שידוך......

• הוסף לסימניות
מה דעתכם לנסות לפתוח אשכול בנושא שידוכים (לא מקרים שיגרתיים אלא פחות שיגרתיים) הפרטים הטכניים ינתנו פה בגדול ואם משהו יראה רלוונטי את שאר הפרטים ימסרו בהודעה אישית, אפשר אולי לחלק לפי קווים כלליים - אם תהיה הענות אשמח לשמוע רעיונות לסיווג. פשוט יש כ"כ הרבה "תקועים" שליבי עליהם... אולי אפשר לעזור...

• הוסף לסימניות
לא שוללת את הרעיון...
רק לא בטוח שכל אלו שליבך עליהם רוצים שפרטיהם, גם אם רק טכניים יופיעו פה.

לא כל בעל זוג מכנסיים, ובעלת חצאית שלא עברו תחת החופה מתאימים.
שידוכים ברובם לא עוברים דרך התאמת פרטים טכניים בלבד.
זה משהו עמוק יותר.

הגיוני שרעיון כזה בצורה יעילה כן יוכל ללכת, רק אני מנסה להעלות את ההרגשה של הצד השני, אלו שתקועים....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חננוש;1143779:
לא שוללת את הרעיון...
רק לא בטוח שכל אלו שליבך עליהם רוצים שפרטיהם, גם אם רק טכניים יופיעו פה.

לא כל בעל זוג מכנסיים, ובעלת חצאית שלא עברו תחת החופה מתאימים.
שידוכים ברובם לא עוברים דרך התאמת פרטים טכניים בלבד.
זה משהו עמוק יותר.

הגיוני שרעיון כזה בצורה יעילה כן יוכל ללכת, רק אני מנסה להעלות את ההרגשה של הצד השני, אלו שתקועים....

כבר מצינו כמה שדכנים שעשו שידוכים יפים, וכל ההתאמה שלהם נעשתה ע"י התאמת מכנסיים לחצאית..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1143813:
כבר מצינו כמה שדכנים שעשו שידוכים יפים, וכל ההתאמה שלהם נעשתה ע"י התאמת מכנסיים לחצאית..

וההצלחה הייתה עם פרסום פרטיהם מעל במה שמכילה כ"כ הרבה כמו פרוג?!
:cool::rolleyes:

לא שללתי את הרעיון...
רק באותה מידה גם לא הייתי רוצה להיות מאותם תקועים....

• הוסף לסימניות
הבמה הזו יכולה להיות יעילה מאד, אבל הבעיה של החשיפה אכן מטרידה קצת.

אפשר אחרת: אשכול דרושים :eek: לכתוב איזה בחור / בחורה מחפשים, דרישות עיקריות - ומי שיש לו הצעה מתאימה יוכל לפנות באישי ולקבל פרטים.

• הוסף לסימניות
כבר ניסו כמה פעמים
וראו שזה לא שייך ולא מתאים!!!

• הוסף לסימניות
אני זוכרת שהיה אשכול על זה בדיוק וזוכרת שמחקו אותו, דווקא חבל כי נראה לי שסתם יחזרו כאן על אותן טענות ואותן תגובות אבל הסבירו שם במפורט למה זה יכול להיות בעייתי.

• הוסף לסימניות
יש לי רעיון אחר, כזה שישמור על כבוד המועמדים ולא יגרר לזילות: המעוניינות תציינה כאן רק את עצם זה שהן מחפשות לעסוק בתחום השדכנות (גם אם אין בכוונתן לנהל שידוכים בפועל, אלא יש להן רק מועמדים/ות המחפשים זיווגם). מי שתרצה תפנה אליהן בהודעה אישית ותקבל פרטים כלליים כמו: בחור חסידי למדן בן 20, ותראה אם זה רלוונטי בכלל.

• הוסף לסימניות
היו כאן כמה אשכולות בעניין, והתשובה היתה פה אחד - אנחנו בפורום ח-ר-ד-י מקצועי, נקודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1143920:
היו כאן כמה אשכולות בעניין, והתשובה היתה פה אחד - אנחנו בפורום ח-ר-ד-י מקצועי, נקודה.

ובפורום ח-ר-ד-י אין בחורים/בחורות הזקוקים לשידוך? :confused:

יש בחורה שאני מחפשת עבורה שידוך, ונמנעתי מלהעלות כאן, בגללת התגובות הנזעמות שעלו באשכולות מסוג זה. ותמהני! איך זה שבפורום שנועד לעזרה "איש את רעהו" לא מוכנים לעזור בנושא כה חשוב???
איזו בעיה יש כאן? של צניעות? של צנעת הפרט? את כל אלו אפשר למנוע בשיטה שהצעתי, שבה לא מגלים על גבי הפורום פרטים על אף אחד/ת. אז היכן הבעיה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בראש מילה;1143941:
ובפורום ח-ר-ד-י אין בחורים/בחורות הזקוקים לשידוך? :confused:

יש בחורה שאני מחפשת עבורה שידוך, ונמנעתי מלהעלות כאן, בגללת התגובות הנזעמות שעלו באשכולות מסוג זה. ותמהני! איך זה שבפורום שנועד לעזרה "איש את רעהו" לא מוכנים לעזור בנושא כה חשוב???
איזו בעיה יש כאן? של צניעות? של צנעת הפרט? את כל אלו אפשר למנוע בשיטה שהצעתי, שבה לא מגלים על גבי הפורום פרטים על אף אחד/ת. אז היכן הבעיה?

לא חושבת שיש בעיה שתעלי מה ספציפית מחפשים בלי פרטים על הבחורה ולמי שיש הצעה רלוונטית שיפנו אלייך דרך צד שלישי נניח, באשכול ספציפי על זה אבל לא אשכול מיוחד או פורום מיוחד..:rolleyes: כמו שהציעו בעבר, כלומר לא שכל מי שמחפש שידוך יחפש לכתחילה פה באיזה "מאגר", במקום לחפש קודם כל דרך אנשים קרובים ודרך הקהילה שלהם למשל, ותוך ברור יסודי שזה הדבר הטבעי והמתבקש.
מקווה שהצלחתי להסביר את ההבדל בין מקרים ספציפיים של מעוכבים שיעלו כל מקרה לגופו לבין מדור שידוכים רשמי כל שהוא שבו אפשר לשבת ולבחור לפי "חסיד בן 22 וחסידית בת 19? נשמע מושלם". כתבתי על זה גם באשכול הקודם.

בכלל לפעמים יש אנשים שמתייחסים לנושא השידוכים בקלות ראש כל שהיא, ולגבי מה שנאמר כאן:
נכתב ע"י מלפפון;1143813:
נכון, ויש גם הרבה שידוכים שהתבררו כלא יפים כי הם נעשו רק על סמך זה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1143987:
נכון, ויש גם הרבה שידוכים שהתבררו כלא יפים כי הם נעשו רק על סמך זה..
וישנם שידוכים שהתבררו כיפים, חרף העובדה שהם נעשו בשיטה הזאת..

• הוסף לסימניות
ומניין לך שאלה שיפנו בפרטי הם אנשים מהוגנים שלא יעשו שימוש לרעה בפרטים שאת מספקת לתומך?

אל תהיו תמימים!
תכניסו לכם טוב טוב לראש- כל אחד יכול להרשם כניק כאן.

וד"ל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לשם שינוי;1143998:
ומניין לך שאלה שיפנו בפרטי הם אנשים מהוגנים שלא יעשו שימוש לרעה בפרטים שאת מספקת לתומך?

אל תהיו תמימים!
תכניסו לכם טוב טוב לראש- כל אחד יכול להרשם כניק כאן.

וד"ל.

על זה לא חשבתי - ותודה שהארת את עיני!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1143997:
וישנם שידוכים שהתבררו כיפים, חרף העובדה שהם נעשו בשיטה הזאת..

וישנם שידוכים שהתבררו כ'לא יפים' חרף העובדה שלא השאירו אבן על מקומה בברורים. ועשו את כל ההתאמות האפשריות, כולל אם הסבתות היו מתאימות.
אין נוסחה.
ה' מזווג זיווגים. אנחנו רק משתדלים.

• הוסף לסימניות
זה באמת לא מעשי
ובעיקר מהטענה לעיל,
את לא יודעת עם מי בכלל את מדברת, והאם את רוצה לדבר איתו/ה! הכל אנונימי!

שידוכים זה משהו שמתבסס רבות על אמון והכרות אישית.
(אם כי לא מחוייב, השדכנית שלי, לא הכירה לא אותי ולא את בעלי :) עד היום אנחנו צוחקים על זה).

• הוסף לסימניות
חייבים לנסות

למה זה כל כך מסובך,
אם זה מיועד רק לתקועים, נראה שאין מקום מתאים מהבמה המכובדת הזאת!
אפשר גם לציין לאחר כל שידוך שנעשה ואתר זה נטל בו חלק פעיל, דבר שיתן מוטיבציה להמשיך.

• הוסף לסימניות
'עולם',
היית רוצה ליות מאותם תקועים "מכובדים" שבמה זו הופכת אותם לבעלי תג מפורסם של "מסכנות"??

תחשבו על הצד השני של המטבע, ולא רק על אלו שעומדים בצד וליבם על התקועים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה