דרוש מידע שידוכים- אח/ות שרוצים לעקוף והגדול נפגע -דעתכם!

עד לתגובה הזו קראתי בשקט...
את באמת חושבת שבחור \ בחורה ממשפחה חרדית סטנדרטית מסוגל לעשות דבר כזה לבד?!
בחורים ובחורות מהמגזר החרדי עושים את זה כל הזמן, בשלל דרכים וצורות.
הם יכולים לפנות לדודים שיעזרו
לרבנים בישיבה שיעזרו להם וכדומה
יש מצב שהם ישלמו על זה מחירים שונים, אבל זה קורה!

אני חושבת שבחור פחות כי אין לו גב כלכלי אבל בחורה עם כמה שנות עבודה יכולה אם היא תחליט שהחיים שלה זה העניין שלה בלבד
ואם היא באמת טיפוס עצמאי
ושוב, זה מקרים קיצוניים
מעריכה שברוב המקרים בחור או בחורה שיגידו שהם רוצים לשמוע וממש יתעקשו על זה ההורים לא יעשו סצינות
יש כאלה שרואים בלחכות בשקט מידות טובות
אני קצת רואה בזה פאסיביות שקיימת מאוד במגזר שלנו
כאילו אנשים בשנות העשרים לחייהם שהם לא נשואים הם עדיין ילדים
זה באמת הצעד הנכון
הענין הוא שעצמאות כזאת לא נתפישת טוב לצערינו.
(בעיקר בשידוכים)

אני חושבת שבחור פחות כי אין לו גב כלכלי אבל בחורה עם כמה שנות עבודה יכולה אם היא תחליט שהחיים שלה זה העניין שלה בלבד
ואם היא באמת טיפוס עצמאי
ושוב, זה מקרים קיצוניים
מעריכה שברוב המקרים בחור או בחורה שיגידו שהם רוצים לשמוע וממש יתעקשו על זה ההורים לא יעשו סצינות
יש כאלה שרואים בלחכות בשקט מידות טובות
אני קצת רואה בזה פאסיביות שקיימת מאוד במגזר שלנו
כאילו אנשים בשנות העשרים לחייהם שהם לא נשואים הם עדיין ילדים
פתחת פה נושא
אבל אם אני רואה מודעה בעיתון שדרושה אישה ייצוגית (נשואה בלבד) לתפקיד כלשהו שבינו לבין משהו שקשור בנישואין/ נשיות אין כלום
ושואלים אותי בהרשמה לקורס (לא קשור לחיי נישואים) אם אני נשואה
אי אפשר להתעלם מהחלוקה הטבעית שיש אצלינו במחנה בין נשואים לאלו שעוד לא שם

הקטע שלא השתכנעתי למה לא "לתת" "לעקוף" זה דיני נפשות לאח הגדול
אהה, בדיוק ככה.
מה האח הגדול יתקוף התקף לב אם יעקפו אותו?
וגם אם כן זה לא מצדיק להרוס חיים של בחור.ה

זה אשכול של דיני נפשות.
זה בסדר שאנשים יחוו את דעתם, אבל ממש אין להסיק פה מסקנות.
כל מקרה לגופו!!!
מה הכוונה להסיק מסקנות?
המסקנה הפשוטה היא שהנורמה הציבורית חיבת להשתנות!!!
גיל כניסה לשידוכים לא מותנה בנישואי האחים/יות שמעל.
האחות הבכורה התחילה בגיל 20?
מעולה, גם הבאה בתור.
דיני נפשות אמיתיים של בחורות ובחורים שחיכו בסבלנות ואבדו את החיים שלהם!
התחתנו בגיל מבוגר מאד ו/או פספסו את ההזדמנות לבנות משפחה!!!

ואני עדיין חושבת ששדכן או משפחה שחושבים שאנשים שמתחתנים לפי הסדר שלהם ולא לפי הסדר בו הם הגיעו לעולם, הם בעיתיים, אז אני אישית מעדיפה לא להשתדך איתם
לא הבנתי מה הכוונה להשתדך עם שדכנים...

העיקר שיהיה במזל ובהצלחה.
ברוגע ובשלווה
וזיווגים הגונים לכולם במהרה
משורש נשמתם!

הקטע שלא השתכנעתי למה לא "לתת" "לעקוף" זה דיני נפשות לאח הגדול
אהה, בדיוק ככה.
מה האח הגדול יתקוף התקף לב אם יעקפו אותו?
וגם אם כן זה לא מצדיק להרוס חיים של בחור.ה
מה הכוונה להסיק מסקנות?
המסקנה הפשוטה היא שהנורמה הציבורית חיבת להשתנות!!!
גיל כניסה לשידוכים לא מותנה בנישואי האחים/יות שמעל.
האחות הבכורה התחילה בגיל 20?
מעולה, גם הבאה בתור.
דיני נפשות אמיתיים של בחורות ובחורים שחיכו בסבלנות ואבדו את החיים שלהם!
התחתנו בגיל מבוגר מאד ו/או פספסו את ההזדמנות לבנות משפחה!!!
אם תקראו שוב את מה שכתבתי, תגלו שלא הצדקתי שום צד (האם לעקוף או לא לעקוף)
צריך להתייחס כל מקרה לגופו.
זה הכל.

זה הכל.
לטעמי, צריך להתיחס לכלל.
המקרים לגופם נובעים מנורמה ציבורית מטופשת שהורסת להרבה אנשים את החיים.
כן, גם לאלו ש"אסור" לעקוף אותם.
כמה כאב יש בלב לראות את השיירה שנותרה מאחורה?
ממליצה בחום על הספר אנדנדינו של @מירי סגל האלופה!

זה הכל.
על כל הלכה בשו"ע אפ' לומר אין כזה דבר הלכה, כל מקרה לגופו, יש דין והוא ברור.

בחור או בחורה שמתעכבים בשידוכים מסכנים את עתידם הרוחני ואת רמת הבית שהם יקימו, אסור לבחור לתקוע את אחיו זה דיני נפשות, כמובן שצריך להתנהג ברגישות ומומלץ מאוד להתייעץ עם רב.

אישית - נתתי ל3 אחיותיי לעקוף אותי, ונשארתי אחרון רווק במשפחה (אותי יטאטו מהבית...)
כל זה אחרי שכל משפחתי הברוכה בלעה"ר התחתנו לפי הסדר.
האמת - בראשונה שעקפה היה לי קשה לוותר (שאלו אותי קודם), אבל אחר כך זה היה לי קל
אחרי שהבנתי שאין טעם לעכב אותם - כי לא יעזור לי אם הם יתעכבו, הפוך - יעזור לי לוותר
וכך ארוויח הרבה זכויות וסייעתא דשמיא לכל החיים.
אני חושב שגם אם שואלים רב וההחלטה היא לעקוף - חשוב להסביר למעוכב למה זה לא מוריד בערך שלו
ותכל'ס כמה שזה לא נעים לקבל "בקרוב אצלך..." בווארט/אירוסין של הקטן/ה ממך, הרבה יותר
לא נעים להיות המעוכב שמעכב את כל הבאים אחריו בלי שום תועלת מהמהלך הזה.

איני דן אף אחד, זה קשה וכואב ושורף בלב - אבל חשוב להתרכז בתועלת ולא ברגשות המאתגרים.

זה הכל.
גם אני לא מצדיקה שום צד בדיון של האם מותר ללדת אם לאח הגדול עדיין אין ילדים- כל מקרה לגופו יש כאלה שיכולים ללדת אבל אלו שלזוג הגדול קשה שיעקפו אותם- צריך להתיעץ עם רב.
וכן אם מותר להתארס אם יש במחזור מעל בחורות לא מאורסות או לבחור- בועד הבוגר יותר. לא תמיד אפשר לעקוף את הגדולים יותר מהישיבה או הסמינר.
צריך להתיחס לכל מקרה לגופו.
זה הכל.

פתחת פה נושא
אבל אם אני רואה מודעה בעיתון שדרושה אישה ייצוגית (נשואה בלבד) לתפקיד כלשהו שבינו לבין משהו שקשור בנישואין/ נשיות אין כלום
ושואלים אותי בהרשמה לקורס (לא קשור לחיי נישואים) אם אני נשואה
אי אפשר להתעלם מהחלוקה הטבעית שיש אצלינו במחנה בין נשואים לאלו שעוד לא שם
אם בתודעה החרדית עוד מוסכם שקיים שוני מובנה בין גברים לנשים, הרי שהאיזון האישי לא יושלם עד לנישואין,
ולכן לא קשה להבין את הגישה שמחלקת [קטגורית] בין נשואים ונשואות לשאינם.

אני מסכימה שזה קשה מאוד
ולי עצמי שהתחתנתי בגיל צעיר בלי שום אח בשידוכים מעלי כנראה אין זכות לדבר
ועדיין אני חושבת שאנשים בני עשרים ומעלה צריכים לקחת קצת יותר את החיים שלהם בידיים
לי קשה לשמוע על בחורה בסוף שנות העשרים שלא בשידוכים כי ההורים שלה לא מוכנים לשמוע לה
היא אדם עצמאי הן לפי חוקי המדינה והן לפי חוקי התורה ועובדת כבר שנים כך שאמור להיות בסיס כלכלי
שתפנה בעצמה לשדכנים ותחפש שידוך
ברוב המקרים ההורים יישרו קו
ובסוף המחיר של להיות בודדה כשכולם מסביבך ממשיכים בחיים שלהם תמיד יהיה גבוה יותר
כנ"ל גם להתקע בזוגיות שלא רצית בה ולא טובה לך
כל מילה.
לא צריך להצמיח שערות לבנות כדי להסתכל אחורה ולהבין שאם היית עוקפת בדרך חכמה אך אינטנסיבית, היית במקום אחר לגמרי.
אני קצת חריפה, אבל זה המצב.
לאף אח או אחות אין זכות להחליט לאורך זמן על החיים של הקטנים מהם כשהם בוגרים בעצמם.
ואם ההורים מתעקשים עם הבת 30 שהבת 28 לא תעקוף [מקרה קיצון שאני מכירה] אזיי שיש שם בעיה רצינית.
וכן, זה תקף גם לגילאי 20 ומעלה שהילדים כבר לא ילדים הם גדולים בעלי עמוד שדרה.

חברה שלי בת 23 דיברה עם ההורים, לקח לה קצת זמן, אבל לבסוף הוסכם שהיא תתחיל לשמוע לפני הגדולות.
ועברה שנה והיא עוד לא התחתנה.
זה שהקטנה עוקפת מכניס גם אותה לשידוכים. ואם המסכת שלה גם ארוכה? היא צריכה להתחיל אותה בדילאיי?

הקב"ה הוא זה שיחליט מתי לשלוח את השידוך ולמי. יכול להיות שהקטנה צריכה להתחתן לפני הגדולה.

סליחה על המשפט הבא - אבל מי נתן את הזכות לגדולים לעצור את החיים של הקטנים? לזה יש תשובה למישהו?

אני מסכימה שזה קשה מאוד
ולי עצמי שהתחתנתי בגיל צעיר בלי שום אח בשידוכים מעלי כנראה אין זכות לדבר
ועדיין אני חושבת שאנשים בני עשרים ומעלה צריכים לקחת קצת יותר את החיים שלהם בידיים
לי קשה לשמוע על בחורה בסוף שנות העשרים שלא בשידוכים כי ההורים שלה לא מוכנים לשמוע לה
היא אדם עצמאי הן לפי חוקי המדינה והן לפי חוקי התורה ועובדת כבר שנים כך שאמור להיות בסיס כלכלי
שתפנה בעצמה לשדכנים ותחפש שידוך
ברוב המקרים ההורים יישרו קו
ובסוף המחיר של להיות בודדה כשכולם מסביבך ממשיכים בחיים שלהם תמיד יהיה גבוה יותר
כנ"ל גם להתקע בזוגיות שלא רצית בה ולא טובה לך
סיפור טרי ממש- מכירה מישהי שגם יש להם בבית שיירה ארוכה, (כולם שם בשידוכים)
אבל הם לא סתם בשיירה, לאמא שלהם היו דרישות הזויות ולא ריאליות.
הקטנה לקחה את השידוכים בידיים, (כבר לא כ"כ קטנה, אבל בסדר)
וניהלה לעצמה את הכל. ב"ה ממש עכשיו היא התארסה, כמעט הראשונה מכולםם!! (חוץ מעוד אחד שגם התחתן לפני תקופה)

אני חושבת שאין כזה דבר מישהו שנתקע ומישהו שעוקף יש כזה דבר ד' והכל ממנו, ואם מישהו היה צריך לעקוף זה בגלל שד' רצה ככה ועם מישהו תוקע וההורים לא רוצים שיעקוף זה גם בגלל שד' רצה כך כי אם הוא היה רוצה אחרת הוא היה משנה את דעותיהם של ההורים, ומי שעוקפים אותו או שתוקעים אותו צריך להתחזק באמונה שד' שלח לו את הניסיון הזה לא אומרת שזה קל,(קל לדבר וקשה ליישם), ד' יעזור לכולם שלא יצטרכו לעבור שום מעברים בקשר לשידכים

ר' חיים קנייבסקי אמר שאין שום קשר בין שידוך אחד של השני
ואין בזה שום בעיה
אולי גם אם לאחות גדולה אין ילדים שהאחות מתחתיה לא תלד???
מה ההבדל?
ואם אחות קטנה התקבלה לעבודה והגדולה לא? אז שתשב בבית ותחכה?
אין שום שליטה של אחות גדולה על מציאת זיווג לאחות קטנה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת