התייעצות שבת גהנום

• הוסף לסימניות
מכירה מישהי שהחמות התקשרה לאם הכלה לשאול מה היא אוהבת לאכול
עשה לה הרגשה נעימה ואוכל בטוח לאכילה...
אל תשכחי שמה שיגידו שהיא אוהבת לאכול עכשיו יכינו לכבודה כל שבת שתגיע...

• הוסף לסימניות
מצד שני יש את אלו שמעדיפות שלא יכינו משהו מיוחד בשבילם ושהכל יהיה כמו בשגרה רגילה
אני אישית לא מתחברת לזה שמכינים אוכל מיוחד ובשבת הראשונה אחרי החתונה היא מגלה שכל האוכל זה לא הסטנדרט ואת הכל הכינו בשבילה!

• הוסף לסימניות
מצד שני יש את אלו שמעדיפות שלא יכינו משהו מיוחד בשבילם ושהכל יהיה כמו בשגרה רגילה
אני אישית לא מתחברת לזה שמכינים אוכל מיוחד ובשבת הראשונה אחרי החתונה היא מגלה שכל האוכל זה לא הסטנדרט ואת הכל הכינו בשבילה!
אבל תמיד בשבת הראשונה מפציצים,וכלות אמורות להבין ולדעת שזה רק לכבוד השבת הראשונה שלהם...

• הוסף לסימניות
חסידים וירושלמים אין את הגהינום הזה
אולי חסידים וירושלמים לא עושים את השבת הזו, אבל אני שמעתי על כמה וכמה משודכים שניצלו משבת כזו, גילו התנהגות לא מותאמת, לעומת כלה שלא באה לשבת כזו ולאחר תקופת נישואין קשה התגרשה והיא אמרה לי שהיא ויתרה על שבת כזו ואם היא היתה רואה מקרוב את ההתנהגות הביתית והמשפחתית אצל משפחת החתן היא כנראה היתה מבטלת הכל עוד לפני החתונה....
אז מי שחושב שזה מיותר שלא יעשה את זה בעיני זו שבת חשובה מ א ד!!!
ועוד משהו חברה שלי חיתנה לא מזמן סיפרה לי שבשבת שהכלה הגיעה אליהם היא מיד לקחה אותה ל'עמדת הקפה' בבית ואמרה לה: עכשיו אני מכינה לך את הקפה היחיד: פה נמצא הסוכר והקפה, פה המים החמים וכאן החלב מעכשיו את מכינה לעצמך מה שאת רוצה מתי שאת רוצה, את בת בית!!- ממש אהבתי את הגישה להרגיע לכלה את הלחץ וההתרגשות של ההתחלה...

• הוסף לסימניות
שימו לב שרוב ההמלצות הם מומלצות בכל פעם שמביאים אורחים
ולא רק את הכלה/חתן (שבת גהינום).
ועוד משהו חברה שלי חיתנה לא מזמן סיפרה לי שבשבת שהכלה הגיעה אליהם היא מיד לקחה אותה ל'עמדת הקפה' בבית ואמרה לה: עכשיו אני מכינה לך את הקפה היחיד: פה נמצא הסוכר והקפה, פה המים החמים וכאן החלב מעכשיו את מכינה לעצמך מה שאת רוצה מתי שאת רוצה, את בת בית!!- ממש אהבתי את הגישה להרגיע לכלה את הלחץ וההתרגשות של ההתחלה...
אני רק יכול לספר שכך אני עושה המון ותמיד כשבאים אלינו לשבת לאירוח
בזמנו היו שלושה בחורים שלמדו כאן בבני ברק הם מחוץ בני ברק והישיבה היא ישיבה בלי פנימייה
והיו מתארחים אצלינו ישנים בשבת ואוכלים סעודה ראשונה ושניה, ושלישית בישיבה.
בשבת הראשונה שבאו עשיתי להם סיבוב בביתצ הראתי להם היכן הקפה היכן החלב היכן ארון עם חטיפים ממש לפריטי פרטים היינו מתנהגים רגיל ובלי להלחיץ כן יאכלו לא יאכלו.
שבת אחת לא יכלנו והם היו אצל מישהו שראש הישיבה סידר להם וסיפרו שהיה להם מאוד קשה לאחר שנתיים הם כתבו לנו מכתבים ושם הם סיפרו כמה כיף היה להם הזרימה ההרגשה הטבעית של חלק מהמשפחה ולא היה שום יחס של אורח והרגשה לא נעימה
רק שתבינו שהם הרגישו בבית ופתחו ארונות לקחת חטיפים וכדו' [אומנם כשאנחנו היינו נכנסםי כביכול לישון כדי שיקבלו הרגשה טובה].
אני הבנתי שההרגשה הלא נעימה שלוחצים לאכול וכדו' היא לא רק בשבת גהינום אלא עם כל אורח ולא משנה מי האורח

• הוסף לסימניות
שלום וברכה
בשבת הקרובה הכלה מגיעה לביתנו לראשונה.מה שמכונה שבת גהנום😜
אשמח לכל רעיון באשר הוא לשדרוג והנעמת השבת בין בעניין המתנה אם מקובל לתת ובין בכל עניין באשר הוא.
תודה רבה!
ב~ה~צ~ל~ח~ה 😨😨

• הוסף לסימניות
לשים לה בחדר עוגיות וכאלו, שיהיה לה מה לאכול אחרי שהתפדחה לאכול בסעודה,
לדאוג שתהיה שמה מראה (! חמותי שכחה, ובבוקר לקח המון זמן עד שהעזתי לצאת 🙈)

כמה שאמרו להביא עוד אורחים - בלי הגזמה, לטעמי גם נותן תחושה של "עליה לרגל", ושבאו כדי לבדוק אותה...

ולגבי מתנה -
חמותי שמה לי כמה קרמים / סבונים מללין עם עוד כמה מגבות, והיה מושלם לטעמי (לא יותר מדי, וממש כיף לקבל)

• הוסף לסימניות
בדיוק באתי לתת עצה הפוכה.
הכנתי שניצלים רק בשבילך וחתכנו ירקות כי בפגישה שניה אמרת שאת אוהבת ירקות.
זה לא נעים להטריח. וגם אם אני אוהבת שניצלים הם לא נראים כמ השניצלים שאני אוהבת...
בקיצור אל תתעסקו בה תתעסקו בכם, תציעו, תקרבו שיהיה לה נעים אבל לא לשים פוקוס על הצלחת שלה ובטח לא לשדל אותה לאכול עם המשפט הכנו במיוחד בשבילך!

• הוסף לסימניות
למה אין את זה אצל חסידים? הכלה מגיעה לחתן והחתן באותה שבת לכלה לא ככה?
אצלינו כשהבן שלי התארס דברתי עם המחותנת וסיכמנו שנוותר על השבת גיהנום, טוב לנו טוב לכלה שלא הפסיקה להודות על זה

• הוסף לסימניות
לא לחפור לה בצלחת, לא "להגיש" או "למזוג" לה. שתיקח לבד מה שהיא אוהבת, ומנגד- לדאוג שהמנות המרכזיות יהיו בקרבתה, שלא תלטוש עיניים לתוספת היחידה שהיא אוהבת שנמצאת ליד חמיה.
להשאיר לה קצת אוכל בחדר, אם היא עדיין רעבה.

לא להושיב אותה ליד ילדים קטנים מידי, ולדאוג שההם האחרונים לא משגעים אותה ביותר מידי שאלות.

בשולחן שבת- לא לדבר רק על דברים משפחתיים שהיא לא תבין את הרקע או להסביר לה.

אני מאוד לא אהבתי שהדודות והסבתא באו לבקר, רציתי להכיר קודם את חמותי וגיסות שלי, אח"כ להמשיך הלאה לשאר המשפחה.
לא לתחקר אותה על כל מיני נושאים במטרה להכיר לעומק.

• הוסף לסימניות
עדיף לא לעשות משהו מיוחד.
להוסיף אורחים אחים נשואים וכד' יכול להקליל ולהוריד את הפוקוס.
בשמחות!!!
לא יותר מידי אחים ודודים.. בסוף חלק מהרעיון של השבת זה להכיר את המשפחה, וקשה להכיר כשיש עומס מטורף של דודים, אחים ואחיינים..

• הוסף לסימניות
הגיע אלי סיפור
שמרוב שהחמות היתה לחוצה, היא צרחה (בלי שליטה), על משהו שאחד מבני הבית עשה (משהו פעוט ולא רציני בכלל)
והכלה הבינה הכל!!!

מצד אחד, זו שבת מרוממת מכאן מתחיל הקשר ולכן צריך יותר ארגון
אך מאידך חייבים לעשות הרפיות ונשימות ולהרגיע!

• הוסף לסימניות
fk nhkv
לא לחפור לה בצלחת, לא "להגיש" או "למזוג" לה. שתיקח לבד מה שהיא אוהבת, ומנגד- לדאוג שהמנות המרכזיות יהיו בקרבתה, שלא תלטוש עיניים לתוספת היחידה שהיא אוהבת שנמצאת ליד חמיה.
להשאיר לה קצת אוכל בחדר, אם היא עדיין רעבה.

לא להושיב אותה ליד ילדים קטנים מידי, ולדאוג שההם האחרונים לא משגעים אותה ביותר מידי שאלות.

בשולחן שבת- לא לדבר רק על דברים משפחתיים שהיא לא תבין את הרקע או להסביר לה.

אני מאוד לא אהבתי שהדודות והסבתא באו לבקר, רציתי להכיר קודם את חמותי וגיסות שלי, אח"כ להמשיך הלאה לשאר המשפחה.
לא לתחקר אותה על כל מיני נושאים במטרה להכיר לעומק.
כל מילה!!

• הוסף לסימניות
לא לשאול שאלות חפרניות,

ולפעמים דווקא ההרגשה שקצת מתרגשים ממנה - מרגיעה ומשמחת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה