דרוש מידע שבת במלון רמדה בירושלים

• הוסף לסימניות
מי היה שבת במלון רמדה בירושלים ויכול להמליץ מניסיונו כיצד להיערך בהתאם? מה להביא? מה חשוב לא לשכוח...
פעם ראשונה שיוצאים שבת למלון ועוד בלי הילדים (כן עם תינוקת) ומאוד רוצים לחוות את השבת כחוויה מרעננת וממלאה בכוחות.
מה לשים במזוודה? מה חשוב שיהיה לנו כדי שלא ניתקע באפיזודות כלשהן?

• הוסף לסימניות
אתם ממש ממש תהנו, אין צורך להביא שום דבר מעבר לסטנדרט לכל שבת מחוץ לבית, זה לא צימר זה מלון ברמה.

• הוסף לסימניות
קודם כל סחטן על ההתרגשות
אני טובה בלארגן מזודה
אז ראשית תשאלי את המלון אם יש בריכה שעות נפרדות ובאיזה שעות שתוכלי להנות
תבקשי חדר פונה לנוף
אם אתם לא משתמשים עם מעלית שבת תבקשי קומה נמוכה ולא ליד המעלית שלא יהיה לך רעש מעצבן
תודאי את שעות הארוחות והאם יש היפוך ארוחות
אתפ מגיעים לבד? או עם קבוצה ? שבע ברכות ?
אם לבד תבדקי בדיוק מתי שעות הארוחות אם בקבוצה תבקשי את התוכניה שאת מגיעה
לבקש לול לתינוקת
מה להביא ?
כמובן בגדי שבת וכ'ו כל מה שאת צריכה לעצמך ובעלך אל תשכחי בגד ים וקרם שיזוף אמרו שיניה חם, מצלמה , כרטיס זכרון לא מלא , מטען למצלמה , שעון יד
אנחנו רגילות לראות את השעה בנייד בשבת איין ובחדר אין שעון לא לשכול להביא שעון לחדר או יד
לתינוקת הכול טיטולים, מטרנה ,בקבוק למים בגדי החלפה בגדים ליציאה מדחום, אקמול
מנתקים הכי חשוב
באורחה עצמה את יכולה לקחת פרי או עוגה לחדר שיהיה לך שיתחשק
פיצוחים, עיתונים
כובע שמש לילדה
זהו תהנו המון!!!!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
מלון מדהים
הכל ברמה גבוהה - האוכל, האירוח, הניקיון
פחות מקובל שם לרדת עם חלוק לחדר האוכל (כמנהג מלונות/ בתי הארחה 'היימיש') כך שכדאי להביא ביגוד שבתי. (כמובן שאם נוח לך את יכולה לבחור לנהוג כרצונך)
לזכור להביא את הכרטיסים לארוחות (תקבלי בקבלה כשתגיעי למלון) כי בלי הכרטיסים אין כניסה
בד"כ במוצ"ש בין 21-23 יש בריכה לגברים (קחי בחשבון שאת החדר צריך לפנות כשעה לאחר צאת השבת)

• הוסף לסימניות
לגבי השעון למה העלתי את זה
הינו פעם במלון רמדה בירושלים בשבת חזנות היה מאד יפה
אין לי שעון יד אני עם הנייד
בחדר אין שעון
זה היה בחורף שבת גשומה בטרוף
ולא ידעתי מה אני עושה מתי לקום לתפילה לארוחות וכ'ו ורוצים לישון טוב
החדר שלנו פנה לתחנה מרכזית בירושלים
יש לי ברוך ה' ראיה טובה , יצאתי מהחדר לראות כל הזמן מה השעה זה היה ממש מבאס
מאז אני מנסה להשתדל לא לשכוח שעון יד בשבת שנמצאים מחוץ לבית

• הוסף לסימניות
תרמוס. אין מים חמים בחדרים, וכדי להכין בקבוק לא תוכלי כל פעם לרדת למטבח לבקש מהמלצרים.

• הוסף לסימניות
@טוליפ תודה. באמת לא חשבתי על זה...

מה לגבי נרות שבת? היכן מדליקים? איך זה הולך עם הקידוש? @אביגילח ?

• הוסף לסימניות
אתם לבד או בקבוצה?
לגבי נרות יש בכל מלון מקום להדליק נרות כמובן לא בחדר שינה אלא ליד חדר אוכל
לגבי קידוש אם בטח מניחים בכל שולחן מיץ ענבים אם לא מבקשים מהמלצר
תשאלי אם יש להם היפוך ארוחות או רגיל

• הוסף לסימניות
@טוליפ תודה. באמת לא חשבתי על זה...

מה לגבי נרות שבת? היכן מדליקים? איך זה הולך עם הקידוש? @אביגילח ?
נרות - אסור להדליק בחדר, מדליקים בפינה מיוחדת ליד חדר האוכל שמקצה בית המלון.
קידוש, כל משפחה/זוג עושה לעצמו בשולחן שבת שלו.
דבר נוסף תבררי בבית מלון זה את זמני הארוחות כי יש בתי מלון שביום שבת יש ארוחת בוקר אחרי התפילה שהיא סעודה שניה, וסעודה שלישית היא בשעות הצהריים המוקדמות אחרי חצות (מתפללים מנחה מוקדם). יוצא מכך שבשבת של קיץ יש הרבה מאוד זמן בין הסעודה לצאת השבת כדי לחזור להיות רעבים.
לגבי קרם שיזוף - זה מיותר שם, הבריכה הנפרדת מקורה.

• הוסף לסימניות
אתם לבד או בקבוצה?
לגבי נרות יש בכל מלון מקום להדליק נרות כמובן לא בחדר שינה אלא ליד חדר אוכל
לגבי קידוש אם בטח מניחים בכל שולחן מיץ ענבים אם לא מבקשים מהמלצר
תשאלי אם יש להם היפוך ארוחות או רגיל

אנחנו לבד ולא קבוצה.
מה זה היפוך ארוחות?

• הוסף לסימניות
מי יורד עם חלוק לחדר אוכל?
זה הזמן להתייפיף
אני אף פעם לא יורדת עם חלוק
אבל כשהייתי במקומות פחות סטייל (כמו חפץ חיים ואפילו ניר עציון) ראיתי שזה מקובל בציבור שלנו (בעיני זה לא מכובד, אפילו עד ההורים שלי בתוך בני ברק אני מתלבשת)

• הוסף לסימניות
ברמדה בקיץ יש היפוך ארוחות - כלומר 3 סעודות שבת בזמנן ולא ארוחת בוקר
מידיעה (היינו לפני שבועיים)

• הוסף לסימניות
תיק גדול לעגלה עם כל הדברים שתצטרכי בזמן הארוחות (מנת מטרנה, טיטולים, מגבונים, בקבוק, משחק לתינוק וכו')

בגדים בשפע - בניגוד לשבת שמסתובבים בבית עם בגד בית או חלוק, במלון את צריכה להיות לבושה כל הזמן, ואת אוכלת עם הבגדים, וגם לא מתחשק להגיע כל הזמן עם אותה הופעה.

חטיפים לחדר או משהו אחר לנשנש בין הארוחות
ספר / עיתון וכדו'

תהנו!

• הוסף לסימניות
ולגבי האוכל, אנחנו ספרדים ורגילים להרבה סלטים ודי התאכזבנו לראות על השולחן 3 סלטים (חזרת, תפוא במיונז ומטבוחה כמו של סופר) אז קחו בחשבון אם תרצו להביא עוד..

• הוסף לסימניות
לא קשור דוקא למלון אבל אני תמיד לוקחת איתי צמוד לתינוק מדחום שבת אקמול ונורופן
תינוקות הם ייצורים בלתי צפויים.

• הוסף לסימניות
כמוני כמוך גם אני לגבי הילדים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה