כללי שו"ת בנושא חוק ומשפט לגרפיקאים

• הוסף לסימניות
ב"ה

שלום חברים!

כיוון שלרוב החברים בפורום ישנם שאלות בנושא חוקי פונטים, זכויות יוצרים, מס הכנסה, קנית תוכנות ורכישת פונטים, חשבתי שאולי מן הראוי שבפורום יהיה אשכול שירכז את כל השאלות והטיפים בנושאים אלו וכדומה, ע"מ שהכול יהיה בטווח השגה, והחבר היקר שיזדקק לתשובה ביום מן הימים לא יצטרך לעבור על כל מאות העמודי הפורום אלה הכול יהיה מרוכז במקום אחד.....

מה גם שאפשר לעלות קישורים מענינים ולסרוק כתבות מעיתונים וממגזינים שונים להנהת חברי הפורום......

• הוסף לסימניות
וכעת לשאלתי (איך לא ....הראשונה...)

עלה בליבי לעצב מזכרת שתוכל להכניס לי כ600-800 שקל לחודש.
את הפונטים למזרכת אני אי"ה ירכוש, השאלה מה לעשות עם מס הכנסה, לפתוח עסק זעיר על כזה סכום זעום שאולי אני ירוויח, (אני לא רואה את עצמי בטווח הבינוני עובד כעצמאי...)

תודה רבה מראש
מסביב

• הוסף לסימניות
חן חן מסביב לעולם, חדש חדש ומעורר ענין.
השאלה שלך היא מבחינה משפטית או הלכתית?

• הוסף לסימניות
מצטרף לשאלה, בכל עבודה כשכותבים קרדיט ובפרט בעבודה שמפורסמת חזק, מה עושים בענין הנ"ל?

• הוסף לסימניות
יש חברה בשם מסד שמוציאה חשבוניות לעסקים קטנים.
משהו חרדי מקרית ספר, וזה חוקי לגמרי

• הוסף לסימניות
מה הבעיה בלפתוח עסק זעיר? את לא משלמת כלום ולא משלמים לך כלום. אין צורך להגיש דוחו"ת מידי חודש אלא אך ורק פעם בשנה (סוף שנה אזרחית).
לא יותר עדיף לעשות את זה ולהתפטר מכל הספיקות והחששות?!

• הוסף לסימניות
יש גם בביתר את "יחד פתרונות עסקיים"
הם מוציאים לך קבלות ולוקחים 5% ואתה מקבל תלוש.

• הוסף לסימניות
השאלה הזו לדעתי חזרה גם בעבר וגם בהווה לכן שאלתי אישית עורך דין לתועלת כולם והתשובה

בשם כמה עורכי דין שזה חוקי לחלוטין, זה מסודר מול מע"מ וכו'...ואכן, החברות האלו עובדות לידיעתי מול מע"מ ברצינות ויש כאלו שלא מוכנים לעשות שום שטיקים הכל ישר, ומי שמחפש שטיקים כדי להרוויח אפילו משהו שבעיקרון מותר אך הדרך עקיפה ועקלקלה...שלא ילך דרך חברה , אלא עצמאי או עצמאי פטור. היו על כך אפילו אשכולות ודיונים באינטרנט במספר פורומים וכאלה..וגם שם התערבו מספר עורכי דין בעניין...וכתבו שחור על גבי לבן שזה חוקי ועובד כמו שצריך..
לא שאלתי ספציפית לגבי חברות חרדיות, ואין לי מושג איך הם עובדים...עד היום הכרתי ידעתי רק על חברות חילוניות כאלו...ויש חרדים רבים שעובדים כך דרכם ומאד מרוצים...מי שמכיר חרדים שיש להם חברה כזו עם שירות כזה והם אמינים וסומכים עליהם....מצויין, אדרבא, לפרנס אדם חרדי...
יש מעלות לכל אופציה...ישנן הטבות והחזרים שניתן שניתן להשיג ולקבל דווקא בדרך של תחת חברות כאלו ובתור אצמעי לא..ולהיפך...
יש הרבה שהצהרת ההון ממש עוצרת אותם מלהפוך לעצמאי מכל סוג שהוא גם כזה הפטור ממע"מ, ואופציה זו פותחת בפניהם חלון הזדמנויות לפתיחת עסק עצמאי מבלי לנהל עסק כלל גם לא כפטור...
ניהול הניירת באופן עצמאי לא מתאימה לכל אחד...וכל אחד מוכרח להכיר את עצמו ולעשות החלטה בליבו לעצמו...
וחשוב לשבת עם המנכ"ל של אותה חברה שבוחרים לעבוד איתה ולשמוע את כל ההטבות...וכל הדרישות חסרונות מול מעלות...
ושהיה בהצלחה לכולם!:D
ZAP

• הוסף לסימניות
חברי'ה

מהתיעצויות בעניין הזה עם בעלי ניסיון רב - הובהר לי בכאב:

אל תצהירו על הכסותיכם לרשויות אם זה לא פיקוח נפש.

כמה שפחות יודעים עליכם, יותר טוב.

ברגע שהצהרת על משהו הם כבר מתחילים או עלולים לבדוק אותך מכף רגל ועד ראש, מחפשים אותך בסיבוב אם לא העלמת מס, ויעשו לך חישובים איך אתה חי ומאיפה יש לך רכב.

אז... אם אתם קטנים עדיין וצריכים קבלות אל תמהרו לעצב לעצמכם קבלות כל עוד אינכם חייבים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סאן דיי;62340:
אז... אם אתם קטנים עדיין וצריכים קבלות אל תמהרו לעצב לעצמכם קבלות כל עוד אינכם חייבים.

לא באתי להתווכח כי אולי אתה צודק, אבל מה פירוש חייבים? כי אצלי חייבים זה אחרי שעשרות אנשים מבקשים קבלות והתחלתי לפרסם את עצמי בגדול, ואכן נרשמתי כעוסק פטור.

בינתיים לא היה לי אתם כלום. השבוע הגיע מכתב שאני צריך להצהיר עד סוף החודש על רווחי השנה האחרונה, בנתיים לא עשיתי את זה אבל לא נראה לי שזה הולך להיות משהו מסובך.

• הוסף לסימניות
אפשר פרוט על הסכנות של פתיחת תיק...
דוקא שמעתי מי כמה שעובדים פרטי שזה לא נורא וכו'...

• הוסף לסימניות
הקפצה...
משהו יכול להסביר לבורה כמוני את ההגדרות של:
עצמאי
עצמאי פטור
ואיך זה בדיוק עובד?

• הוסף לסימניות
הבהרה

עצמאי- זה בעל עסק בעל תיק של עסק
יש עוסק מורשה ויש עוסק פטור-(זה מה שכתבת עצמאי פטור)
עוסק מורשה- עסק שמשלם מע"מ, משלמים לו מע"מ ומקבל החזרי מע"מ
עוסק פטור- עסק שמחזור עסקאותיו בשנה לא עובר את ה65- אלף ש"ח (בערך)
כלומר אין לו הכנסות (הכנסות זה לא רוחים) של יותר מהסכום הנ"ל בשנה ולכן הוא פטור ממס ערך מוסף, העסק לא לוקח מע"ם מלקוחותיו ולא מקבל החזרי מע"מ וכן לקחותיו גם לא מקבלים החזרי מע"מ על הקבלות שלו היות שלא שילמו מע"מ.

אני אישית פתחתי תיק של עוסק פטור לאחר ששמעתי מיועצת מס שטיפשות לא לעשות זאת. אנשים מסתבכים ואח"כ משלמים בגדול ובצעד קטן היו יכולים למנוע הכל .
חוץ מלקנות חשבוניות אין שום עלות נוספת את הנהול החד שנתי אפשר לבצע לבד.
מומלץ בחום.
בענין מה שכתב zap הוא צודק שזו שאלה אישית האם לפנות לחברה או לפתוח עסק עצמאי כל אחד צריך לבדוק מה מתאים לו ואם הוא מספיק מסודר כדי לנהל תיק. אבל מי שמתאים לו לנהל תיק אינו צריך לחשוש הדבר פשוט ואני אישית לא הגעתי לשום הסתבכות.

• הוסף לסימניות
1. הרעיון הוא הסכום של ההכנסות בשנה או בחודש, כי יש חודשים יותר פעילים ויש חודשים פחות?
2. עוסק פטור צריך להביא קבלות, ואיך זה עובד<
3. אם נגיד, מצאתי עבודה גם בחוץ, מה עושים?

• הוסף לסימניות
1. מחשבים לפי מחזור שנתי, לא מעניין אותם כמה בחודש. את יכולה בחודש אחד להרוויח 10,000 ובחודש אחד כלום.

2. חייבת להוציא קבלה על כל כסף שנכנס, וכדאי לשמור חשבוניות של כל דבר שקנית לעסק - (בשביל החזר מס הכנסה בסוף שנת מס)
איך זה עובד - המינימום הנדרש זה פנקס קבלות סטנדרטי שעולה 5 ש"ח בערך, אם את רוצה להדפיס לך בבית דפוס את יכולה, ואם את רוצה לקנות את הזול ולהכין חותמת עם הפרטים שלך זה גם טוב. לכל קבלה בפנקס יש נייר כימי מאחור שיוצר את ההעתק. את המקור (הלבן) נותנים ללקוח ואת הצהוב (העתק) משאירים בפנקס.
חוץ מזה את חייבת:
לדווח למע"מ פעם בשנה על מחזור העסקאות שלך (כדי לוודא שלא עברת את המותר)
לשלם מס הכנסה פעם בחודשיים לפי פנקס שתקבלי מהם (אפשר לשלם דרך האינטרנט וזה לוקח דקה)
לשלם ביטוח לאומי, לא תמיד, תלוי כמה את מרוויחה.

3. אם יש לך עוד עבודה כשכירה את צריכה לעשות תאום מס, זה קשור למס הכנסה ולא למע"מ. נותנים לך טופס למלא ומחשבים לך מחדש אחוזי מס. לא מסובך.

• הוסף לסימניות
לא תמיד חייבים לשלם מס הכנסה תלוי מה גובה הכנסה.
אלו שמתלבטים אם לפתוח תיק הם כאלו שמכניסים מעט ואז גם אין צורך לשלם מס הכנסה פעם בחודשים
גם ביטוח לאומי לא חייבים לשלם .(לפעמים זה משתלם לשלם) כך שממש אין הוצאות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה