שאלת שכר

• הוסף לסימניות
יש שלב שנעצר
חוץ מזה שיש כאלו שמעריכים יותר מתכנתות עם 7 שנות ניסיון מאשר 20
מעניין מה שאת אומרת, למה זה ככה?
תשאלי קודם כמה מתכננת מתחילה מקבלת - יש מספיק אשכולות על הנושא
בכל מקצוע ההתחלה קרובה למינימום, בהייטק לפחות אפשר להתקדם, לכן פחות מעניין אותי מאיזה שכר מתחילים אלא לאן ממשיכים...
לפעמים זה יכול להיות חצי מהסכום (7 שעות לא תמיד רלונטי)
אז כל השכר שפרטתן כאן לשאלות קודמות, זה רק בחברה חילונית לגמרי?
אם אני מעוניינת לעבוד בסביבה חרדית אז לחתוך לכמעט חצי?

תלמדי טוב את הנושא לא סתם להסתנוור מהשכר
ברור, למדתי בעבר תכנות כך שאני מכירה את התחום, מתלבטת אם לחזור לזה
אני מאד נהנית מהעיסוק שלי רק שהשכר חשוב לי, ואני לא מצליחה להגיע לשכר מספיק גבוה כמו שאני רוצה
נכון שכסף הוא לא הכול בעבודה, אך למצב ולנתונים האישיים שלי כרגע זה פרמטר מאד חשוב.
לכן מאד חשוב לי לדעת מה השכר הרווח ולא לכמה אפשר להגיע, לא מה תקרת הזכוכית, אלא מה הממוצע...
בלימודים הייתי טובה בהחלט, אך לא משהו יוצא דופן. כך שאני לא בונה דווקא להיות ר"צ או משהו, אני מנסה להבין כמה מרוויחה חרדית ממוצעת למשרה רגילה בסביבה חרדית.

אגב, יש לכן חברה (בסגול בעבודה)?

• הוסף לסימניות
מעניין מה שאת אומרת, למה זה ככה?
כי צריך את המח הפורה מה שלפעמים יותר קיים בגילאים צעירים מאשר מתבגרים
בכל מקצוע ההתחלה קרובה למינימום, בהייטק לפחות אפשר להתקדם, לכן פחות מעניין אותי מאיזה שכר מתחילים אלא לאן ממשיכים...
יותר התכוונתי לקושי להתחיל כמתחילה ואם את כותבת ש
ברור, למדתי בעבר תכנות כך שאני מכירה את התחום, מתלבטת אם לחזור לזה
יכול להיות שכבר את יודעת כמה זה קשה ולא פשוט
אז כל השכר שפרטתן כאן לשאלות קודמות, זה רק בחברה חילונית לגמרי?
אם אני מעוניינת לעבוד בסביבה חרדית אז לחתוך לכמעט חצי?
כתבתי לפעמים
זה עניין של ביקוש והציע לחברה חרדית יש לפעמים הרבה הציע וגם יש פחות מקומות כמובן לכל מקום יש חריגים אבל צריך לקחת בחשבון
בלימודים הייתי טובה בהחלט, אך לא משהו יוצא דופן. כך שאני לא בונה דווקא להיות ר"צ או משהו, אני מנסה להבין כמה מרוויחה חרדית ממוצעת למשרה רגילה בסביבה חרדית.
אין כללים בדבר כל אחת והס"ד שלה
אגב, יש לכן חברה (בסגול בעבודה)?
לא הבנתי את כוונתך

• הוסף לסימניות
אין כללים בדבר כל אחת והס"ד שלה
אני מנסה לדחוק אותך לפינה ;) סתם....
בדר"כ מי ששואלת על שכר זה כדי לדעת כמה אפשר לבקש, שאז אומרים לה את תקרת הזכוכית
אני נהנית מהעבודה שלי, רק שהיא לא רווחית מספיק, אני לא אעשה הסבה כדי לגלות שהפער הוא 2,000 ש"ח והמספרים של 30 אל"ש, אולי אפשר להגיע אליהם, אבל השאלה אם זה הממוצע... ולא מצליחה לקבל טווח כמה אישה חרדית ממוצעת מרויחה לאחר מס' שנות ניסיון.

• הוסף לסימניות
ולא מצליחה לקבל טווח כמה אישה חרדית ממוצעת מרויחה לאחר מס' שנות ניסיון.
ולא תצליחי כי אין בזה כללים כמו שאמרתי
יכולה עובדת לשבת ליד עובדת אחרת בחברה חרדית ויהיה פער של 5-10 אלף ש"ח בין המשכורות שלהן לאותן שנות ניסיון

• הוסף לסימניות
אני נהנית מהעבודה שלי, רק שהיא לא רווחית מספיק, אני לא אעשה הסבה כדי לגלות שהפער הוא 2,000 ש"ח והמספרים של 30 אל"ש, אולי אפשר להגיע אליהם, אבל השאלה אם זה הממוצע... ולא מצליחה לקבל טווח כמה אישה חרדית ממוצעת מרויחה לאחר מס' שנות ניסיון.
בואי נגיד ככה: (אני כותבת את הממוצעים כמו שאני מכירה. מניחה שיש חריגות לכל כיוון).
דבר ראשון, שלא תעזי להסתנוור מה-30K ולחשוב שמגיעים לזה בקלי קלות. כי זה לא כך! וזה לא הממוצע של אישה חרדית בקבוצה חרדית.
במיוחד אם את לא בשלב בחיים שאת יכולה להשקיע בלימוד תואר / אולטרה קוד אינטנסיביים שיכולים לתת לך כלים וידע להכנס ישירות בתור ג'וניורית לחברות הייטק חילוניות.

בתור מתחילה בחממה חרדית, מתחילים ב-5000 ברוטו. (ולמתחילות קשה למצוא עבודה היום.. גם בחממות האלו).
אחרי שנתיים השכר עולה,
אם נשארים באותו מקום זה מגיע לסביבות 10K, ואם עוברים לחממה אחרת זה בד"כ קצת יותר.
בואי נגיד שלרוב אחרי 4 שנות ניסיון מגעה הקפיצה המשמעותית שעוברת את ה-20K. (וכמובן כל זה תלוי במעבר בין מקומות עבודה, בד"כ שנשארים באותו מקום ההעלאות הן פחות רציניות, בניסיון שיש לך ובכמה שהוא מבוקש היום.)

קבוצות חרדיות לנשים עם ניסיון שמקבלות שכר יפה יש בעיקר במשרדים ממשלתיים, חברות ביטוח, בנקים וכו'. שאלו מקומות יחסית מאוד נוחים.

כמובן, שבחברות הייטק זה שונה.
ג'וניורים מתחילים ב-15K, והשכר עולה בהתאם ככה שיותר מהר מגיעים ל-20-30K.
אבל ברוב חברות ההייטק אין קבוצות חרדיות, אלא כמות יותר קטנה של עובדות חברה חרדיות. (אם בכלל)
וכן, גם בהייטק יש תקרת זכוכית, שלא משנה אם תהיה עם 8 שנות ניסיון או 15 שנים, אם לא תתקדם לתפקיד אחר, השכר שלך יתקע.

וגם, דובר פה באשכול על להיות ראש צוות -
אל תשכחי שזה תפקיד שלא כל אחת בנויה לו. זה תפקיד ניהולי לכל דבר, לא מפתחת "פשוטה", תפקיד עם אחריות ושעות אחרות. אז ממילא משכורות אחרות.

ועוד נקודה חשובה, את שואלת על תכלס כמה כסף את מרוויחה מזה -
אז אל תשכחי את כמויות המס האדירות שיורדות שיש כזו משכורת...

כל הנתונים שנתתי כאן הם בערך. והכל כמובן משתנה בין חברה לחברה ובין חממה לחממה. (מניחה שיש סיפורים על מקומות שבהם מישהו עם שנתיים ניסיון מרוויח 25K, אישית לא נתקלתי בזה במציאות).
וכן, כן, יכול להיות שאני שוגה במספרים. מוזמנים לתקן אותי.

• הוסף לסימניות
בירושלים, משרדים ממשלתיים, קבוצות חרדיות לגמרי עם התחשבות מלאה בחרדיות, (לא סטארט אפ או חברות הייטק ששם גם העבודה הרבהה יותר אינטנסיבית ודורשת) רובן מגיעות אחרי בערך 5 שנות ניסיון למשכורת של אזור ה25K +- עם תנאים מצוינים

• הוסף לסימניות
בירושלים, משרדים ממשלתיים, קבוצות חרדיות לגמרי עם התחשבות מלאה בחרדיות, (לא סטארט אפ או חברות הייטק ששם גם העבודה הרבהה יותר אינטנסיבית ודורשת) רובן מגיעות אחרי בערך 5 שנות ניסיון למשכורת של אזור ה25K +- עם תנאים מצוינים
זה לדעתי דוגמא למה אפשר להגיע ולא מה הממוצע...
ראו את האשכול הזה שכר ממוצע למפתחי תוכנה המון נשים רשמו שהן לא מגיעות לסכומים האלה
וגם לפי חשכ"ל אם חישבנתי נכון זה לא מגיע לשכר הזה לאחר 4 שנות ניסיון

• הוסף לסימניות
חשכל רמה ד (5 שנות ניסיון) זה הסכומים, זה דברים ידועים וקבועים.

• הוסף לסימניות
למה שיהיה חריג אם זו הדרישה הקלאסית לרמה ד?
כשמכירים את השטח יודעים שיש אנשים גם עם 7 שנות נסיון על תקן של רמה ב'.
זה תנאי הסף לרמה ד', לא אומר בכלל שכל מי שבסקטור הזה מקבל לפי התקן הזה, השאלה על איזה תקן הוא מועסק.

• הוסף לסימניות
כשמכירים את השטח יודעים שיש אנשים גם עם 7 שנות נסיון על תקן של רמה ב'.
זה תנאי הסף לרמה ד', לא אומר בכלל שכל מי שבסקטור הזה מקבל לפי התקן הזה, השאלה על איזה תקן הוא מועסק.
אנשים גם עם 7 שנות נסיון על תקן של רמה ב', זה לגמרי סגנון של אנשים שאוהבים להשאר באותו מקום עבודה הרבה שנים, וודאי לא משקף. בההיטק מקובל מאד לעבור מעבודה לעבודה לשדרוג השכר.
וודאי שכל אחד יכול להשאר באותו מקום עבודה המון שנים וממילא השכר לא עולה בהתאם ל'רמה' , החלטה של העובד עצמו.
מי שרוצה וחשוב לו יכול לחפש עבודה כשהשכר מתחיל לא להיות תואם את שנות הניסיון ורב מי שמחפש באמת, מוצא. זה מה שאני רואה בשטח. אכן יש אנשים שהם סגנון שאוהבים להשאר באותו מקום עבודה המון שנים והם לוקחים בחשבון שזה ע"ח השכר , זו בחירה של העובד.

• הוסף לסימניות
אנשים גם עם 7 שנות נסיון על תקן של רמה ב' זה סגנון של אנשים לגמרי, שאוהבים להשאר באותו מקום עבודה הרבה שנים, וודאי לא משקף. בההיטק מקובל מא דמעבור מעבודה לעבודה לשדרוג השכר.
וודאי שכל אחד יכול להשאר באותו מקום עבודה המון שנים וממילא השכר לא עולה בהתאם ל'רמה' , החלטה של העובד עצמו.
מי שרוצה וחשוב לו יכול לחפש עבודה כשהשכר מתחיל לא להיות תואם את שנות הניסיון ורב מי שמחפש באמת, מוצא. זה מה שאני רואה בשטח. אכן יש אנשים שהם סגנון שאוהבים להשאר באותו מקום עבודה המון שנים והם לוקחים בחשבון שזה ע"ח השכר , זו בחירה של העובד.
ממש לא מחייב, עבדתי במשרד ממשלתי שמפאת תקציב התקנים היו רמה ב' ובהחלט היו אנשים גם עם 6 + שנות נסיון שנכנסו לזה, ויש גם כאלו שעוברים בתוך המשרד בין צוותים, רוב המתכנתים בעבודות לא ראשונות עוברים בשביל האתגר, בשביל הפיתוח המקצועי, ממש לא מחייב שזה בשביל לשדרג שכר. ואי אפשר להסיק שמי שעבר עבודה עם 6 שנות נסיון - הוא על תקן של ד'...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
למיטב ידיעתי - (ואיך שבררתי בעבר) אין הרבה תקנים של רמה ד'
אני לא עובדת במשרד ממשלתי, אבל שאלתי חברות ואמרו לי שזה די נדיר רמה ד'

• הוסף לסימניות
מקפיצה בשביל חברה,
כמה שכר מקבלים בחשכל עבור רמה ג'?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה