שאלות על אפשרויות מימון ומשכנתא -קניית דירה לפני מכירת דירה קיימת

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,
אשמח לעצתכם המקצועית:
אני מתכנן לקנות דירה חדשה לפני שמכרתי את הדירה הקיימת.
בשלב הראשון אני משלם את ההון העצמי, אך כשמגיע הזמן להשלים את העסקה בעזרת משכנתא - ייתכן שעדיין לא אצליח למכור את הדירה הראשונה.

יש לי כמה שאלות בנושא:
  1. האם טכנית הבנק מאפשר לקחת משכנתא חדשה על הדירה השנייה, כשכבר קיימת משכנתא פעילה על הדירה הראשונה?
  2. אם כן - מה אחוז המימון המרבי שאפשר לקבל במקרה כזה?
  3. האם קיים בבנקים מסלול שמאפשר דחיית תשלומי ההחזר (למשל חצי שנה) כדי לאפשר מרווח נשימה עד למכירת הדירה הראשונה?
תודה רבה מראש לכל מי שיכול לשתף מניסיון או ידע מקצועי

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,
אשמח לעצתכם המקצועית:
אני מתכנן לקנות דירה חדשה לפני שמכרתי את הדירה הקיימת.
בשלב הראשון אני משלם את ההון העצמי, אך כשמגיע הזמן להשלים את העסקה בעזרת משכנתא - ייתכן שעדיין לא אצליח למכור את הדירה הראשונה.

יש לי כמה שאלות בנושא:
  1. האם טכנית הבנק מאפשר לקחת משכנתא חדשה על הדירה השנייה, כשכבר קיימת משכנתא פעילה על הדירה הראשונה?
  2. אם כן - מה אחוז המימון המרבי שאפשר לקבל במקרה כזה?
  3. האם קיים בבנקים מסלול שמאפשר דחיית תשלומי ההחזר (למשל חצי שנה) כדי לאפשר מרווח נשימה עד למכירת הדירה הראשונה?
תודה רבה מראש לכל מי שיכול לשתף מניסיון או ידע מקצועי
1. כן
2. 70 אחוז
3. כן, גרייס

הרבה הצלחה!

• הוסף לסימניות
מצטרף לתשובה הקודמת ומוסיף, שאפשר גם לקבל על הדירה הראשונה תוספת של עד 50%, ועד סוף שנה תוספת נוספת של 200,000 ש"ח עד 70%
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
גם אנחנו באותו מצב!
אז אפשר לחתום חוזה קניית דירה
לפני שמוכרים את הקיימת?
זה לא סיכון?

• הוסף לסימניות
תאורטית אפשר, כמובן בכפוף למש"ח.
השאלה אם יש יכולת החזר מתאימה לשתי המשכנתאות יחד.
תמיד כדאי לקבל ייעוץ לפני החתימה, כמובן שיש גם את עניין המיסוי - אם הדירה לא תמכר תוך התקופה של השיפור דיור, בתוספת רבית והצמדה.

• הוסף לסימניות
תמיד כדאי לקבל ייעוץ לפני החתימה, כמובן שיש גם את עניין המיסוי - אם הדירה לא תמכר תוך התקופה של השיפור דיור, בתוספת רבית והצמדה.
וכמה נותנים משכנתא חדשה? עד איזה סכום?

• הוסף לסימניות
תוכלו לכתוב לי פלאפון ליצירת קשר?

• הוסף לסימניות
053-5912979

• הוסף לסימניות
הם בודקים ששתי המשכנתאות לא יעברו את ה40% או שלכאורה מחשבים שרק החדשה לא תעבור?
בעתיד כך זה יהיה, כרגע מנכים את המשכנתא הראשונה מסך ההכנסה הפנויה ולוקחים מחדש עד 40%

• הוסף לסימניות
הם בודקים ששתי המשכנתאות לא יעברו את ה40% או שלכאורה מחשבים שרק החדשה לא תעבור?
בהמשך לדברי @אביאל משכנתאות
רק ארחיב קצת בנושא,
בעקבות שינויים שבנק ישראל רוצה לבצע ייתכן ובעוד כמה חודשים כבר כן יבדקו שכל המשכנתאות לא יעברו את ה-40%
לכן כדאי להזדרז עם זה, כיון שכרגע רק ינכו לכם מסך ההכנסה הפנויה את סכום ההחזר החודשי שיש כיום ומהשאר תוכלו להחזיר עד 40%

• הוסף לסימניות
האם קיים בבנקים מסלול שמאפשר דחיית תשלומי ההחזר (למשל חצי שנה) כדי לאפשר מרווח נשימה עד למכירת הדירה הראשונה?
בנוסף לגרייס, ישנה גם אופציה בבנק טפחות מסלול שנקרא משכנתא בקצב שלך שבה ישנה אפשרות של דחיית ההחזרים

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות

קבצים מצורפים

• מכתב לבנק ישראל שינוי חישוב יחס ההחזר-1.pdf
    KB 178.1 · צפיות: 21
  • הוסף לסימניות
מישהו יכול בבקשה להעלות את המתווה של בנק ישראל?

• הוסף לסימניות
אם זה רק גישור לא הייתי עף על יועץ

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה