- הוסף לסימניות
שדכן תווכן לכל דבר רק בין אנשים, ועל זה באה דמי תיווך, השאר זה חסד או שזה שווה כמו כל עסק, ופעמים מחליפים את התיווך לחסד והחסד לתיווךבעיית הדור.
אנשים חושבים ששדכנים עושים עליהם כסף כאילו היו אדריכלים.
ועוד על רווקים בני 25.
שדכן תווכן לכל דבר רק בין אנשים, ועל זה באה דמי תיווך, השאר זה חסד או שזה שווה כמו כל עסק, ופעמים מחליפים את התיווך לחסד והחסד לתיווךבעיית הדור.
אנשים חושבים ששדכנים עושים עליהם כסף כאילו היו אדריכלים.
ועוד על רווקים בני 25.
אמר לי שדכן: יותר קל לי לעשות שלש שידוכים של בחורים בני 21, משידוך אחד של בחור בן 25.מה הקשר?!
אז בעצם אתה מאשים את הרווקים ברווקות שלהם?בלת"ק כתשובה לשאלת פותח האשכול.
ע"מ להגיע לגיל כזה צריכים אי אלו מנות דחיינות בתוככי הנפש.
הם גם דוחים את השיפוץ לאחרי החגים וכו'.
אין שדכן שלא חושב על התגמול. כולנו בני אדם.בגלל קו החשיבה שאתה מתאר ההתייחסות להרבה שדכנים היא בהתאם.
ובגלל שהרבה מהם חושבים על התגמול ויתכן אף בצדק מגיע יחס בהתאם...
במשפחתינו רווקות שתשמחנה לשמוע בכל זמן. תציעו, אדרבה!למה בחורים ובחורות בגילאי 25 ומעלה [וגם גרושים וגרושות] כבר מגיבים בשבוע זה (שבועיים וחצי עד שלוש לפני החג) "לא שומע/ת עד אחרי החג"
א. אדם גנב לי את המילים מהמקלדת...בכל אופן, לא מבינה למה שדכנים/ שדכניות חושבים שהם אמורים לחנך את הלקוחות הפוטנציאלים שלהם
בבקשה לא להקצין
אוקי?
אני ממש אבל ממש לא חושבת ששדכן דג לקוחות פוטנציאליים
כל אחד שמציע שידוך
ובטח אחד שמוכן גם לטפל בזה
עושה חסד עצום וענק ויקבל שכר משמיים
בואו נעשה סדר:אז בעצם אתה מאשים את הרווקים ברווקות שלהם?
חוץ מזה שזה לא נכון.
קצת רגישות לא תזיק.
מצד אחד את ממש צודקתאולי בשביל להשאיר 'פת בסלו' כדי לעבור בשפיות את החגים.
בכל אופן, לא מבינה למה שדכנים/ שדכניות חושבים שהם אמורים לחנך את הלקוחות הפוטנציאלים שלהם. תארו לעצמכם אשכול בפורום אדריכלים/ות:
"מישהו יכול להסביר למה אנשים לא פונים לעיצוב מטבחים עכשיו ודוחים לאחרי החגים?"
נגיד כי לא בא להם, אוקיי? למה הם חייבים תשובות בכלל? למה התשובות צריכות להיות "מספקות" בעיניי כבודם?
זה למשל תגובה שיכולה להרגיש לא נעים."לא שומע/ת עד אחרי החג"
זה אחד מאוסף המשפטים המכוערים שאנשים ששפר גורלם להנשא בגיל צעיר מטיחים במי שנגזר עליו אחרת!אולי אחוזי הדחיינים בגילאים אלו - גבוה מאד .
סליחה שאני אומרת, אבל תגובה כזאת מרתיעה אותי להציע הצעות.אולי בשביל להשאיר 'פת בסלו' כדי לעבור בשפיות את החגים.
בכל אופן, לא מבינה למה שדכנים/ שדכניות חושבים שהם אמורים לחנך את הלקוחות הפוטנציאלים שלהם. תארו לעצמכם אשכול בפורום אדריכלים/ות:
"מישהו יכול להסביר למה אנשים לא פונים לעיצוב מטבחים עכשיו ודוחים לאחרי החגים?"
נגיד כי לא בא להם, אוקיי? למה הם חייבים תשובות בכלל? למה התשובות צריכות להיות "מספקות" בעיניי כבודם?
כל מילה!קוראת את האשכול הזה ולא יודעת אם לצחוק או לבכות. הגזמתם. הייתם פעם רווקים מבוגרים? ודאי שלא. אחרת לא הייתם מעלים בדעתכם התבטאויות כאלו. כואב הלב על חוסר הבנה ושטחיות חמורה כזו של אנשים. ודאי שמי שחושב ואף מעז לדבר ככה רווקים לא ירצו לשמוע שידוכים וידחו אותו בקש. מכירה מספיק בחורות בשלב הזה, יותר מידי לצערי. שלא תתנסו. שלא תדונו.
ממש לא מסכים.עדיף שתשמרו את המחשבות שלכם לעצמכם. הם לא חכמות מספיק. זהו אשכול שצריך להינעל. ולו בגלל שזה לא נושא לדיון.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים