דרוש מידע שיבוץ גני ילדים גיל 3

• הוסף לסימניות
ברצוני להתיעץ ,
ביתי נרשמה לגן של גיל 3,4 והיא בת 2.8 ,מראה קטן ומגיע מבית (לא היתה במעון)
לתדהמתי ביום הראשון שהגעתי היתה גננת אחרת והבנות היו נראות ברובם בגיל 4 +, (יש בערך 4 בנותת בנות 3 )
ניסיתי להפעיל את מי שאפשר ע"מ להעביר אותה לגן מתאים .בעיריה רשמו לי אין מקום .
מה מומלץ לעשות ?? להשאיר אותה ככה בגן עם הגדולות או שהיא תעלם שם ???

• הוסף לסימניות
אשמח לקבל תשובות מאנשי חינוך או מבעלי נסיון שגם נתקלו בתופעה מסוג זה.

• הוסף לסימניות
ברצוני להתיעץ ,
ביתי נרשמה לגן של גיל 3,4 והיא בת 2.8 ,מראה קטן ומגיע מבית (לא היתה במעון)
לתדהמתי ביום הראשון שהגעתי היתה גננת אחרת והבנות היו נראות ברובם בגיל 4 +, (יש בערך 4 בנותת בנות 3 )
ניסיתי להפעיל את מי שאפשר ע"מ להעביר אותה לגן מתאים .בעיריה רשמו לי אין מקום .
מה מומלץ לעשות ?? להשאיר אותה ככה בגן עם הגדולות או שהיא תעלם שם ???
תבדקו מול הגננת מה טווח הגילאים של הבנות
השנתון הוא מינואר עד דצמבר
ככה שאמורות להיות עוד בנות בגיל של הילדה
או לפחות קצת יותר גדולות
זה הולך שחלק מהילדות נהיות עכשיו בנות 3 וחלק ילדות מינואר והלאה תהיינה בנות 4
אין מה להעביר לגן אחר בגלל שכל הגנים באותה מתכונת
מנסיון עם ילדה באותו גיל .הם מהר מאד מסתדרות ומשתלבות

• הוסף לסימניות
הבנתי שיש 2 גנים באזור , גן אחד רובם אפילו כולם הגיעו ממעון בגילאי 3 , כנראה שם ריכזו את החתך גיל הזה , אצלינו זה גן שהבנות שנה שעברה היו בגן אחר של גיל 3 .ועוד איזה 4 ממעון .
זה נורא מלחיץ אותנו כי המראה של הבנות היה בוגר לעומת התינוקת שלנו .

• תודה
Reactions: SM!
  • הוסף לסימניות
אולי שווה לכם להעביר לגן עמותה, זה נראה לי משמעותי לילדה שאמורה לעלות לגן ראשון- למצוא את עצמה עם ילדות שיודעות כבר מה זה גן. זה יחס אחר מהגננת - באופן טבעי אם רוב הילדות בוגרות יותר זה יכול להעלות את רמת הדרישות ממנה מצד הגננת. או להפוך את אותן 4 ילדות קטנות לקבוצת התינוקות של הגן. אול זה לא יהיה כך אבל אי אפשר לדעת

• הוסף לסימניות
חשבנו לשלוח לגן פרטי , או לנסות לחפש גן אחר לגילאי 3 ,אבל.. הבנתי ששנה הבאה אני יכולה להדפק בשיבוץ שוב פעם כי רב הבנות עולות לגן הסמוך מאותו אזור , כביכול להם יש זכות בחירה .. זה גנים ספציפים שאני מאד רוצה אותם .
כרגע היא בבית , חשבתי שלא תהיה בעיה בהעברה ,אבל מסתבר שזה חסר סיכוי .
ממתינים לישועה מלמעלה .

• הוסף לסימניות
מה גודל הקבוצה של גיל 3?
זה מאד תלוי בגננת- אם זה שנה ראשונה שיש לה כזה דבר או שכבר יש לה ניסיון בהתמודדות עם שני שנתונים בגן...
מניסיון של אחיינית שהיה לה כזה מקרה זה היה ממש לא טוב לקטנות..

• הוסף לסימניות
בתור גננת לשעבר 11 שנה, להעביר מיידית!!
למה? הן הופכות להיות הקטנות והמופנמות.
דיברתי עם גננת(אמנם היא גננת בממד ולא בחרדי ) והבנתי ממנה שבגני ממד זה מלכתחילה ככה לא ??? מה הענין בזה ?

• הוסף לסימניות
בתור גננת לשעבר 11 שנה, להעביר מיידית!!
למה? הן הופכות להיות הקטנות והמופנמות.
יש לי בת שעלתה בגיל 2.7 (חריגת גיל) לגן עירייה והייתה הכי קטנה בגן, ואני שמחה מאד שעשיתי את הצעד הזה ולא הקשבתי לאף אחד.
הבת שלי גדלה והתבגרה מאד בגלל שהיא חיקתה את ההתנהגות של הגדולות, גם מבחינת מוטוריקה עדינה היא הרבה מעבר לרמה שלה ושוב אני חושבת בגלל שנתנו לה אתגרים להתמודד.
ולפותחת האשכול היום בגנים מאד נפוצים הגנים הרב גילאים והגננות מקבלות הכשרה וכלים כיצד להתמודד עם מגוון גילאים ורמות בגן.

• הוסף לסימניות
דיברתי עם גננת(אמנם היא גננת בממד ולא בחרדי ) והבנתי ממנה שבגני ממד זה מלכתחילה ככה לא ??? מה הענין בזה ?
שיטה של משרד החינוך שהגן הוא רב גילאי והגננת/סייעת עושה ריכוזים/ יצירות כל פעם עם קבוצה קטנה לפי הרמה שלהם, ולא עושה ריכוז אחד ל30 ילדות שלא כולן באותה רמה.

• הוסף לסימניות
יש לי בת שעלתה בגיל 2.7 (חריגת גיל) לגן עירייה והייתה הכי קטנה בגן, ואני שמחה מאד שעשיתי את הצעד הזה ולא הקשבתי לאף אחד.
הבת שלי גדלה והתבגרה מאד בגלל שהיא חיקתה את ההתנהגות של הגדולות, גם מבחינת מוטוריקה עדינה היא הרבה מעבר לרמה שלה ושוב אני חושבת בגלל שנתנו לה אתגרים להתמודד.
היא ילדה עם אופי חזק ??
יש תינוקים שכבר מההתחלה אפשר לזהות את זה .
השארת אותה עוד שנה ??

• הוסף לסימניות
שיטה של משרד החינוך שהגן הוא רב גילאי והגננת/סייעת עושה ריכוזים/ יצירות כל פעם עם קבוצה קטנה לפי הרמה שלהם, ולא עושה ריכוז אחד ל30 ילדות שלא כולן באותה רמה.
שמעתי על זה . אבל אצלינו ביום הראשון שמעתי אמא אחת ששאלה את השאלה הזאת כי כנראה גם הבת שלה קטנה .והגננת לא הבינה על מה מדברת.כך זה היה נראה לפחות .

• הוסף לסימניות
השאלה מה היה רב החתך גיל בגן??
ומה זה ההגדרה של חריגת גיל ??
תודה רבה .
חריגת גיל- נולדה אחרי ה31.12, ז.א. הייתה הכי קטנה בגן.
טווח הגילאים היה כמו שאת מתארת רובן בחורף נהיו בנות 4 (כשהבת שלי נהייתה בת 3).

• הוסף לסימניות
חריגת גיל- נולדה אחרי ה31.12, ז.א. הייתה הכי קטנה בגן.
הבת שלי נולדה בדיוק ב 31.12 היא קצת תינוקית כי גם לא היתה במעון , היא לא ממש יודעת את אתגרי החברה והיום יום .זה בעצם החשש הגדול שלי .

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה