דרוש מידע שוויץ- למה דווקא שם?

• הוסף לסימניות
אני תוהה לעצמי מה הסיבה שהיא הפכה ליעד המועדף לנופש בציבור החרדי.
האם זה בסה"כ עוד תופעת עדר, או שבאמת יש שם משהו שלא קיים במקומות אחרים.
הטיסות יקרות בצורה משמעותית, שרותי הפנים- נסיעות, מלונות ואטרקציות כנ"ל, והדובדבן שבקצפת- המקומיים "הנחמדים".
בכל אירופה יש הרים עם נוף בראשיתי, אגמים מבודדים, אטרקציות ומזג אוויר נפלא.
יש ארצות כמו בולגריה ורומניה שאפשר לסגור בהם נופש כולל הכל בעשירית מהמחיר בשוויץ, וברמה לא פחות גבוהה.
אשמח שתחכימו אותי.

• הוסף לסימניות
אני תוהה לעצמי מה הסיבה שהיא הפכה ליעד המועדף לנופש בציבור החרדי.
האם זה בסה"כ עוד תופעת עדר, או שבאמת יש שם משהו שלא קיים במקומות אחרים.
הטיסות יקרות בצורה משמעותית, שרותי הפנים- נסיעות, מלונות ואטרקציות כנ"ל, והדובדבן שבקצפת- המקומיים "הנחמדים".
בכל אירופה יש הרים עם נוף בראשיתי, אגמים מבודדים, אטרקציות ומזג אוויר נפלא.
יש ארצות כמו בולגריה ורומניה שאפשר לסגור בהם נופש כולל הכל בעשירית מהמחיר בשוויץ, וברמה לא פחות גבוהה.
אשמח שתחכימו אותי.
מי שחשוב לו קהל יהודי, מנינים, אוכל כשר מגוון, וכדו' ימצא את זה הרבה פחות ברומניה ובולגריה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
נראה לי דווקא שאוקראינה הפכה ליעד מבוקש.
אבל האמת שזה נכון, בשוויץ יש מלונות עם הכשר מעולה, יש קהילה יהודית ענקית, ותכל'ס די כיף שם ;)

• הוסף לסימניות
נראה לי דווקא שאוקראינה הפכה ליעד מבוקש.
אבל האמת שזה נכון, בשוויץ יש מלונות עם הכשר מעולה, יש קהילה יהודית ענקית, ותכל'ס די כיף שם ;)
אוקראינה זה יעד לנסיעות לקברי צדיקים. לא לנופש.
מניין ואוכל בהכשר מעולה אפשר לארגן בכל מקום, ולא רק שם יש קהילה יהודית.
השאלה אם זה שווה את הפער המשמעותי...

• הוסף לסימניות
השאלה אם זה שווה את הפער המשמעותי...
למי שיש כסף למה לא...

למי שנוסע עצמאית ללא מזומנים מיותרים אני בהחלט לא מבין למה ליסוע דווקא לשם, אלא אם כן מי שכבר מיצה את רוב אירופה ומחפש עוד...

• הוסף לסימניות
כמו שאמרו פה כבר כמה-
עצמאים אמורים אכן להנות לא פחות במקומות אחרים(ואולי אפילו יותר, יש משהו משכר בלהיות לבד לבד לבד ולא לפגוש את הגיס של השכנה של הבת דודה)

אלו שאוהבים מאורגן/ לא מסתדרים במקומות זרים וכו בשוויץ קל יותר להסתדר דווקא בגלל שהרבה נוסעים לשם,
אגב פראג גם נהייתה בשנים האחרונות יעד פופלארי לציבור החרדי-
עיר מדהימה ומלאת היסטוריה, מלונות בהכשר טוב ומחירים סבירים

• הוסף לסימניות
המחירים היקרים בשוויץ
הם לא בגלל שזה יותר קל להסתדר מבחינה חרדית(אולי אפי' למרות :( )
אלא
שוויץ באמת המדינה הדובדבן שבקצפת האירופאית
גם מבחינה נופית וגם מזג אויר בקיץ
וגם מתוחזקת לעילא

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לכל עם יש את המקום האריסטוקרטי שלו,
ליהודים שומרי התורה מכל העולם, שוויץ נחשבת לדובדבן שבקצפת, גם מבחינת נוף, אוויר, תחזוק,
ובעיקר צורת החיים, כלומר אם אתה נמצא בסנט מוריץ, אז הבית כנסת קרוב, והמכולת עם אוכל כשר קרובה,
וגם הטיולים קרובים, ובעיקר נושא הצניעות.
ובנוסף, בשבת השקט והשלווה זה פשוט מושלם.

אך ליהודים שלא שומרי תורה, שוויץ נמצאת ממש בתחתית המדרגה, צרפת נמצאת במקום הרבה יותר גבוה,
גם בתוך הערים וגם בתוך ההרים,
ולכל עם יש את המיקום נופש שלו, פעם היה על זה סדרה בBBC מרתק מאד.

וכמו שכתבו למעלה, מי שאוהב לטייל לבד, שוויץ לא שווה את המחיר [מבחינתי בכל אופן] אבל תמיד כדאי פעם אחת להיות שם, עוד מקום שאפשר לומר בקול גדול 'מה רבנו נפלאותיך'.

• הוסף לסימניות
לכל עם יש את המקום האריסטוקרטי שלו,
ליהודים שומרי התורה מכל העולם, שוויץ נחשבת לדובדבן שבקצפת, גם מבחינת נוף, אוויר, תחזוק,
ובעיקר צורת החיים, כלומר אם אתה נמצא בסנט מוריץ, אז הבית כנסת קרוב, והמכולת עם אוכל כשר קרובה,
וגם הטיולים קרובים, ובעיקר נושא הצניעות.
ובנוסף, בשבת השקט והשלווה זה פשוט מושלם.

אך ליהודים שלא שומרי תורה, שוויץ נמצאת ממש בתחתית המדרגה, צרפת נמצאת במקום הרבה יותר גבוה,
גם בתוך הערים וגם בתוך ההרים,
ולכל עם יש את המיקום נופש שלו, פעם היה על זה סדרה בBBC מרתק מאד.

וכמו שכתבו למעלה, מי שאוהב לטייל לבד, שוויץ לא שווה את המחיר [מבחינתי בכל אופן] אבל תמיד כדאי פעם אחת להיות שם, עוד מקום שאפשר לומר בקול גדול 'מה רבנו נפלאותיך'.
נשמע מעניין.
אפשר קישור?

• הוסף לסימניות
המחירים היקרים בשוויץ
הם לא בגלל שזה יותר קל להסתדר מבחינה חרדית(אולי אפי' למרות :( )
אלא
שוויץ באמת המדינה הדובדבן שבקצפת האירופאית
גם מבחינה נופית וגם מזג אויר בקיץ
וגם מתוחזקת לעילא
ראיתי מקומות אחרים באירופה שנראים בדיוק כמו שוויץ. אחד לאחד.
מזג האוויר נפלא בקיץ ברוב אירופה.

• הוסף לסימניות
הייתי בהרבה מדינות באירופה ושוויץ באמת עולה על כולן!
חולמת לחזור לשם שוב :cool:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה