שוויגעררררר

• פותח הנושא 742
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
תתחילו לעשות שבתות בבית בתירוצים אלגנטיים.
מה שנאמר "רחוק-מתוק"

• הוסף לסימניות
לא יאומן, רחמנות עליך, אם בעלך יבין שזה לא נעים לך להתארח שם תוכלו למעט לבוא...

• הוסף לסימניות
דבר ראשון - אל תאפשרי לבעלך להיות המתווך
הוא פשוט יקרע בין שתי נשים וינסה לפשר ולרצות כל היום
בחכמת נשים..
ואו, באמת בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shiran a;1283348:
תתחילו לעשות שבתות בבית בתירוצים אלגנטיים.
מה שנאמר "רחוק-מתוק"

אנחנו מנסים.. אבל היא נעלבת.

בחג הראשון שהיה לנו אחרי החתונה הלכנו להורים שלי.. לא רציתי ללכת אליה..
אז היא התקשרה לעדכן אותי שיהיה לי ברור שהיא ממש נחמדה שהיא מוותרת לנו וכמה שפר גורלינו שהם מסכימים לנו ללכת לצד השני כי בעדה שלהם הולכים בחגים כל השנה הראשונה לצד של הבעל...! (שתשכח מזה!) אבל נגיד, חג אח"כ היה חסר לנו אם לא היינו באים אליה...)

• הוסף לסימניות
כלה ראשונה?
האם זה היחס שלה גם לבנותיה?
האם היתה קשורה לבעלך יותר מאשר לשאר ילדיה?

• הוסף לסימניות
נשמע לא אמיתי...
תצטרכי הרבה אורך רוח בחיים...
הצלחות

• הוסף לסימניות
מבינים שהיא כזאת ומתיחסים בהתאם בהרבה חמלה , רחמנות, אמפטיה ותשומת לב כי זה מה שהיא צריכה.
וגם הרבה הודיה לה' שאנו לא כאלה.
לא מנסים להגיב, להתנצל, או למלאות דרישות לא הגיוניות , מתאים לנו - מצוין. לא מתאים לומר ברחל בתך הקטנה: - לא נראה לא שאוכל להכין גם וגם...לא מתאים לי עכשיו. אנחנו מעדיפים אחרת...

לגבי תגובות קטרניות פשוט תחייכי .. כאילו היא אמרה בדיחה טובה.. שהיא תראה שאין לה פרטנר למריבה היא תפסיק .

ועוד משהו (כמה שזה קשה , אני יודעת)תנסי להחמיא לה המון אפילו דברים קטנים , הרבה מחמאות היא תינמס ,כי בן אדם לא יכול לקטר על מי שמחמיא לו .

במידה והדבר מפריע לך לחיי בית תקינים , הייתי מציעה לך להתייעץ עם משהו מוסמך ולקבל ממנו הדרכה במיוחד שאת עדין רק בשנה הראשונה.

ועוד משהו תנסי כמה שפחות לדבר עליה ליד בעלך , כי אחרי הכל היא אמא שלו ... אם את צריכה משהוו לבכות או לקטר אנחנו פה...

• הוסף לסימניות
ככה היא מדברת לכולם???:confused:
אם כן היא צריכה פשוט ייעוץ או איזו סדנה ליחסי אנוש,דחוף!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ari;1283354:
דבר ראשון - אל תאפשרי לבעלך להיות המתווך
הוא פשוט יקרע בין שתי נשים וינסה לפשר ולרצות כל היום
בחכמת נשים..
ואו, באמת בהצלחה

לא היא אפילו לא יודעת שהיא פוגעת בי, כי אני לא מסכימה לבעלי לומר לה מילה
ממילא זה לא יעזור, זה הטיפוס!
היא בטוחה שאני הכי אוהבת אותה בעולם! ושתמשיך לחשוב ככה, אני חושבת שחבל להעכיר את האוירה ולכן אני שותקת, אבל כמה אפשר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י efrat1;1283365:
זה סוג של נכות.
אני מכירה כמה אנשים כאלה וזה מעצבן גם אם יודעים שזה לא באשמתם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ari;1283359:
כלה ראשונה?
האם זה היחס שלה גם לבנותיה?
האם היתה קשורה לבעלך יותר מאשר לשאר ילדיה?

שישית!
(הראשונה ממש בכסאח איתה-מה שהיא מספרת לי -נשמע לי הזוי!)
אף אחת לא מסתדרת איתה

כן, כנראה הם יודעות אם מי יש להם עסק...
לא חושבת..

• הוסף לסימניות
יש כאן שני חלקים חשובים מאד.
היחס אליה, והיחס לבעל.
היחס אליה צריך להיות כאל אשה מוגבלת, תארי לעצמך שלפני החתונה היו מזהירים אותך שחמותך היא קצת מוגבלת שכלית עם התקפות שגעון וכדומה, וצריך להתייחס אליה בכפפות משי, ואז היית מכינה את עצמך נפשית שאת מתחתנת עם בעל ולא עם שויגער. אז פה זה התברר רק בדיעבד שהיא אשה מוגבלת מאד, ומה שצריך זה רק לרחם עליה וללמוד להתמודד עם המוגבלות שלה.
לא לרטון עליה לא אצל הבעל ולא בלב, אלא רק לרחם, ההתנהגות שלה מוכיחה שאו שהיא באמת מוגבלת, או שהיא מאד מאד מקנאה, בשני המקרים זה מוגבלות שצריך לדעת לקבל את האדם כפי שהוא ולא לצפות שאת זאת שתשני אותה.
והיחס לבעל, צריך להיות נטרול מלא בין הבעל לאמו, במקרים כאלו אין שום קשר בינו לבינה, וממילא הוא לא צריך לשאת בנטל של מה שאת סובלת כי זה לא קשור אליו, וגם הערך שלו לא צריך לרדת בגלל זה. פשוט יש שני מסלולי חיים שלך עם בעלך, ושלך עם האשה הזו שבמקרה היא שויגער.
המון הצלחות בהתמודדות הלא פשוטה, ובכל מקרה כשאי מאד לקבל תמיכה ממומחים לדבר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י efrat1;1283365:

לתשומת לב אנחנו לא יכולים לשנות את העולם , ומי שחושב שהאחר ישתנה זה אבוד מראש. אנחנו יכולים לבחור לא לתת לאחרים להרוס לנו את החיים והמצב רוח.

• הוסף לסימניות
בדרך כלל אני לא מגיבה לאשכולות מסוג זה,
אבל הפעם אחרוג ממנהגי.
חכמת נשים בנתה ביתה.
אם את חכמה מחקי את האשכול, אין זה מן הראוי לכתוב כזה דבר בפורום ציבורי.
חשבי על דרכים חכמות ונבונות ואני בטוחה שישנן כאלה.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
כנראה הפרעת אישיות. אין הרבה מה לעשות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shosh22;1283380:
בדרך כלל אני לא מגיבה לאשכולות מסוג זה,
אבל הפעם אחרוג ממנהגי.
חכמת נשים בנתה ביתה.
אם את חכמה מחקי את האשכול, אין זה מן הראוי לכתוב כזה דבר בפורום ציבורי.
חשבי על דרכים חכמות ונבונות ואני בטוחה שישנן כאלה.

בהצלחה!

תתפלאי, אבל ניסיתי הכל!
וכלום לא עוזר וקחי בחשבון שאני לא יכולה לדבר על זה עם אף אחד מוכר לי, כי מכירים אותה!

כך שלפעמים אפילו שיתוף ותמיכה מסביב יכולים להועיל, במיוחד שאני מאמינה שיש כאן הרבה בעלות נסיון שעצותיהן יכולות להחכימיני!

• הוסף לסימניות
עצם זה שמכירים בבעיה, זה כבר חצי פתרון.

אולי נסי ללמוד מנסיונן של הגיסות שלפנייך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 742;1283384:
תתפלאי, אבל ניסיתי הכל!
וכלום לא עוזר וקחי בחשבון שאני לא יכולה לדבר על זה עם אף אחד מוכר לי, כי מכירים אותה!

כך שלפעמים אפילו שיתוף ותמיכה מסביב יכולים להועיל, במיוחד שאני מאמינה שיש כאן הרבה בעלות נסיון שעצותיהן יכולות להחכימיני!

חבל שכך את חושבת. והייתי מצפה ממנהל הפורום למחוק את האשכול. הוא בהחלט לא מתאים.

לא טרחתי לקרוא את התגובות ואני גם לא רוצה. קראתי רק את ההודעה שלך וצר לי שאת חושבת שפורום "איש את רעהו" יכול לעזור לך.

• הוסף לסימניות
תקשיבי לשיעורים של הרבנית רות שמש 03-6171121
תקבלי הרבה הרבה חיזוקים בנושא (את יכולה לחפש שיעורים לפי נושאים)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה