האיש המסתורי
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
מי שיודע שיטת לימוד מועילה לשגיאות כתיב ספר/אתר בדרך קלה
תודה
תודה
מי שיודע שיטת לימוד מועילה לשגיאות כתיב ספר/אתר בדרך קלה
תודה
כמורה להוראה מתקנת אני חושבת שזה לא נכון במקרה הזה.לקרוא! לקרוא! לקרוא!
ספרים!! עם עומק!! ושפה גבוהה!!
רלוונטי כמובן כשהשגיאות הן באותיות שורש.זה לתרגל כתיבת מילים שונות באותו השורש, למצוא מילים בתוך קטע מאותו השורש (שהמוח יתרגל לחפש שורשים ולמצוא את המשותף בין מילים, מבני שפה למשל, תבניות מילים קבועות, סיומות קבועות ועוד)
נכון לגמרי!רלוונטי כמובן כשהשגיאות הן באותיות שורש.
לעתים השגיאות הן במוספיות ואז רצוי לתרגל בהתאם.
חשוב לאבחן ולנתח באופן מדויק את השגיאות
כמורה להוראה מתקנת אני חושבת שזה לא נכון במקרה הזה.
פעם חשבו שלקרוא ולקרוא זה עוזר
אבל אדם מבוגר כנראה שזה לא יעזור
הוא פשוט צריך לתרגל את המוח לעבוד כמו אצל האחרים
בעצם אצל רובנו,
כל מילה שאנחנו קוראים המוח מיד מצלם אותה, או מזהה את השורש/מוספיות קבועות ועוד
וכך אח"כ אנחנו יכולים שולפים את המילה בכתיב נכון
ואפילו יודעים 'לכתוב נכון' מילים מומצאות
למעשה, מה שצריך (ואגב, אצל הבנות-הרבה פעמים הבעיה מצטמצמת בעקבות שיעורי דקדוק וכד'
אצל בנים בציבור החרדי פחות משקיעים בזה
כך שמי שיש לו את הקושי הזה בד"כ לא מטופל...)
בכל אופן, מה כן?
יעזור לי את תמקדי אותי איזה סוגי שגיאות
אכתוב מלמעלה, אפשר לפנות אלי באישי להדרכה מותאמת יותר.
בגדול,
זה לתרגל כתיבת מילים שונות באותו השורש, למצוא מילים בתוך קטע מאותו השורש (שהמוח יתרגל לחפש שורשים ולמצוא את המשותף בין מילים, מבני שפה למשל, תבניות מילים קבועות, סיומות קבועות ועוד)
כשמתרגלים שורש חשוב תחילה ללהיות מודעים אלו אותיות בכלל עלולות לבלבל אותי בשורש הזה, ואז לתרגל.
דבר נוסף, לעבוד על 'צילום' מלים.
בכל יום- להעתיק כמה שורות בשלבים הבאים:
1. לקרוא- את המילה
2. מודעות-לזהות אילו אותיות עלולות לבלבל בכתיבה
3. 'צילום' -המילה בעין, מסתכלים על המילה ומדמיינים שהעיניים הם מצלמה ואנחנו שומרים את התמונה בראש.
4. לכתוב- לכתוב את המילה
5. בקרה-לבדוק שאכן כתבתי את המילה נכון.
בנוסף, כל יום להסתכל מסביב (מרגיל לעורר תשומת לב)
ולחפש לפחות 2 מילים שאני 'מצלם אותן' ולכתוב אותן עפ"י השלבים הבאים, לא משנה אילו מילים
אפילו שמות חנויות למרות שזה לא חשוב ומעניין אותו אבל זה יעזור למוח להתרגל לשים לב, להתמקד ולזכור.
בהצלחה!!
דבר נוסף, שמאד מומלץ-תו"כ העתקה אם יש מילת פועל וכד' -בסיום העתקה שייבחר מילה כזו ויכתוב עוד מילים מאותו השורש עפ"י השלבים של כתיבת שורש..
אכתוב שתי דרכים יעילותמי שיודע שיטת לימוד מועילה לשגיאות כתיב ספר/אתר בדרך קלה
אם זה באזור בני ברק אולי אוכל לעזור.מדובר בבחור בן 17
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים