דרוש מידע שאלת תם- למה משלמים ביטוח לאומי?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
ולא מצליחה להבין למה האזרחים צריכים לממן את הצריכה של השכבה הנמוכה?
מאיפה המדינה תביא את הכסף?
אגב זה באמת משהו שרואים שאנשים לפעמים לא מבינים כשהם אומרים למשל:" למה לא מאריכים את החופשת לידה בתשלום לחצי שנה כמו בנורבגיה" או דברים כאלה. בקצב הילודה במדינה (ב"ה!) אין מצב לממן כאלה דברים בלי שזה יפול על האזרחים ופשוט ייקחו מכולנו יותר כסף..

• הוסף לסימניות
אני גם חושבת שהם בסך הכללי גובים יותר מימה שהאזרח מקבל בסופו של יום (או בסופם של החיים;))

בשביל מה יש ממשלה? לא היא אמורה להסדיר לזה תקציב? (ואל תגידו עכשיו שהיא מצאה מימון עי הגבייה בבטלא:LOL:)
מאיפה הממשלה מסדירה תקציב? היא מדפיסה כסף?

• הוסף לסימניות
כשבני ה 30 יהיו בני שבעים הם עדיין יעבדו.
כבר היום רואים אנשים בני 75-90 שכוחם במותניהם נוסעים לחול ,וב"ה בריאים וכו
וככל שתוחלת החיים עולה גם איכות החיים עולה ו
לכן אין סיבה שאדם בין 65 שזה אמצע החיים פתאום יצא לפנסיה.....
הלוואי שבאמת זה באמת היה ככה... לצערנו אומנם רמת החיים עלתה וגם תוחלת החיים אבל גם כמות המחלות
גברו...מספיק להסתכל רק בקופת החולים כמה אנשים מבוגרים (אפילו לא מידי..) בקושי מתפקדים, בקושי הולכים...
מי מדבר בכלל על לעבוד...לנו כאנשים צעירים הכול נראה ורוד ובסדר ומי יצטרך אותם בכלל (והלוואי שלא) אבל כשמתחילים להזדקן והגוף מתחיל לבגוד....

• הוסף לסימניות
מאיפה המדינה תביא את הכסף?
אגב זה באמת משהו שרואים שאנשים לפעמים לא מבינים כשהם אומרים למשל:" למה לא מאריכים את החופשת לידה בתשלום לחצי שנה כמו בנורבגיה" או דברים כאלה. בקצב הילודה במדינה (ב"ה!) אין מצב לממן כאלה דברים בלי שזה יפול על האזרחים ופשוט ייקחו מכולנו יותר כסף..
צאו מהסרט
יש להם יופי כסף למה שהם רוצים...

• הוסף לסימניות
נכון. יש למדינה תקציב ענק.
שמגיע בעיקר ממיסים...
מה זה משנה אם התקצוב לחלשים מגיע מהכסף שמשלמים לביטוח לאומי, או מהכסף שמשלמים למס הכנסה? (שלא לדבר על מיסי צריכה שמייקרים לנו את כל מה שאנחנו קונים, כמו מע"מ, המס על הדלק המס על החד פעמי והשתיה המתוקה. אבל אולי הם פחות מרגישים כ"מס", אלא יותר כ"יוקר מחיה")
זה רק חלוקה אחרת. זה הכל.

בעצם זה כן משנה. ביטוח לאומי משלמים כמעט כולם. כולל החלשים. מס הכנסה משולם רק על ידי מי שמרוויח מספיק...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
כי אנחנו חיים במדינה שבחרה להגדיר את עצמה כמדינה סוציאליסטית,
וככזו היא מעוניינת לתת קצבאות וגמלאות שונות לפי קריטריונים והגדרות מסויימות (למשל קצבת ילדים. למה המדינה אמורה לשלם כסף לילד מעצם זה שהוא אזרח בה?? למשל דמי לידה. מי אמר שצריך לפנק את האישה ב"משכורת" על זה שהיא בחרה להוריד נשמה לעולם?? ומענק לידה? ואבטלה. וגמלאות נכות. ועוד)
כדי להסדיר את חלוקת הקצבאות, הוגדר גוף שנקרא ביטוח לאומי, שתפקידו הוא האחריות על חלוקת קצבאות.
מאין יהיה לגוף הזה כסף בקופה? מהאזרחים.
כלומר בתור מדינת רווחה, לוקחים מכולם כסף, מכניסים אותו לקופה גדולה, ומחלקים למי שזקוק לזה.

במהלך חיי קיבלתי מביטו"ל הרבה הרבה הרבה יותר ממה שנתתי לו.

• הוסף לסימניות
לא מזמן פורסם ש יש שקרים של 50% בזכאי קיצבת ביטוח לאומי וזה גורף מליארדים בשנה
מישהו פה צריך לממן את זה..

• הוסף לסימניות
צאו מהסרט

יש כסף, אבל הוא מגיע מהאזרחים. מה שנקרא 'משלם המיסים'.
אין למדינה עץ כסף משלה.
כמעט כל ההכנסות של מדינת ישראל (93.8%), הן ממשלמי המיסים.
מיסים ישירים כמו מס הכנסה
מיסים עקיפים כמו מע"מ
ואגרות שונות ומשונות.

כל שקל שמישהו פה מקבל, מישהו אחר שילם אותו מכיסו הפרטי.

1661377248553.png

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות

בואו נדבר על רוב האזרחים במדינה
נניח דתי או חילוני, שלא בהכרח נשואי \עם ילדים
מה הרווח שלו?

אבל למה אני צריכה לממן תנאי מאסר ברמה של 5 כוכבים+לימודים אקדמאים למחבלים

ולהבדיל פנסיות שמנות רצח לאנשי צבא? :rolleyes:
אלו שאלות טובות מאוד.
חשוב לזכור אותן, כי לפעמים אנו מרגישים כאן מאוד שנואים במדינה הזו.
אבל כשמבינים את השאלות האלו מהצד המשלם, אפשר להבין יותר מדוע אדם שמשתכר הוא ואשתו משכורות גבוהות ומשלמים ביטו''ל גבוה, כשהם יודעים שבכך הם מממנים משפחות עם עשרה ילדים, אז גם הם שואלים את השאלות האלו בדיוק.
למה אני צריך לממן קצבה לעשרה ילדים?
למה אני צריך לממן קבוצה חלשה כלכלית מבחירתה?
וכו' וכו'
אני בכלל לא בא להטיף מוסר, זה רק יכול לעזור לנו לא להרגיש שנואים, ולהבין שהכעס לא בהכרח סתם מתוך שנאה, אלא באמת מתוך הרגשה מקופחות וניצול.

• הוסף לסימניות
אתם נוגעים כאן בסוגיות חשובות מאד, הנוגעות למדיניות ולאידאולוגיה של מדינת הרווחה.
כמו שרותי היטיבה להסביר.
מדינת רווחה באה לתת רצפת קיום לאזרחיה. כלומר, לאפשר קיום בסיסי, מינימלי , באמצעות חלוקה מחדש של המשאבים (קרי: הכסף) מתוך אמונה שכאשר יש רצפת קיום מינמלית לכלל האוכלוסיה, נחסכות לכל השכבות הוצאות אחרות, גבוהות בהרבה.
אחרי מלחמות העולם , כאשר ראו לאן מגיעים אזרחים כאשר אין להם ממשלה שדואגת לקיום הבסיסי שלהם, הוקמה מדינת הרווחה, בויראציות שונות, ברחבי העולם.
אכן, בארה"ב מאמינים שתעבוד קשה (מאד) כדי לממן את הבסיס של עצמך. המדינה לא תמהר לדאוג לך, גם במצבי קצה, אולם לא כל כספך ילך למיסים. (מודל ליברלי)
באירופה, למשל, מאמינים אחרת. (מודל סוציאל דמוקרטי)
זה תלוי בתפיסת עולם כלכלית וסוציאליסטית, שנטועה עמוק בהיסטוריה המדינית- חברתית- כלכלית- של כל מדינה. לכל צד יש מאמינים ומתנגדים. הוכחות לכאן ולכאן.
אפשר לקרוא את הספר "מדינת הרווחה" של בוכבינדר וגם כאן https://www.hamichlol.org.il/מדינת_רווחה

• הוסף לסימניות
כפי הידוע לי מחבר של אבא שלי סאטמר לא משלמים לביטוח לאומי ומממנים לעצמם רפואה פרטית כולל הכלללללל גם בית חולים

• הוסף לסימניות
כפי הידוע לי מחבר של אבא שלי סאטמר לא משלמים לביטוח לאומי ומממנים לעצמם רפואה פרטית כולל הכלללללל גם בית חולים
פעם איזה עיתונאי חשבן כמה הביטוח לאומי חייב ליואליש קרויס והוא הגיע לסכום של כמעט מיליון ש"ח!!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אלו שאלות טובות מאוד.
חשוב לזכור אותן, כי לפעמים אנו מרגישים כאן מאוד שנואים במדינה הזו.
אבל כשמבינים את השאלות האלו מהצד המשלם, אפשר להבין יותר מדוע אדם שמשתכר הוא ואשתו משכורות גבוהות ומשלמים ביטו''ל גבוה, כשהם יודעים שבכך הם מממנים משפחות עם עשרה ילדים, אז גם הם שואלים את השאלות האלו בדיוק.
למה אני צריך לממן קצבה לעשרה ילדים?
למה אני צריך לממן קבוצה חלשה כלכלית מבחירתה?
וכו' וכו'
אני בכלל לא בא להטיף מוסר, זה רק יכול לעזור לנו לא להרגיש שנואים, ולהבין שהכעס לא בהכרח סתם מתוך שנאה, אלא באמת מתוך הרגשה מקופחות וניצול.
ויותר מכך, כאשר אני רואה את כמות המיסים שיורדת לעובדת הייטק (חרדית) שמרוויחה טוב, עדיין בלי ילדים.
ועושה חשבון שבעצם - זוג חילוני משלם את הסכום הזה * 2 בני הזוג * הרבה יותר שנים (ברגע שתתחיל ללדת הסכום ירד דרסטית),
אני חושב שלא נכונה כל ההתמרמרות שאני שומע - 'בתי הספר שלהם הרבה יותר יפים, מרווחים ומטופחים', 'רק להם מקימים הרבה גינות', 'תח"צ אצל חרדים הרבה יותר מוזנחת', 'אין מספיק חופים נפרדים'...
כמובן שיהיה נחמד מאוד שלכולם יהיו תנאים מעולים, אך בהיגיון - בית ספר שכל ילד בו - הוריו משלמים 7000 ש"ח בחודש למדינה, לא מקבלים כמעט כספים ישירים. הגיוני שיגיע לו קצת יותר מבית ספר שבו כל 3 ילדות ההורים משלמים במצב הטוב 200 ש"ח, אהה, וגם מקבלים כל שנתיים סכום גבוה פי כמה...
אכן, גם אם אנחנו הרבה מבחינה כמותית, בעיניהם - התרומה שלנו למדינה היא אפסית...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.