התייעצות שידוכים לפני חגים

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
האמת השאלה בראש האשכול מפתיעה מאד!
מהיכרות מסביבתי עם רווקים\ות העונים להגדרה לעייל.
ערבי חגים וחגים אלו הזמנים הכי חמים מבחינת יציאה לפגישות ובירורים.
לא מכירה אחד מהם שאומר משלב כזה לפני החג שלא שומעים עד לאחר החג, (כן עושים הפסקות פעם בכמה זמן אחרי רצף מתיש נפשית).
השאלה הגיעה מיותר מ10 שדכנים ושדכניות ששמעו זאת מיום ראשון כג אדר ביותר מ50 הצעות
כל התגובות כאן מובנות אבל יש מציאות ששאלו עליה, ורוב ה50 מעל גיל 25

• הוסף לסימניות
מגיבה מלב כואב
אין דבר בעולם שרווק/ה בגיל מבוגר רוצים יותר מלהתחתן!
אין מי שחווה כמוהם את הבדידות ואת הקושי ואת הכמיהה לזוגיות
והרצון שלהם להתחתן חזק יותר מכל רצון אחר.
אם מכל סיבה שהיא הם החליטו להוריד שידוך
גם אם לכם הסיבה נראית מאד טפשית (עיניים חומות)
א. יכול להיות שלא אמרו לכם את הסיבה הנכונה והעדיפו להתחמק .
ב. יכול להיות שזו הסיבה הנכונה ובשבילם היא כבדת משקל ומספיק משמעותית להוריד שידוך למרות רצונם העז להתחתן.
ולאף אחד אין זכות לשפוט אף אחד אחר על הבחירות שלו.
גם לא אם הוא רווק מבוגר בעצמו והוא לא מתעקש על כאלו דברים.
בבקשה- תציעו הצעות והרבה!
אבל- אל תלחצו אף פעם על רווק/ה להמשיך בשידוך שהם החליטו להוריד.
וכן- שני הצדדים- השדכנים והמשודכים צריכים להתנהל בכבוד.

• הוסף לסימניות
לא ידוע לי על כך כתופעה, אבל מה שבטוח קשה מאוד לברר בתקופות של בין הזמנים, אנשים עסוקים מאוד.

• הוסף לסימניות
מקרים כאלה לא הולכים ביחד עם "תציעו הצעות והרבה"
רוב האנשים שאני מכירה כולל אני בעצמי, מציעים שידוכים מתוך כוונה לחסד והכסף בכלל לא מעניין אותם.
מה שהכי מעניין אותם זה להביא את האושר לבחור או לבחורה שהם מכירים.

כשאני מציעה שידוך אני עובדת קשה קודם לברר על מי שאני רוצה להציע עד כמה זה באמת פוטנציאלי.
אני לא זורקת לאנשים סתם שמות ששמעתי בלי לברר קודם עד כמה רלוונטי.

וכשאני מתקשרת להציע הצעה ושומעת שאלה מאמא לבחור בן 28 אם לבחורה יש עיניים כחולות ושיער בהיר או האם לבחורה יש פנים עגולות ולא מוארכות ובגלל כאלה פרטים ההצעה יורדת בלי לשמוע כלום ובלי לראות תמונה זה גורם לי לא להציע להם יותר כלום.

כי בחור שמעדיף להישאר רווק כל ימי חייו רק לא להתחתן עם בחורה שיש לה שיער חום מבחינתי זה לא נורמלי ובעיה שלו.

זכותו כמובן וזכות אמא שלו לסנן על כאלה דברים.
אבל שיזכרו את זה כשהם בוכים למה אף אחד לא זוכר אותם ולא מציע להם וכמה מסכן הבחור שעוד רגע בן 30.

פעם ניסיתי להציע שידוך לבחורה בת 27 בקורונה והיא ענתה שהיא לא שומעת עכשיו שידוכים כי היא לא רוצה להתחתן בחתונה קורונה. משתדלת לא לדון אותה אבל זה מראה בעיני על בעיה בסדרי עדיפויות ומאז לא ניסיתי להציע לה יותר שום הצעה.

לא חייבים להסכים איתי כמובן.
אבל להוריד שידוך מגיל מסויים על פרט מסויים זה אומר שהבחור/הבחורה מוכנים להישאר רווקים כל ימיהם רק לא להתחתן עם מישהו שיש לו או חסר לו פרט כזה או אחר.
ואם מדובר בפרט לא סביר זה לא נורמלי. וכמובן זכותו של בן אדם להיות לא נורמלי.
מסכימה עם הרבה מדברייך
אבל אנא ואנא
אל תפסיקו לחשוב ולהציע

• הוסף לסימניות
הכל טוב! אתם יכולים לעשות צחוק מהשדכנים עד מחר
השאלה הגדולה, מי צריך את מי!
אחר כך באים להתחנן שיציעו להם שידוכים
א. ב. בהתנהלות בשידוכים זה להתייחס בכבוד גדול ובכובד ראש לשדכנים
כי אם אתה תנפנף אותם אז אתה אכלת את זה בגדול!
לא יודע כמה אתה יודע שאתה מאוד מדייק בכל ה5 שורות שהגבת
אבל בכמה אירגוני שידוכים שמעתי על כך במדויק מ-טו בשבט
ולפי הייחס והקו"ח והשיתוף פעולה הם יודעים האם להמשיך עם המבקש/ת או לא

[מי שצריך את מי בענייני שידוך - זה ברור, בפרט בגילאי 30 ומעלה יעידו על כך אישית גם בשם ההורים,
וזה מעט כמו שהעובד צריך את המנהל בשביל בעבודה והפרנסה למרות שהמנהל הוא רק שליח מאיתו ית"ש]

• הוסף לסימניות
מסכימה עם הרבה מדברייך
אבל אנא ואנא
אל תפסיקו לחשוב ולהציע
יש לנו קרוב משפחה כזה.
כואב לי הלב ברמה שקשה לי להסביר...

אבל כמה שידוכים אפשר להציע ולקבל דחייה על פרטים חיצוניים פצפונים? אני התייאשתי ועדיין כואב לי הלב.

• הוסף לסימניות
יש לנו קרוב משפחה כזה.
כואב לי הלב ברמה שקשה לי להסביר...

אבל כמה שידוכים אפשר להציע ולקבל דחייה על פרטים חיצוניים פצפונים? אני התייאשתי ועדיין כואב לי הלב.
אני יכולה לענות
יש אנשים יותר קשים
במקרה יש אנשים יותר קשים שהם גם רווקים
זה הענין
וזה באמת מייאש
וכל הכבוד על מה שעשיתם עד כה
אבל לא להשליך על שאר הרווקים
אגב, לפעמים אנשים דוחים או נותנים תירוצים הזויים בגלל סיבות שאינם יכולים לפרט..

• הוסף לסימניות
חטא ההכללה.
אז מה, אז יש בחורים ובחורות שעונים לא לעניין.
חבר'ה, כמות הרווקים והרווקות עולה, לא יורדת. ולא, רובם אינם כאלה. מישהו עונה לכם ככה. שחררו, אולי לא מצאתם חן בעיניו ומותר. תפסיקו לדון את הציבור הזה כעם. כל אחד שונה, כל אחד מגיע עם כאב אחר ותיק אחר. וכמעט כולם רוצים להתחתן. מי שמכם לשופט? מעוניינים לעזור, נהדר. לא מוצא חן בעיניכם, גם בעיניהם אתם לא מוצאים חן, זה הדדי. לכו לדרככם ותמצאו את אלו שיעזרו בכם. אולי יעזרו לכם להתבונן על העולם במבט נדיב יותר. מקבל יותר

• הוסף לסימניות
יש לי רק בקשה אחת מאלו שחושבים להציע שידוכים ונרתעים בגלל אשכולות בסגנון הזה או כתבות משמיצות בעיתונים...
כל עוד לא נתקלתם בתגובות "לא הגיוניות" או לא לעניין מרווק או רווקה בעצמם, אנא אל תכלילו ואל תחשבו שכולם ככה.
אני רק חושבת על כמות האנשים שנרתעים מלהציע למבוגרים "כי כל המבוגרים בררנים"... למרות שבעצם בכלל לא נתקלו בבררנות, ומה אשמים הרווק/רווקה הלא בררנים שבגזירת שמים טרם מצאו את זיווגם ולמה מגיע להם שלא יציעו להם הצעות בגלל הכללות לא הוגנות כאלו.

• הוסף לסימניות
יש לי רק בקשה אחת מאלו שחושבים להציע שידוכים ונרתעים בגלל אשכולות בסגנון הזה או כתבות משמיצות בעיתונים...
כל עוד לא נתקלתם בתגובות "לא הגיוניות" או לא לעניין מרווק או רווקה בעצמם, אנא אל תכלילו ואל תחשבו שכולם ככה.
אני רק חושבת על כמות האנשים שנרתעים מלהציע למבוגרים "כי כל המבוגרים בררנים"... למרות שבעצם בכלל לא נתקלו בבררנות, ומה אשמים הרווק/רווקה הלא בררנים שבגזירת שמים טרם מצאו את זיווגם ולמה מגיע להם שלא יציעו להם הצעות בגלל הכללות לא הוגנות כאלו.
גם תחי הבררנות
כמה הצעות אתם פורסים לפניהם שיהיה להם ממה לברור

• הוסף לסימניות
מקרים כאלה לא הולכים ביחד עם "תציעו הצעות והרבה"
רוב האנשים שאני מכירה כולל אני בעצמי, מציעים שידוכים מתוך כוונה לחסד והכסף בכלל לא מעניין אותם.
מה שהכי מעניין אותם זה להביא את האושר לבחור או לבחורה שהם מכירים.

כשאני מציעה שידוך אני עובדת קשה קודם לברר על מי שאני רוצה להציע עד כמה זה באמת פוטנציאלי.
אני לא זורקת לאנשים סתם שמות ששמעתי בלי לברר קודם עד כמה רלוונטי.

וכשאני מתקשרת להציע הצעה ושומעת שאלה מאמא לבחור בן 28 אם לבחורה יש עיניים כחולות ושיער בהיר או האם לבחורה יש פנים עגולות ולא מוארכות ובגלל כאלה פרטים ההצעה יורדת בלי לשמוע כלום ובלי לראות תמונה זה גורם לי לא להציע להם יותר כלום.

כי בחור שמעדיף להישאר רווק כל ימי חייו רק לא להתחתן עם בחורה שיש לה שיער חום מבחינתי זה לא נורמלי ובעיה שלו.

זכותו כמובן וזכות אמא שלו לסנן על כאלה דברים.
אבל שיזכרו את זה כשהם בוכים למה אף אחד לא זוכר אותם ולא מציע להם וכמה מסכן הבחור שעוד רגע בן 30.

פעם ניסיתי להציע שידוך לבחורה בת 27 בקורונה והיא ענתה שהיא לא שומעת עכשיו שידוכים כי היא לא רוצה להתחתן בחתונה קורונה. משתדלת לא לדון אותה אבל זה מראה בעיני על בעיה בסדרי עדיפויות ומאז לא ניסיתי להציע לה יותר שום הצעה.

לא חייבים להסכים איתי כמובן.
אבל להוריד שידוך מגיל מסויים על פרט מסויים זה אומר שהבחור/הבחורה מוכנים להישאר רווקים כל ימיהם רק לא להתחתן עם מישהו שיש לו או חסר לו פרט כזה או אחר.
ואם מדובר בפרט לא סביר זה לא נורמלי. וכמובן זכותו של בן אדם להיות לא נורמלי.
אני מבינה שמתסכל להציע הצעות ולשמוע תשובות שליליות מסיבות שבעינייך הן לא נורמליות.
אך כמו שציינת, זכותו של בן אדם להיות לא נורמלי.
זכותך להחליט שאת לא מציעה לאנשים לא נורמלים. בפרט, שכמו שציינת ההצעה כרוכה בהרבה טרחה.
מה שחשוב, אם בכל זאת הצעת להם והם הורידו מסיבה לא נורמלית.
אל תגידי להם שהם לא נורמלים.
אל תלחצי עליהם להמשיך כי לא מורידים בגלל כזאת סיבה.
תכבדי את ההחלטה שלהם.
אלו החיים שלהם וגם אם ההחלטה שלהם שגויה (ואולי היא נכונה...) הם היחידים שישאו בתוצאות.

• הוסף לסימניות
אני כן רוצה לכתוב פה משהו
מותר לשדכן להחליט עם מי הוא מעונין לעבוד.
וכן, לפעמים יש דברים שמקוממים.
שבחורים/רות מורידים שידוך על פרט חיצוני אפילו בלי לפגוש
או מתעקשים על משהו מטופש-זה מתסכל
ולא מעודד את השדכן להמשיך לפעול בשביל שאחר כך יורידו על שטויות.

הלוואי והמתח ממה יהיה בהמשך-היה מניע לפעולה.
ופעולה משמעה לחשוב גם לאן אני רוצה להתקדם ומה יקדם אותי לשם!
א"א לדרוש בגיל 30 את מה שדרשת בגיל 25 וגם לא בגיל 28!!!
זה שוק, שוק קשוח וחשוב להפנים את זה.

אומר יותר מזה, תחשבו קדימה, אם עוד חמש שנים לא תתחתנו, תהיו מוכנים ללכת על זה?
אז אולי עדיף עכשיו?

• הוסף לסימניות
אני מבינה שמתסכל להציע הצעות ולשמוע תשובות שליליות מסיבות שבעינייך הן לא נורמליות.
אך כמו שציינת, זכותו של בן אדם להיות לא נורמלי.
זכותך להחליט שאת לא מציעה לאנשים לא נורמלים. בפרט, שכמו שציינת ההצעה כרוכה בהרבה טרחה.
מה שחשוב, אם בכל זאת הצעת להם והם הורידו מסיבה לא נורמלית.
אל תגידי להם שהם לא נורמלים.
אל תלחצי עליהם להמשיך כי לא מורידים בגלל כזאת סיבה.
תכבדי את ההחלטה שלהם.
אני קצת מסתיגת
יש אנשים ש"חיים בסרט" (מסכימה לעצמי כרווקה לומר :) )
ויש להם דרישות לא הגיוניות, לא בקטע שאין בנמצא, אלא לא הגיוני להוריד על דבר כזה
לדוגמא- משהו ששמעתי מלא לאחרונה- "לא רוצים מבני ברק"
כלומר, בלי לשמוע את השם ובלי כלום לא רוצים מבני ברק
בני ברק זו עיר בעלת רבע מליון תושבים חחח
אם מישהו היה יושב ולוחץ עליהם להבין שהם לא הגיוניים
וזה פשוט פתטי!!! אז אולי היו משנים את הדעות

• הוסף לסימניות
אני כן רוצה לכתוב פה משהו
מותר לשדכן להחליט עם מי הוא מעונין לעבוד.
וכן, לפעמים יש דברים שמקוממים.
שבחורים/רות מורידים שידוך על פרט חיצוני אפילו בלי לפגוש
או מתעקשים על משהו מטופש-זה מתסכל
ולא מעודד את השדכן להמשיך לפעול בשביל שאחר כך יורידו על שטויות.

הלוואי והמתח ממה יהיה בהמשך-היה מניע לפעולה.
ופעולה משמעה לחשוב גם לאן אני רוצה להתקדם ומה יקדם אותי לשם!
א"א לדרוש בגיל 30 את מה שדרשת בגיל 25 וגם לא בגיל 28!!!
זה שוק, שוק קשוח וחשוב להפנים את זה.

אומר יותר מזה, תחשבו קדימה, אם עוד חמש שנים לא תתחתנו, תהיו מוכנים ללכת על זה?
אז אולי עדיף עכשיו?
מאה אחוז

• הוסף לסימניות
אני דווקא בתחום הזה מלא זמן וגם חוקרת אותו ופלא שאני שומעת תגובות של רווקות מבוגרות שלא נעים להם כי הם צריכות לרדוף אחרי שכן או שדכנית
וכאילו מרגישות שהם עושים להם טובה....
אגב לענין הרווקים והרווקות
אני חושבת שיש פער מאוד גדול בין הבחורים לבחורות...
מעבר לזה יצא לדבר עם רבנית חשובה מאוד שמיתעסקת בשידוכים ואמרה שהבעייה היא יותר אצל הרווקים..
רווקות יש להם מודעות לטיפול/יועצים ואילו אצל הרווקים פחות...
הגיעו הזמן שירימו את הכפפה!!
אני לא מכלילה אבל אצל הרווקים האחוזים יותר גבוהים
יש יותר רווקות באחוזים מאשר רווקים
כך שיוצא שכל בחורה רווקה מוכנה להיתפשר ואילו הרווקים רק ביגלל שיש יותר היצע אז יש להם כביכול יותר דרישות

• הוסף לסימניות
מהצד של הבחורים אנחנו מכירים טוב את הבררנות והשאננות
מעניין אם מהצד של הבחורות זה פחות קיים

• הוסף לסימניות
מהצד של הבחורים אנחנו מכירים טוב את הבררנות והשאננות
מעניין אם מהצד של הבחורות זה פחות קיים
ברור שפחות קיים
תשאלו בחור ממוצע כמה הצעות יש לו ותשאלו בחורה ממוצעת
בחור יותר מבוגר יכול בקלות להתחתן עם בחורה שצעירה ממנו בכמה שנים ולכן יש לו היצע רחב יותר
מאשר המקרה ההפוך
וכן- חד משמעי לבחורים יש דרישות
עיין ערך "דרישות כספיות" ו"עבודה טובה"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה