שוק ההון שוק ההון למתחילים

• הוסף לסימניות
שלום ראיתי שיש הרבה אשכולות על שוק ההון והשקעות אבל כולם מתחילים כבר בשלב אמצע = שאנשים כבר יודעים על מינוף , אגרות חוב , וכל דבר שזז בשוק ההון ורק צריך לכוון אותם להשקעה הנכונה [אולי עם הסבר קצרצר על מונח מסוים]
אני רוצה לפתוח אשכול למתחילים ממש צעירים שאין להם חצי מושג בשוק ההון כאילו הרגע גמרו שבע ברכות והדבר היחיד שם יודעים זה שלא כדאי לתת לכסף להחליד בבנק עם האינפלציה ...
דבר ראשון שיהיה באשכול למי שיש זמן לכתוב "מילון מונחים" לפי סדר א' ב'
דבר שני הסברים יותר ארוכים מה כדאי להשקיע וכו'
תודה רבה .

• הוסף לסימניות
אני יתחיל עם מילון ניתן לחלוק עלי
גילוי נאות אני חדש בתחום ויכול לטעות.
משקיע- טווח ארוך
סוחר- טווח קצר
מינוף- השקעה בכסף שלא הבאת מהבית. אלא הלואה וכדומה בדיוק כמו משכנתא לדירה. בד"כ לקיחת ההלואה כרוכה בריבית. ומגבירה את הסיכון במקרה של הפסד.
אולי יותר טוב שתשאלו מושגים ששמעתם ויענו פה

• הוסף לסימניות
אתם יכולים להתחיל במאמרים שלי בנושא -
ובמאמר הזה בפרט -

• הוסף לסימניות
שלום ראיתי שיש הרבה אשכולות על שוק ההון והשקעות אבל כולם מתחילים כבר בשלב אמצע = שאנשים כבר יודעים על מינוף , אגרות חוב , וכל דבר שזז בשוק ההון ורק צריך לכוון אותם להשקעה הנכונה [אולי עם הסבר קצרצר על מונח מסוים]
אני רוצה לפתוח אשכול למתחילים ממש צעירים שאין להם חצי מושג בשוק ההון כאילו הרגע גמרו שבע ברכות והדבר היחיד שם יודעים זה שלא כדאי לתת לכסף להחליד בבנק עם האינפלציה ...
דבר ראשון שיהיה באשכול למי שיש זמן לכתוב "מילון מונחים" לפי סדר א' ב'
דבר שני הסברים יותר ארוכים מה כדאי להשקיע וכו'
תודה רבה .
יש כבר אשכול כזה
אם חסר בו תוכן
אשמח לשמוע מה לייעל

• הוסף לסימניות
השקעה אקטיבית יום יום סוחר יומי זה דבר מוצלח ???
והאם יש אנשים שסוגרים חודש 30,000 ש"ח מהשקעות אקטיביות ???

• הוסף לסימניות
לא סתם מוצלח אלא עודף מוצלחות.
וכן, יש מי שסוגר חודש ב-30K - אם הוא התחיל אותו ב-100K.

מסחר יומי זה דבר מסוכן מאוד מאוד ואף אחד לא ימליץ לך עליו (ולא רק בגלל שאין לו רישיון לייעץ....)

כל הדיבורים על השקעות וSNP וכו' מדובר על השקעה לטווח ארוך שאז הסיכון הוא מזערי
בסחר יומי 50% לפחות מפסידים את כספם...

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת ולהבין רשימת מושגים.
נתחיל במושג 'קרן סל מחקה מדד'. מה זה?

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת ולהבין רשימת מושגים.
נתחיל במושג 'קרן סל מחקה מדד'. מה זה?
קרן סל מחקה מדד היא קרן השקעות נסחרת (ETF – Exchange Traded Fund) שמטרתה לעקוב אחר ביצועי מדד מסוים, כמו מדד ת"א 35, S&P 500, נאסד"ק 100 או כל מדד אחר.

מאפיינים עיקריים של קרן סל מחקה מדד:​

1. מעקב פסיביות – הקרן אינה מנסה "להכות את השוק" אלא רק לשקף את הביצועים של המדד שנבחר.
  2. נסחרת בבורסה – קרן סל נסחרת כמו מניה רגילה שעות המסחר, לקרנות נאמנות מתעדכנות פעם ביום.
  3. עמלות נמוכות – בדרך כלל, דמי הניהול נמוכים יותר מקרנות מנולות, משום שאין צורך בצוות ניהול אקטיבי.
  4. פיזור סיכונים – הקרן כוללת את המניות או הנכסים שמרכיבים את המדד, מה שמפזר את הסיכון השקעה במניה בודדת.
  5. נזילות גבוהה – ניתן לקנות ולמכור את הקרן בזמן אמת, כמו מניות.

קרנות סל מחקות מדד הן כלי השקעה פופולריים בקרב משקיעים לטווח ארוך וגם סוחרים לטווח קצר, שכן הן יכולות חשיפה בצורה נוחה ויעילה.
chatgpt

• הוסף לסימניות
מהו מדד
מדד הוא כלי סטטיסטי שמציג את הביצועים של קבוצת נכסים פיננסיים, כגון מניות, אג"ח, סחורות או מטבעות. המדד יכול לעקוב אחר המגמות בשוק ולהשוות ביצועים של השקעות שונות.

דוגמאות לסוגי מדדים:​

1. מדדי מניות – משקפים את הביצועים של קבוצת מניות.
    • ת"א 35 – כולל את 35 המניות בעלות שווי השוק הגדול ביותר בבורסה בת"א.
    • S&P 500 – מייצג את 500 חברות הגדולות בארה"ב.
    • NASDAQ 100 – כולל 100 חברות טכנולוגיות מובילות הנסחרות בנאסד"ק.
  2. מדדי אג"ח – משקפים את ביצועי אגרות חוב שונות, כמו אג"ח ממשלתיות או קונצרניות.
  3. מדדי סחורות ומטבעות – משקפים את השינויים במחירי סחורות (כגון נפט או זהב) או מטבעות (כגון מדד הדולר העולמי).

למה משתמשים מדדים?​

• השוואת ביצועים – משקיעים יכולים להשוות את תשואת ההשקעה שלהם למדד מסוים.
  • מדד ייחוס (Benchmark) – קרנות נאמנות וקרנות סל משתמשות במדדים כבסיס לביצועים שלהן.
  • חיזוי מגמות כלכליות – מדדים מרכזיים מספקים אינדיקציה למצב הכלכלה והשוק.

השקעה במדדים דרך קרנות מחקות מאפשר פיזור סיכונים וגישה נוחה לשוק ההון.

• הוסף לסימניות
אין שום קשר בין מושג ״השקעה״ ותדירות פעולות מכוונת.
זה מסחר.

• הוסף לסימניות
בקשר לאשכול למתחילים, יש קודם כל את האשכולות של @מקצועי בלבד ושל @השקעות R הון שהובאו למעלה.
חוץ מזה, בשביל שאלות, יש פה את האשכול המעולה של @אקסטרה היפראקטיבי
נודניקים, לכאן!!! שו''ת השקעות למתחילים, בורים, וחסרי ידע.
בקשר למילון מושגים, חשבתי על הרעיון הזה, אבל נראה שאין מי שירכז את המונחים. ואני לא יודע מה אתם לא יודעים
אם אדון @מצליח מאוד או @דירה בבית שמש או כל מישהו כלשהו שלא יהיה, מוכנים לאסוף את כל המילים, מונחים, מושגים, הלא ברורים ונהירים. אני בלי נדר יעשה על זה מאמר מסודר של מילון מושגים מתעדכן. שבו יהיה מונח, הסבר של המילים, וכמה שורות של מה עושים עם זה. אז אם אתם בעניין, תייצרו רשימה, או תאספו, כאן או באשכול ייעודי לנושא.

• הוסף לסימניות
בקשר לאשכול למתחילים, יש קודם כל את האשכולות של @מקצועי בלבד ושל @השקעות R הון שהובאו למעלה.
חוץ מזה, בשביל שאלות, יש פה את האשכול המעולה של @אקסטרה היפראקטיבי
נודניקים, לכאן!!! שו''ת השקעות למתחילים, בורים, וחסרי ידע.
בקשר למילון מושגים, חשבתי על הרעיון הזה, אבל נראה שאין מי שירכז את המונחים. ואני לא יודע מה אתם לא יודעים
אם אדון @מצליח מאוד או @דירה בבית שמש או כל מישהו כלשהו שלא יהיה, מוכנים לאסוף את כל המילים, מונחים, מושגים, הלא ברורים ונהירים. אני בלי נדר יעשה על זה מאמר מסודר של מילון מושגים מתעדכן. שבו יהיה מונח, הסבר של המילים, וכמה שורות של מה עושים עם זה. אז אם אתם בעניין, תייצרו רשימה, או תאספו, כאן או באשכול ייעודי לנושא.
זורק כמה מושגים כדאי שיהיה מה לך מה להכניס למילון
שורט, לונג. שוק שורי, דובי. קונים, מוכרים. תמיכה התנגדות, שבירה פריצה. קו מגמה, תעלה, שיאים עולים שיאים יורדים. נזילות. מינוף. מכפילה. קרן סל, תעודת סל. מימוש, פוזיציה.
אופציות, חוזים עתידים, קול, פוט. ספראד. גראף
חוזים עתידים, מדדים מובילים, ויקס.

• הוסף לסימניות
פומו, טרייד, דוחות כספים, ניתוח טכני פונדמנטלי( לא יודע איך אומרים את זה אפילו. אבל הכונה לניתוח שווי החברה) מכפיל רווח, דיודנד.
קניה מרקט. סטופ, לימיט, טרילינג סטופ, אנליסטים, מניות צמיחה. מגמה

• הוסף לסימניות
קודם כל, תודה.
אגב, יש גם מילים כמו, "בורסה", או "מנייה" שגם אותם צריך להסביר לפעמים.
יש מלא מילים בסיסיים, שאם מישהו יוכל לעשות רשימה שלהם, זה יהיה מצויין.

• הוסף לסימניות
התחלתי לעבוד על המילון. זה ייקח המון זמן עד שזה יושלם, ולמעשה זה יכול להמשיך להתעדכן לנצח.
אבל אני חושב לפרסם אותו כבר עכשיו, כדי שכל חברי הקהילה יוכלו לעזור, לתקן, לבקש נושאים חדשים או הרחבות בנושאים קיימים.
אני בעזרת השם יעלה אותו מחר עם מה שאני יספיק להוסיף עד אז. אני קודם כל החלטתי לעשות מושג אחד בכל אות, כדי שיהיה מסודר יפה, ואז להוסיף בין האותיות עוד. הנה דוגמאות מאיפה שזה אוחז.
צילום מסך 2025-04-16 041846.jpg

צילום מסך 2025-04-16 042333.jpg

מה שכן, כדי שזה יהיה מסודר, והעדכונים יהיו אחד אחרי השני ולא בין כל התגובות, כתבתי את זה במאמר. כך שזה יאלץ לחכות על שזה ישלח לאישור. וזה כבר לא תלוי בי.

• הוסף לסימניות
פומו, טרייד, דוחות כספים, ניתוח טכני פונדמנטלי( לא יודע איך אומרים את זה אפילו. אבל הכונה לניתוח שווי החברה) מכפיל רווח, דיודנד.
קניה מרקט. סטופ, לימיט, טרילינג סטופ, אנליסטים, מניות
בגדול זה רק לדעת אנגלית חחחחח
אבל יש כמה מושגים למי שמתמצא
אז פומו זה feer of missing out (הפחד מלהשאר בחוץ)
טרייד פירושו "מסחר"
דוחות כספיים מה שהחברה מפרסמת לציבור פעם ברבעון על מה שהיה בעסק במהלך הרבעון
ניתוח טכני = לנתח את הגרף ולפי זה לפעול (בד"כ האסטרטגיה של הטריידרים = סוחרים ולא משקיעים)
ניתוח פונדמנטלי= לנתח את מצב החברה מבחינה כספית פופולאריות, זולה, יקרה וכו' ואז להכנס בה להשקעה לטווח ארוך.
מכפיל רווח= כמה זמן יקח להכפיל את ההשקעה שלי על פי הרוחים של החברה כמו שדירה מכניסה שכירות של 2 אחוז והערך שלה עולה ב5 אחוז אז זה 7 אחוז לשנה פירושו של דבר שבעוד 10שנים יהיה לי 70 אחוז רווח ובעוד 15 שנה אכפיל את הכסף אז המכפיל שלי עומד על 15
דיוידנד= הכסף שהחברה מחלקת על הרווחים שלה מעבר למחיר המנייה (כמו שכירות של דירה)
פעולות קנייה
מרקט =במחיר השוק העיקר תקנה
לימיט= הגבלה תקנה רק במחיר הזה
סטופ לוס =תפסיק להפסיד אם זה מגיע למחיר הזה, אז תמכור. ואז פעולת המכירה יכולה להתבצע בסטופ לימיט או בסטופ מרקט
טריילניג סטופ= סטופ מתגלגל נניח את קונה מנייה ואתה רוצה למכור אותה למעלה אז את מגדיר שכל אחוז שהיא עולה למעלה גם הסטופ שלך עולה באחוז ונגיד שקנית ב10 והגדרת טריילינג סטופ ב7 ועכשיו המנייה שלך עלתה ל11 אז הסטופ שלך עולה ל8
אנליסט= בן אדם שתפקידו לנתח חברות
מנייה= אם חברה היא עוגה והיא מוכרת פרוסות מהעוגה אז כל פרוסה זה מנייה.

• הוסף לסימניות
בלת"ק, @Eli Zee @דירה בבית שמש ,
קצת לחפש, יש כאן בפורום כמעט על הכל
רק דוגמא:

מילון מושגים בשוק ההון

השאלה אם זה מה שאתם מתכוונים.
כי כשמישהו שואל מה זה אופצייה, זה לא כי הוא לא יודע שאם הוא יכתוב גוגל או ויקי הוא ימצא שורה על זה.
כך שאם זה מספק את הבעייה פה, אז מצויין, אני מעדיף לא לעבוד .אבל אני לא חושב שזה עונה על הצורך למי שאין לו מושג בכלל.

• הוסף לסימניות
עם כל הערכה הגדולה שיש לי לכל כותבי המילונים למיניהם והאשכולות שנועדו להסביר הכי פשטני שיש.
בהחלט המילון של @Eli Zee נראה מבטיח ביותר, ויעזור מאוד לכל המתחילים.
כיון שאתם כבר בקיאים בשוק בע"פ נשאר לכם להסביר למישהו מילה מסוימת - אתם ישר מדברים איתו בעוד מספר מושגים שאת רובם הוא עדיין מצפה ללמוד, כך שהוא מהנהן (או שם 'תודה') וממשיך הלאה בלי להבין.
בהצצה קטנה לתמונות שפרסם @Eli Zee דווקא נראה בבירור שכל מושג מוסבר שם בפשטות בספוילר בצורה שאפשר להבין את כל הסיפור ורק למדנו את המילה החדשה בצורה מובנת יותר, בלי להסתבך עם עוד שאלות שצצות..
לא מסכימים איתי? לכו תשאלו טכנאי מה זה טרנזיסטור ותקבלו הסבר על מוליכים למחצה ומתחים ;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.
למעלה