כללי שוב... עיניני קובץ פתוח

• הוסף לסימניות
לקוח חדש שהזמין עימוד של כמה מאות עמודים
שלחתי לו חוזה והוא לא מוכן לחתום כי יש שמה סעיף ובו מופיע שהעבודה אינה כוללת העברת קבצים פתוחים. הסברתי לו שזה לא מקובל בתחום (להעביר קבצים פתוחים) ושחוצמיזה- אין לו ממש מה לעשות עם קובץ פתוח.
הוא מתעקש ואומר שזה לא תואם את רוח ההלכה ולא הוגן ויש לו חבר גרפיקאי שיוכל לעבוד עם הקובץ הפתוח ולו (כמובן...) יש פוטושופ...
עצתכם?
כבר מתחשק לי להתחייב לתת קובץ פתוח רק כדי להפטר מהנדנודים המייגעים האלו אבל אני יודעת שזה לא נכון.

• הוסף לסימניות
1. קובץ פתוח בתוספת תשלום
2. התניית קובץ פתוח - בתנאי שאין תיקונים! הרי יש לו פוטושופ... :)

• הוסף לסימניות
תודה,
זה מה שאני אמרתי והסברתי בפירוט אבל זה לא מניח את דעתו לכן באתי לשאול את המומחים דפה

• הוסף לסימניות
עימוד, וגרפיקה, זה אותו דבר אבל שונה.
עימוד ברב הפעמים כן מביאים קובץ פתיח, אלא א"כ זה עימוד עם גרפיקה. (שאז הגרפיקאי מפחד שישתמשו בו [בגרפיקה] למטרות נוספות [וכו']). מלבד זאת בעצם העימוד, אין לגרפיקאי מה לעשות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלאט;1564223:
עימוד, וגרפיקה, זה אותו דבר אבל שונה.
עימוד ברב הפעמים כן מביאים קובץ פתיח, אלא א"כ זה עימוד עם גרפיקה. (שאז הגרפיקאי מפחד שישתמשו בו [בגרפיקה] למטרות נוספות [וכו']). מלבד זאת בעצם העימוד, אין לגרפיקאי מה לעשות.
מוזר... זה לא מה ששמעתי פה בפורום בדר"כ...
להעביר קובץ פתוח מעומד של מעל 350 עמ'?? נשמע לי הזוי
אבל אשמח להחכים

• הוסף לסימניות
אישית אני שמח לתת קבצים פתוחים ושירדו מהגב שלי.
אבל בעבר דנו בנושא, והחליטו שקבצים פתוחים = תוספת של 50-80% מעלות העיצוב (!).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוריה;1564195:
הוא מתעקש ואומר שזה לא תואם את רוח ההלכה ולא הוגן ויש לו חבר גרפיקאי שיוכל לעבוד עם הקובץ הפתוח ולו (כמובן...) יש פוטושופ...

אהבתי את הקטע עם פוטושופ...
מזכיר לי אחד שהתקשר אלי לעבודה מסויימת, הסביר לי מה הוא צריך, הסברתי לו בכללי מה אני הולכת להכין לו, ואז הוא אומר לי בשיא הרצינות -
טוב, אז תשלחי לי את זה עכשיו למייל.
אני שואלת - את מה?
והוא עונה - את העבודה.
אני אומרת לו - אבל זה לא מוכן, אני צריכה לעבוד על זה.
והוא - אה, אין לך את זה במחשב?

לגבי הקבצים הפתוחים -
נשמע כמו לקוח שישגע אותך כמו שצריך ;)
אלא אם כן יהיה לו ברור לחלוטין שיש לך תנאי עבודה מסויימים.

ואגב -
אפשר להסביר ללקוח בשיא האדיבות והנעימות שעם פוטושופ לא ניתן בשום אופן לערוך קובץ של 350 עמ' אלא רק תמונות ועיצובים של עמוד אחד.
ושקובץ עימוד בכלל לא נפתח בפוטושופ, אלא רק בתוכנה מיוחדת לעימוד.
יש אנשים שבאמת לא מבינים, הם לא יודעים שיש כמה תוכנות שונות, חושבים ש"גרפיקה" זה מן שם קסום כזה שבו לוחצים על כפתור והמחשב עושה הכל...

בדיוק כמו שלי אין מושג איך פורץ המנעולים נתן שתי דפיקות על הדלת שלנו עם איזה מכשיר לא מזוהה ששחרר תוך 10 שניות את המנעול התקוע, ולקח 80 ש"ח בתודה ובברכה (זיל הזול, ואני רצינית - ואפשר לערוך השוואה בין זה לבין האשכול של "כמה מרוויחים מעצבים גרפיים")

• הוסף לסימניות
מה שאני רגיל תמיד לומר ללקוחות:
כשנכנסת למסעדה והאוכל היה טעים. האם תבקש מהשף את המתכון? ברור שהוא לא יתן לך.
היה טעים. תחזרו שוב!

למעט לקוחות, שאני מעדיף לתת להם קבצים פתוחים כדי לחסוך כאב ראש מתיקונים וכוליי

• הוסף לסימניות
ולגבי "לא תואם את ההלכה" אני לא יודע על איזו הלכה הוא מדבר
אבל תגידי לו שבדיוק בשביל דברים כאלה יש חוזה, שהתנאים נקבעים על פיו
(הרי ברור שאין בזה "המתנה על מה שכתוב בתורה תנאו בטל")
ואם הוא לא רוצה הוא מוזמן ללכת לחבר הגרפיקאי שלו

• הוסף לסימניות
הוא מתעקש שאתייעץ עם פוסק,
והיה לארג' איתי- הסכים שאתייעץ עם הפוסק שלי ולא עם שלו,
הר' נפתלי נוסבויים שליט"א עונה על שאלות מהסוג הזה, נכון?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוריה;1564818:
הוא מתעקש שאתייעץ עם פוסק,
והיה לארג' איתי- הסכים שאתייעץ עם הפוסק שלי ולא עם שלו,
הר' נפתלי נוסבויים שליט"א עונה על שאלות מהסוג הזה, נכון?

לענ"ד אין פה בכלל שאלה
הרי הוא עדיין לא לקוח שלך ולא סגר איתך כלום. את מתנה את קבלת העבודה בקבלת תנאים מסויימים. הוא לא רוצה לקבל את התנאים - שילך לגרפיקאי אחר שאין לו את התנאים הללו. הוא לא יכול לחייב אותך לעבוד בתנאים שאינך מסכימה להם.
כל הסיפור של בוררות, דין תורה, הלכה, פוסקים, מנהג המקום וכו' שייך רק לאחר מעשה, למקרים בהם לא נכתב חוזה.
גם אם נאמר ש"מנהג המקום" או "מנהג המדינה" למסור קובץ פתוח - זה רק כשלא נאמר במפורש אחרת.

• הוסף לסימניות
מה אכפת לך לתת קובץ פתוח במחיר כפול?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה חסידה;1564860:
מה אכפת לך לתת קובץ פתוח במחיר כפול?

אין לי בעיה, זה כתוב בחוזה.
אבל הוא חושב שזה כלול במחיר הרגיל

• הוסף לסימניות
המלצה שלי- תתרחקי ממנו,
או שתעמדי על הגבולות שלך והוא יקבל אותם.
אחרת נכונו לך עוד הרבה ויכוחים...

תשמחי שעדיין לא התחלתם ותגידי לו יפה להתראות.
את כתבת חוזה, את לא אמורה להתייעץ עם הפוסק.
ואם היית מחליטה שהתשלום הוא בשטרות אדומים בלבד?
זו ההחלטה שלך! מתאים לו? שיחתום. לא מתאים לו? להתראות!!

על לקוחות כאלו אומרים- ב"ה שיש חוזה, זה אחלה מסננת...

• הוסף לסימניות
אם בשלב טרם-התחלת-העבודה הוא עושה לך כאלה בעיות - על דבר שהוא בסיסי לחלוטין
ולאחר שהסברת לו את הדברים בטוב טעם, סבלנות, ואסרטיביות אדיבה
אך הוא לא מקבל את תנאי העבודה
את צריכה להודות ל-ה' שהבעיות מתגלות עכשיו ולא אחרי שאת שקועה עד צוואר בפרוייקט

תגידי לו שהיית מאוד שמחה לעבוד איתו, אך אין לך כל אפשרות להעביר לו קבצים פתוחים במחיר של קבצים סגורים, ולכן כנראה שעדיף לו למצוא מישהו אחר, שכן מעביר קבצים פתוחים ללא תוספת תשלום.
זהו. שישגע מישהו אחר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה