כללי שגיאת זכרון וירטואלי

• פותח הנושא MV25
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
המחשב שלי מתריע כמעט כל יום על שגיאת זכרון וירטואלי
ראיתי בנט הדרכה לשינוי הקידוד ע"י לחיצה על מאפייני המחשב שלי וכו'
אבל איך אני יודעת כמה זכרון אני צריכה לאשר לו שיתאים למחשב ולתוכנות הגרפיות?
יש כאן מישהוא שמבין בזה?

• הוסף לסימניות
גם לי יש אותה הבעיה.
הטכנאי אמר לי שכיון שהזיכרון הוירטאלי שלי הוא מקסי מום 6000 (בהגדרות) אין עוד מה להעלות אלא להגדיל את הזיכרון של המחשב מ2 גיגה לארבע גיגה.
(את יכולה ללכת ללוח הבקרה כלי ניהול, ביצועים ושם לראות את הקו הצהוב בגרף אם הוא למעלה משישים חסר לך זיכרון)

• הוסף לסימניות
הוספת זיכרון ל-4 גי'גה לא מחייב תפתור את הבעיה, לפעמים הבעיה היא דווקא בחסר מקום בדיסק הקשיח, או איזה פגם חומרה, בכל אופן וינדוס XP לא מכיר יותר מ-3 ומשהו גי'גה, (אא"כ אתם עובדים בגירסת 64 BIT שסביר מאוד להניח שלא).
גם הקו הצהוב בגרף יכול להיות שיהיה מעל ל-60 ועדיין הבעיה היא לא הזכרון, היות שתלוי לאיזה קנה מידה מכוון הגרף, למשל אני ראיתי במחשב עם 4 גי'גה זכרון (במאפייני המחשב מופיע רק 3.4, כאמור) כל התוכנות סגורות, למעט כמובן אתר פרוג, והגרף הצוהב (memory) עמד על 100 וצנח ל-0 גם כאשר בביצועי המחשב רואים זכרון זמין של 2.8 גי'גה.

• הוסף לסימניות
כשניסיתי בפעם הראשונה לפתוח את ביצועים זה נתן לי טבלה ריקה
ועכשו גם את זה כבר לא פותח.
אם זה פגם בחומרה איך ניתן לפתור את הבעיה?
איך אני יודעת כמה ג'גה יש לי?
ואןלי אתם גם יודעים איך יודעים איזה כרטיס מסך יש לי.
המחשב שלי ישן (שנתיים...) ואינני מוצאת את המפרט הטכני שקיבלתי כשרכשתי אותו
ובאמת עכשו אני רואה שיש
לי רק 5 גי'גה פנוי מתוך 80 (ישן,כבר אמרתי..)
פלא שהוא עובד בכלל
אבל גם כשהיה לי 20 גיגה פנוי הוא נתן לי את השגיאה הזאת

• הוסף לסימניות
גם לי אותה בעיה, ולפעמים הטכנאי אומר לשנות את הוירטולי וכו' שאיני מבין, ואמר שאפילו אם מתקינים יותר ram גם אז צריכים להגיד המחשב איך להשתמש בזה, וכמה לתת להמחשב בעצמו וכמה להתוכנות וכולי, אולי בפעם הבאה אכתוב מה שאמר לי לעשות ואעלה פה לכל הרוצים [וגם לי לפעם הבא..]

• הוסף לסימניות
צריך טכנאי שיבדוק פיזית את המחשב.

• הוסף לסימניות
בעיה ידועה ומוכרת...

הבעיה בעיקרון נובעת מחסרון זיכרון בדיסק הקשיח.
רוב טכנאי המחשב ממליצים לחלק את הדיסק קשיח למחיצות.
מחיצה אחת ראשית (C בדרך כלל) לקבצי מערכת עיקריים
במחיצה השניה תתקינו את התוכנות האחרות, כמו גם אוספים של מוזיקה ותמונות.
היחס אמור להיות 30%-70% בין המחיצות.
היתרון בשיטה זו א. האפשרות לפרמט מחיצה מסוימת בלי לפרמט את מערכת ההפעלה כולה. ב. הפתרון לבעיה שהוזכרה מקודם. מכיון שתיקיית ההתקנה של התוכנות "הכבדות" נמצאת במחיצה היותר גדולה קטניים הסיכויים שלא ימצא מספיק זיכרון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה