שוב- בקשת ייעוץ לקניית מצלמה

• הוסף לסימניות
אני רוצה לקנות מצלמה שתשמש אותי בעיקר לצילום וידאו
ראיתי בתקציב שלי את המצלמה הזו עם העדשה הזו:
Canon EOS 70D DSLR 18-200mm STM f/3.5-5.6

היום במקום לימודי יש מצלמה 650D
אני נהנית ממנה מאוד והיא עולה כמובן הרבה יותר זול
מי יכול להגיד לי מה השתדרג במצלמה הנ"ל
והאם שווה להשקיע בה הרבה יותר

• הוסף לסימניות
אין הבדל משמעותי בין המצלמות. על העדשה הזו תוותרי

• הוסף לסימניות
ב70D יש אפשרות לפוקוס עוקב בוידיאו עם עדשות תואמות. ה 18-135 יש בה את האופציה הזו. שזולה מה18-200 ב-300 ש"ח.

בטעות נלחץ לי הפעמון

• הוסף לסימניות
תודה על העזרה
הגלים - על איזה עדשה אתה ממליץ?
והאם אתה ממליץ לקנות את ה650D?
(זה גם מגדיל לי את התקציב לעדשה באופן משמעותי)

• הוסף לסימניות
אני ממליץ על הגוף הכי בסיסי וזול שיאפשר לך להשקיע יותר בעדשות ותאורה.

מה את הולכת לצלם?

• הוסף לסימניות
אני הולכת לצלם בעיקר וידאו
מה?
פחות או יותר הכל-
בעיקר צילומים אומנותיים, קליפים, תדמית וכאלו
אבל מקווה לא להתקע ולהתבאס לגמרי כשאדרש לצלם מופעים והצגות
(צילום ארועים למשל לא כ"כ בכיוון)

• הוסף לסימניות
אם אני במקומך- מצלם על קרופ וצריך עדשה לוידאו אני הייתי הולך על הסיגמא 18-35 1.8

תתן לך אורל מוקד מקביל ל24-50+- על FF עם צמצם 1.8!
כמובן שתצטרכי עדשה נוספת לטלה קצר. ה60 2.8 יכולה להתאים.

• הוסף לסימניות
אני לא מתחום הוידיאו אבל עובד עם צלמי וידיאו DSLR. ההמלצה שלהם היא על הפנסוניק GH4, עדשת הסיגמא 18-35 עם ספיד - בוסטר למתאם והגדלת מפתח הצמצם. בהמשך עדשה רחבה וטלה

• הוסף לסימניות
קצר ולעניין בלי להיכנס לפרטים.
יש ברשותי סוני A7S
ופנסוניק FZ1000

2 מצלמות כל כך שונות בכל אספקט שתבחרו.
בשורה התחתונה בתקציב שלך הייתי ממליץ לך על הפנסוניק FZ1000 בלי הרבה התלבטות.

התמורה למחיר טובה יותר מכל מצלמה ועדשות במחיר הזה. האיכות מעולה (בדגש על וידאו) ואף מצלמה אחרת בתקציב הזה לא תתן לך את הפרקטיות שתקבלי מהמצלמה הזו.

על הנייר הGH4 עם חיישן גדול יותר, ותתן תוצאה טובה יותר, אבל בפועל מניסיון בשטח והשוואות עם חברים, ההבדל באיכות כמעט לא מורגש. לעומת זאת הנוחות שבצילום עם עדשה אחת (איכותית מאוד) תתן תוצאות טובות יותר בפועל.

וכמובן הפער בתקציב יאפשר לך להשקיע בסאונד, סוללות, חצובה וכו'

ושוב הכל נאמר על וידאו. בתמונות הסיפור שונה.
כ"כ צריך לזכור שהסאונד שמתקבל מהמצלמות האלו באיכות נמוכה וא"א לבנות עליו.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tadmit;1620360:
יש ברשותי סוני A7S
ופנסוניק FZ1000

התמורה למחיר טובה יותר מכל מצלמה ועדשות במחיר הזה. האיכות מעולה (בדגש על וידאו) ואף מצלמה אחרת בתקציב הזה לא תתן לך את הפרקטיות שתקבלי מהמצלמה הזו.

על הנייר הGH4 עם חיישן גדול יותר, ותתן תוצאה טובה יותר, אבל בפועל מניסיון בשטח והשוואות עם חברים, ההבדל באיכות כמעט לא מורגש. לעומת זאת הנוחות שבצילום עם עדשה אחת (איכותית מאוד) תתן תוצאות טובות יותר בפועל.

וכמובן הפער בתקציב יאפשר לך להשקיע בסאונד, סוללות, חצובה וכו'

ושוב הכל נאמר על וידאו. בתמונות הסיפור שונה.
כ"כ צריך לזכור שהסאונד שמתקבל מהמצלמות האלו באיכות נמוכה וא"א לבנות עליו.

בהצלחה
ההגבלות שיש לעדשה הזאת, חדה ככל שתהיה, לא מצדיקה את הקניה. צמצם משתנה 2.8-4 לא דומה ל-1.8, 25 מ"מ על חיישן כזה לא מספיק רחב לרוב השימושים. יכולות האיזו לא דומות לחיישן עם פקסלים גדולים יותר.
התקציב שלה למצלמה ועדשה גבוה יותר, חבל להתפשר על מצלמת דמוי עם אי יכולת החלפת עדשות ...

• הוסף לסימניות
יש ברשותי סוני A7S
ופנסוניק FZ1000

רציני שאני קוראת המלצה על הפנסוניק הזו בין שתיהן???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;1620469:
ההגבלות שיש לעדשה הזאת, חדה ככל שתהיה, לא מצדיקה את הקניה. צמצם משתנה 2.8-4 לא דומה ל-1.8, 25 מ"מ על חיישן כזה לא מספיק רחב לרוב השימושים. יכולות האיזו לא דומות לחיישן עם פקסלים גדולים יותר.
התקציב שלה למצלמה ועדשה גבוה יותר, חבל להתפשר על מצלמת דמוי עם אי יכולת החלפת עדשות ...

בדיוק בגלל זה כתבתי שאני מדבר מתוך נסיון. כי על הנייר אני מסכים עם כל מילה שאתה אומר. אבל הפער בתקציב בין GH4 עם עדשה או 2 עדשות, כי אין עדשה אחת שנותנת את כל הטווח לבין הFZ1000 הוא יותר מ1000$, ואילו הפער באיכות על הנייר, הוא זניח ולא מורגש בפועל, למעט מצבי קיצון, או לחלופין שימוש בעדשות ייחודיות.

וכאן על הקונה לעשות את ההחלטה. אם מחפשים מצלמה לעבודה סטנדרטית בתנאי תאורה סטנדרטיים או שמחפשים להחליף עדשות ולעבוד בתנאי תאורה קיצוניים.

אם היה לי סבלנות הייתי מאתגר אתכם עם קבצים מ2 המצלמות ונותן לכם לנחש מה צולם באיזה מצלמה. ההימור שלי שלא הייתם מצליחים לדעת, ושוב אני מדבר על מצבי צילום סטנדרטים.

קישור להשוואה בין 2 מצלמות
https://www.youtube.com/watch?v=o4wllvo-gBg

וכמובן שאני מדבר רק על צילום וידאו. בתמונות רואים את ההבדל וזה נידון אחר לגמרי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רקורדית;1620566:
רציני שאני קוראת המלצה על הפנסוניק הזו בין שתיהן???

הכל עניין של תקציב, אבל.... גם של נוחות בעבודה.
יש דברים שבמצלמות מקצועיות דווקא בגלל זה הם מורכבות יותר לעבודה.
לדוגמה במצלמות מקצועיות DSLR אין אפשרות של זום בלחיצת כפתור. ולצילום קולנוע זה בסדר כי בחיים לא מצלמים בקולנוע עם זום. אבל בצילום ארועים וכד' זה כמעט בלתי נמנע, ודווקא במצלמות עם עדשה קבועה יש את האפשרות הזו (יש חברות שעשו עדשות מיוחדות עם כפתור לזום על העדשה אבל או שהיא יקרה או שהטווח שלה לא משהו).

דוגמה נוספת ספציפית לסוני A7S אין מייצב במצלמה (אני לא יודע עם בGH4 יש אבל בFZ1000 יש ועובד מעולה בוידאו) אז צריכים להקפיד על עדשה עם מייצב או על צילום עם חצובה, כי אחרת זה אסון.

ושוב לשורה התחתונה, האם יש הבדל באיכות של התוצאה. בהשוואה שלי בצפיה על מסך המחשב קשה לראות את ההבדלים. ברור שאם אני מצלם עם עדשה 55 1.8 של סוני (שיש לי אותה והיא מדהימה) שיראו הבדל. אבל אם אני שם עדשה 28-70 או 24-240 ההבדל הופך להיות זניח.
בסופו של יום זה גם תלוי בהרגלי עבודה. אני אישית ממעט בהחלפת עדשות תוך כדי צילום. ולכן נוח לי יותר להשתמש ב-2 מצלמות וכך במידת הצורך אני משתשמש במצלמה הנוספת.
אבל לא כולם מחזיקים 2 מצלמות ואז צריך לחשוב האם אני באמת יקנה 2 או 3 עדשות ואחליף ביניהם בשעת הצורך או שבפועל תהיה עדשה אחת שתשב על המצלמה 90 אחוז מהזמן ועדשות נוספות שינוחו בתיק.
כמובן שזה תלוי גם מה מצלמים וכמה הצילום לחוץ. ולכן אני אומר שגם אם על הנייר למצלמה אחת יש עדיפות ברורה על פני השניה, בכלל לא בטוח שבפועל זה אכן כך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;1620469:

אני לא בטוח שהבנתי את מה שכתבת נכון....
העדשה של הFZ1000 היא 25-400 אקוויולנטי ל-35מ"מ. האם אתה מתכוון ש25מ"מ זה לא מספיק רחב?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tadmit;1620718:
אני לא בטוח שהבנתי את מה שכתבת נכון....
העדשה של הFZ1000 היא 25-400 אקוויולנטי ל-35מ"מ. האם אתה מתכוון ש25מ"מ זה לא מספיק רחב?
כן
עבדתי עם צלמי וידיאו בעיקר באירועים, 25 זה ממש ממש לא רחב.
לאיזה שימושים צריך את הטווח שמעל 200 מ"מ
במצלמה שמצלמת 4K אפשר לבצע "זום" בעריכה, הוא חלק ונעים יותר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;1620727:
כן
עבדתי עם צלמי וידיאו בעיקר באירועים, 25 זה ממש ממש לא רחב.
לאיזה שימושים צריך את הטווח שמעל 200 מ"מ
במצלמה שמצלמת 4K אפשר לבצע "זום" בעריכה, הוא חלק ונעים יותר

זה נושא לדיון אחר. מעניין עם איזה עדשות הם עובדים.
אני רק יציין פה 3 מצלמות וידאו פופולאריות מאוד
פנסוניק 130 עם 28-616 mm / 35 mm equivalent
פנסוניק 160 עם 28-616 mm / 35 mm equivalent
סוני X200 עם 29.3 -499 mm

ועוד איך צריך את הטווח הזה בצילום וידאו. תנסה לצלם למשל בבניני האומה נואם על הבמה עם 200מ"מ ותבין לבד שזה לא שייך, בגלל שבצילום וידאו אתה מתמקם עם החצובה ולא זז. בניגוד לצילום תמונות שאתה יכול לזוז ולצלם מקרוב או רחוק יותר.

לגבי ה-4K, לדעתי, זה גם לא פרקטי בעריכה(לפחות בעידן הנוכחי), וגם לא בצילום עם ההצעה של הזום תוך כדי עריכה (בתיאוריה זה נשמע לא רע).
ואני לא מדבר על הנפחים שהדבר הזה תופס. בקיצור לא בגלל ה4K הייתי קונה את המצלמה הזו, למרות שזה בהחלט בונוס עתידי.

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולכם על העזרה
אגב - הדגשתי, אני לא הולכת לצלם ארועים
ואני יודעת שההבדל בין צילום ארועים לשאר סוגי הצילום הוא עצום
בגלל שצילום ארוע הוא קשה עד כמעט בלתי אפשרי לצלם עם DSLR
אבל לשימושים אחרים אין יותר טוב מזה (בתקציב סביר)

אשמח לשמוע מהמבינים מדוע לצילום סטילס יש 2 חברות : קנון וניקון
ואילו בוידאו גם סוני ופנסוניק נכנסות לתמונה של DSLR
האם הDSLR של סוני ופנסוניק נותנות מענה טוב יותר לוידאו?
ובמה מתבטאים ההבדלים?
(לתומי חשבתי שההתלבטות היא רק אייזה גוף עם איזה עדשות של קנון
ופתאום נפערה לי תהום הרבה יותר עמוקה)
אשמח להחכים!

• הוסף לסימניות
סוני ופנסוניק הם מירורלס, ולכן הם מאפשרים צילום וידאו בצורה טובה יותר מDSLR, גם בתצוגה וגם פוקוס נוח יותר.
יש באזז גדול של צלמים שעוברים למצלמות של סוני גם בצילום סטילס.
את הGH4 קונים בגלל הוידאו שלה. בסטילס יש טובות ממנה במחיר שלה.

בסופו של דבר הכל שאלה של תקציב ביחס לתמורה.
הסוני לא זולה.

אני אישית מחזיק קנון D5 מארק 2 וסוני A7S, ואני כמעט לא נוגע בקנון מאז שיש לי את הסוני. גם בגלל איכות התמונות וגם בגלל נוחות העבודה.
מאידך מי שעובד עם ציוד נלוה, יש הרבה יותר תמיכה של אביזרים לקנון ניקון מאשר לסוני.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה