שדות תעופה בלונדון

• הוסף לסימניות
אם יש כאן כאלה שגרים / מכירים את לונדון, אשמח לעזרתכם:
אני רוצה להזמין כרטיסי טיסה ללונדון, באתר חברת התעופה מופיעים לי כמה שמות של שדות תעופה:
היתרו, לוטון, ו- London Gatwick LGW.
מישהו יכול להסביר לי איזה שדה תעופה קרוב יותר לאן?
כל המלצה ועיצה תתקבל בברכה.

• הוסף לסימניות
היתרו נראה לי הכי קרוב ללונדון וגם הכי גדול ומרכזי.

כעיקרון כל שדות התעופה האלה סובבים את לונדון.
היתרו נמצא כ-24 ק"מ מערבית ללונדון, לוטון כ-58 ק"מ מזרחית ללונדון והאחרון כ-45 ק"מ דרומית ללונדון.

• הוסף לסימניות
האומנם לוטון הוא שדה תעופה קטן והמטוסים גם קטנים - אך לי אישית נראה יותר נח, מה גם שהמטוסים שם חדשים, הוא יותר כרוב לאזורים החרדיים אדשואר וגולדס גרין והיתרו יותר קרוב לעיר - ללונדון והוא רחוק מאוד מהמקומות שהוזכרו לעיל.

• הוסף לסימניות
לגבי נגישות:
היתרו - הכי קל לתחבורה ציבורית - יש רכבת תחתית שמגיע ישר לאזורים החרדיים - גולדרס גרין וסטמפורד היל
גטוויק - יש רכבות גם אבל יותר רחוק וגם יותר יקר.
לוטון - אין בכלל תחב"ץ אבל יש חברה היימישער שעושים לשם הסעות. וזה יותר קרוב מהאחרים.

• תודה
Reactions: srp
  • הוסף לסימניות
לא מכירה בכלל את לונדון
איפה עדיף ליהות בגולדס גרין או בסטמפד היל?
מה קרוב יותר למרכז ולאטרקציות?
ומה ההבדל בינהם מבחינה חרדית?

• הוסף לסימניות
בתור אחת ששורצת בלונדון:
לסטמפורד-היל (שכונה חסידית יותר ) נוחתים בהיתרו. יש משם רכבת תחתית ישירה לתחנה הקרובה לסטמפורד-היל. אמנם אורכת כ45 דקות אבל מעולה. לגולדרס גרין - הנדון - אדג'וואר (שכונות ליטאיות יותר ) נוחתים בלוטון. יש משם שירות אוטובוסים מעולה ישירות לתחנה בגולדרס גרין - משך נסיעה כחצי שעה - אבל צריך להזמין מראש ולבדוק זמנים באתר של National Express.
זה כאמור בדרך כלל, אבל תמיד אפשר להגיע מכל שדה לכל מקום.
משתי שדות התעופה אפשר להזמין מוניות יהודיות / לא יהודיות בתעריף די יקר.
גטוויק וסטנסטד - לא נגישים בעליל.

• הוסף לסימניות
תודה!
ובשכונות היהודיות נגישות לאטרקציות המרכזיות?
ואם החורף כבר קר מידי עכשיו?

• הוסף לסימניות
מי שטס ללוטון ונוחת מאוחר [וויז אייר] מומלץ לשכור חדר במלון שם ללילה כי המחיר זול מאוד לעומת לונדון עצמה וליסוע בבוקר. המלונות לא לוקסוס אבל גם ככה מאוחר בלילה אתה פשוט נרדם.

• הוסף לסימניות
תודה!
אין אטרקציות ממש ליד השכונות, סטמפורד ה. לא מכיר, אבל ג.ג. יש ליד מרכז קניות - brent cross
בכל אופן קו 13 מרחוב פינצ'לי [הרחוב הראשי בסוף רח' ג.ג.] מביא ישר לרח' הקניות - אוקספורד.
כמובן שכבר קר וגשום, אבל גם מלבד הקניות יש המון מקומות לבקר, מוזיאון השעווה, אקווריום, ארמונות [יש ארמון מומלץ מאוד - hampton court, אבל לא הייתי בחורף אז כדאי להסתכל באתר שלהם]. אם תרצו עוד מידע כדאי לחפש בפורום כי המון פעמים ביקשו.

• הוסף לסימניות
תודה!
משתי השכונות יש רכבות תחתיות לכל מקום בעיר. מקסימום צרעך להחליף באמצע. התחנה בגולדרס גרין יותר קרובה לשכונה מאשר בסמטפורד היל אמנם.
אפשר לקחת רכבת לכל מקום ולהגיע לכל האטרקציות. אמנם קר אבל אם מתארגנים טוב זה סביר. הוי אומר ללבוש חם ותרמי ולא דברים מסורבלים כמו מגפיים. ואז אפשר לטייל בכיף.

• הוסף לסימניות
לגבי השדות תעופה, יש אחד שהוא ענקקקקקק
השני בגודלו בעולם!!!!!
ולא כדאי להיכנס אליו היות ומסובך. גדול ברמה שבתוכו נוסעים ברכבות.
זה לא לוטון בטוח אלא אחד משני האחרים שהוזכרו למעלה....

• הוסף לסימניות
משתי השכונות יש רכבות תחתיות לכל מקום בעיר. מקסימום צרעך להחליף באמצע. התחנה בגולדרס גרין יותר קרובה לשכונה מאשר בסמטפורד היל אמנם.
אפשר לקחת רכבת לכל מקום ולהגיע לכל האטרקציות. אמנם קר אבל אם מתארגנים טוב זה סביר. הוי אומר ללבוש חם ותרמי ולא דברים מסורבלים כמו מגפיים. ואז אפשר לטייל בכיף.
תלוי איפה בשכונה נמצאים, יש אוטובוס מקסימום.
לגבי השדות תעופה, יש אחד שהוא ענקקקקקק
השני בגודלו בעולם!!!!!
ולא כדאי להיכנס אליו היות ומסובך. גדול ברמה שבתוכו נוסעים ברכבות.
זה לא לוטון בטוח אלא אחד משני האחרים שהוזכרו למעלה....
הית'רו- אבל הוא מחולק לטרמינלים- מי שמלחיץ אותו שיקח בחשבון.

לוטון מאד מיושן ולא מתקדם, למשל אין שם מזגן. ואם תפלו שם ביום נדיר וחם תעלו למטוס רטובים- לא הכי חוויה.
אני זוכרת שנחתנו שם לפני כ12 שנה - השילוט בקרוסלה היה באמצעות לוח מחיק!
ונהג המונית המסכן חיכה וחיכה וחיכה - האיחור לא היה מעודכן. (זה היה איחור מטורף של 3 שעות לפחות) נס היה לנו שהוא לא היה ישראלי. הוא לא חשב אפילו לכעוס.

• הוסף לסימניות

לוטון מאד מיושן ולא מתקדם, למשל אין שם מזגן. ואם תפלו שם ביום נדיר וחם תעלו למטוס רטובים- לא הכי חוויה.
ונהג המונית המסכן חיכה וחיכה וחיכה - האיחור לא היה מעודכן. (זה היה איחור מטורף של 3 שעות לפחות) נס היה לנו שהוא לא היה ישראלי. הוא לא חשב אפילו לכעוס.
התקדם מאז... היום מודרני וכמדומני שגם ממוזג

• הוסף לסימניות

היום לוטון ממש לא ככה. מאוד נח ומהיר. יוצאים משם אחרי חצי שעה כבר.

• הוסף לסימניות
היום לוטון ממש לא ככה. מאוד נח ומהיר. יוצאים משם אחרי חצי שעה כבר.
נכון, אבל עדיין אין שם מזגן- מודכן מהקיץ האחרון שלשם שינוי היה באמת חם באנגליה.

• הוסף לסימניות
שלום חברים
אני אמור לנחות בסטנסטד
מישהו יכול להדריך אותי איך להגיע בתחבורה ציבורית משם לסטמפורד היל?
איך קונים כרטיס?
תודה

• הוסף לסימניות
יש ב nationalexpress אוטובוסים לתחנת רכבת London Tottenham Hale Station
משם ניתן להגיע באוטובוס לרח' סטמפורד היל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה