כללי שוב זכויות יוצרים...

• הוסף לסימניות
מישהו יכול בבקשה להגיד לי מה עלי לעשות..?
עיצבתי מודעה למקומון מסויים וקיבלתי עליה סכום ממש מצחיק כי מראש מראש אמרו לי לא צריך להשקיע...
(שבסופו של דבר היה די הרבה עבודה שלקחה לי זמן וטירחה... )
בקיצור כששלחתי להם את הקובץ ציינתי שהמודעה אך ורק לפירסום במקומון ולא ניתן להעבירה אלה רק בתשלום מלא על המודעה...
אלה שהלקוח משתמש בה חופשי.... וטוען ששילם עליה תשלום מלא...
מה עלי לעשות? האם לדרוש את התשלום המלא מהמקומון או מהלקוח??? תודה לעונים

• הוסף לסימניות
לא כ"כ אקטואלי בפעם הזו, אבל לפעמים הבאות להחתים את הלקוח שהתשלום הוא עבור פרסום חד פעמי במקומון וכל שימוש נוסף מהווה תשלום נוסף.... בכל אופן לפעם הזו אני מאחלת לך הרבה הצלחה והלוואי ותקבלי את מה שמגיע לך. :)

• הוסף לסימניות
דרשי תשלום ממי שהזמין את המודעה. האם זה מקומון ותיק שמבין עניינים וסתם מיתמם או משהו חדש וקליל שתיכף נסגר כלעומת שבא?
אם ותיק-תבקשי את המגיע לך ביושר ותבררי מה עושים לקוחות אחרים שלו במקרים אלו.
אם זה מקומון טרי וחדש-אני מצטערת בצערך...מקוה שבכל זאת תצליחי.

• הוסף לסימניות
מה פירוש ה'לקוח משתמש בה חופשי'? הרי את הקובץ קיבל המקומון אזי פשוט שהתביעה היא כלפי המקומון על שהעביר את הקובץ ללא רשות

• הוסף לסימניות
השאלה היא אחת

גרפיקאית שעובדת עבור מקומון תמיד המודעות שייכות למקומון, ולא לגרפיקאית. אבל אם היא עובדת עבור מישהו פרטי, אזי עליהם לסכם מראש.
תחשבו דקה שגרפיקאית שעיצבה לעיתון המודיע מודעה עוזבת את העיתון, האם מסתבר למישהו שמעתה המודיע צריך לשלם לה על המודעות (אע"פ שצורת התשלום היתה מסיבות שונות פר מודעה ולא לפי שעות).

• הוסף לסימניות
שאלות מעין אלו עלו בעבר.
מקומון- איזה שלא יהיה מעריך גרפיקה "על המשקל" דהיינו לפי שעות ולא לפי איכות והשקעה.
אם עשית את המודעה למקומון, והוא נתן ללקוח את הקובץ לשימוש חופשי - את יכולה לדרוש מהמקומון לתת הוראה ללקוח להפסיק ולהשתמש במודעה, במיוחד, שהלקוח מן הסתם לא שילם סכום נוסף על המודעה, אלא קיבל זאת בתור שרות של המקומון ובתור "צ'ופר" כדי לשמור על יחסים טובים.
להגיד לך שהם ישמעו להוראתך - מן הסתם לא!
צר לי על עגמת הנפש שלך... אולי לפחות תשימי את שמך על המודעה ודרכה יגיעו לקוחות אחרים.
אבל ממנה - אל תצפי להתעשר ואפילו לא בשקל אחד...

(סליחה על הציניות - זו המציאות)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה