שבת בבוקר... מה אפשר להכין במקום חמין/צ'ולנט?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתר;1447335:
אני תוהה על הפתרון להניח את האוכל הקר לחימום.:eek:
יש עניין דווקא לאכול מאכל שהתבשל במשך כל השבת...
באירופה של תקופת ההשכלה היו בודקים את הבנות האם הן יראות שמים, באכילת הצ'ולנט. אם בת היתה נאורה יותר, מבינה יותר, היא לא אוכלת צ'ולנט בשבת, זה כבר היה סימן לחשוש.
ולדעתי, אין יותר טוב מצ'ולנט טעים בשבת קרה, לחמם עצמות ולב.
מצטרפת להצעה לשנות מתכון. גם אני חשבתי שאין צ'ולנט טעים יותר מזה שהורגלתי אליו בבית, ועם הזמן, ניסיתי אפשרויות שונות עד שהגעתי למתכון האופטימלי. וב"ה היום הצ'ולנט אצלי לא מבייש את הקייטרינגים הכי הכי.

אשמח לקבל מתכון באישי,
אם לא קשה לך...

• הוסף לסימניות
עוד דבר, אני נותנת ילדים צ'ולנט כשעה לפני הסעודה.
שמתי לב שאחרי חלה ודגים וסלטים הם כבר לא מסוגלים להסתכל על צ'ולנט, ואז ההרגשה היא באמת שחבל שטרחתי... אבל כשאני נותנת להם לפני הסעודה, הם טורפים :D:D:D ומבקשים עוד. וגם בסעודה אוכלים יפה את יתר המאכלים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתר;1447364:
עוד דבר, אני נותנת ילדים צ'ולנט כשעה לפני הסעודה.
שמתי לב שאחרי חלה ודגים וסלטים הם כבר לא מסוגלים להסתכל על צ'ולנט, ואז ההרגשה היא באמת שחבל שטרחתי... אבל כשאני נותנת להם לפני הסעודה, הם טורפים :D:D:D ומבקשים עוד. וגם בסעודה אוכלים יפה את יתר המאכלים.

השאלה באיזה שעה הסעודה....
אצלי שעה לפני הסעודה הם רק קמים

• הוסף לסימניות
אני מכירה אנשים שבשבת בבוקר אוכלים רק טשולנט
באמת אחרי שאוכלים חלה וסלטים וביצים וכבד למי יש מקום לטשולנט?!
אני בכלל לא מדברת על כאלה שזה בא אצלהם אחרי קידוש ועוגות וקוגל, זה בכלל מתכון בדוק שעד הטשולנט כבר אין מקום לכלום...

• הוסף לסימניות
וחוצמהכל יכול להיות אנשים שכבר לא 'בא להם' טשולנט. ו'בא להם' זה לא בהכרח מילה מגונה.

• הוסף לסימניות
מה אתם אוכלים לפני הטשולנט?

אצלנו מאד מגוונים
כל שבת יש 'טשולנט' אחר
ולרוב- בלי קטניות כלל, כדי שלא יהיה כבד.

אפשר אפילו לבשל עוף עם קצת פפריקה
ולבשל אורז בנפרד
ואח"כ לפוך את האורז על העוף ולהעביר לפלטה. (לא להוסיף שום נוזלים).
זה 'טשולנט' קל לעיכול וטעים מאד!

אפשר לבשל עוף עם תפוחי אדמה וזהו.

או בשר עם רבעי תפוחי אדמה, מתבשל במים, מיץ מלימון אחד (! כן!), קצת פלפל שחור וקצת קינמון (!! כן!!) גם זה טשולנט קל וטעים.
איך אמר פעם אורח שלנו: לא להאמין שיש פה רק בשר ותפוחי אדמה

אפשר לבשל עוף במים ורסק עגבניות ואח"כ להוסיף חיטה, לבשל עוד כחצי שעה. להמליח ולשים על הפלטה.

אפילו פתיתים אפשר! כמו העוף עם האורז- מבשלים עוף בנפרד. פתיתים בנפרד. יוצקים את הפתיתים על העוף, ולפלטה!

חוץ מזה, אפשר לעשות 'הפסקה קטנה' ולאכול כמה שבתות פשטידות וקוגלים (היינו הך :))
ועם הקור, אני מאמינה שיבקשו מחדש טשולנט

• הוסף לסימניות
אצלנו אוכלים יחד עם הדגים והסלטים תפו"א אדומים (פיקנטיים),
ואז כבר במנה הראשונה הילדים שבעים. (רוב הילדים לא נשארים לשבת בשולחן אחרי מנה אחת... וכך מובטח ששבעים) וזה גם סוג של חמין, כי זה עומד מכניסת שבת.
אם תרצי אעלה מתכון.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתר;1447335:
אני תוהה על הפתרון להניח את האוכל הקר לחימום.:eek:
יש עניין דווקא לאכול מאכל שהתבשל במשך כל השבת...
באירופה של תקופת ההשכלה היו בודקים את הבנות האם הן יראות שמים, באכילת הצ'ולנט. אם בת היתה נאורה יותר, מבינה יותר, היא לא אוכלת צ'ולנט בשבת, זה כבר היה סימן לחשוש.

כנראה שזה באמת תלוי במנהגים, אנחנו משתדלים לשתות בבוקר כוס קפה ממים שעמדו כל הלילה על הפלטה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה