כללי שוליים בדפוס

• הוסף לסימניות
אולי בכ''ז מישהו מתנדב להסביר לי מהו בליד,
1. האם אני אמור לראות את הבליד בPDF?
2. אם אני רוצה גודל נייר A4, אני אמור לייצא את ה PDF יותר גדול בחמש מ''מ בשביל הבליד?
3. האם הרקע צריך לכסות את כל שטח הבליד עד קצה העמוד ממש?
אודה מאד למי שיפשט את העניין הזה בשפה פשוטה לאנשים כערכי

• הוסף לסימניות
1. כן, אתה אמור לראות, אבל בדפוס זה לא יודפס, זה פשוט סימני חיתוך לדפוס.
2. כן, אבל לא מגדירים את זה בהגדרות הדף, אלא ביצוא, כשמוסיפים את הבליד - זו התוצאה.
3. עדיף שהרקע יכסה את כל הבליד, אבל גם אם לא - לא כ"כ נורא, כי הסטיה היא לא של 5 מ"מ בד"כ, מקסימום של 1-2 מ"מ. ה-5 מ"מ זה רק בשביל הביטחון.

• הוסף לסימניות
אופסט זה לוחות, אכן.
להבין עוד קצת -
בליד (גלישה, בעברית) צריך רק בדפים שיש להם רקע שמגיע עד הקצה.
למשל בדף לבן שבמרכזו יש גרפיקה אבל העיצוב לא נוגע בשולי הדף - אין צורך בבליד
(כי הדף בעצמו לבן, אין בזה שום טעם)

לגבי הגדרות -
תלוי באיזו תוכנה -
אינדיזיין אתה מגדיר בליד בפתיחת הקובץ
אילוסטרייטור - בסגירה
בכל אחד מהמקרים אתה מניח רקע שגולש את ה-3 מ"מ הללו מעבר לגבולות הדף
וכשתסגור את הקובץ התוכנה תגדיל את הדף כדי להשאיר מקום לגלישה (בליד) וסימני החיתוך
בסגירה אתה אמור לראות את סימני החיתוך, הם כמובן כן מודפסים, אבל בזמן החיתוך הם יורדים (זה השוליים של הדף, כן? וגם הבליד נמצא בשוליים של העבודה שלך, על חלקי גיליון הנייר שאמורים להישאר על רצפת בית הדפוס)
תחשוב שהעבודה שלך מודפסת על גליונות בגודל 70 על 100 ס"מ, ואח"כ חותכים את זה.
כמובן בסידור אופטימלי כדי למנוע בזבוז
אבל תמיד חלק מהנייר הולך לפח.

לגבי גודל הבליד -
בעבודות סטנדרטיות באמת באמת שאין סיבה ל-5 מ"מ,
אין סטיה של יותר מ-2 מ"מ בחיתוך, אם מדובר בדפוס שמכבד את עצמו.
אני סוגרת עבודות לדפוס כבר שנים, עם 3 מ"מ (מכל צד, כן?), והכל מקסים.
יש עבודות שונות כמו שלטים, רול-אפ וכריכות ספרים - שנדרש בליד אחר לגמרי, וזה שואלים בבית הדפוס כי לכל מקום יש את הדרישות שלו.

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל העוזרים והמסייעים!
גמר חתימה טובה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה