טיול בחו"ל שוב בודפשט...

בסיס חוסר ההסכמה שלנו נובע כנראה מהיחס לחתם סופר (לא הנושא כאן אבל מבחינתי הוא פחות או אולי שווה לרבנות ואני אוכלת כל מה שיותר מרבנות)

מחירים ממש ממש לא שפויים
מוצרי קירור חלבי/פסטרמות מחירים עוד איכשהו
אבל קרקרים עוגיות וחטיפים המחירים פי שתיים ממחירי מכולת כאן (וופלים מן 9 ש"ח~, תפוצ'יפס 200 גרם 25 ש"ח~, בקבוק קוקה קולה 15 שח~ אפילו חפיסות שוקולד מתוצרת אירופאית המחירים היו בשמיים)
הנדון כאן הוא פחות על כשרות או אי כשרות חתם סופר, ויותר על כשרות או אי כשרות הרב אוברלנדר שהוא הרב המכשיר הדומיננטי בעיר.

ניסיתי ללמד זכות שהוא משתדל ככל יכלתו לספק כשרות ראויה למדקדקים בכשרות, אבל מה אעשה, הובא כאן מכתב בו אנשי הכשרות הזאת מכחישים את ה'עלילה' שבמסעדות שם מסתפקים במשגיח 'נכנס ויוצא', בזמן שבמו עיני ראיתי במסעדה בשרית שם תעודת כשרות של הרב אוברלנדר המעיד שבמקום יש משגיח יר"ש מטעמו שהוא 'נכנס ויוצא'. מישהו כאן משקר ואני לא יכול לסמוך עליו בכשרות אם הוא משקר לי בפנים. זה הסיפור.

ולגבי המחירים, הם שפויים ביחס לאירופה, זו רמת המחירים באירופה למוצרים כשרים מיובאים. בוינה לא שילמנו פחות, בדרך כלל גם לא זול יותר באנטוורפן או בלונדון. בודפשט אינה יקרה מהם.

נערך לאחרונה ב:
הנדון כאן הוא פחות על כשרות או אי כשרות חתם סופר, ויותר על כשרות או אי כשרות הרב אוברלנדר שהוא הרב המכשיר הדומיננטי בעיר.

ניסיתי ללמד זכות שהוא משתדל ככל יכלתו לספק כשרות ראויה למדקדקים בכשרות, אבל מה אעשה, הובא כאן מכתב בו אנשי הכשרות הזאת מכחישים את ה'עלילה' שבמסעדות שם מסתפקים במשגיח 'נכנס ויוצא', בזמן שבמו עיני ראיתי במסעדה בשרית שם תעודת כשרות של הרב אוברלנדר המעיד שבמקום יש משגיח יר"ש מטעמו שהוא 'נכנס ויוצא'. מישהו כאן משקר ואני לא יכול לסמוך עליו בכשרות אם הוא משקר לי בפנים. זה הסיפור.

ולגבי המחירים, הם שפויים ביחס לאירופה, זו רמת המחירים באירופה למוצרים כשרים מיובאים. בוינה לא שילמנו פחות, בדרך כלל גם לא זול יותר באנטוורפן או בלונדון. בודפשט אינה יקרה מהם.
לגבי השקרים - מסכימה שזו בעייה יסודית מאוד.
לגבי המחירים - בוינה היו חלופות. לא הייתי חייבת לקנות תפוציפס כי היה משהו אירופאי אחר. פה לא היה. אבל מסכימה שבכל מקום מחירי המיובאים גבוה להחריד.

עם זאת כאשר כותבים מחירים סבירים כדאי לציין סבירים יחסית למה כי רוב האנשים חושבים יחסית למה שהם מכירים. מהמידע פה הסתמכתי על המכולת שם והצטערתי על כך עמוקות.

(ומעניין שהמסעדות במחירים נוחים יותר מאשר פה ובאיכות מצויינת ממש)

לגבי השקרים - מסכימה שזו בעייה יסודית מאוד.
לגבי המחירים - בוינה היו חלופות. לא הייתי חייבת לקנות תפוציפס כי היה משהו אירופאי אחר. פה לא היה. אבל מסכימה שבכל מקום מחירי המיובאים גבוה להחריד.

עם זאת כאשר כותבים מחירים סבירים כדאי לציין סבירים יחסית למה כי רוב האנשים חושבים יחסית למה שהם מכירים. מהמידע פה הסתמכתי על המכולת שם והצטערתי על כך עמוקות.

(ומעניין שהמסעדות במחירים נוחים יותר מאשר פה ובאיכות מצויינת ממש)
דעתי כדעתך.

ועדיין, ייתכן שעדיף לשלם את המחיר ה'אירופאי' במקום לשלם על מטען חורג בטיסה. כי המוצרים הישראליים שם, מישהו הרי שילם על ההובלה שלהם מישראל, ואין סיבה שהוא לא יגלגל את העלות הזאת על הלקוח.

ובקשר לסיפא, אכן, גם אנחנו תמהנו, כשהמחיר ששילמנו על מסעדה טובה בכשרות מהודרת בוינה היה נמוך בהרבה מהמחיר ששילמנו על ארוחה דומה בירושלים.

נערך לאחרונה ב:
למי שסומך על כדתיא, הם מתירים להעלות קוקה קולה על השולחן במקומות בהכשר שלהם, כי אין בעיה (ואולי כך גם בעוד הכשרים), אז חבל לקנות את זה בחנות הכשרה..
גם בכל המסעדות הכשרות המקומיות בבודהפסט הגישו קוקה קולה, זירו, פפסי ועוד בלי תוית כשרות

החנות מנסה להציע מה שאין במכולת רגילה ולכן מביאה את המיובא

בכל מקום בעולם מה שהייתי מאוד רוצה שיהיה זה מכולת עם מוצרים מהליסט המקומי.
מוכנה לשלם על השירות הזה שמישהו אסף בשבילי את כל המוצרים מהליסט המקומי כי לחפש בחנויות לפי הרשימה זה סיוט. ולשהיות ארוכות זה ממש נצרך.

האם זה קיים איפהשהו?

גם בכל המסעדות הכשרות המקומיות בבודהפסט הגישו קוקה קולה, זירו, פפסי ועוד בלי תוית כשרות

החנות מנסה להציע מה שאין במכולת רגילה ולכן מביאה את המיובא

בכל מקום בעולם מה שהייתי מאוד רוצה שיהיה זה מכולת עם מוצרים מהליסט המקומי.
מוכנה לשלם על השירות הזה שמישהו אסף בשבילי את כל המוצרים מהליסט המקומי כי לחפש בחנויות לפי הרשימה זה סיוט. ולשהיות ארוכות זה ממש נצרך.

האם זה קיים איפהשהו?
על זה באמת התרעם הרב המקומי כשכתב שבמכולת הכשרה יש גם מוצרים ללא כשרות.

עד כמה שידוע לי להונגריה אין ליסט משלה, והקוקה קולה הנמצאת בליסט האוסטרי אינה בהכרח אותו מפעל המשווק בבודפשט. אם החנות היתה מציעה קוקה קולה ישראלי היה סיבה לשלם יותר עבור המשקה, אבל על משקה ללא חותמת אין סיבה לשלם יקר כשאפשר לרכוש בסופר רגיל בזול. מי שסומך.

איפה בבודפסט תפילות בימות החול?
e1176830cac54288993bec46120797ac.jpg

למי שסומך על כדתיא, הם מתירים להעלות קוקה קולה על השולחן במקומות בהכשר שלהם, כי אין בעיה (ואולי כך גם בעוד הכשרים), אז חבל לקנות את זה בחנות הכשרה..
הם לא לוקחים אחריות רק מתירים להעלות על השולחן ןלכתוב בתעודה שכל אחד יברר.
דעת הרב לנדא זצ"ל בעניין נחרצת...

נושא אחר, ברשותכם

הייתי בהונגריה לפני כמה חודשים וקיבלתי קנס ממצלמת מהירות 500 ש"ח (60 במקום 40...)
החברת השכרה הודיעה לי את זה במייל ושלא הגבתי זה נשלח בדואר רשום

אשמח לדעת מה ההשלכות של אי תשלום, בשלש אופציות
אם אסע שוב להונגריה
אם אסע למדינה אחרת באירופה
לא אסע לאירופה

תודה לכל המייעצים והעוזרים

נערך לאחרונה ב:
מחירים ממש ממש לא שפויים
מוצרי קירור חלבי/פסטרמות מחירים עוד איכשהו
אבל קרקרים עוגיות וחטיפים המחירים פי שתיים ממחירי מכולת כאן (וופלים מן 9 ש"ח~, תפוצ'יפס 200 גרם 25 ש"ח~, בקבוק קוקה קולה 15 שח~ אפילו חפיסות שוקולד מתוצרת אירופאית המחירים היו בשמיים)
אם אתם לא ממש ממש הרבה אנשים כמה כבר פער יהיה בקניה? אל תשכחו ששילמתם כבר על טיסה ועל חדר, לא זה הכסף הגדול..

על זה באמת התרעם הרב המקומי כשכתב שבמכולת הכשרה יש גם מוצרים ללא כשרות.

עד כמה שידוע לי להונגריה אין ליסט משלה, והקוקה קולה הנמצאת בליסט האוסטרי אינה בהכרח אותו מפעל המשווק בבודפשט. אם החנות היתה מציעה קוקה קולה ישראלי היה סיבה לשלם יותר עבור המשקה, אבל על משקה ללא חותמת אין סיבה לשלם יקר כשאפשר לרכוש בסופר רגיל בזול. מי שסומך.
הקולה היקרה היתה ייבוא מישראל עם כיתוב בעברית.

מצאתי איזה ליסט ישן ומאוד קצר (לא זוכרת בדיוק כי לא השתמשתי)

חיפשתי במכולת באיזור היהודי (נראה לי ברחוב קזניצי או ממש קרוב) מוצרים ללא כשרות ומלבד מיץ מסויים במקרר לא ראיתי אבל אני לא יכולה לאמר שעברתי על כל המוצרים בחנות.

בנוסף היו מוצרים בודדים ממש בכשרות המקומית (פרוסות בשר מעושן - מעולה! ורוטב פפריקה ואולי עוד כמה)
רוב המוצרים היו אותם מוצרים מוכרים מישראל או אירופה

הקולה היקרה היתה ייבוא מישראל עם כיתוב בעברית.

מצאתי איזה ליסט ישן ומאוד קצר (לא זוכרת בדיוק כי לא השתמשתי)

חיפשתי במכולת באיזור היהודי (נראה לי ברחוב קזניצי או ממש קרוב) מוצרים ללא כשרות ומלבד מיץ מסויים במקרר לא ראיתי אבל אני לא יכולה לאמר שעברתי על כל המוצרים בחנות.

בנוסף היו מוצרים בודדים ממש בכשרות המקומית (פרוסות בשר מעושן - מעולה! ורוטב פפריקה ואולי עוד כמה)
רוב המוצרים היו אותם מוצרים מוכרים מישראל או אירופה
זה מעניין, היינו במכולת הזאת אינספור פעמים ולא ראינו קוקה קולה ישראלית. זה חידוש עבורי.

נהיה שם שוב מיד אחרי פסח. טוב לדעת.

נושא אחר, ברשותכם

הייתי בהונגריה לפני כמה חודשים וקיבלתי קנס ממצלמת מהירות 500 ש"ח (60 במקום 40...)
החברת השכרה הודיעה לי את זה במייל ושלא הגבתי זה נשלח בדואר רשום

אשמח לדעת מה ההשלכות של אי תשלום, בשלש אופציות
אם אסע שוב להונגריה
אם אסע למדינה אחרת באירופה
לא אסע לאירופה

תודה לכל המייעצים והעוזרים
מישהו?

אטרקציות
שמישהו יעשה סדר!
האטרקציות הפופולריות בבודה,
רכבל הכסאות
רכבת הילדים
מצודת הדייגים
גבעת יאנוש
הארמון הנשאותי,

נא לעשות סדר ברמת מסלול,
מה לפני מה?
לאין הולכים ?
לאיפה ממשיכים?
ואיך מסימים....
תודה.

אטרקציות
שמישהו יעשה סדר!
האטרקציות הפופולריות בבודה,
רכבל הכסאות
רכבת הילדים
מצודת הדייגים
גבעת יאנוש
הארמון הנשאותי,

נא לעשות סדר ברמת מסלול,
מה לפני מה?
לאין הולכים ?
לאיפה ממשיכים?
ואיך מסימים....
תודה.
‏קשה לעשות סדר וגם לא ציינת את כל האטרקציות שיש
‏הערמון הנשיאותי הוא באזור התיירותי
‏מצודת הדייגים המעבר לנער מקום מדהים בעיקר לצילומים לדעתי יצא לנו שם תמונות ממש מטורפות
‏רכבת הילדים עוד יותר רחוקה וחשוב לשים לב לשעות הפעילות
‏ורכבל וכיסאות גם כן כחצי שעה ממרכז העיר אם כי חוויה מוצלחת

‏ אתן טיפ שעשיתי בטיול האחרון בבודפשט
‏הכנסתי את כל הרצונות שלי ל-Chat GPT שאלתי אותו אם החסרתי אתר תיירות או אטרקציה חשובה
‏וביקשתי שיקבע לי לו״ז הגיוני לפי אזורים וימים

כן, אבל לטובת מי שפעם ראשונה,
שיבין יותר , כל האטרקציות שציינתי כולם במקום אחד?
כלומר יש קשר בין רכבל הכסאות למצודת הדייגים?
שנבין יותר את השטח.....
אשמח לתגובות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה