שבע ברכות - תעזרו לי לעשות סדר בראש

• הוסף לסימניות
שלום לכל אלו פתחו, ז"א שיש לכם מטרה לעזור לי :)
הסיפור הוא כזה, נחת עלי (בהפתעה אבל ממש בשמחה מצידי) לערוך שמחת שבע ברכות ל40 איש בביתי הקט בעוד כשבועיים.
הדרישות מהנוגעים בדבר הם - מכובד, לא יקר, בלי בשר ועדיף גם בלי דגים.
ולשאלה שלי - מה ניתן להכין במנת פתיחה וכמה עיקרית? (עם תוספות וקינוחים הבעיה קטנה יותר)
תודה רבה ותזכו למצוות!!!

• הוסף לסימניות
למנה ראשונה:
בלינצס במילוי ירקות מוקפצים עם רוטב פטריות.
פירה ומעל ירקות מוקפצים סיניים.
שייק פרות.
סלט פרות.
מנה עיקרית:
אולי כדורי פלאפל ביחד עם התוספות הרגילות?(אנחנו פעם עשינו שיפודים עם פלאפל לשבע ברכות ויצא נחמד מאוד)
למרות שדגים נשמע יותר טוב....

• הוסף לסימניות
בלי בשר ובלי דגים - אפשר להכין שבע ברכות חלבי. חפשי באשכולות של שבועות, היו כמה כאלה לאחרונה.

כדורי פלאפל הם רעיון מצוין, במיוחד אם מדובר במשפחה באופי המתאים - מכינים סלטים מכל הסוגים, כדורי פלאפל וערימת פיתות גבוהה. החיסול מובטח :)

• הוסף לסימניות
בצק פילו ממולא בירקות מוקפצים.
אפשר לעשות מזה מנה יפה - חותכים את הבצק לריבועים, שמים את המילוי באמצע וקושרים כמו שק עם בצל ירוק וכדו' (אפשר למצוא הדרכות מפורטות ברשת)

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
יש את האגוזים בטעם כבד וכדומה, אולי יכול להוות מנה קצת יותר עבה. אפשר לעשות מזה מחית טעימה, בתוך קערה של פילו או על רשת בצק עלים.
הייתי אומרת שאם את בלחץ תערכי לך תפריט ותתחילי להקפיא כל מה ששיך- בעיקר קינוחים ועיקריות מתאים להקפיא לדעתי. משהו מאוד מכובד- עלי סיגרים מטיגנים בשמן על מצקת- נוצרת הצורה של המצקת- כיפה כזו ובתוכה תוכלי להכניס מלית משביעה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שולה;1008814:
בלי בשר ועדיף גם בלי דגים.
עפ"י מה שידוע לי סעודת מצוה הוא עם בשר, וצורם לי כשמכינים סעודת שבע ברכות חלבית וכן סעודת שבועות חלבית במקום בשרית [אצלנו אוכלים חלבי ואח"כ את הסעודה הבשרית]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1009541:
עפ"י מה שידוע לי סעודת מצוה הוא עם בשר, וצורם לי כשמכינים סעודת שבע ברכות חלבית וכן סעודת שבועות חלבית במקום בשרית [אצלנו אוכלים חלבי ואח"כ את הסעודה הבשרית]
שבע ברכות זו ממש לא סעודה שהיא חובה.
לגבי שבועות - יש פוסקים שאכן אומרים כך, אבל יש גם מקור למנהג ישראל השונה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה