שואלת כאן הרבה אשמח לתשובות ענייניות!

• פותח הנושא riri
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
האמת שאני חייבת לפרוק מעט חששות ושאלות ,למרות שכבר נגעתי בנושא הזה איתכן

אשמח לתשובות ענייניות ,מכוונות ואני יודעת שיש פה הרבה ניסיון של הרבה צלמות ואני הכי מעריכה את זה :

את ההתחלה של הצילום שעוד אין לקוחות כולנו מכירות( ואני ממש בקצה השביל שם ) הרי כולנו התחלנו משם ,כל אחת בדרכה
אז ככה :
למדתי צילום לפני שנה קצת יותר ולא עשיתי עם זה כלום ( חוץ מלתרגל את זה עם חברים ) מכל מיני סיבות אישיות. ב"ה באופן כללי יש לי את זה .זה רק דורש פיתוח והמון השקעה

בכל מקרה עכשיו מתעורר בי צורך לבדוק את זה אחת ולתמיד מה נסגר עם נושא הצילום ?אני תוהה על זה כבר כמעט שנה ולא עושה עם זה דבר (חששות זה מתאים לי או לא מתאים ,או אני אצליח להתמודד עם זה בלבד )
עלו לי כמה שאלות שאולי יראו טיפשיות אבל זה מה שעלה לי בראש :
איך את יודעת שיש לך את היכולות להיות צלמת ? אני מתכוונת מבחינת להפוך את למקצוע? מבחינתי צלמת זו אחת שיש עלייה נטל אחריות כבד ,המון עבודה קשה אסטרטיביות לצד רכות ....
אני יודעת במה אני טובה ובמה יש לשפר
אבל מה לדעתכם נחוץ מצלמת ? מעבר לתחביב ?

אני יודעת שלחא בניתם את העסק שלכם ,ביום ולא בחודש
אבל איך מתחילים להראות ביטחון שזה נוגע ללקוחות ? איך מתאמים ציפיות במידה והסגנון שלכם לא תואם את זה של הלקוח ?
איך אתן מסדרות את הראש ,בכל מה שקשור לתחילת העסק של הצילום ?

נניח שאני חושבת על צילום אני חושבת 10 צעדים קדימה ( מלחיץ ומיותר )
ואני יודעת שאם אני אשקיע בזה בכל כוחי אני אגיע לתוצאות מדהימות !
השאלה היא איך להרגיש עם עצמך ,ששווה לך להשים לך את זה כמטרה ?
ולא כתחביב ?
אני אסכם את זה כך : יש בצילום הרבה כללים ,כמה תמונות לשלוח ללקוחה איך להתנהג ,איך להתנהג עם לקוחות ,איך להתקדם בצורה עסקית שלא יהיו הוצאות מיותרות ?
חחח איפה לומדים את כל זה ?

זה נשמע שאני מאוד חוששת ,וכלפי חוץ זה לא נראה ככה . אני נראית הכי הפוך מזה !

כמובן שמבחינה טכנית יש לאן לשאוף המון ,אז גם בנוגע לזה ...אני כרגע גרה עם ההורים (רווקה ) איזה ציוד אני אמורה להתחיל לקנות ? בסיסי של תאורה מעשית ?
כי אני מרגישה שאני חייבת להתחיל להתנסות בתאורה מעשית ( טבעית זמינה לי כל הזמן) ואיפה אני אמורה להתקדם במידה ואני מתקדמת ,הרי אני גרה עם ההורים ( למרות הבית הענקי ) וזה לא ביתי שלי שאני יכולה לאלתר ולדחוף באיזה סלון

טוב זה יצא קצת עמוס וחסר סדר
לכל העוקצניות למינהן ,אני מאוד אוהבת שנינות ,אבל תשדלו לדחות את הדחף הזה לפעם הבאה ולגלות קצת הבנה :)
שיהיה לכם המשך ניקיון מהנה ( אה או צילום )

• הוסף לסימניות
ואני יודעת שצריך לקפוץ למים אבל לפני זה צריך כללי בטיחות בסיסיים לא ?
או לפחות לא לקפוץ לבור ריק ואו'ץ בלי מים

• הוסף לסימניות
מומלץ קאוצ'ינג עסקי קצר אחד על אחד.

• הוסף לסימניות
צריך בטחון ודחיפה...
בהצלחה לך

• הוסף לסימניות
בתור גרפיקאית עצמאית, אני יכולה לומר לך שכל המקצועות העצמאיים דורשים בעיקר:
המון המון המון בטחון עצמי ודימוי עצמי גבוה: שאתה שווה ומסוגל להוציא את כולם שבעי רצון. כי יש לך את הכשרון, והיכולת, והאהבה למקצוע, והרצון וכו'....

ברגע שאתה בטוח בעצמך, אתה משדר זאת ללקוחות, ובע"ה לאט לאט הבטחון עולה ועול עם הזמן והנסיון.

ובנוסף, מכיוון שאתה עובד עם אנשים, צריך המון דרייב, זרימה וידידותיות. ולא לקחת ללב דברים לא נעימים שאומרים לך לפעמים....

להיות מהסס בהתחלה זה הכי טבעי ונורמלי - וזה מראה על אמת פנימית ורצון עמוק לעשות טוב, לדעתי.
עם זה תתחילי ובע"ה תצליחי!!

מאחלת לך המון הצלחות וס"ד!!

• הוסף לסימניות
כתבתי פה מגילה, ומחקתי.

דבר אחד פשוט: אל תתכנני יותר מידי, אם את אוהבת לצלם גם בלי קשר לפרנסה - תתחילי ועם הנסיון הכל יתרומם.

• הוסף לסימניות
אני מזהה כאן בעיקר פחד. תתחילי לפעול ועם הזמן תקבלי ביטחון עצמי.

פשוט, לקפוץ... ליזום...
עשית טעות = למדת משהו, התקדמת.
על תחפשי תאוריות. איך להתנהל מול לקוחות, את זה תלמדי בשטח. תתחילי ליזום ולחפש לקוחות. בהתחלה עם הסביבה הקרובה ובמחירים נמוכים מהשוק, ההמשך יבא...

תשתמשי עם המשאבים שמסביבך, יש להורים בית גדול זה יתרון, יש לך חברות תעזרי בציוד שלהם וכו'...

כללי בטיחות בסיסיים:
- ציוד נוסף, על תרכשי בשלב זה.
- על תקחי הלוואת בשום פנים ואופן.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אני אוהבת מגילות ..למרות שפורים כבר עבר :)

• הוסף לסימניות
המגילה דיברה על התהליך שעובר צלם שאוהב מאוד את הצילום, כך שהוא מצלם כל מה שעובר מולו, לאו דווקא לקוחות, ומתוך הנסיונות שלו הוא מתחיל להבין תאורה, וקונה פלאש קטן לשים מהצד, ומצלם פרפרים / ארונות מטבח / עטלפים בלילה / אגרטל בסלון ולא חושב לרגע על כסף שיצא מזה, ואז הוא קונה בד לבן קטן כדי לשרוף ברקע של האגרטל בסלון כי זה נראה לו טוב יותר, וכו וכו

ופתאום אחרי כמה שנים הוא מוצא את עצמו מתפרנס מזה

זהו - לטעמי, האבולוציה הנכונה לעוסקים בצילום.

למה מטרידה אותך השאלה איך פונים ללקוחות?
אותי מטרידה השאלה איך מונעים מהפלאש האחורי לתת פלייר בתמונה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1564179:
לטעמי השלב הבא הוא השאלה איך עושים שימוש אמנותי בפלייר של הפלאש האחורי..

• הוסף לסימניות
נגלה לך סוד קטן
כל השאלות ששאלת אלו שאלות שאני שואלת את עצמי עד היום.
וככל שאני מתקדמת מס' השאלות שלי עולה.
מה עושים עם מגיעה לקוחה ועושה לך פרצופים?
מה עושים עם ילד לא רוצה להצטלם?
מה עושים אם כתם מסתורי שהורס לך תתמונות?
איך לתת ללקוחות לבחור תמונות? וכו' וכו' וכו'....
לדעתי אפילו בטחון עצמי את לא צריכה - את זה הלקוחות המרוצים יתנו לך.
רק להיות נחמדה ופתוחה להכל!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרנולה;1564071:
המון המון המון בטחון עצמי ודימוי עצמי גבוה: שאתה שווה ומסוגל להוציא את כולם שבעי רצון. כי יש לך את הכשרון, והיכולת, והאהבה למקצוע, והרצון וכו'....

המון בטחון עצמי ודימוי עצמי גבוה יכול להביא לאחת מ2 תוצאות.
הצלחה מסחררת או התרסקות כואבת.

• הוסף לסימניות
תודה על התשובות :)
אבל עדיין עולה בי השאלה
איך אני אמורה לדעת שהצילום זה משהו בשבילי ? כמקצוע ?
לפעמיים יש לי תהיות או ספקות לגבי זה ( אולי מכל מיני סיבות שונות) האם זה באמת משהו שיתאים לי ?
אני יודעת שפה זה לא" פורום הכוונת מקצוע " -אך עדיין איך אני אמורה לדעת או להרגיש שהמקצוע הזה בשבילי ?

• הוסף לסימניות
בגלל זה מתחילים בקטן בלי לעזוב עבודה קודמת
ובודקים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י riri;1564984:
תודה על התשובות :)
אבל עדיין עולה בי השאלה
איך אני אמורה לדעת שהצילום זה משהו בשבילי ? כמקצוע ?
לפעמיים יש לי תהיות או ספקות לגבי זה ( אולי מכל מיני סיבות שונות) האם זה באמת משהו שיתאים לי ?
אני יודעת שפה זה לא" פורום הכוונת מקצוע " -אך עדיין איך אני אמורה לדעת או להרגיש שהמקצוע הזה בשבילי ?
תמיד אפשר לעזוב...
אם את מתחילה בלי להשקיע משאבים שאין לך, מה יש לך להפסיד?

• הוסף לסימניות
מהרושם שלי יש המון צלמות ילדים וסטודיו.
יש מחסור גדול מאוד בצלמות ארועים טובות.

זו עבודה אחרת - נדרשים כלים אחרים ומימנויות אחרות. אבל הכל באותו אזור חיוג.
כמובן שעם הזמן ניתן לשלב גם וגם ברמה גבוהה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1565649:
מהרושם שלי יש המון צלמות ילדים וסטודיו.
יש מחסור גדול מאוד בצלמות ארועים טובות.

זו עבודה אחרת - נדרשים כלים אחרים ומימנויות אחרות. אבל הכל באותו אזור חיוג.
כמובן שעם הזמן ניתן לשלב גם וגם ברמה גבוהה.

לרגע היה לי דה ז׳ה וו...:eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1564179:

ברור איך! מזיזים אותו הצידה ומקבלים כתם אור משולש על האף!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1564896:
המון בטחון עצמי ודימוי עצמי גבוה יכול להביא לאחת מ2 תוצאות.
הצלחה מסחררת או התרסקות כואבת.

אני מבינה למה התכוונת. אז כמובן, בטחון עצמי בריא ומאוזן. :)
כלומר: להיות מודע מתוך נקודת אמת עמוקה כמה אתה שווה באמת, ולא לדמיין ולנסות להשתכנע שאתה שווה והכי מכולם וכו'. זה - באמת יביא לנפילה.
(כשאתה מתעסק עם ציבור אנושי, זה הדבר הראשון שאתה צריך - בטחון עצמי.)
לא דיברתי על בטחון עצמי שמגיע לרמה של נטיה ל"גדלות" והיסחפויות כאלו ואחרות......

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה