תשאלי את בעל הקייטרינג וזהוהייתי בבת מצוה, ובטעות שברתי כוס, האירוע היה באולם שנשכר בשביל הבת מצוה
והכלים מקייטרינג, האם אני חייבת לשלם?
נשמח מאד לתשובה
לא בטוח, יכול להיות שהיא פטורה ובעל הקיטרינג יגיד שתשלםתשאלי את בעל הקייטרינג וזהו
הכי פשוט
ותקבלי את התשובה הכי נכונה לסיטואציה שלך
ואם הוא יגיד לה לשלם? סו וואט?לא בטוח, יכול להיות שהיא פטורה ובעל הקיטרינג יגיד שתשלם
מה שכן אם היא תשאל והוא יגיד לה שלא צריך לשלם אז ודאי היא פטורה מלשלם ולכן כדאי לה לשאול כי 90% שהוא יגיד לה לא לשלם
לא אחזתי שזה כוסואם הוא יגיד לה לשלם? סו וואט?
זה לא כזה סכום גבוה.
בין 10 אג' ל- 20 שקלכמה עולה כוס?
למה לא, בעצם?האם אני חייבת לשלם?
מנהג המקוםלמה לא, בעצם?
יש שיעור מסוים של בלאי מתוכנן לכל אירוע ומשוקלל בעלויות הקייטרינג (בא לידי ביטוי במחיר ששולם לו)למה לא, בעצם?
תשאלי את הקיטרינג ועם את מיסתפקת תשאלי רבהייתי בבת מצוה, ובטעות שברתי כוס, האירוע היה באולם שנשכר בשביל הבת מצוה
נשמח מאד לתשובה
בעל הארוע שוכר את הכלים ושוכר פטור ב"מתה מחמת מלאכה"למה לא, בעצם?
קצת אי נעימות להשיג את המספר שלו, אז לא משנה, יותר חשוב לדעת מה ההלכה אומרתתשאלי את בעל הקייטרינג וזהו
הכי פשוט
ותקבלי את התשובה הכי נכונה לסיטואציה שלך
לא יודעת מה סוג האנשים פה, אבל מנסה אולי יש פה כמה יודעי הלכותבשביל לדעת מה אומרת ההלכה יש רב, ואל תצפי למצוא אותו בפרוג...
בעל הארוע שוכר את הכלים ושוכר פטור ב"מתה מחמת מלאכה"
שו"ע חו"מ סימן ש"ז סעיף א' שוכר פטור באונסין ( בפשיעה תהיה חייבת כדבריך גניבה ואבידה זה לא באונסין פטורה)אדם שהזיק זה לא נחשב מתה מחמת מלאכה בשום אופן
וגם אם בעל האולם פטור מאיזשהו טעם (ואתה לא מחייב אותו מדין השמירה שלו) זה לא פוטר את המזיק
וגם, שוכר חייב במתה מחמת מלאכה. הפטור הזה נאמר רק בשואל
לא מספיק לדעת הלכות.לא יודעת מה סוג האנשים פה, אבל מנסה אולי יש פה כמה יודעי הלכות
למה לא?הייתי בבת מצוה, ובטעות שברתי כוס, האירוע היה באולם שנשכר בשביל הבת מצוה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים