מידע שימושי שטיבלאך שקובע בתקנון שיעלו רק בנוסח מסויים ואז---

• הוסף לסימניות
ויצמח פורקניה
אצל החסידים יהרג ואל יעבור
חס וחלילה אם לא תגיד

• תודה
Reactions: eh
  • הוסף לסימניות
בשטיבלאך יש חלק ספסלים עם 3 מקומות וחלק עם 4
בספסל של ה4 ישבו 3 אנשים אחד מהם בעל בשר והוא תפס 2 מקומות
מישהו שם צועק כמה פעמים זה ספסל של 4 לא של 3
הגיע מישהו התיישב בצפיפות..
ההוא בטוח שהוא עשה חסד ועליו העולם עומד

• הוסף לסימניות
בלת"ק
מה זה שטיבלאך
מי פתח את זה
לא נפתח מעצמו
יש כמה סוגים מחר בבוקר אני פותח בין כנסת וקובע חזן רק אם חליפה אדומה מישהו יכול לומר לי משהו פתחתי זה התנאים שלי מי שמגיע ככה התנאים לא נח לך לך למקומות אחרים [וזה הכוונה לקהילות מסוימת שפותחות בעיקרון פותחים לקהילה שלהם ומי שרוצה יכול להכנס]
בהרבה בתי כנסיות של חסידים כולם יודעים לומדים רק אם חליפה ואין מי שפוצה פה
אז מה התלונות.
ולפעמים פותחים את זה כמה חברה אם הרבה מרץ ופותחים לכולם שמה אין שום מי שבא ברוך הבא

• הוסף לסימניות
להקליל את האוירה: פעם שאלו את החזון אי"ש האם המשיח יהיה אשכנזי ספרדי או חסיד?
הוא השיב: אני לא יודע, אבל מה שבטוח שהוא לא יגיד ויצמח פורקניה ויקרב משיחיה....

• הוסף לסימניות
ה"יצמח פורקניה" הוא לא איזה דווקא נגד אשכנז
זה פשוט עניין הלכי נורא חשוב!!!

לכן תוכלו לראות ספרדים שממש זורמים, אבל כשהם אצל אשכנז הם מקפידים על זה.

• הוסף לסימניות
מכלל התגובות פה אני מתרשם שדעת הציבור היא שהערות בנושאי תקנון מיותרות (ולעיתים אף מזיקות),
אני (ואני מאמין שעוד אנשים) כבר הייתי בטוח שזה בגדר הנורמה,
ושמח לראות שהמיעוט הקולני הוא באמת מיעוט קולני,

בתקווה שההערות ייפסקו/ מקסימום ייאמרו בכבוד הנדרש..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה