כללי שוב הנושא הכאוב - לקוח שמפר זכויות יוצרים. יעוץ בהול..

• הוסף לסימניות
ערב פסח, עיצבתי ללקוח סידרת מודעות לכבוד החג, השקעתי בזה המון - למרות שבעצם קיבלתי תשלום על מודעה אחת. ואפילו שזה לא כולל את הצילום (שהלקוח שילם), אני רצתי לצלמת ועמדתי מולה בכל התהליך, כל פעם מחדש. באמת, נתתי את כל הלב.

במוצ"ש אני פותחת את אחד הפרסומונים שמופיעים באיזור - וחשכו עיני, המודעה שלי, עם שינויים קלים (ונוראיים) ע"מ שיתאימו לשבועות, מתנוסס בפרסומון לתפארה, עם הקרדיט שלי כמובן..
עיצבן אותי מ2 כיוונים - אחד, עצם החוצפה להשתמש במודעות בלי רשות שלי. ודבר שני שעוד עושים לזה שינויים ונשאר הקרדיט שלי!! (מצד שני חסר להם אם היו מורידים את הקרדיט ומשאירים את העיצוב שלי)

יתירה מזו -
עכשיו קיבלתי עדכון מחברה שעובדת איתי באחד העיתונים בעיר (אני בחופשת לידה) שהלקוח הנ"ל ביקש מהם לקחת את המודעה מהפרסומון הנ"ל, ולא רק זה - אלא כבר פרסומון נוסף בעיר ביקש מהם את הפרסום..

אתם מבינים?? המודעה הזו הולכת להתפרסם בכל המקומונים ואני איפה אני באה? סליחה על ההתפרצות - אבל הדם עולה לי לראש..
ומצד שני, לא נעים לי לדבר עם הלקוח... שחתם לי על חוזה, אגב!

מה אתם הייתם עושים?
ביקשתי מהעיתון שאני עובדת בו שלא יכניסו את זה, אבל הם חייבים להכניס מה שהלקוח רוצה.. (זה נכון? או שיש לי צד לאיים על העיתונים שאם מכניסים את זה אני יכולה לתבוע אותם על פגיעה בזכויות יוצרים?)

בבקשה, יעוץ בהול - יש עיתונים שהיום יורדים לדפוס.. :eek::eek::eek:

• הוסף לסימניות
אוי לא...:(

אולי בגלל שאת בחופשת לידה הוא לא התקשר אלייך?
יש לקוחות שפשוט לא מבינים עד כמה זה לא בסדר, הוא סה"כ חוסך לך זמן.
לא שאני מצדיקה אותו חלילה, ממש לא!
אבל יש אנשים שלא מודעים לחומרה של הפרת זכויות יוצרים

היה לי מקרה כזה של לקוח ש"חסך לי זמן" ורק שלח לי לראות מה העיתון עשו, כדי שאני אגיד שזה בסדר (וזה היה ממש ממש לא בסדר, היה פה אז אשכול ארוך על זה)
והוא באמת חשב שהם עשו עבודה די טובה, פשוט לא כל כך מבין בגרפיקה.

למה לא נעים לך להתקשר אליו?
את לא צריכה לצעוק עליו :):):)
רק לברר בעדינות מה קרה, והרי בחוזה שלנו כתוב כך וכך
וליידע אותו שגם אם את בחופשת לידה החוזה תקף, וכמובן אם יש צורך בתיקונים יש לך מחליפה שתעשה אותם עבורו.

• הוסף לסימניות
יש לקוחות שחושבים בתמימות שזה חלק מזכויותיהם.
כלומר, כשהם שילמו על המודעה הם כביכול רכשו את הזכות להשתמש בה מעתה ועד עולם, כולל שינויים שיבצעו גרפיקאים, מוכשרים יותר או פחות, במערכות עיתונים למיניהם.
כשעבדתי כמעצבת של מגזין יצא לי לקבל הרבה מודעות כאלה מלקוחות, עם בקשה לשנות פה ושם לפי הצורך הספציפי.

בקיצור, זה אולי אסור חוקית אבל זה כן מקובל במדינתנו הנאורה.
במקרה הנוכחי - אין לך הרבה מה לעשות.

להבא, את צריכה להבהיר בכתב בחוזה, בצורה שלא משתמשת לשתי פנים שכל שינוי במודעה צריך להיעשות דרכך, ובתוספת תשלום מסויימת על העדכון (זה חייב להיות סכום נמוך יחסית).

• הוסף לסימניות
העניין שהוא חתם על החוזה בלי לקרוא אותו.. (כמו שכולנו עושים, כמעט..)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;575949:
העניין שהוא חתם על החוזה בלי לקרוא אותו.. (כמו שכולנו עושים, כמעט..)

האם זכויות היוצרים מוזכרות במפורש בחוזה?
אם כן עלייך להתקשר אליו ולהגיד בטון נעים אך אסרטיבי שבחוזה ביניכם מצויין מפורשות שXYZ, ולכן הופתעת לראות בעיתונים את המודעה.
לעצור את הדפסת המודעות - לא ריאלי, אך עלייך להתנות איתו שמכאן ולהבא זה לא יקרה יותר.

מי שצריך לצאת במבוכה מהשיחה זה הוא, לא את.

• הוסף לסימניות
זה מה שכתוב בחוזה בסעיף של זכויות היוצרים:

5. זכויות יוצרים

א. המעצבת מוכרת ללקוח במסגרת הסכם זה את זכויות השימוש החד פעמיות במוצר המעוצב על כל חלקיו, עבור פרסום במוצר זה בלבד,לא כולל מהדורות נוספות וזהות של מוצר זה כמו שהוא.
ב. מעבר להדפסת מוצר זה, כל שימוש נוסף בעצוב הגרפי, או בחלק ממנו, לצרכים מסחריים ו\או מניבי הכנסה, ובכלל זה הדפסתו או הדפסתו החלקית במוצר אחר או ע"ג מוצרים אחרים, חייב אישור בכתב של המעצבת, ויותנה בתשלום נוסף למעצבת כפי שיוסכם על שני הצדדים.
ג. הקרדיט של המעצבת יופיע

• הוסף לסימניות
דבר ראשון לפחות תבקשי להוריד את הקרדיט שלך מהמודעה. את זה העיתונים כן יכולים לעשות. לפחות שהתדמית שלך לא תנזק. זו עזרה ראשונה חובה. זה מה שאני עושה, אח"כ מטפלת מול הלקוח בענין הזכויות.

• הוסף לסימניות
ראיתי את המודעה, האמת שלא מידי נבהלתי אבל גם לא התעמקתי בה יותר מידי, היה נראה לי פסדר. אני לא חושבת שזה הוריד משהו מהשם הטוב שלך כך שאין לך מה להלחץ.

לגבי הפרת זכויות נראה לי שזה נובע מבורות, אנשים לא מבינים מה הבעיה בלקחת פרסומת ששילמו עליה ולשנות כאוות נפשם, גם אני נתקלתי בכאלה אנשים (פרסומת מזעזעת שלי מתחילת דרכי בגרפיקה מתנוססת כל שבוע באפרסמון בשינויים מחרידים, לפחות הם הורידו את הקרדיט...)

• הוסף לסימניות
טוב, אם כך נחזור לסעיף הקודם... טלפון ללקוח ויפה שעה אחת קודם.
רק תחשבי קודם טוב איך לנסח את דברייך כך שמצד אחד לא יישמע כאילו את תוקפת ומאשימה אותו, ומצד שני לא תישמעי רכרוכית.
(אל תסכימי למשל לקבל טיעון של "אבל כולם עושים כך!")

• הוסף לסימניות
שאלה,
האם מערכות העיתונים אמורות לדרוש ממפרסם, אישור לשינוי בפרסומת, או שהן משחקות "ראש קטן" וזורמות עם כל דרישה של לקוח?
ואם הם בראש קטן, לא אמורים להוריד קרדיט אחרי עריכה של מודעה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chayasl;575982:
שאלה,
האם מערכות העיתונים אמורות לדרוש ממפרסם, אישור לשינוי בפרסומת, או שהן משחקות "ראש קטן" וזורמות עם כל דרישה של לקוח?
ואם הם בראש קטן, לא אמורים להוריד קרדיט אחרי עריכה של מודעה?

מניסיון שלי, הן משחקות אותה ראש קטן.
להוריד קרדיט? אם ערכו רק טקסט (שזה מה שקורה בד"כ, הלקוח רוצה להחליף מבצע או הנחה מסויימת שכבר לא בתוקף)? למה?

• הוסף לסימניות
מערכות העיתונים עובדים בראש קטן, ברור.
גם אני, כשעבדתי בבית דפוס הייתי מקבלת פעמים רבות קבצים סגורים ל"טיפול". ובכן מה? שאתחיל לשלוח את הלקוחות שהבוס שלי הביא החוצה לגרפיקאית שלהם? נראה לך שהיו משאירים אותי בעמדתי?
מחמת תחושת ההגינות המינימלית, הייתי נמנעת לשים כל קרדיט על מוצרים כאלו. אמנם הבוס שלי לא הכי אהב את זה, אבל זה המינימום שיכולתי לעשות....

• הוסף לסימניות
--

• הוסף לסימניות
הנושא הוא בכלל לא הקרדיט.
גם האחריות של העיתון לא כל כך רלבנטית.

הנושא הוא שהלקוח משתמש בעיצוב הזה שימוש לא מורשה לפי ההסכם שהוא חתום עליו.

כמו שהמליצה נעמה, יש לפנות אל הלקוח ובצורה ברורה ונעימה, להסביר לו שלפי התנאים של ההסכם, עליו לקבל ממך אישור על כל שימוש שהוא עושה בעיצוב.
אין צורך להיגרר לוויכוח או עימות, רק להסביר בפשטות ולציין מה המחיר הנדרש לרכישת זכויות שימוש נרחבות יותר.

יש כאלה שיעדיפו להעביר מסר כזה בכתב בפקס או במייל. זה גם מומלץ מבחינה משפטית שיהיה תיעוד של ההתראה.

• הוסף לסימניות
אותי משגע המשפט "לא נעים לי"...

למי שלא נעים שלא יעבוד במקצועות הכוללים יחסים בין אישיים מורכבים...

את צריכה להגיע למצב שנעים לך מאוד להבהיר דברים ברורים - נקודה סוף פסוק!

עד מתי נרגיש לא נעים, ונפסיד כי לא נעים, ונסגור ת'עסק כי לא נעים..., קחי נשימה עמוקה ותרימי טלפון -עכשיו.

בהצלחה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה