התייעצות שידוכים לפני חגים

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
בעיית הדור.
אנשים חושבים ששדכנים עושים עליהם כסף כאילו היו אדריכלים.
ועוד על רווקים בני 25.
שדכן תווכן לכל דבר רק בין אנשים, ועל זה באה דמי תיווך, השאר זה חסד או שזה שווה כמו כל עסק, ופעמים מחליפים את התיווך לחסד והחסד לתיווך

• הוסף לסימניות
אמר לי שדכן: יותר קל לי לעשות שלש שידוכים של בחורים בני 21, משידוך אחד של בחור בן 25.
ואם השכר הוא אותו דבר בדיוק...
ובגלל תגובות מהסגנון הזה לא הרבה מוכנים לעסוק בחסד הזה...

• הוסף לסימניות
דבר הראשון רווקים ורווקות הם אנשים רגילים כמוך בול ( מפתיע אה ??) ,
וכמו שלך יש סדרי עדיפיות מה לעשות לפני מה ואיך ומתי לקחת סיכונים פיזיים ונפשיים כך למשודכים שלך ..
בדיוק כמו שלא תפגוש אנשים שיגידו לך שהם פותחים עסק אחרי החגים ותגיד למה לדחות את הישועה של פרנסה משמים , כי מובנת לך הסיבה , שיש כאן סיכונים לא בטוח שזה יצליח וכרגע זה לא הזמן לטלטלות האלו
פגישות ובירורים זה טלטלה נפשית ויש מספיק סיכונים שזה לא יצליח , בשביל להתחיל את התהליך בלי פניות נפשית

דבר שני כנגזרת מהראשון יש סכנה גדולה יותר להפיל שידוך על שטויות מחוסר פניות של זמן ונפש , כך שמי שמרגיש שהוא לא פנוי נפשית להכרעות גורליות, תעמדו דום ותצדיעו לו על עומדו בדעתו שלא להפגש בזמן כזה .

• הוסף לסימניות
בלת"ק כתשובה לשאלת פותח האשכול.
ע"מ להגיע לגיל כזה צריכים אי אלו מנות דחיינות בתוככי הנפש.
הם גם דוחים את השיפוץ לאחרי החגים וכו'.
אז בעצם אתה מאשים את הרווקים ברווקות שלהם?
חוץ מזה שזה לא נכון.
קצת רגישות לא תזיק.

• הוסף לסימניות
בגלל קו החשיבה שאתה מתאר ההתייחסות להרבה שדכנים היא בהתאם.
ובגלל שהרבה מהם חושבים על התגמול ויתכן אף בצדק מגיע יחס בהתאם...
אין שדכן שלא חושב על התגמול. כולנו בני אדם.
אבל שדכן שמציע שידוך לבחור שנפגש כבר 10 פעמים בהכרח שיש דברים שיותר דוחפים אותו מכסף.

• הוסף לסימניות
למה בחורים ובחורות בגילאי 25 ומעלה [וגם גרושים וגרושות] כבר מגיבים בשבוע זה (שבועיים וחצי עד שלוש לפני החג) "לא שומע/ת עד אחרי החג"
במשפחתינו רווקות שתשמחנה לשמוע בכל זמן. תציעו, אדרבה!
משום מה נראה לי שהתורם המרגזי לכמות מעוכבי השידוך הוא חסר בהצעות ובשדכנים (וגם דברים נוספים כמו טירוף הורדת שידוכים על בסיס תמונות, שלא כאן המקום להאריך על כך)

לגמרי לא מסכימה עם האמירה הזאת (ההדגשה שלי)
בכל אופן, לא מבינה למה שדכנים/ שדכניות חושבים שהם אמורים לחנך את הלקוחות הפוטנציאלים שלהם
א. אדם גנב לי את המילים מהמקלדת...
בבקשה לא להקצין
אוקי?
אני ממש אבל ממש לא חושבת ששדכן דג לקוחות פוטנציאליים
כל אחד שמציע שידוך
ובטח אחד שמוכן גם לטפל בזה
עושה חסד עצום וענק ויקבל שכר משמיים

• הוסף לסימניות
אז בעצם אתה מאשים את הרווקים ברווקות שלהם?
חוץ מזה שזה לא נכון.
קצת רגישות לא תזיק.
בואו נעשה סדר:
יש בעולם אנשים שקשה להם להחליט,
יש בעולם אנשים שחושבים שמגיע להם יותר ממה שבאמת מגיע להם,
ויש בעולם אנשים שאננים \ דחיינים.
וכל האנשים האלו הרבה פעמים מתעכבים בשידוכים.

מלבדם יש גם הרבה שבגזירת שמיים מתעכבים למרות כל מאמציהם בנידון.

ואין מי שיכול לדון כל אחד אם הוא מהקבוצה הזו או הזו - ולכן לאף אחד אין זכות להביע ביקורת!!!!!!

מלבד האנשים הכי קרובים (הורים, חברים מאד קרובים), שלהם יש את הזכות וגם את החובה לעזור ליקיריהם למצוא את זיווגם, ולעזור להם להסיר את החסמים שמפריעים להם בכך.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שזה הכללה לגמרי
יש כאלה שבאמת אין להם פניות לדבר הזה מסיבות כאלה ואחרות(גם מהסיבות שאין להם כח לחוות טלטלה רגשית כי גם ככה תקופת החגים זה תקופה רגישה מאוד)
מה שכן עצה שלי מהכרות בשטח לשדכנים
אנא לעולם על תלחצו לא רק שזה לא מועיל זה לפעמים מזיק!!!
וחבל על העבודה כי עובדים לחינם ואז מתלוננים.....
יש עסקים שאוטמטית הרווחים יורדים ביגלל תקופת החגים ויש כאלה שעולים הרוווחים עולים בדיוק בתקופת החגים
ההבדל הוא זה תלוי בסוג העסק...
נ.ב
יש מקרים מסוימים שכן צריך אבל אני לא מדברת עליהם..
ואין כזה דבר שבחור או בחורה דוחה את הזייווג שלו כל אחת יש לו תאריך משלו.....

• הוסף לסימניות
אולי בשביל להשאיר 'פת בסלו' כדי לעבור בשפיות את החגים.

בכל אופן, לא מבינה למה שדכנים/ שדכניות חושבים שהם אמורים לחנך את הלקוחות הפוטנציאלים שלהם. תארו לעצמכם אשכול בפורום אדריכלים/ות:
"מישהו יכול להסביר למה אנשים לא פונים לעיצוב מטבחים עכשיו ודוחים לאחרי החגים?"
נגיד כי לא בא להם, אוקיי? למה הם חייבים תשובות בכלל? למה התשובות צריכות להיות "מספקות" בעיניי כבודם?
מצד אחד את ממש צודקת
אבל יש עוד צד,
והוא שאנשים שמציעים שידוך עושים את זה בהתנדבות, סביר להניח שרוב ההצעות שתציעי לא יצאו לפועל, ורוב האנשים פשוט מציעים בשביל החסד. לדעת שעשיתי את שלי, כי עלה לי רעיון ושמא אולי זה יצליח אז לא למנוע טוב מהשחור והבחורה.
וזה נכון שלפעמים יש תגובות שממש ממש מרחיקות את האנשים מלהמשיך להציע.
"לא שומע/ת עד אחרי החג"
זה למשל תגובה שיכולה להרגיש לא נעים.
אפשר להאיר פנים, להסביר מעט יותר שההצעה נשמעת טוב, אבל כרגע זה פשוט זמן לחוץ אז אני שומרת אותה אצלי ונדבר אחרי החג

וכן על זאת הדרך

• הוסף לסימניות
אולי אחוזי הדחיינים בגילאים אלו - גבוה מאד .
זה אחד מאוסף המשפטים המכוערים שאנשים ששפר גורלם להנשא בגיל צעיר מטיחים במי שנגזר עליו אחרת!
בעלי נישא בגיל מבוגר יחסית ומאד רגיש לנושא וכשמישהו אומר על רווק או רווקה מבוגרים שהם "בררנים" הוא מיד מחזיר במזומן "הבאת לו פעם מבחר שהוא יוכל לברור מתוכו?!" בדרך כלל התשובה היא, "לא".

• הוסף לסימניות
מההיכרות שלי עם רווקים (בעיקר רווקות) בשלל גילאים (ולא שנות ה20 המוקדמות)
הם משתוקקים(!!) להצעות וכל הצעה פשוט מאירה את העיניים ומחממת את הלב
בוררים ממה?
לפתוח את ענין הכסף של הבחורים הצעירים?
את ענין המקצועות? (תכנות....)
את מקום המגורים!!!!!! (היא מבני ברק....)
ואת כל זה- מנסיון של הגילאים היותר צעירים של בחורים של חברות שהתחתנו או עדיין בשידוכים

• הוסף לסימניות
נושבות פה רוחות (או תגובות ליתר דיוק) של אנשים שלא היו וכנראה אפפעם לא יהיו במקום של רווקים בני 26+...
אין יום שאתה לא משווע להצעה ועד שהיא באה יש את העומס של החג (כן. תתפלאו. גם לרווקים יש עומס של חגים. כמה מפתיע)
זה לא שרוצים לדחות, פשוט רוצים לגשת להצעה בנחת וביישוב הדעת.
מספיק שפרט אחד שלבחור/ה לא נראה, בעקבות עומס החג - הוא יוריד ולא יחשוב בהיגיון.
בבקשה לא להיכנס למקום של שפיטה. אתם לעולם לא תבינו.

• הוסף לסימניות
קוראת את האשכול הזה ולא יודעת אם לצחוק או לבכות. הגזמתם. הייתם פעם רווקים מבוגרים? ודאי שלא. אחרת לא הייתם מעלים בדעתכם התבטאויות כאלו. כואב הלב על חוסר הבנה ושטחיות חמורה כזו של אנשים. ודאי שמי שחושב ואף מעז לדבר ככה רווקים לא ירצו לשמוע שידוכים וידחו אותו בקש. מכירה מספיק בחורות בשלב הזה, יותר מידי לצערי. שלא תתנסו. שלא תדונו. בעיני, בושה בכלל להעלות את זה לכזה דיון משפיל. הייתם מדברים כך על חולי סרטן? לא רוצים מספיק? על אנשים ללא ילדים??? עדיף שתשמרו את המחשבות שלכם לעצמכם. הם לא חכמות מספיק. זהו אשכול שצריך להינעל. ולו בגלל שזה לא נושא לדיון.

• הוסף לסימניות
כל ההבדל זה שאצל אנשים שמחכים לילדים, חולים, יתומים, זה לא בא מבחירה ולא בידיים שלהם רח"ל
ולכן יש מלא הכלה, תמיכה, הבנה, ואפס (מקווה) ביקורתיות
ואצל מעוכבי שידוך יש כזאת תחושה שזה כביכול בידיים של מישהו,
ולכן יש שחושבים שהם יכולים לתקן, לעזור להוכיח, לשנות, את הבנאדם
ופה טמונה הבעיה,
תאמינו שזה משמיים וזה הניסיון של הדור!!!!!
וההוכחה לזה, שלא מדובר במגזר ספציפי אלא זה המכה של הדור
אם אתם באמת רוצים לעזור- קחו את השם שלו לתפילה ותתפללו עליו.
די עם הביקורתיות הלא רלוונטית

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אולי בשביל להשאיר 'פת בסלו' כדי לעבור בשפיות את החגים.

בכל אופן, לא מבינה למה שדכנים/ שדכניות חושבים שהם אמורים לחנך את הלקוחות הפוטנציאלים שלהם. תארו לעצמכם אשכול בפורום אדריכלים/ות:
"מישהו יכול להסביר למה אנשים לא פונים לעיצוב מטבחים עכשיו ודוחים לאחרי החגים?"
נגיד כי לא בא להם, אוקיי? למה הם חייבים תשובות בכלל? למה התשובות צריכות להיות "מספקות" בעיניי כבודם?
סליחה שאני אומרת, אבל תגובה כזאת מרתיעה אותי להציע הצעות.
הרבה אנשים-כמוני לדוגמא ב"ה עובדים בעבודה אחרת ובתור חסד חושבים על הרווקים והרווקות שסביבנו
אני לא רואה במשודכים-לקוחות אלא נטו חסד. כי כולנו יודעים שאת הזמן שאני משקיעה בלהציע הצעות הייתי משקיעה בלקוחות האמיתיים שלי הייתי מרוויחה הרבה יותר.
אז גם להציע וגם שיחשבו שאני חייבת להם מהו? לא תודה!

• הוסף לסימניות
הכל טוב! אתם יכולים לעשות צחוק מהשדכנים עד מחר
השאלה הגדולה, מי צריך את מי!
אחר כך באים להתחנן שיציעו להם שידוכים
א. ב. בהתנהלות בשידוכים זה להתייחס בכבוד גדול ובכובד ראש לשדכנים
כי אם אתה תנפנף אותם אז אתה אכלת את זה בגדול!

• הוסף לסימניות
קוראת את האשכול הזה ולא יודעת אם לצחוק או לבכות. הגזמתם. הייתם פעם רווקים מבוגרים? ודאי שלא. אחרת לא הייתם מעלים בדעתכם התבטאויות כאלו. כואב הלב על חוסר הבנה ושטחיות חמורה כזו של אנשים. ודאי שמי שחושב ואף מעז לדבר ככה רווקים לא ירצו לשמוע שידוכים וידחו אותו בקש. מכירה מספיק בחורות בשלב הזה, יותר מידי לצערי. שלא תתנסו. שלא תדונו.
כל מילה!
עדיף שתשמרו את המחשבות שלכם לעצמכם. הם לא חכמות מספיק. זהו אשכול שצריך להינעל. ולו בגלל שזה לא נושא לדיון.
ממש לא מסכים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה