מידע שימושי שיטת ימימה

• פותח הנושא GRN
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
יש למישהי/ו ניסיון עם השיטה?
ידע לגביה?
מתעניינת ואשמח לשמוע כל בדל של מידע וידע

• הוסף לסימניות
אולי אנשי הלילה?

• הוסף לסימניות
שוב?

• הוסף לסימניות
בדיוק השבוע שמעתי מחברה בקורס
שהיא היתה מטופלת בשיטת ימימה
אני אנסה לשאול אותה

• תודה
Reactions: GRN
  • הוסף לסימניות
למיטב ידיעתי לא משהו 'חלק'. קצת נוגע במיסטיקה וכאלה. היה כדאי לבדוק לעומק

• תודה
  • הוסף לסימניות
בדיוק השבוע שמעתי מחברה בקורס
שהיא היתה מטופלת בשיטת ימימה
אני אנסה לשאול אותה
תודה, לפי הידוע לי זה לא שיטת טיפול, אבל בכל אופן מעניין לשמוע מה עלה בחכתך

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מנסה לבדוק :)

אם יש לך גישה לויקיפדיה, את יכולה להתרשם...

אני יודעת שכללי הפורומים פה נגד הצבת דעות / דיונים כאלה, אבל לענ"ד שיטה 'רוחנית' שלא נשענת על מקורות מוסמכים ומועברת על ידי אנשים מוסמכים (רוחנית!) - אין מקומה אצלנו ואין מקומנו אצלה.

• הוסף לסימניות
אם יש לך גישה לויקיפדיה, את יכולה להתרשם...

אני יודעת שכללי הפורומים פה נגד הצבת דעות / דיונים כאלה, אבל לענ"ד שיטה 'רוחנית' שלא נשענת על מקורות מוסמכים ומועברת על ידי אנשים מוסמכים (רוחנית!) - אין מקומה אצלנו ואין מקומנו אצלה.
החומר בויקיפדיה דל מאוד.
זאת אינה שיטה רוחנית והגברת שמרה מצוות מאז ומעולם.

• הוסף לסימניות
ציטוט מהחומר הדל:
ימימה (סימה) אביטל (15 באוגוסט 1929 (ט' באב תרפ"ט), קזבלנקה - 11 במאי 1999 (כ"ה באייר תשנ"ט), הרצליה) הייתה מורה רוחנית, מיסטיקנית דתית קבלית, שפיתחה תורה מיסטית המכונה "לימוד חשיבה הכרתית" או "שיטת ימימה".

לא מספיק בשביל לבקש שהגברת תהיה משהו קצת יותר מאשר 'שמרה מצוות מאז ומעולם' לפני שעושים עם זה משו?
אבל יאלה, עוד רגע האשכול נמחק...

• תודה
  • הוסף לסימניות
מכירה את השיטה מקרוב
חשוב להדגיש שמאוד תלוי מי מעביר אותה
זו שיטה שמפתחת קווי חשיבה של תובנות על מקרים שמזדמנים לנו - יש לא מעט אנשים ששוקעים בהתעסקות של תובנות ללמידה ומדשדשים במקום, ולא באמת מחוללים שינוי בחייהם,
ויש כאלה שצומחים מזה וממשיכים האלה לעולם העשייה של תורה ומצוות

זו שיטה שהרבה התקרבו ליהדות ושמירת המצוות דרכה, ההורים שלי לדוג'
לכן לא הייתי פוסלת אותה
מה שכן היא ממש לא מתאימה לכל אחד!!!
ושוב אני מזכירה זה מאוד תלוי מי מעביר אותה

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
ציטוט מהחומר הדל:
ימימה (סימה) אביטל (15 באוגוסט 1929 (ט' באב תרפ"ט), קזבלנקה - 11 במאי 1999 (כ"ה באייר תשנ"ט), הרצליה) הייתה מורה רוחנית, מיסטיקנית דתית קבלית, שפיתחה תורה מיסטית המכונה "לימוד חשיבה הכרתית" או "שיטת ימימה".

לא מספיק בשביל לבקש שהגברת תהיה משהו קצת יותר מאשר 'שמרה מצוות מאז ומעולם' לפני שעושים עם זה משו?
אבל יאלה, עוד רגע האשכול נמחק...
רוחניות כפי שאני רואה אותה אינה רוחניות כמו שויקיפדיה רואה אותה. אולי זוהי הזדמנות לתרגל אי ךלקחת את הדברים של ויקיפדיה בערבון מוגבל........

אם תרצי אעלה לכאן שיעור ותוכלי לראות שזה יותר מקביל לכתבות פסיכולוגיה בעיתונות הנשית (אגב, יש לה תואר שני בפסיכולוגיה)

• הוסף לסימניות
מכירה את השיטה מקרוב
חשוב להדגיש שמאוד תלוי מי מעביר אותה
זו שיטה שמפתחת קווי חשיבה של תובנות על מקרים שמזדמנים לנו - יש לא מעט אנשים ששוקעים בהתעסקות של תובנות ללמידה ומדשדשים במקום, ולא באמת מחוללים שינוי בחייהם,
ויש כאלה שצומחים מזה וממשיכים האלה לעולם העשייה של תורה ומצוות

זו שיטה שהרבה התקרבו ליהדות ושמירת המצוות דרכה, ההורים שלי לדוג'
לכן לא הייתי פוסלת אותה
מה שכן היא ממש לא מתאימה לכל אחד!!!
ושוב אני מזכירה זה מאוד תלוי מי מעביר אותה

בהצלחה!
תודה!!
האם הם יוכלו לומר מה האם אלו שמעבירים את השיטה בצורה טובה?
ראיתי שיש מיכי יוספי ועידית שלו

• הוסף לסימניות
אמא שלי למדה אצל עידית, אני לא יודעת אם השם משפחה שלה הוא 'שלו'.
דרך אגב כל מורה בימימה מעביר את השיטה בצורה שייחודית לו
למרות שהחומר הוא כביכול אותו חומר..

אם תרצי יותר מידע תוכלי לפנות אליי באישי

• הוסף לסימניות
אמא שלי למדה אצל עידית, אני לא יודעת אם השם משפחה שלה הוא 'שלו'.
דרך אגב כל מורה בימימה מעביר את השיטה בצורה שייחודית לו
למרות שהחומר הוא כביכול אותו חומר..

אם תרצי יותר מידע תוכלי לפנות אליי באישי
אני מעונין ללמוד שיטת טיפול של ימימה ורציתי לדעת אצל מי אפשר ללמוד

• הוסף לסימניות
האם יש למישהו מידע עדכני אודות שיטת ימימה ’חשיבה הכרתית’ בציבור שלנו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה