שטחי חללים ביחידות דיור/דירות

• הוסף לסימניות
כשאומרים על יחי"ד שהיא עם סלון ומטבח בנפרד, מה הגודל שיחשיב את זה לסלון ולא לעוד חדר?
וגם על המטבח, מה הגודל שנחשב לנורמלי ביחידת דיור?
ו......... מתי כבר נוכל לקרוא לזה דירת שלושה חדרים? איזה סלון ומטבח?

• הוסף לסימניות
תסכימו להחכים אותי בענין?

וסתם כך, האם יש איזשהו תקן בזה?

• הוסף לסימניות
אני לא מקצועית.
דעתי:
זה יהיה עוד חדר אם יהיה סלון נוסף, אני אסביר את עצמי : סלון ומטבח יחד זה מכיל את הציוד הקשור לסלון והציוד הקשור למטבח בחדר אחד (ספה, שיש , כיורים, מקרר, שולחן כסאות, עמודון ספרים...)
אם הם נפרדים ז"א יש סלון יש מטבח יש שתי אזורי ישיבה אפילו קטנטנים אבל יש שתי שולחנות בבית ולא רק שולחן אחד זה נותן יותר רחבות ופרטיות. אבל זה לא עוד חדר זה לא עוד דלת שאפשר לסגור ולישון שם.
נראה לי כל עוד זה חדר אחד או דירה הקטנה מ 50 מ"ר זה יחידה, אם הצליחו להכניס עוד חדר נורמלי שזה כנראה גם מחייב 50 מ"ר זו דירת שלושה חדרים.

• הוסף לסימניות
כשאומרים על יחי"ד שהיא עם סלון ומטבח בנפרד, מה הגודל שיחשיב את זה לסלון ולא לעוד חדר?

חדר ע"פ התקנות, ולפי זה גם דורשים כסף על יחידות דיור - 8 מ"ר שצלע אחת לפחות 2.60 מ'

• הוסף לסימניות
מטבח לא נחשב חדר, כך שדירת 3 חדרים היא רק אם כוללת 2 חדרי שינה וסלון.
אם הסלון גדול, הוא יכול לכלול בתוכו את המטבח, בלי ממש חלוקה ל2 אזורים נפרדים.
מה נחשב סלון?
שטח מספיק להניח ספה + ארון + שולחן נח + חלל מגורים פתוח.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בלת"ק
תלוי איפה הדירה...
בירושלים בב"ב גם 45 מ"ר זה דירה.
בביתר ראיתי גם יח"ד 80 מ"ר....

• הוסף לסימניות
התכוונתי לשאול יותר במטרים.
האם 3/3.5 יכול להחשב כסלון ביחי"ד?
האם 2/2 יכול להיות מטבח?
האם 2.9/2.7 יכול להיות חדר שינה?
2/2 חדר נוסף?
זה סביר/לא אפשרי'/נחמד/ יפה מאוד?

• הוסף לסימניות
נשמע מעט קטן, אבל לא מחייב.
אני מאמינה גדולה שהכל קשור לאופן התכנון, ויכולה להיות יחידה קטנטנה והיא תרגיש בנח.
שימי לב לא לשכוח חדר רחצה (לא היה מוזכר לעיל)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה