שיטות עבודה בעריכת סטים מסטודיו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;876383:
אני יודע בודאות על המון צלמים (ומהטון שעולה כאן בין בשורות זה נכון גם לצלמים/ות כאן) שלא יודעים לעבד ולערוך מסה של תמונות.
לא יודעים לעבוד על תיקיה שלמה בתיקונים ראשוניים של חשיפה וגוונים וכן ולהעתיק שינוים שנערכו על תמונה אחת על תמונה אחרת או תיקיה שלמה. אלא פותחי םתמונה תמונה בפוטושופ ומתחילים כל תמונה מ0.
אני מציע לכם ללמוד משהו אחר שיכול לחסוך ים של זמן.

כבר יצאתי מזמן מהדיון על מסירות הדיסק או תוספת שעות נוספות.
מצידי תקראי לזה דיון חדש- "שיטות עבודה בעריכת סטים מסטודיו"- יעשה לך יותר טוב על הלב?

אני חושבת שיהיה יעיל לשמוע ולהחכים משיטות מהירות לעריכת תקיה שלמה.
וזה באמת בלי קשר לאשכול שנפתח אתמול.
מי שי שיודע- מוזמן לשתף את כולם.

• הוסף לסימניות
לדעתי אין כזאת שיטה ואין כזה דבר בנוגע לתמונות סטודיו
לארוע אפשר לבצע אקשן לכל התמונות רק לחיזוק צבעים וכו

לתמונות סטודיו כל תמונה לגופה ובמיוחד שלא כל תמונה זקוקה לתיקון פצע באותו מקום ולא העלמת כתם לכולם
כל תמונה זקוקה לשיפורים שלה
הרעיון הוא שמי שגרפיקאית ועוד עם נסיון של כמה שנים זה פשוט לוקח לה חצי מהזמן ויש לה שיטות משלה וזה הפלוס

• הוסף לסימניות
בתמונות סטודיו בדרך כלל יש הבדלים בין התמונות מבחינת זוויות תאורה רקעים בגדים (ואביזרים) ... אחרת כל התמונות יצאו דומות, כמה פוזות אפשר להוציא מילד (ניקח דוגמא קיצונית של N.B.) ? ולכן השינויים הם בכיווני תאורה זוויות צילום שונות (ואז ממילא כיוון התאורה משתנה), ולכן גם אם נכין אקשן בפוטו שופ לאופי תמונות מסויים זה יכסה אחוז נמוך מאוד וגם לא מדוייק לכולם ... לעומת זאת בצילום אירוע כל הריקודים יכולים להיכנס לאקשן אחד לחיזוק צבעים ו...

לפי המשתמע מהצלמות פה העריכה העיקרית היא לא חיזוק צבעים קרופים ויישורים, אלא בעיקר ניקוי וריטוש, ועל זה נאמר להם להיעזר באקשן לתיקונים הבסיסיים, אצלם התיקונים הבסיסיים הם מעבר לאקשן מכיוון שכל תמונה שונה מהאחרת בהכל ...

סרטון הדרכה ליצירת אקשן בפוטו שופ

.

• הוסף לסימניות
לדעתי כן יש מה לשפר,
תעשו סקר כמה צלמות מצלמות בג'פג וכמה ברואו,
מאז שעברתי לרואו זמן העריכה שלי התקצר בלי שום השוואה.

לשם דוגמא 90 תמונות לקח לי כ20 דק'!
(אם כי לא אנשים)
יש בהחלט סגנונות עריכה שניתן להריץ באקשן.

בשביל להביא לבחירה לא צריך להעיף את כל הפצעים וכו'.

לדעתי חלק מהבעיה שבאמת הצלמות למדו צילום,
אבל לא מספיק למדו שיטות עבודה יעילות לעריכה ופוטושופ.

* נקודה אחרת,
חלק מהצלמים מתחברים לפשטות ולטבע - לכמו המציאות... זכותם.
היום אנשים רוצים להיראות במיטבם קצת יותר ממה שהם במציאות...
אי לכך הצלמות מעבירות להם בתמונות טיפול קוסמטי, ועושות עריכת ביוטי כדי שהם יצאו יופי טופי - לא תמיד הקהל יודע שהן עושות זאת - אך כשהוא רואה את ההבדל הוא רוצה ללכת להצטלם איפה שהוא יוצא יפה. (גם אם אינו יודע למה)

זה לוקח זמן ו... צריך לשלם ע"ז;)

גם בסגנון עריכה הזה יש קיצורי דרך עד רמה מסוימת.

• הוסף לסימניות
כבר מזמן לא היה יום עיון של פרוג.
איפה יש לנו ללמוד? השתלמויות לציבור שלנו יש?
המיילים של מנטור רק מגרים אותי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;876428:
לדעתי כן יש מה לשפר,
תעשו סקר כמה צלמות מצלמות בג'פג וכמה ברואו,
מאז שעברתי לרואו זמן העריכה שלי התקצר בלי שום השוואה.

לשם דוגמא 90 תמונות לקח לי כ20 דק'!
(אם כי לא אנשים)
יש בהחלט סגנונות עריכה שניתן להריץ באקשן.

בשביל להביא לבחירה לא צריך להעיף את כל הפצעים וכו'.

לדעתי חלק מהבעיה שבאמת הצלמות למדו צילום,
אבל לא מספיק למדו שיטות עבודה יעילות לעריכה ופוטושופ.

* נקודה אחרת,
חלק מהצלמים מתחברים לפשטות ולטבע - לכמו המציאות... זכותם.
היום אנשים רוצים להיראות במיטבם קצת יותר ממה שהם במציאות...
אי לכך הצלמות מעבירות להם בתמונות טיפול קוסמטי, ועושות עריכת ביוטי כדי שהם יצאו יופי טופי - לא תמיד הקהל יודע שהן עושות זאת - אך כשהוא רואה את ההבדל הוא רוצה ללכת להצטלם איפה שהוא יוצא יפה. (גם אם אינו יודע למה)

זה לוקח זמן ו... צריך לשלם ע"ז;)

גם בסגנון עריכה הזה יש קיצורי דרך עד רמה מסוימת.

בשביל להריץ סגנונות עריכה
בכלל לא צריך PS
יש לכל חברה את התוכנה שלה.. מהירה יותר, אמינה ומדוייקת יותר מבחינת פרופילי הצבע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;876433:
בשביל להריץ סגנונות עריכה
בכלל לא צריך PS
יש לכל חברה את התוכנה שלה.. מהירה יותר, אמינה ומדוייקת יותר מבחינת פרופילי הצבע.

אני לא מדברת על סגנונות עריכה מהסוג שלך;)

אני מדברת על סגנון וינטג' למשל,
סגנון רווי, המרה לצבע אחד וכו' וכד'...:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;876437:
אני לא מדברת על סגנונות עריכה מהסוג שלך;)

אני מדברת על סגנון וינטג' למשל,
סגנון רווי, המרה לצבע אחד וכו' וכד'...:)

דין וינטיג' אינו כדין הוספת רוויה והמרה לצבע אחד
גם את זה ניתן לעשות בקלות בתוכנת החברה

יש הרבה צלמים שמשתמשים בPS בכדי להגיד שהם עובדים עם PS
העבודה עם PS ארוכה יותר, כבדה יותר על המחשב
ולא באמת בשביל זה ייצרו את PS

יש כ"כ הרבה חלופות שיכולות לקצר זמנים
(לייטרום היא דוגמה מצויינת לכך)

• הוסף לסימניות
לאנשים שלא עורכים תמונה תמונה לצלם בראו ממש עוזר והרבה יותר מהיר (לפחות לי)
אני פותחת דרך קאמרכה ראו של אדובי את כל ה80 תמונות (אילו שאני מראה ללקוחה לבחירה) ועושה תיקון צבע כללי על כולם ואז עוברת אחד אחד ומתקנת חשיפה עם צריך וכמובן צבע ועושה קרוף לתמונות והכל נפתח בפוטושוף אני עושה אקשן של שמירה וסגירה ועם יש איזה עצם זר בתמונה אני מתקנת (כמו חצובות או מטריות) ועושה אקשן להקטנה ומעלה לבחירה.

אחרי הבחירה אני ינקה תרקע ב100% וכל פצע ושיערה סוררת אני מתקנת.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לא דיברתי על אקשנים.
דיברתי על צורות עבודה בDPP, בלייטרום או בניקון NX (כמדומני).

PS לעריכת גוונים בתמונה בודדת מ0 זה שיטת עבודה ארוכה ומיגעת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י photosbyrik;876446:
לאנשים שלא עורכים תמונה תמונה לצלם בראו ממש עוזר והרבה יותר מהיר (לפחות לי)
אני פותחת דרך קאמרכה ראו של אדובי את כל ה80 תמונות (אילו שאני מראה ללקוחה לבחירה) ועושה תיקון צבע כללי על כולם ואז עוברת אחד אחד ומתקנת חשיפה עם צריך וכמובן צבע ועושה קרוף לתמונות והכל נפתח בפוטושוף אני עושה אקשן של שמירה וסגירה ועם יש איזה עצם זר בתמונה אני מתקנת (כמו חצובות או מטריות) ועושה אקשן להקטנה ומעלה לבחירה.

כמה זמן לוקח לך הסיפור?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;876440:
יש כ"כ הרבה חלופות שיכולות לקצר זמנים
(לייטרום היא דוגמה מצויינת לכך)

זה משהו מסובך ללמוד?

• הוסף לסימניות
את בקנון או ניקון?

DPP קלה ללמידה ונותנת תוצאות מעולות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rosmarin;876454:
כמה זמן לוקח לך הסיפור?
אחרי הסיונון שלוקך יחסית זמן זה משהוא שלוקח לי 10 דקות מה שכתבתי כאן.

• הוסף לסימניות
חשבתי שזה תוכנה כללית.

נכתב ע"י tzivi;876403:
לדעתי אין כזאת שיטה ואין כזה דבר בנוגע לתמונות סטודיו
לארוע אפשר לבצע אקשן לכל התמונות רק לחיזוק צבעים וכו

תשמעי מה שיש לאנשים להציע. זה בחינם,:) ואולי זה יבוא לך לידי שימוש. אולי תעבדי בתוכנות הקלות רק את התמונות ממרחק (שבהן לא נדרש ריטוש הפנים). ואם לא- גם בסדר.

ריקי, איפה יש מידע מפורט על הנושא?

• הוסף לסימניות
סדר פעולות כללי מאוד מאוד בעריכה.
וזה לא משנה כרגע אם מדבר בסט צלומי ילדים /מוצר / או ארועים.

הורדת התמונות לתיקיה אחת+ שינוי שם לכל הקבצים תוך כדי סינכרון כל המצלמות וסידור הקבצים לפי זמן צילום.

קביעת ערכים כללים של חידוד קונטרסט וקביעת WB בערך ממוצע של K.
בתמונות סטודיו על רקע לבן לצורך הענין אני אקבע כבר עכשיו ערכים חיוביים להייטלייט כדי לקצר לי את זמן העבודה.
מעבר תמונה תמונה (גם אם זה 2500 תמונות) - שוב בקיצורי מקלדת.
במעבר הזה אני מתעסק בעיקר עם שינוי קטן של חשיפות וWB (יש 2 סליידרים לטובת הענין בתוכנה וברגע ערך הWB כבר קבוע על K -הענין פשוט מאוד)- קרופים וסימון בקיצורי מקלדת על כל התמונות שאני מעיף.
כל תמונה לוקחת בממוצע 7-12 שניות. לפעמים פחות לפעמים יותר.

רק בסוף התהליך ממירים את כל התמונות.

(רצוי לעבוד כל פעם על 300-500 תמונות כדי לא לאמץ מדי את המעבד).

בסוף העבודה הזו יש לי תמונות מסוננות עם WB מדוייק - חשיפה מדוייקת. קרופות אם צריך וכו.
וכמובן שינוי החשיפה כאן הוא המיטבי ביותר שניתן להוציא מהקובץ ללא פגיעה ניכרת ברעש או בתוצרי לווי של הבהרות.

האם בכל תמונה צריך לרטש את הפנים? לדעתי לא.
אבל גם אם התשובה חיובית - המשך העבודה עם כלי חותמת או כלים אחרים בפוטושופ יהיה מהיר הרבה הרבה יותר.

• הוסף לסימניות
רוזמרין
בכיף, תמיד יש מה ללמוד גם אחרי 10 שנים של וותק במקצוע מסוים
אני ללקוחה מביאה חומר גלם לגמרי של תמונות רק סינון הצעת תמונות בשחור לבן לפעמים או ספייה, קרופים מענינים וכד'
אחרי הבחירה אני עורכת הכל ואני תמיד מדגישה שהתמונות הנשלחות לבחירה הם לפני עריכה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה