התייעצות שבת גהנום

• הוסף לסימניות
ואחרי כל הטיפים והעצות----
לזכור שתמיד יכולות לקרות פשלות לא צפויות...:)
כמו למשל - שהכלה קמה בשבת בבוקר ביחידה שהקצו לה (בחורף)
ומגלה שכללל הרצפה מלאה בשכבה עבה של מי גשמים, ומגיעה עם רגליים סחוטות לבית חתנה...
(כן זאת אני
😅
)

• הוסף לסימניות
בוודאי להביא את כולםםםםםםםםםםםםם
לא מתאים לכולן. לי היה קשה בתור כלה ההסתערות ההמונית, תלוי גם בגודל המשפחות...
לא כולן זורמות עם להתיחס בו זמנית לעשרות אחיינים (כן...) וכמות נכבדת של גיסות שבבסיס הן חמולה רועשת והכלה צריכה להשתלב בטירוף
מומלץ אפילו שהמפגש של כולם יהיה לזמן קצוב - בין הסעודות או סעודה שלישית, ולא כל הזמן. כמובן תלוי במיקום הגיאוגרפי של הזוגות...
אל תדאגו יהיו לכם חיים שלמים בעז"ה להכיר את הכלה.
חשוב שלא תיהיה בשיא הפוקוס אבל צריך איזון.

• הוסף לסימניות
שלום וברכה
בשבת הקרובה הכלה מגיעה לביתנו לראשונה.מה שמכונה שבת גהנום😜
אשמח לכל רעיון באשר הוא לשדרוג והנעמת השבת בין בעניין המתנה אם מקובל לתת ובין בכל עניין באשר הוא.
תודה רבה!
לדאוג שיהיה לה איפה לישון עם פרטיות ולא לדחוף גיסות 'שישנו איתה' וכו' אלא אם כן היא רוצה.
לשים לה מצעים יפים עם לבבות ושוקולדים ובלון לב (ככה חמותי עשתה לי והיה מפנק וכיף ברמות)
רעיון למתנה שאני קיבלתי - ספר מתכונים מעוצב של מיכל נגרין

• הוסף לסימניות
וכמובן לדאוג למקום ראוי לישון בפרטיות ולא איזה חדר אצל איזה שכנה וכו
ואם היא מעוניינת שמישהי תצטרף כי היא מפחדת לישון לבד אז בכיף
אבל רובם תעדפנה לישון לבד קצת שקט פרטיות וכו

• הוסף לסימניות
אמאלה תלוי לגמרי בסגנון ש הכלה ובאופי
כל אחת אוהבת דברים אחרים
יש מי שתעלב אם לא כל הזמן יתיחסו אליה ויש אחת שתעדיף שלא ידברו איתה אלא ינהלו שיחות והיא תשתתף כרצונה
וכו לפי העניין
זה דעתי

• הוסף לסימניות
אני בהיותי כלה פשוט התייחסתי לשבת הזו כשבת חוויה... נהננתי אני אצל החתן ונראה לי שגם הוא נהנה
באנו שוב....
אין כמו להיות ליל שבת כל המשפוחה לדבר קצת לצחוק
קחו את זה כחוויה יהיה כיף
ואם יש פדיחות ותמיד יש פדיחות אין מה לעשות... לפחות יהיה אח"כ על מה לצחוק

ועוד טיפ קטן החתן והכלה הם אורחים מקסימים אבל אל תחנקו אותם מרב צומי... בפרט אם ידוע שפחות מחבבים זאת

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אגב, מדברים כל הזמן על היחס לכלה
גם לחתן דנן כדאי לשחרר את היחס
לא להפוך אותו לנושא ולספר עליו סיפורים
זה לא נעים ומביך גם אותו וגם אותה

• הוסף לסימניות
ואחרי כל הטיפים והעצות----
לזכור שתמיד יכולות לקרות פשלות לא צפויות...:)
ואם קורה פשלה או תקלה לא צפויה-
לא להתחיל לעשות הצגות ולהראות הכל טוב...
לספר כאילו היא אחות רגילה שקרה כך וכך וכו'..
אני זוכרת שאחד החתנים הגיעו אלינו והסיר של העוף עף על הריצפה על כל תכולתו...
לא היה עוף בשבת...😌
זה אומנם היה פדיחה רצינית,אבל נראלי(אם אני זוכרת נכון...)סיפרנו לו והוא ממש לא התרגש,
ותחשבו שהיינו מסתירים את העניין והיה תוהה לעצמו איפה העוף...(לא שהיה אפשר להסתיר את העניין,המטבח קרוב לסלון...אבל נגיד שהיה אפשר...)-פדיחה כפולה...
בקיצור קחו את הכלה בתור בת רגילה ואל תעמיסו עליה כותרות של כלה,כי גם ככה היא לחוצה ...
שבת שלום ובשורות טובות😉

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שלום וברכה
בשבת הקרובה הכלה מגיעה לביתנו לראשונה.מה שמכונה שבת גהנום😜
אשמח לכל רעיון באשר הוא לשדרוג והנעמת השבת בין בעניין המתנה אם מקובל לתת ובין בכל עניין באשר הוא.
תודה רבה!
פעם ראשונה שאני שומעת שקוראים לשבת הזו גיהינום...
מניחה שבגלל זה לי, לאחיותי, וככל הידוע לגיסותי, השבת היתה מקסימה ונעימה, כי מעולם לא קראנו לה ככה.

הכל בראש, תקראו לה שבת גיהינום ותרגישו ככה, תקראו לה שבת היכרות / שבת כיף וכו ויהיה לכם כיף. תתנהגו רגיל ככל האפשר, תזרמו עם "פשלות" ויהיה לכם נחמד.

• הוסף לסימניות
אם מדברים ב"קודים משפחתיים" בשולחן- קצת לתת רקע, כי זה עוד לא מובן לה,
גם אחרי 15 שנות נישואין
וגם כשמזכירים שמות של מכרים של המשפחה- החתן/ הכלה/ גיס/ה לא תמיד מכירים ולפעמים זה כבר מוגזם ולא נעים

• הוסף לסימניות
לגבי הבאת זוגות נשואים- אם יש כמובן- פשוט תשאלו אותה מה היא מעדיפה.
כשאני הגעתי שבת ראשונה גיסי נורא רצה להגיע, וחמותי אמרה שבטח אני לא יהנה מזה כי זה 'יקח לי מהצומי'.
כך היא החליטה בלי להתייעץ איתי מה באמת אני חושבת על זה.
אם לא מתאים לה שתעשה מה שנח לה, אבל איך היא יכולה להחליט בשמי בלי לשאול אותי?
כל אחד/ת מעדיף את זה אחרת, וההוכחה- הדעות הסותרות בנידון כאן באשכול.
אם לכם בתור המחותנים המארחים זה לא כ"כ משנה וחשוב לכם שלכלה יהיה נח- פשוט תשאלו! כך גם לגבי מקום לינה ועוד.
ה-י-ד-ב-ר-ו-ת

• הוסף לסימניות
אולי חסידים וירושלמים לא עושים את השבת הזו, אבל אני שמעתי על כמה וכמה משודכים שניצלו משבת כזו, גילו התנהגות לא מותאמת, לעומת כלה שלא באה לשבת כזו ולאחר תקופת נישואין קשה התגרשה והיא אמרה לי שהיא ויתרה על שבת כזו ואם היא היתה רואה מקרוב את ההתנהגות הביתית והמשפחתית אצל משפחת החתן היא כנראה היתה מבטלת הכל עוד לפני החתונה....
לא בטוחש גירושין גרועים בהרבה מלעזוב שידוך.
יש לזה יחסי ציבור גרועים בהרבה.
לשיטתך,
אמורים לעשות את השבת הזו לפני האירוסין בכלל, כחלק מהבירורים.
ואני חשבתי שזה חשוב, כדי להכיר את המשפחה...
אבל סיבה כזו, של - סוג של מבחן - עוד לא שמעתי.

• הוסף לסימניות
אולי חסידים וירושלמים לא עושים את השבת הזו, אבל אני שמעתי על כמה וכמה משודכים שניצלו משבת כזו, גילו התנהגות לא מותאמת, לעומת כלה שלא באה לשבת כזו ולאחר תקופת נישואין קשה התגרשה והיא אמרה לי שהיא ויתרה על שבת כזו ואם היא היתה רואה מקרוב את ההתנהגות הביתית והמשפחתית אצל משפחת החתן היא כנראה היתה מבטלת הכל עוד לפני החתונה....
אולי זה נכון אבל אולי לא...
בגירושים תמיד יש את מה שמספרים ומה שלא😉

• הוסף לסימניות
פעם ראשונה שאני שומעת שקוראים לשבת הזו גיהינום...
מניחה שבגלל זה לי, לאחיותי, וככל הידוע לגיסותי, השבת היתה מקסימה ונעימה, כי מעולם לא קראנו לה ככה.
האמת שגם אני שומעת על המושג הזה די לראשונה,
והייתי בהלם מהשם המזעזע שניתן לשבת,שהיא מקור הברכה-גם אם יש בה מתח כלשהוא...
אבל אם ככה זה קרוי אני לא מתכוונת לשנות את העניין,רק חבל שכך זה מקובע:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה