שבת של ניסים

• הוסף לסימניות
נס שהיו לי לחמניות שאפיתי במקפיא, כי לא היה שייך בכלל לצאת לקנות. ונס שהחימום שלנו על גז, והשארתי את המים החמים על הגז ליתר בטחון ונס שעשיתי זאת. נס שהפרחים משבת שעברה החזיקו מעמד כי לא שייך היה לבעלי לצאת קנות השבת. ונס שהייתי אמורה לארח ולא להתארח, נשארתי עם מספיק אוכל להאכיל גדוד אבל בלי הגדוד. לא הצליחו להגיע.
והיה לי חשמל כמעט כל השבת.

ועל כל זה, חייבים להגיד לריבונו של עולם תודה רבה רבה רבה

קבצים מצורפים

• PA280002.JPG
    KB 622.2 · צפיות: 33
  • PA280007 (2).JPG
    KB 693.4 · צפיות: 31
  • PA280004 (2).JPG
    KB 701.1 · צפיות: 37
  • PA290010.JPG
    KB 666.4 · צפיות: 31
  • PA290003.JPG
    KB 685.3 · צפיות: 28
  • הוסף לסימניות
השלג מתחיל להנמס. הקור כבר לא חודר עצמות. הרוח פסקה.
אחה"צ היה שמשי והשלג בהק.
ובכל זאת עדיין אי אפשר לרכבים לעבור.
443 עדיין סגור.
מסתמא גם כביש 1

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1147551:
נס שהיו לי לחמניות שאפיתי במקפיא, כי לא היה שייך בכלל לצאת לקנות. ונס שהחימום שלנו על גז, והשארתי את המים החמים על הגז ליתר בטחון ונס שעשיתי זאת. נס שהפרחים משבת שעברה החזיקו מעמד כי לא שייך היה לבעלי לצאת קנות השבת. ונס שהייתי אמורה לארח ולא להתארח, נשארתי עם מספיק אוכל להאכיל גדוד אבל בלי הגדוד. לא הצליחו להגיע.
והיה לי חשמל כמעט כל השבת.

ועל כל זה, חייבים להגיד לריבונו של עולם תודה רבה רבה רבה

איזו הודעה יפה!!

אנחנו בצפת, נהנינו מהשלג בכל יום שישי
ובערב שבת לאחר הדלקת נרות, אפלה וקרה.

וכל השבת דברנו על זה שכן גם עכשיו אנו מודים על השלג שכ"כ רצינו ועדיין שמחים בו..
אז תודה לה' שנתן לנו ולילדים חום וכח להחזיק שבת שלמה בחושך, עם אוכל קר... ופוכים חמים...:)
הרגשנו שאנחנו נמצאים בתוך עוגת קצפת ענקית ומדהימה!

וב"ה החשמל חזר ב6:30 אחרי צאת השבת!

• הוסף לסימניות
הנה עוד נס. התקשרה לפני כמה ימים בת משפחה חשובה ליידע שיש בר מצוה במוצ"ש. ותפקידי היה ליידע את כולם. טוב אז נכשלתי בתפקידי ושכחתי לספר אפילו לבעלי. וכשהתקשרו להגיד שנדחה בגלל מצב הכבישים, חשבתי לעצמי שיש אלוקים רחמן בשמיים ונס שירד שלג.

• הוסף לסימניות
לא היה אצלכם חשמל?
אצלינו היה למרות שחששתי והשארתי מה שיכולתי על גז.

• הוסף לסימניות
שעה לפני שבת קרס לי החשמל
ברחנו להורים שלי עם הרכב מרחק של 15 שעה
חנינו באמצע הכביש
והשלג שירד בכלל תקע את הרכב
במוצש עבדו עם מעדרים ובסוף יצאנו אל הבית
כל הכבישים רופין גן סאקר חשוך סיביר
חווית המאה!!!

• הוסף לסימניות
אצלנו היה בסוף חשמל. היתה הפסקה לחצי שעה בערך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחלי חתן;1147683:
איזו הודעה יפה!!

אנחנו בצפת, נהנינו מהשלג בכל יום שישי
ובערב שבת לאחר הדלקת נרות, אפלה וקרה.

וכל השבת דברנו על זה שכן גם עכשיו אנו מודים על השלג שכ"כ רצינו ועדיין שמחים בו..
אז תודה לה' שנתן לנו ולילדים חום וכח להחזיק שבת שלמה בחושך, עם אוכל קר... ופוכים חמים...:)
הרגשנו שאנחנו נמצאים בתוך עוגת קצפת ענקית ומדהימה!

וב"ה החשמל חזר ב6:30 אחרי צאת השבת!
לא ייאמן, כשבעלי אמר לי שיש בניינים בלי חשמל לא היה לי מושג איך אנשים יכולים לשרוד ככה שבת, עכשיו אני קוראת שבירושלים גם ככה ויש כאלה עד עכשיו...ה' יעזור לכולם! לנו היה כמה ניתוקים ומה זה נלחצתי :eek:

• הוסף לסימניות
תגידו, קמח תופח, יכול לתפקד במקום שמרים בחלות?

כי נראה לי שגם לנו היה נס!
חשבנו שנצא להתארח בשבת, סליחה על הריחוף, אבל רק ביום שישי בבוקר קלטנו שאין מצב לצאת לדרך.
נס שהייתה מכולת אחת פתוחה, והתפריט השבתי הוכתב על פי מה שנשאר בה.

כלומר, שמרים לא נשאר, אבל קמח תופח כן.
אז איתו אפינו חלות, והן יצאו מדהימות!!! (ברמה של שבוע-הבא-עוד-פעם:D).

נס, לא?

(כי אמא שלי, טלפונית, הייתה סקפטית קצת).

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי קמח תופח זה קמח עם זרז תפיחה. כנראה אבקת אפיה.

• הוסף לסימניות
אפשר לעשות חלות בלי שמרים, אולי עם סודה לשתיה וא. אפיה במקום שיצא כמו פיתות.

• הוסף לסימניות
והנס שלנו:
ביום שישי אמרתי עם הילדים כמה פרקי תהילים למען עמ"י, ולמען החשמל שלנו - שיעבוד כשורה.
ב"ה השבת עברה בשלום, ובמוצ"ש שמוע שמענו כי בבניין שלנו, מבין 7 הדיירים - ל-3 לא היה חשמל!
(לא יכולנו לדעת כלום בשבת, כי אף אחד לא הוציא את האף מהבית, בגלל בעיות העירוב, והיות שלא עשינו עירובי חצרות, גם לחדר המדרגות לא יצאנו.)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה