין יתגלה ע"י העיריה תוך כדי תהליך הגשת הבקשה, או בדיון בוועדה (למשל אם יהיה מתנגד שיתחיל לזמר בדיון...) אצלכם מדובר בקומת קרקע אז ההרחבה שביצעתם תופיע בתכנית מדידה. כך שהעלמת עין תהיה יותר קשה מהרגיל.
האם ההרחבה ניתנת להכשרה? אם כך ייתכן והאדריכל יסכים לנסות להחליק את ענין החלוקה, ולבקש את הכשרת ההרחבה במסגרת ההיתר שיוגש.

• הוסף לסימניות
בתהליך הוצאת ההיתר שלנו על הדירה הגיע פקח לבדוק שלא התחילו בניה.
סליחה על השאלה, מה מפריע לך לחרוג עוד קצת? תבררי טוב שלא תעוררי דובים....

• הוסף לסימניות
סליחה על השאלה, מה מפריע לך לחרוג עוד קצת? תבררי טוב שלא תעוררי דובים...
מאד תלוי באיזה עיר החריגה,
יש מצב שעלול לגרום להם גם להרוס את הקיים וגם לא לאשר חדש.
בכל מקרה אין מצב שלא יראו את החריגה,
במהלך הוצאת ההיתר נשלח מטעם העיריה מהנדס ופקח,
ובד"כ גם אם היה ע"ז כבר דיון בעיריה אז זה רשום בלי להגיע למקום.

• הוסף לסימניות
ירושלים
האם נכון העובדה שהיום חלוקת דירות זה דבר חוקי?

• הוסף לסימניות
יש לי נסיון רק עם בית שמש/ מבשרת. לוידעת להגיד לך.
בבית שמש מחייבים להרוס חריגות בניה כתנאי להיתר, אך לפעמים המפקחי בניה לא "עולים" עליהם.

• הוסף לסימניות
אם ירושלים, אני יכולה לענות לך:)

כעיקרון תבחנו קודם כל האם ההרחבה בק"ק היא ברת הכשרה.
אם לא- בהיתר הבניה חייבים לסמן את חריגות הבניה להריסה, כתנאי להיתר בניה,
זה מופיע גם בתמונות (חייבים להביא תמונות של הבנין מכל הכיוונים).
כמו"כ זה מתועד במפת המדידה של המודד.

כמו"כ, לאחר מתן היתר הבניה מגיעים פקחים לשטח לבדוק את יישום ההיתר.

• הוסף לסימניות
ובאותה סירה.
אנו באמצע הוצאת היתר. מראש אני יודעת- שמרפסת אחת- ארצה לסגור.
(היא מאושרת בתור מרפסת. לא חדר)
האם הסגירה שלה תפריע לי להוציא היתר חדש ? (תוספת 5% קומת גג, בכדי להשלים את כל השטח וכו')

• הוסף לסימניות
ובאותה סירה.
אנו באמצע הוצאת היתר. מראש אני יודעת- שמרפסת אחת- ארצה לסגור.
(היא מאושרת בתור מרפסת. לא חדר)
האם הסגירה שלה תפריע לי להוציא היתר חדש ? (תוספת 5% קומת גג, בכדי להשלים את כל השטח וכו')

ה-5% באותו מפלס של המרפסת הזו?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אפשר רק הסבר - מה זה הכלל שלה-5 % ??

• הוסף לסימניות
אפשר רק הסבר - מה זה הכלל שלה-5 % ??

תכנית מתאר 62, שחלה על ירושלים, מאפשרת לקבל, מעבר לשטחים המוגדרים, תוספת של 5% משטח המגרש עבור השלמת בינוי לדירות בקומות הגג.
הבינוי הזה ניתן גם כאשר ישנן תב"עות חדשות יותר (אבל בנות 10 שנים ומעלה)

עירית ירושלים פתחה ע"ס זה מסמכי מדיניות ותנאים שונים ומשונים מתי ניתן לקבל את ה-% הנ"ל ומתי לא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה