שבוע טוב - ושוב, תמונה לביקורותיכם, וכמובן - ללא פוטושופ...

• הוסף לסימניות
התמונה יצאה כך מהמצלמה. אתם מוזמנים להעלות השערות לגבי שיטת הצילום.

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    KB 887.2 · צפיות: 31
  • הוסף לסימניות
מה שמעניין איך ביצעתם את ההקרנה ? :D
אני גם ביצעתי פעם כזאת תמונה והיא נעלמה לי .

• הוסף לסימניות
אני מעריך שזה עם חשיפה ארוכה בחושך וציירת עם פנס או משהו כזה..
מעניין.. יצא יפה!

• הוסף לסימניות
ציור עם פנס על העצים?
צולם באזור ים המלח/מצדה ?

• הוסף לסימניות
יפה.
רצוי לפני תצוגה לאחרים לעשות גימור לתמונות כמו הורדת הרכב והאנשים למטה, העמודים משמאל ושאר זוטות שפוגעות בתמונה.

• הוסף לסימניות
וואו!
ממש לא להאמין!

• הוסף לסימניות
אני לאר מבינה בצילום...
אולי זה משהוא ששמת / רשמת על העדשה...?

• הוסף לסימניות
תמונה נוספת מאותו מקום, בהזדמנות אחרת (ללא אור ירח)

..

קבצים מצורפים

• 1_107122299.jpg
    KB 320.1 · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
יפה מאוד! מקורי ביותר.

• הוסף לסימניות
התמוננה הראשונה היא עם חשיפה של 8 שניות. כל הכבוד על המהירות של ההקרנה.

• הוסף לסימניות
כ

רעיון יפה אפילו אני שאוהב את הסוגים האלו של צילומים מודה לא חשבתי על רעיון כזה

• הוסף לסימניות
מיוחד, ממש יפה.
עצם הרעיון והביצוע.

• הוסף לסימניות
מדהים רעיון יפה וביצוע מושלם

• הוסף לסימניות
אז ככה:

מיקום - מצפה אופיר, גולן.

צילום בחשיפה ארוכה, על חצובה כמובן. כמה נסיונות לכיוונון אופטימלי..

פנס חזק וממוקד משמש כ'מכחול' - כמובן שצריך לכבות אותו במעברים בין האותיות, זה לא פשוט..

עושים כמה נסיונות עד שיוצא משהו טוב..

צילום טוב זה קודם כל - יצירתיות.

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    KB 153.6 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
ממש יפה..
איזה צמצם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moyshi;154353:
ממש יפה..
איזה צמצם?
צמצם f/4
תריס 8''
1600 ISO

אפשר כמובן לצלם בצמצם פתוח יותר / תריס ארוך יותר ולהקטין רגישות ISO וכך להפחית את הגרעיניות

• הוסף לסימניות
איזה מקורי.

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה בצילום כ"כ וכשראיתי את הכותרת והתמונה הייתי בטוחה שהכותרת מליצית - כי איך אפשר לעשות דבר כזה בלי פוטושופ.
תמונות יפיפיות ויצירתיות.
אשמח לדעת איך עושים את זה - לספק את סקרנותי...
לא כ"כ הבנתי איך פנס יכול לעשות את האותיות האלו ולמה מכבים וכדו'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;157866:
אני לא מבינה בצילום כ"כ וכשראיתי את הכותרת והתמונה הייתי בטוחה שהכותרת מליצית - כי איך אפשר לעשות דבר כזה בלי פוטושופ.
תמונות יפיפיות ויצירתיות.
אשמח לדעת איך עושים את זה - לספק את סקרנותי...
לא כ"כ הבנתי איך פנס יכול לעשות את האותיות האלו ולמה מכבים וכדו'.
בצילום בחשיפה ארוכה תריס המצלמה נפתח לשניות ארוכות במקום שבריר שניה.
במשך הזמן הזה - כל דבר שיהיה מואר במידה מספקת (תלוי כמובן בגודל מפתח הצמצם, ברגישות הISO, וכו') 'יתפס' בתמונה גם אם שניה אח''כ הוא כבר לא יהיה שם
כך למשל, אם אדם יהיה בתנועה מול המצלמה (בחושך) ויופעל הפלאש שלוש פעמים במהלך אותה החשיפה (כשבכל פעם האדם זז למקום אחר) - הוא יופיע שלוש פעמים באותה התמונה, משום שהמצלמה 'זוכרת' את הדבר המואר שהיא ראתה - ובכל פעם הוא היה מואר במקום אחר.

בתמונה זאת - אור הפנס מאיר נקודה אחת על העצים, ונקודה זאת 'נתפסת' בתמונה. עם תזוזת הפנס הנקודה שטה על העצים כשבכל מקום שהיא עוברת, המצלמה ממשיכה לזכור את האור, כך בעצם נוצר פס של אור, שאותו אפשר לסדר בצורת אות, ומילה.

למה צריך לכבות? - שסיימנו לצייר אות ואנו זזים לנקודה שבה נתחיל את האות השניה, אם לא נכבה את הפנס בקטע הזה - יהיה לנו 'כתב מחובר' שיפגע ביופי האותיות.

כמובן שצריך לכוון את המצלמה בצורה מדוייקת יחסית לאור הקיים בשטח.
ולנסות הרבה פעמים עד שיוצא כתב מדויק ונאה.

מקווה שהובנתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה