שיווק לילדים- זה לא פלילי?

• הוסף לסימניות
לגיסתי שתחי' ילד חמד הלומד במסגרת חינוכית של ליקויי למידה.
הבחור הגיע היום שבאמתחתו עיתון לילדים והודיע שחייבים לחתום ולשלם 60 ש"ח.
גיסתי נכנסה עמו לדין ודברים: מתברר שנכנס אליהם לכיתה נציג מהעיתון, הציג בפניהם את "הפרסים הכי יפים בעולם" (נאום הילד) שהוא יחלק להם מחר.
בנוסף, הילד הבין שחייבים להביא חתימה בדיוק כמו שחייבים להביא חתימת הורים על מבחן.
כשתפס שלא יחתמו לו, הסתגר בזעף בחדרו ולא הרשה לאף אחד להיכנס ובוודאי שלא לגעת בעיתון.
בקיצור חתיכת כאב ראש לגיסתי, ועגמת נפש לילד.
מעבר לשיקול הדעת הלקוי של הצוות החינוכי לאפשר את השיווק הזה, האם ניסיון שיווק שכזה לילדים מותר על פי חוק?

• הוסף לסימניות
חוצפה ולדעתי זה גם פלילי

• הוסף לסימניות
באותה מידה משווקים גם את כל אוספי הרבנים לבנים ואוספי הבובות לבנות.
אמנם אין חתימה על מנוי,
אבל נותנים להם חבילה ראשונה חינם ומסבירים ומתארים להם כמה כדאי ורצוי וטוב ושווה...
תנסו להסביר לילד/ה למה אתם לא מעונינים להשקיע בכל חוברת מדבקות שמישהו הוציא...

ועוד נקודה: לבנים יש אפשרות לקבל ב"אבות ובנים" במתמידים וכו'
לבנות - רק לקנות עוד ועוד חבילות!

• הוסף לסימניות
אני לא מאמינה שזה פלילי, אבל זה בהחלט לא מוסרי.
זו ממש "אומנות" לתפוס את רגש הילד, ועוד ילד עם רגעי חולשה ותמימות.
אין ספק שמבחינת המשווק זו עבודה נהדרת כי זה משרת בול למטרה שלו, אך מצד ההורים שמחנכים את ילדיהם חינוך הפוך לגמרי מהרצונות העיסקיים של העיתון, זה ממש בעיה בלי פתרון, אלא עם היא תפנה למנהלי המוסד של בנה בתוספת תגבורת של עוד הורים... אולי עוד יקבלו את העיתון בחינם.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שזה נכנס בחוק הונאה או משהו כזה. שיווק לילדים במוסדות חינוך.

יש הבדל, אם משכנעים את הילד במכולת את לא חייבת לשלוח לשם, אבל מוסד חינוכי זה פלילי לדעתי.

• הוסף לסימניות
בקיצור- תפתחי אשכול בפורום דין וחשבון.

• הוסף לסימניות
סעיף 6 בתקנות קובע כי "לא יעשה אדם פרסומת ולא יינקטו דרכי שיווק במוסד חינוך, לרבות משלוח מתנות לקטינים, לא יערוך הגרלות ולא ינצל עזרי לימוד לצורך קידום מכירת מצרך או שירות, אלא אם כן קיבל היתר לכך מהמנהל הכללי של משרד החינוך והתרבות או ממי שהוא הסמיכו לכך

ציטוט של קטע קטן מכאן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;907208:
באותה מידה משווקים גם את כל אוספי הרבנים לבנים ואוספי הבובות לבנות.
אמנם אין חתימה על מנוי,
אבל נותנים להם חבילה ראשונה חינם ומסבירים ומתארים להם כמה כדאי ורצוי וטוב ושווה...
תנסו להסביר לילד/ה למה אתם לא מעונינים להשקיע בכל חוברת מדבקות שמישהו הוציא...

ועוד נקודה: לבנים יש אפשרות לקבל ב"אבות ובנים" במתמידים וכו'
לבנות - רק לקנות עוד ועוד חבילות!

מילא ילדים,

התרגלנו לנציגי 'זרקור' ו'עיתונלי' שנכנסים ומציעים את שללם (לבוז..) אבל ילד לקוי למידה התפיסה אצלו שונה ואחרת, וכמוה גם התגובות! לבא לילדים שכל עולם המונחים שלהם שונה, והמושג "אפשרות" נתפס אצלם כ"חובה" וכ"צריך" זה ניצול שפל.

- את הפליליות במעשה אני זוקפת לפרט הקטן והמשמעתי הזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;907317:
מילא ילדים,

התרגלנו לנציגי 'זרקור' ו'עיתונלי' שנכנסים ומציעים את שללם (לבוז..) אבל ילד לקוי למידה התפיסה אצלו שונה ואחרת, וכמוה גם התגובות! לבא לילדים שכל עולם המונחים שלהם שונה, והמושג "אפשרות" נתפס אצלם כ"חובה" וכ"צריך" זה ניצול שפל.

- את הפליליות במעשה אני זוקפת לפרט הקטן והמשמעתי הזה.
אכן, ולכן ציינתי את הפרט ה"שולי" הזה.

• הוסף לסימניות
בן ה-6 שלי ב"ה אינו לקוי למידה, ועדיין מפאת גילו הצעיר גם אצלו מטושטש מאוד הגבול בין פרסום לבין המציאות, ולעתים קרובות הוא מגיע אלי בתמימות עם פרסומת שקרא בעיתון או בעלון שבת, ומסביר לי שאת המוצר הזה והזה חייבים לקנות כי... הוא קונה את נימוקי הקופירייטר ככתבם וכלשונם.
אני משתדלת מצד אחד להפחית מאוד את החשיפה שלו לפרסומות (בעייתי קצת כשמדובר בילד שמאוהב במילה הכתובה, מסוגל לקרוא גם ספר טלפונים...) ומצד שני אם קרה ונחשף, לנצל את ההזדמנות לחנך לקריאה ביקורתית של פרסומות ולהבנה שלא כל מה שנאמר בפרסומת הוא תורה מסיני.

• הוסף לסימניות
תשמעי מה שמעתי מאחיין שלי,
הוא סיפר שהגיע לחיידר שלהם נציג אחד קופ"ח, חילק להם עלונים או טפסים, ומי שחותם שעובר קופ"ח מקבל מתנה/ממתקים/אני לא זוכרת בדיוק מה...
הוא הגיע הביתה, וכאן מדובר בילד רגיל לחלוטין! והתחיל לשכנע את ההורים שלו ולשגע אותם בענין, ונפנף להם עם הפרוספקטים שנתנו להם...

בנוסף הוא אמר שזה היה אדם שלא נראה הכי חרדי... ועשה את זה בזמן ההפסקה, בחצר...

אם ההנהלה אישרה כזה דבר - זה פשוט עוול..
ואם ההנהלה לא אישרה, ובכל אופן הצליח אדם זר להכנס ולשווק בחיידר, זה גרוע מאוד מאוד! גם מבחינה בטחונית, וגם מבחינה חינוכית...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה