שומר מתח למחשב - להגנה מפני נפילות חשמל וכיבויים לא צפויים

• הוסף לסימניות
שלום רב,

לאחרונה עקב הפסקת חשמל המחשב שלי השתבש ודרש להתקין את עצמו ממחדש.
בעבר היה לי מעין "שומר מתח" (אל פסק?) שנתן עוד מרווח זמן למחשב וכיבוי מאורגן.

אודה לקבלת מהמלצות על מכשירים, ידע לגבי מחירים, יתרונות וחסרונות.
או פתרונות אחרים למצב הנ"ל.

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
קודם כל חשוב להבדיל בין מגן מתח (או 'מגן ברקים') ל'אל פסק'

מגן מתח הוא בעצם שומר מפני מתח גבוה ומפני נפילות חשמל עם מנגנון השהיה להדלקה חוזרת לשמור על המכשיר. מכשיר זה ברגע שיש הפסקת חשמל הוא נכבה מיד, כך שבשבילך הוא כנראה לא יתאים.
אל פסק זה בעצם בטרייה שמחוברת תמיד לחשמל והמחשב יחובר אליה כך שברגע שנופל החשמל המחשב יישאר דולק לזמן מה. חסרון גדול באל פסק הוא האורך חיים שלו שבד"כ לא מאוד גבוה כיוון שזה סוללות שנגמרות מתישהו.
מגן מתח עולה בסביבות ה30 - 100 שח אל פסק מתחיל מאזור ה200 שח. לגבי חברות ודגמים מומלצים אין לי ניסיון אישי.

ולעצם העניין חשוב לדעת שמהפסקת חשמל המחשב לא אמור להשתבש עד כד"כ, אולי כדאי לעשות בדיקה לראות שהכל תקין במחשב, סוללת CMOS דיסק וכו'.

• הוסף לסימניות
שלום רב,

לאחרונה עקב הפסקת חשמל המחשב שלי השתבש ודרש להתקין את עצמו ממחדש.
בעבר היה לי מעין "שומר מתח" (אל פסק?) שנתן עוד מרווח זמן למחשב וכיבוי מאורגן.

אודה לקבלת מהמלצות על מכשירים, ידע לגבי מחירים, יתרונות וחסרונות.
או פתרונות אחרים למצב הנ"ל.

תודה רבה!
משנה מאוד איזה מחשב
כמה חשמל הוא צורך?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה